louisepeters

'251478' door louisepeters '251478' door louisepeters

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Killzone

louisepeters

Dit minuscule kogelspinnetje stelt zich verdekt op in een bloemkelkje, meestal in bloemen van de Phlox, om razendsnel toe te slaan als een vliegje op het stuifmeel afkomt. De prooi wordt vliegensvlug ingekapseld en vervolgens achtergelaten voor later. Dit herhaalt zich en in de loop van de dag zie je diverse ingekapselde prooien die later, waarschijnlijk 's nachts door de spin worden leeggezogen. Met een macrolens kun je dit allemaal gadeslaan.

'251477' door louisepeters '251477' door louisepeters

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Dóórgaan....

louisepeters

Vanuit een sportvliegtuigje zagen we tegen zonsondergang deze kudde olifanten wadend door een klein riviertje stroomopwaarts verder de Okavango-delta in trekken. Het was een prachtig gezicht.

'251476' door louisepeters '251476' door louisepeters

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Etosha Zoutpan

louisepeters

Het middelpunt van het Etosha NP is de Etosha Zoutpan, een gigantische zoutwoestijn van 130 km lang en 50 km breed, even groot als Friesland en Groningen samen.

'251184' door louisepeters '251184' door louisepeters

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Kiekeboe!

louisepeters

Met een macro lens gaat er een wereld voor je open. Ik kom beestjes tegen die met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn en die zich op de foto als monsters ontpoppen. Dit is een eenvoudig klein mestvliegje, maar op de foto wordt het iets waar je nachtmerries van zou krijgen....

'251107' door louisepeters '251107' door louisepeters

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Zeezicht

louisepeters

Pipa ligt in de provincie Rio Grande do Norte en was vroeger een bekend hippie-dorp. Inmiddels is het een van de bekendste en meest favoriete bestemmingen van de (jonge) Brazilianen. Overdag is het een rustige badplaats, maar 's avonds een bruisend stadje met een heerlijke en gemoedelijke sfeer. Ook voor surfers is Pipa beach een echt paradijs.

'251100' door louisepeters '251100' door louisepeters

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Old and grey

louisepeters

Deze vriendelijke oude baas had zijn visnet aan de palmen gehangen en zijn vissersboot ingezet voor het rondvaren van toeristen door de mangroves van de Buranhem-rivier. Nog meer dan de aanwezige gids wist deze oude visser ons allerlei boeiends te vertellen over de historie van de provincie Bahia. Met handen en voeten en een paar woorden Engels, maar we hingen aan ze lippen. Ik vind dat hij een mooie, karakteristieke kop heeft.

'251028' door louisepeters '251028' door louisepeters

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Géén bommetje!!

louisepeters

Nog maar eens eentje van de olifanten in het Chobe NP. Daar lijkt niemand genoeg van te krijgen. Aan de rimpeling in het water links onder zie je hoe dichtbij ons bootje is.

'250959' door louisepeters '250959' door louisepeters

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Lentebode

louisepeters

Ze bloeien weer volop: kerria japonica. Soms bloeien ze laat in de zomer nog een tweede keer, maar als je ze meteen na de 1e bloei flink terugsnoeit heb je volgend jaar een dubbel zo grote struik.

'250941' door louisepeters '250941' door louisepeters

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Aanmodderen

louisepeters

Op het schitterende strand tussen Arraial d'Ajuda en Trancoso monden vele riviertjes uit in zee. Sommige voeren een dikke slib mee, waaraan geneeskrachtige waarden worden toegedicht. Je ziet tijdens een strandwandeling dan ook regelmatig mensen baden in die riviermonding. Vaak locals of Braziliaanse toeristen. Dat levert leuke plaatjes op! Het modderbad is gratis, maar je mag de modder niet meenemen.

'250842' door louisepeters '250842' door louisepeters

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Lichtpaleis?

louisepeters

Vanuit een tamelijk luxe appartement op het KNSM-eiland in Amsterdam kijk je over het IJ uit op de chemische fabriek van Ketjen AKZO. Overdag vreselijk, lijkt mij, maar 's avonds heeft het wel weer wat..... Of toch maar liever niet?

'250813' door louisepeters '250813' door louisepeters

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Comme ci, comme ca

louisepeters

Op een van mijn wandelingen door die typisch Zuidfranse dorpjes ontmoette ik deze olijke opa. Hij vond het geen enkel probleem om gefotografeerd te worden, wilde graag ook een praatje aanknopen. Ik kan mij aardig redden in het Frans, maar met zijn rappe dialect kon ik nauwelijks uit de voeten. Na 10 minuutjes op goed geluk 'oui et non' heb ik mij - met moeite - van hem kunnen losmaken.

'250670' door louisepeters '250670' door louisepeters

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Sky on fire

louisepeters

Zonsondergangen blijven spectaculair en voer voor fotografen. Waar ter wereld dan ook. Op deze foto zorgt een opening in het wolkendek aan het begin van de avond voor een prachtig schouwspel. Alsof de lucht in brand staat. Nog gemaakt met m'n oude Olympus (vandaar de ruis).

'250640' door louisepeters '250640' door louisepeters

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Wildparadijs

louisepeters

Een van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld is de Okavango Delta in Botswana. Het is een enorm moerasgebied dat wordt gevoed door de Okavango, een 1600 km lange rivier die ontspringt in het hoogland van Angola en uitmondt in de Kalahari. De binnenland- delta (15.000 km2) die hierdoor is ontstaan, is de grootste ter wereld. De dierenwereld in de delta is overweldigend. Je vindt er nijlpaarden, krokodillen, slangen, schildpadden, hagedissen, en op de drogere stukken ook giraffe, zebra en allerlei soorten antilopen. Ook de grote jagers (leeuw, gevlekte hyena, (jacht)luipaard) zijn aanwezig. Deze foto is genomen uit een 6-persoonsvliegtuigje, waarmee je over de delta kunt vliegen. Zie hiervoor ook mijn geplaatste TIP.

'250631' door louisepeters '250631' door louisepeters

NamibiëFish River Canyon

NamibiëFish River Canyon

Sociale woningbouw

louisepeters

De wevervogels hebben hun naam te danken aan het feit dat ze ingewikkelde nesten bouwen. Ze broeden vaak in een kolonie en bouwen hun nesten gezamenlijk, soms meerdere nestjes aan één tak (village weaver). De nesten van de sociable weavers zijn enorm groot, zoals op deze foto, en daar kunnen wel honderden vogels in leven.

'250551' door louisepeters '250551' door louisepeters

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Rode tulp.....

louisepeters

....maar dan een beetje anders. Na al het moois van de Keukenhof dat voorbijkomt, wil ik ook graag een duit in het tulpenzakje doen met mijn impressie van een rode tulp.

'250455' door louisepeters '250455' door louisepeters

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Ready for landing...

louisepeters

Zweefvliegen vlogen af en aan voor die ene klaproos naast onze hotelkamer in Holten. Ik heb wel vijftig pogingen gewaagd om er eentje vast te leggen, maar op het moment suprême schoten ze weer weg. Dit is het beste resultaat.

'250435' door louisepeters '250435' door louisepeters

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Family life

louisepeters

Tijdens een bootexcursie over de Buranhem passeerden we aan weerskanten van de rivier diverse optrekjes van 'locals'. Het zijn meestal vissers die hier met hun gezin wonen en zo hun bootje bij huis kunnen aanmeren.

'250427' door louisepeters '250427' door louisepeters

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Woon-werkverkeer

louisepeters

Iedere ochtend worden de bouwvakkers met deze 'watertaxi' vanuit Porto Seguro naar hun werk gebracht. Meestal naar klleinschalige bouwprojecten landinwaarts, links en rechts van de rivier.

'474887' door louisepeters '474887' door louisepeters

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Ongerepte hotellocati

louisepeters

De Turkse Middellandse-zeekust is grotendeels volgebouwd. Het enige stuk dat tot nu toe aan deze bouwwoede wist te ontkomen, is het gedeelte tussen ruwweg Kas en Marmaris, ook wel de Turkoise- of Lycische kust geheten. Wie behalve naar zon en zee ook naar rust en cultuur (Xanthos, Letoon, Patara, Kaunos) op zoek is, moet hier zijn. Bijvoorbeeld in het gehucht Ekincik, enkele tientallen kilometers ten westen van Dalaman (vliegveld!). Op een schitterende plek op de heuvel bouwde een Turkse Duitser, Cem Kalkan, een kleinschalig hotel boven een hoefijzervormige baai met zandstrand. Beschermd natuurgebied, omdat hier de caretta caretta - een bedreigde zeeschildpad - haar eieren legt. Het terras biedt een schitterend uitzicht op de baai. Vanwege de ligging van het hotel is een (huur)auto noodzakelijk. Meer informatie op http://www.hotelfalconcrest.de

'250210' door louisepeters '250210' door louisepeters

NamibiëBushmenland

NamibiëBushmenland

Grillige natuur (2)

louisepeters

Nog maar eens eentje van die schitterende zandduinen, die na elke stevige wind weer andere vormen aannemen. En, afhankelijk van het tijdstip, ook steeds andere kleuren laten zien. Het blijft mij boeien. Ik hoop jullie ook!

'250209' door louisepeters '250209' door louisepeters

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Borreluur

louisepeters

Aan het eind van de middag, als de ergste hitte voorbij was, was het altijd prijs aan de rivier. In verschillende groepjes kwamen de olifanten tussen de bomen door om zich te laven aan het heldere water. Het bootje voor anker en 'knippen' maar.

'250100' door louisepeters '250100' door louisepeters

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Variaties in blauw

louisepeters

Het pittoreske dorpje Trancoso torent hoog boven het strand uit en vanaf het centrale plein heb je een schitterend uitzicht over de oceaan. In de jaren 70 was het een trekpleister voor de Braziliaanse hippies. Desondanks heeft het dorpje bijna niets van haar authenticiteit verloren. Onlangs heeft de Braziliaanse elite en een aantal Hollywood-sterren dit goed verborgen paradijs weer herontdekt en wordt Trancoso tegenwoordig (helaas) als één van de meest sexy en exclusieve schuilplaatsen in Brazilië beschouwd.

'474881' door louisepeters '474881' door louisepeters

EcuadorSierra Centraal

EcuadorSierra Centraal

Ga in bad met de...lo

louisepeters

In het hart van Ecuador ligt Baños, een stadje op 1800 meter hoogte in de Andes aan de voet van de (actieve!) vulkaan Tungurahua. De omgeving leent zich uitstekend voor stevige wandelingen, paardrijtochten en raften op wildwaterrivieren. Kortom, activiteiten die één ding gemeen hebben: spierpijn na afloop. Na een paardrijtocht van enkele uren op de flanken van de Tungurahua konden wij alleen nog maar strompelen. Op advies van onze hotelbaas begaven wij ons ’s avonds naar de Baños de la Virgen, om ons onduidelijke redenen vernoemd naar de Heilige Maagd. Deze hot springs, die vooral door de lokale bevolking worden bezocht, worden gevoed uit een thermische bron. Het water is sterk zwavelhoudend, een weldaad voor het gepijnigde lijf. Wij “kuurden” voor een klein bedrag ruim een uur in het dampende bad, lekker in de open lucht onder een heldere sterrenhemel, gezellig tussen de locals die de baños vooral als een sociale ontmoetingsplek beschouwen. Voor oud en jong. Piepjong soms. Zo zagen wij een moeder die een emmer vulde met warm bronwater en daarin haar peuter parkeerde, met de knietjes opgetrokken, zodat het kind veilig klem zat en moeder even wat tijd voor zichzelf had. De volgende morgen informeerde de hotelbaas hoe het met onze spieren ging. Geen centje pijn meer….

'250057' door louisepeters '250057' door louisepeters

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Klaar voor de start

louisepeters

Op dit tijdstip nog werkeloos aan de kade, maar over een paar uur weer tuffend en sputterend de zee op om vroeg in de ochtend met volle netten terug te keren. Als je bereid bent vroeg op te staan is het de moeite waard om aan de kade of op het strand de terugkeer van de vissersboten gade te slaan. De bedrijvigheid die dan volgt, de vogels die erop afkomen, je kijkt je ogen uit!