lobkeelgersma

'447304' door lobkeelgersma '447304' door lobkeelgersma

TibetHimalaya

TibetHimalaya

Duurzame energie in..

lobkeelgersma

Prachtig om te zien dat ze zelfs in Tibet met het milieu bezig zijn. Een goede oplossing om energie op te wekken voor je televisie in de tent.

'447303' door lobkeelgersma '447303' door lobkeelgersma

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Prachtig meisjes

lobkeelgersma

Het mooiste van reizen vind ik dat je verschillende soorten mensen ontmoet en vooral kinderen. Ik kwam dit meisje tegen tijdens een feestje, een prachtige meid. ik vond het echt een plaatje.

'447300' door lobkeelgersma '447300' door lobkeelgersma

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Kameleon

lobkeelgersma

Prachtig om in Madagaskar op zoek te gaan naar verschillende soorten dieren. We stopten aan de kant van de weg en kregen een zaklamp en gingen op zoek. Ik dacht wat kun je hier nu vinden. Het resultaat zie je hier boven. Fantastisch!!!!

'482461' door lobkeelgersma '482461' door lobkeelgersma

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Goede duikschool en..

lobkeelgersma

wij hebben geslapen bij Oceans 5 en hebben daar ook gedoken. Ontzettende mooie kamers en vriendelijke mensen. Het duiken is erg goed geregeld en goedkoop. Het belangrijkste vond ik dat ze erg veel geduld hebben en echt kijken naar de veiligheid. Het is relax duiken en veilig. We hebben zoveel moois gezien. Vooral de nachtduik vanaf het strand is een aanrader. Je moet wel op tijd boeken. Wanneer je op Gilli air gaat eten kun je het beste naar Chill out. Wat een heerlijk eten, je zit met je voeten in het strand. Je eet met z'n tweeën voor 10 euro. Wij gaan zeker nog een keer terug.

'446391' door lobkeelgersma '446391' door lobkeelgersma

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Prachtige onderwater.

lobkeelgersma

Ik zag deze schelp en was helemaal onder de indruk. Wat een kleuren zo bijzonder. Wanneer je te dichtbij komt sluit hij snel en moet je geduld hebben voor je weer kunt genieten van de prachtige kleuren.

'446390' door lobkeelgersma '446390' door lobkeelgersma

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Anemoon

lobkeelgersma

Deze prachtige anemoon hebben wij gezien tijdens het duiken vlak in de buurt van Gilli Air. Gille Air heeft een hele goede duikschool Oceans 5. Wat een prachtige onderwaterwereld.

'446389' door lobkeelgersma '446389' door lobkeelgersma

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Clown vis

lobkeelgersma

We hebben een week gedoken bij de Gilli eilanden. wat een prachtige onderwaterwereld. Ik heb nu sinds een jaar ook een onderwatercamera. Deze foto vond ik echt uniek. Elke keer als ik clown visjes zie hang ik weer met mijn camera boven het anemoon te fotograferen.

'446312' door lobkeelgersma '446312' door lobkeelgersma

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Pig ceremony

lobkeelgersma

Deze oudere man zag er zo prachtig uit. Met de groene achtergrond en blauwe lucht. Een bijzondere ervaring. Veel penis kokers gezien in allerlei soorten en maten. De jongere mensen heb ik zelfs met een tennisbal gezien in plaatst van een peniskoker.

'446310' door lobkeelgersma '446310' door lobkeelgersma

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Pig ceremony

lobkeelgersma

Dit jongetje was ook in de traditionele kleding. alle vrouwen dragen op een hoofd een eigen gemaakte tas. Dit jongetje had ook een kleine tas op zijn hoofd. Ik vond het echt een plaatje, een kleine koning.

'446309' door lobkeelgersma '446309' door lobkeelgersma

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Pig ceremony

lobkeelgersma

Deze vrouw was ook tijdens de pig ceremony aanwezig. De mensen in Papoea zijn erg vriendelijk. Allemaal geven ze je een hand en roepen Wha Wha, wat gedag betekent.

'446306' door lobkeelgersma '446306' door lobkeelgersma

TibetHimalaya

TibetHimalaya

Tibet

lobkeelgersma

Deze meiden stonden daar zo prachtig. We reden naar de de hoogte berg van de wereld. Prachtige route met mooie uitzichten. Ik denk dat het zusjes zijn.

'446305' door lobkeelgersma '446305' door lobkeelgersma

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Baliem Festival

lobkeelgersma

Deze jongen jongen was ook aanwezig op het Baliem festival. Hij zong erg fanatiek mee met de liederen. Mooi om te zien dat de jongere generatie ook deel neemt aan het Festval.

'446304' door lobkeelgersma '446304' door lobkeelgersma

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Pig ceremony

lobkeelgersma

Hier waren wij aanwezig bij de pig ceremony. Deze jongen man is druk bezig met hete stenen die ze later gebruiken om het varken op te laten stomen. Ze leggen allerlei bladeren en kruiden in een kuil met de warme stenen dan het varken en op de top weer bladeren. in een half uur is het varkentje klaar om op te eten.

'446302' door lobkeelgersma '446302' door lobkeelgersma

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Pig ceremony

lobkeelgersma

Tijdens de pig ceremony zat dit meisje bij haar moeder op schoot. Wat een plaatje. Een prachtige ervaring was de ceremony. Wij waren als enige twee aanwezig. Deze ceremony doen ze bij een verjaardag, trouwen, begrafenis. Bij bijzondere gebeurtenissen. Als je in West Papoea bent zeker de moeite waard om mee te maken.

'446300' door lobkeelgersma '446300' door lobkeelgersma

IndonesiëBaliem

IndonesiëBaliem

Baliem Festival, West

lobkeelgersma

Deze jongeman zag er zo bijzonder uit tijdens het Baliem Festival. Het Festival duurt drie dagen. Het is echt de moeite waard om 2 dagen naar het festival te gaan en te genieten van al het moois wat er gebeurd. Het hele gebeuren is erg bijzonder om te zien. Met een truck komen de groepen aan al zingend en zo mooi versierd.De mensen die kijken (lokale bevolking) genieten van het uitje en liggen in een deuk als de verschillende groepen tegen elkaar gaan strijden op het grote grasveld. Alles is zo kneuterig en klein opgezet.

'446299' door lobkeelgersma '446299' door lobkeelgersma

IndonesiëBaliem

IndonesiëBaliem

Baliem Festival, West

lobkeelgersma

Tijdens het Baliem festival kom je verschillende stammen tegen die jaarlijks op het drie daagse festival komen om te strijden tegen andere stammen uit het Baliem district. Prachtig om te zien hoe deze mensen eruit zien. Op de tribune zitten Papoea's te genieten van de optredens van de verschillende groepen. Prachtige ervaring.

Community updates

REACTIES, LIKES EN MAILS
14-08-2020 Sinds afgelopen woensdag hebben meerdere Communityleden problemen ondervonden met het plaatsen van reacties of het geven van likes. Inmiddels kunnen er weer reacties en likes geplaatst worden.
De automatische mailtjes met meldingen komen niet meer binnen. Onze webdeveloper is hiervan op de hoogte en probeert dit z.s.m. op te lossen.
Excuses voor het ongemak.

DRONEFOTOWEDSTRIJD
13-08-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl 
Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

week 32 | Community toppers

5000 jaar geleden in Amesbury. Foto: Corriedewinter

1. Topreview: Marker Wadden door Neretslok
2. Topfoto & tip: 5000 jaar geleden in Amesbury door Corriedewinter
3. Topblog: Singapore citytrip door Kburgers1
4. Communitylid van de week: Agrotewal
5. Nieuwkomer: Merelboontje

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus. Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik