lindekorstjens

profiel lindekorstjens

Naam

Linde Korstjens

Reviews

0

Foto's & tips

12

Blogs

1

Lid sinds

02 March 2013

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Italië

Fav. stad

Barcelona

Over mij

Geboren en getogen in Nederland maar de laatste jaren als een nomade door Europa gestudeerd, gereisd en gewerkt. Ik wil altijd overal de achtergrond van weten: waarom zijn of doen mensen zo? Hoe heeft de cultuur zich ontwikkeld? Hoe heeft dat zijn reflectie op het leven en gewoontes. Verschillen fascineren me en ik ga altijd graag de uitdaging aan om te proberen met één klik van de camera dat speciale gevoel van een land, stad of andere plek vast te leggen.

Ik moet toegeven, ik ben niet ver buiten Europa geweest - op een reisje naar Shanghai en een flink aantal tochtjes over de Bosporus na - maar er zoveel moois en overwachts te zien en te vinden in Europa! Ik woon nu een aantal maanden in Barcelona en elke dag sta ik weer voor verrassingen, zowel positief als negatief, maar in ieder geval inspirerend.
Dit geeft voor mij ook aan dat reizen niet per sé betekent dat je ver weg moet gaan. Reizen betekent dat je jezelf geen beperkingen op legt en je laat meesleuren in andere culturen en leefgewoontes om zoveel mogelijk op te snuiven.

Geen van de door mij geplaatste foto's mogen zonder mijn toestemming gebruikt worden.

Mijn Motto

'Grenzen zijn er om te overschrijden. Letterlijk, figuurlijk, mentaal en fysiek. '

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3000

Overige

Lomography Diana F; Lomography Sardina

 

4 reactie(s) bij "lindekorstjens"

 • profile image comment

  Hi Linda, Bedankt voor je mooie reactie op Zo doe je dat Fijn weekend, Anita

  Door nita92 • geplaatst op 2013-04-13 14:00:06
 • profile image comment

  Graag gedaan!!

  Door edwinaverdingh • geplaatst op 2013-03-10 19:13:02
 • profile image comment

  Nee hoor Linde, je buren kunnen je al verbazen, zelfs je vriend of vriendin. Koffie drinken op een pleintje waar dan ook.zal je doen verbazen Je kunt beter culturen opsnuiven dan cocaïne. Groeten Jan

  Door Jan1948 • geplaatst op 2013-03-10 16:46:46
 • profile image comment

  Hoi Linde, graag gedaan. Het is altijd lastig om bij een zwart/wit foto de sfeer goed over te brengen en dat is bij deze foto goed gelukt. Groet, Sander

  Door sgtravel • geplaatst op 2013-03-10 10:48:14

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (12)

'480801' door lindekorstjens '480801' door lindekorstjens

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Tulpen Festival...Ist

lindekorstjens

Wil je er in de komende maanden even tussenuit dat is het jaarlijkse tulpen festival in Istanbul echt een aanrader. Van 10 t/m 20 april 2013 is het weer zover en staan meer dan 10 miljoen tulpenbollen in bloei. Voornamelijk op het plein tussen de Aya Sofia en de Blauwe Moskee bevindt zich een deken van verschillende kleuren, wat ook de nodige koek en zopie kraampjes aantrekt. Maar ook op andere pleinen, in het park rondom het Topkapi paleis, en rond Taksim staan schitterende tulpen.

'382992' door lindekorstjens '382992' door lindekorstjens

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Lampenverzameling

lindekorstjens

In de Bazaar in Istanbul kijk je altijd je ogen uit. Zelfs als je niets wil kopen is het een ware lust voor het ook om er gewoon doorheen te slenteren, mensen te kijken, en altijd een mooi beeld voor een foto om de volgende bocht. Zo ook deze lampen collectie!

'385991' door lindekorstjens '385991' door lindekorstjens

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Straatventers

lindekorstjens

Shanghai is een wonderbaarlijke stad, met gloednieuwe wolkenkrabbers en meteen daarnaast oude, krakkemikkige flats waar de mensen met z'n 15en in een miniscuul huisje wonen. Maar ontevreden gezichten zie je amper. Hoe kan dat ook anders als er dagelijks overheerlijke vis naast je deur wordt verkocht?! Meteen op straat - de hele stoep in beslag nemend - stallen de straatventers plastic bakken met verse vis uit, levend en wel. De geur die er van afkomt ruik je door de hele wijk en sommige dieren zou je in Nederland toch echt niet aantreffen, maar het is een schouwspel op zich om te zien hoe de lokale bevolking door middel van een soort van Chinese versie van handjeklap de prijs van de vis naar beneden probeert te krijgen.

Laatste blogs (1)

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik