Lucasje

'243414' door Lucasje '243414' door Lucasje

BelgiëOost Vlaanderen

BelgiëOost Vlaanderen

Hof Ter Saksen

Lucasje

Hof ter Saksen is met het arboretum,de hoogstamboomgaard, de natuurtuin en het bufferbekken een diverse groene parel in het Waasland. Het gerestaureerde kasteel,het hoevegebouw met landhuis,zijn een bezoek zeker waard.

'238773' door Lucasje '238773' door Lucasje

BelgiëGent

BelgiëGent

Vrijdagmarkt

Lucasje

In Gent smelten 1000 jaar kunst en hedendaagse lichtkunst samen,en dit op namelijk 1 km wandelafstand. Daarin schuilt de grote poëtische kracht van Gent. Een aanrader om Gent avonds te bezoeken.

'238492' door Lucasje '238492' door Lucasje

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Slagbomen

Lucasje

Tijdens een wandeling langs een oude spoorweg, (polders van hoboken) kwamen wij deze bomen tegen temidden van de spoorbedding.bomen hebben in feite niet veel nodig om te groeien.

'232748' door Lucasje '232748' door Lucasje

EgypteAswan

EgypteAswan

Planteneiland

Lucasje

Geziret Nabat ( planteneiland ) of Kitshener eiland ligt tussen Elephantiner en de westoever. Het is een van de meest verrukelijke plaatsen in Aswan. Er staan planten uit alle delen van het engelse koloniale imperium.

'232196' door Lucasje '232196' door Lucasje

EgypteCairo

EgypteCairo

Zuilen

Lucasje

beeld van een moskee in cairo(er zijn ongeveer zeshonderd moskeeen in cairo) dit vond ik een mooi deel van de moskee met die rij van zuilen.

'232192' door Lucasje '232192' door Lucasje

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

Visser

Lucasje

het mooie aan de nijl is dat er niet alleen water is of mooie oevers, maar dat er ook mooie eilandjes zijn.spijtig dat op zo een moment de boot niet stil ligt.

'232185' door Lucasje '232185' door Lucasje

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

Wit huis

Lucasje

tijdens onze cruise langs de nijl heb ik langs de oever vele huisjes gezien, dit huisje was voor mij toch één van de mooiste woningen die ik heb gezien.

'232151' door Lucasje '232151' door Lucasje

EgypteCairo

EgypteCairo

Wasrek

Lucasje

tijdens een wandeling door Cairo viel dit huis mij op,aan de was die buiten aan het raam hangt te drogen, zoiets zie je niet in belgie.

'232149' door Lucasje '232149' door Lucasje

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

De nijl

Lucasje

met zijn 6695km is de nijl de langste rivier van de wereld.deze foto laat zien dat er op de nijl vele eilandjes zijn,waar zelfs koeien op staan.

'216816' door Lucasje '216816' door Lucasje

BelgiëGent

BelgiëGent

Verlichte wal

Lucasje

Naar het schijnt is de stad Gent de mooist verlichte stad van Europa.Er is zelf een lichtwandeling uitgestippeld. Zeker de moeite waard om er eens te gaan wandelen en foto's te nemen.

'212541' door Lucasje '212541' door Lucasje

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Herfst

Lucasje

Ik heb deze foto gemaakt met de bedoeling de herfst weer te geven op mijn manier.In de natuur gaan wandelen tijdens de herfst is een aanrader om mooie foto's te nemen.

'210247' door Lucasje '210247' door Lucasje

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Waterval

Lucasje

Deze waterval ziijn we tegengekomen tijdens een wandeling in de bergen.het eigenaardige aan deze waterval was dat, het water in een stal terecht kwam.Er stond zelf een beeld in.

'210016' door Lucasje '210016' door Lucasje

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Watermeisje

Lucasje

DIt beeld zijn we tegengekomen tijdens een natuurwandeling in de nabijheid van Bodrum. Het merkwaardige was dat dit beeld in een soort barak stond, aan de bovenkant waren er grote spleten waar water doorstroomde.

'209838' door Lucasje '209838' door Lucasje

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Vissershaven

Lucasje

Vanaf de pittoreske vissershaven van Bodrum kun je boottochten naar verschillende mooie plekjes langs de kust of de kleine eilandjes voor de kust van Bodrum maken.

'209833' door Lucasje '209833' door Lucasje

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Bodrum by night

Lucasje

Het kasteel van Sint Petus. Deze middeleeuwse burcht,het symbool van de stad, domineert de haven van Bodrum. Binnen de muren liggen een aantal musea,zoals het onderwater archeologie museum.

'209257' door Lucasje '209257' door Lucasje

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Panorama

Lucasje

Als u in Yalikavak bent is het een aanrader het dorp Geris te bekijken. Giris word ook wel het Tibet van Bodrum genoemd. U kunt er genieten van een prachtig panorama.

'209256' door Lucasje '209256' door Lucasje

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Bruidsschat

Lucasje

Bij ons zingen ze van (hebt ge meubelen en huisgerief dan kun je trouwen met je lief) deze kameel wordt volgeladen met huisgerief door de bruidegom als bruidsschat.

'209230' door Lucasje '209230' door Lucasje

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Windmolen

Lucasje

Yalikavak ligt 18 kilometer van centraal Bodrum en is het gebied waar de meeste windmolens staan, omdat het er veel waait.De windmolens zijn het symbool van Bodrum.

'208860' door Lucasje '208860' door Lucasje

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Baai

Lucasje

foto genomen aan het kasteel van Bodrum,begin october was het er nog 28 graden. heb zwart wit gebruikt omdat er meer sfeer inzat dan in kleur.

'205183' door Lucasje '205183' door Lucasje

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Watermeisje

Lucasje

In een stad als Antwerpen kan je soms allerlei straatanimatie tegenkomen, deze foto is genomen tijdens de autoloze zondag van 20 september. In zwart wit vond ik hem beter dan in kleur.

'204286' door Lucasje '204286' door Lucasje

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Traphal

Lucasje

Op zondag 13 september was het open monumentendag,en heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om het, instituut voor tropische geneeskunde te gaan afzien. een prachtig voorbeeld van art-deco.

'204260' door Lucasje '204260' door Lucasje

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Trap

Lucasje

Op zondag 13 september was het open monumentendag, en heb ik een bezoek gebracht aan het instituut voor tropische geneeskunde. Dit gebouw is een pracht voorbeeld van Art-deco.

'199712' door Lucasje '199712' door Lucasje

BelgiëWest Vlaanderen

BelgiëWest Vlaanderen

Eb

Lucasje

tijdens een wandeling aan zee(blankenberge) bij laag tij zag ik deze mooie figuren in het zand.

'195189' door Lucasje '195189' door Lucasje

BelgiëBrugge

BelgiëBrugge

Lamme goedzak

Lucasje

Met de lamme goedzak kun je vanuit Brugge naar Damme varen

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik