Manuela

'323242' door Manuela '323242' door Manuela

CubaHavana

CubaHavana

Schoolklasje

Manuela

In het kader van "laat ik ook maar weer eens een foto plaatsen", hierbij een plaatje van een wachtend schoolklasje in Havana. Blijft toch altijd een leuk gezicht, die school uniformpjes.

'292055' door Manuela '292055' door Manuela

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

De laatste vlokjes

Manuela

Het is weer voorbij. Zowel het jaar, als de eerste aanval van de winter loopt op zijn einde. De sneeuw dooit langzaam van de takken, terwijl de oliebollen in het vet liggen te spartelen. Ik wens iedereen een spetterend uiteinde en een fantastisch reisjaar 2011 (heb zelf net een stedentripje Valencia geboekt, jippie!)

'290745' door Manuela '290745' door Manuela

CubaSantiago de Cuba

CubaSantiago de Cuba

Altijd feest

Manuela

Op Cuba is het altijd feest! Of het nou bijna Kerst is, of dat er zojuist een orkaan over het eiland is geraasd en de hele stad een puinzooi is, muziek maken doen de Cubanen altijd!

'287461' door Manuela '287461' door Manuela

CubaBaracoa

CubaBaracoa

Heel veel water

Manuela

Ik heb al eerder foto's geplaats van orkaan Ike op Cuba. In september 2008 kregen wij de volle laag, toen Ike in Baracoa aan land ging. Ons hotel stond gelukkig aan de "goede kant" van de baai en is relatief licht getroffen. Wij hadden zicht op het centrum van de stad, dat de volle lading kreeg. Indrukwekkend om te zien, maar een drama voor de inwoners.

'283601' door Manuela '283601' door Manuela

ArgentiniëGlaciares

ArgentiniëGlaciares

Bevroren water

Manuela

miljoenen jaren geleden was deze ijsmassa nog water en binnen enkele jaren zal de ijsmassa in het voorste gedeelte weer eindigen als water. Een machtig imposant gegeven!

'279813' door Manuela '279813' door Manuela

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Kwaaie koppen

Manuela

Ik kreeg niet echt honger bij het zien van deze wijdopengesperde koppen. En van de boze blik van de slager werd ik ook al niet hongeriger. Desondanks was het leuk om een rondje over de overdekte markt van Sancti Spiritus te maken.

'272523' door Manuela '272523' door Manuela

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Mannenwerk?

Manuela

Deze mannen zijn bezig om versieringen te vlechten. Geen kleurige cadeautjes voor hun vrouw, maar voor hun kamelen, ter ere van de jaarlijkse Camel Fair in Pushkar

'271630' door Manuela '271630' door Manuela

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Gouden straatje

Manuela

het Gouden Straatje in Praag wordt gevormd door een rij samengepakte 17e-eeuwse huisjes die tegenwoordig een bont kleurtje hebben gekregen. Op de foto is het lekker rustig, maar meestal is het straatje volgepakt met toeristen

'269192' door Manuela '269192' door Manuela

CubaCamagüey

CubaCamagüey

Pret oogjes

Manuela

Hoewel deze man waarschijnlijk dag in dag uit staat te poseren met zo'n enorme sigaar in zijn mond (vinden de toeristen nou eenmaal errug leuk), heeft hij er schijnbaar toch nog veel plezier in, gezien de twinkeling in zijn pretoogjes

'267684' door Manuela '267684' door Manuela

CubaZuidoost Cuba

CubaZuidoost Cuba

Middaguur

Manuela

Net als op mijn eerder geplaatste foto "boontjes" zie je hier de rust die er heerst in het stadje Bayamo zo rond het middaguur. De luiken zijn gesloten om de hitte buiten te houden. Een enkeling hangt wat rond op het pleintje, de straatveger links rust uit tegen een pilaar en voor de rest overheerst de stilte.

'267555' door Manuela '267555' door Manuela

CubaCamagüey

CubaCamagüey

Verveeld of arrogant

Manuela

Een van de vele foto's van mensen in de deuropening die we hebben gemaakt in Camaguey. Het leek wel of de hele stad een beetje liep te hangen. Maar dit meisje, kijkt ze nou arrogant, of gewoon verveeld?

'267523' door Manuela '267523' door Manuela

CubaZuidoost Cuba

CubaZuidoost Cuba

Boontjes

Manuela

Rond het middaguur is het rustig in Bayamo. De straten en pleintjes in het stadje zijn uitgestorven als iedereen zich terugtrekt in de koelte van hun huis. Deze man was echter nog even op de fiets gestapt om boontjes te halen voor de maaltijdvonden worden.

'266896' door Manuela '266896' door Manuela

CubaCamagüey

CubaCamagüey

Camaguey kids

Manuela

Net als de volwassenen hangen de kinderen in Camaguey lekker de hele dag op straat of in de deuropening van hun huis rond. Beetje kletsen, beetje spelen met je vriendjes en af en toe even poseren voor de vele toeristen die dit wel een interessant plaatje vinden (hoewel het wat dat betreft erg rustig was toen wij er waren, aangezien orkaan Ike net 2 dagen daarvoor over het stadje was geraasd)

'266466' door Manuela '266466' door Manuela

CubaBaracoa

CubaBaracoa

Water in de straat

Manuela

Om mijn beeld van orkaan Ike even compleet te maken hierbij nog een plaatje waarop goed te zien is hoe het water door de straten van Baracoa stroomt. Steeds tussen de hoge golven door, rolde het water terug naar de zee en leek de kade op één grote waterval

'266462' door Manuela '266462' door Manuela

CubaBaracoa

CubaBaracoa

STORM!

Manuela

En dit was dus slechts enkele uren na mijn vorige foto. Orkaan Ike in alle hevigheid. Aan onze kant van de baai zaten we beschut en kwamen ervan af met wat omgewaaide bomen en "natte voeten".

'266461' door Manuela '266461' door Manuela

CubaBaracoa

CubaBaracoa

Stilte voor de storm

Manuela

Alles lijkt nog zo stil en lieflijk op deze foto. Alleen aan de donkere wolken is misschien te zien dat er noodweer op komst was. Slechts enkele uren later raasde orkaan Ike in volle kracht over Baracoa en zou een deel van het stadje in puinhopen achterlaten. In ons hotel aan de overkant van de baai zaten we redelijk beschut en zagen we de tientallen meters hoge golven over de stad rollen. Een heel bizarre ervaring.

'475762' door Manuela '475762' door Manuela

OostenrijkWenen

OostenrijkWenen

Zomer filmfestival in

Manuela

Ieder jaar van juli t/m september staat het plein voor het Rathaus in Wenen in het teken van film en muziek. Er worden daar de hele zomer lang opera's en klassieke muziekfilms op een groot doek geprojecteerd, maar ook zijn er soms dans- en muziekvoorstellingen. Een grote menigte komt altijd toegestroomd om onder een sterrenhemel te genieten van de gratis voorstellingen. Deze voorstellingen beginnen rond 20.30 uur, maar kom gerust al in de middag. Want hoewel die voorstellingen op zich erg leuk zijn, zijn de activiteiten verderop op het plein minstens zo gezellig. Er zijn overal terrasjes opgesteld met allerlei (internationale) eetkraampjes (natuurlijk ontbreken de Weense gebakjes en koffie niet), waar jong en oud zich al vanaf de middag vermaakt. Tussen de voorstellingen door en daarna kun je er natuurlijk ook terecht voor een hapje en een drankje.

'266172' door Manuela '266172' door Manuela

OostenrijkWenen

OostenrijkWenen

Romeinse Ruïne

Manuela

In de tuinen van Schloss Schoenbrunn verwijzen enkele nostalgische monumenten, in de geest van de Romantische periode, naar de oudheid, zoals deze Romeinse ruïne uit 1778 Tussen de stenen brokstukken voor de halfingestorte arcade zit een idyllisch stel, dat het samengaan van de rivieren de Moldau en de Elbe uitbeeldt

'265284' door Manuela '265284' door Manuela

OostenrijkWenen

OostenrijkWenen

Filmfestival

Manuela

Ieder jaar van juli t/m september staat het plein voor het Rathaus in Wenen in het teken van film en muziek. Er worden daar de hele zomer lang opera's en klassieke muziekfilms op een groot doek geprojecteerd, maar ook zijn er soms dans- en muziekvoorstellingen. Een grote menigte komt altijd toegestroomd om onder een sterrenhemel te genieten van de gratis voorstellingen. Op het plein staan allerlei (internationale) eetkraampjes en natuurlijk ontbreken de Weense gebakjes en koffie ook niet. De voorstellingen beginnen rond 20.30 uur, maar wie een goed plekje wil kan beter wat vroeger komen en dat is zeker geen straf, want in de hele omgeving van het festivalterrein is het beregezellig.

'265133' door Manuela '265133' door Manuela

CubaCamagüey

CubaCamagüey

Thumbs up

Manuela

Een Cubaanse familie hangt gezellig met elkaar op straat en ziet het leven aan zich voorbij trekken. Verderop hangen de buren ook een beetje buiten rond. Deze foto is gemaakt 2 dagen nadat orkaan Ike over Camaguey raasde. Overal in de stad zagen we nog de restanten van de schade die Ike had aangericht, maar het was opmerkelijk hoe snel de bevolking de ergste rommel weer had opgeruimd. Hier lijkt het gewone leventje alweer zijn gang te gaan

'264967' door Manuela '264967' door Manuela

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Manarola

Manuela

Nu het weer hier weer zo wisselvallig en nat is, verlang ik terug naar de zonnig gekleurde huisjes van de Cinque Terre. Bontgekleurde geveltjes, groene luikjes en wasgoed over de balkonnetjes. Zo herinner ik mij de dorpjes van de Cinque Terre, zoals hier Manarola.

'264442' door Manuela '264442' door Manuela

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Kunstmuseum

Manuela

Een boottochtje is een must bij een bezoek aan Kopenhagen. We passeerden onder andere het Museum van de Kunsten. Helaas hadden we geen tijd meer over om een bezoekje aan het museum zelf te brengen.

'261183' door Manuela '261183' door Manuela

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Vergezicht

Manuela

Dit is voor mij Toscane bij uitstek. Het prachtig gelaagde heuvellandschap met pijnbomen en idyllisch gelegen landgoederen. Zelfs bij het nevelige, natte weer van die dag nog een prachtig vergezicht

'258048' door Manuela '258048' door Manuela

Denemarken

Denemarken

Zomers vergezicht

Manuela

In de auto onderweg naar Kopenhagen reden we langs enorme velden met koolzaad. De prachtig strakke blauwe lucht en het knalgeel van het koolzaad geven zo'n heerlijk zomers gevoel. Als je dan ook nog die bootjes langs de kust ziet varen in de verte, is het helemaal zomer!

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik