lw31

profiel lw31

Naam

o llui

Reviews

0

Foto's & tips

0

Blogs

0

Lid sinds

04 November 2009

 

4 reactie(s) bij "lw31"

 • profile image comment

  De grote dorpen hebben allemaal electriciteit en winkels. Vooral op Balai is het een genot om eens lekker boodschappen te gaan doen,.

  Door doppie • geplaatst op 2012-08-14 20:41:10
 • profile image comment

  Vervolg van hieronder. Veiligheid van boten, tja. In heel Zuidoost Azië, en for that case: een groot deel van de wereld, zijn de normen wat losser dan bij ons. Ik heb mij in ieder geval niet onveilig gevoeld. Op de Banyak archipel is geen bank of geldautomaat, de laatste mogelijkhied om te pinnen is in Rimo, zo'n 30 kilometer voor Singkil. In Singkil is een filiaal van Aceh Bank, die alleen lokale bankpassen accepteert. In Atjeh en dus ook op de Banyak is alcohol verboden, maar wel verkrijgbaar op de zwarte markt. De eigenaar van de beach huts op Palembak Besar heeft altijd wel wat op voorraad liggen (heb ik van horen zeggen). Wij zijn een paar dagen op Tailana geweest, schitterend, maar wel de meest primitieve accommodatie ooit. Mister Charly verzorgt ontbijt, lunch en diner en heeft koffie en thee. Verder moet je voor jezelf zorgen (water !!, lamp, lakenzak, antimuggenmiddel en snacks voor de lekkere trek). Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust. Mocht je daadwerkelijk gaan, doe dan de groeten aan Mr Maisal (van Putri Guesthouse) en zijn stamgast mr Lukman (eilandbestuurder en babbelkous). Groet Karel.

  Door doppie • geplaatst op 2012-08-14 20:08:22
 • profile image comment

  Hoi Loes, Welkom op RR. Leuk dat je mijn Banyak tip hebt gelezen, wij hebben daar een aantal zeer prettige dagen doorgebracht. Had je ook de bijbehorende tip over Balai gelezen ? Wat betreft je vragen, 7 dagen is te doen reken een dag heen en een dag terug naar Medan dan houd je er 5 over, genoeg om lekker tot rust te komen. Reistijd hangt heel erg samen met wat voor budget je hebt. Met de local bus kost het vrijwel niets maar ben je wel lang onderweg. Vanaf Samosir naar Sidikalang, overstappen naar Subulussalam, en dan nog een keer richting Singkil. Wij hebben gereisd met Kijangs, de luxe variant van de gedeelde taxi's die je overal hebt. Maximaal 7 personen, 110.000 roepia (8 euro)p.p. van Medan naar Singkil, of 700.000 voor een privécharter. Rechtstreeks vanaf Samosir is lastiger en duurder maar wel mogelijk. Info: 0812 6493 1344 of 0852 7649 9072 Boten in Singkil vertrekken in de ochtend, als je 's nachts reist kun je in een keer door de boot op, scheelt weer een overnachting.

  Door doppie • geplaatst op 2012-08-14 19:52:25
 • profile image comment

  Hoi Loes, Bedankt voor je berichtje! Welkom op het verslavende Reisreporter ;-). Ik kan je wel verder helpen aangezien ik eigenlijk ook nog een beginner ben wat betreft spiegelreflex camera's. Ik fotografeer namelijk sinds dit jaar met een Canon EOS 450D. Daarvoor had ik altijd wel grote interesse in fotografie en probeerde ik wel veel uit met mijn pocket camera. De Canon EOS 450 heeft mijn passie verder vergroot. Het is een prima camera voor een beginner. Ik heb wel de kitlens vervangen door de Tamron 17-50 F2.8 aangezien deze lichtsterker is (makkelijker zonder flits en mooie doffe achtergronden). Deze lens is goed geprijsd en is wel stukken beter dan de kitlens. Verder kan je het zo gek maken als je zelf wil wat betreft lenzen. Hoop dat je zo genoeg informatie hebt. Succes met je keuze en ik ben benieuwd naar je foto's! Gr, Jelle

  Door jelle-1982 • geplaatst op 2009-11-05 14:46:15

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik