lijn

'1111549' door lijn '1111549' door lijn

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Whitsundays 2

lijn

Zo zien een stukje van de Whitsundays eilanden groep eruit vanaf het uitkijkpunt Hill Inlet. Als je een boottocht boekt vanuit Airlie Beach word je eenmaal aan land naar dit punt geleid. Netjes geregeld. Het water is zo helder dat we stingray's vanaf dit punt zagen zwemmen.

'1109763' door lijn '1109763' door lijn

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Staartje ....

lijn

De staartvin van de bultrug is breder dan die van overige vinvissen en heeft een duidelijke inkeping en golfvormig uiteinde. Wanneer de bultrug gaat duiken wordt deze vin vaak hoog opgetild, aldus Wikipedia. Ik ben gewoon super blij met de foto's van de staartjes die we hebben gemaakt afgelopen juli in Australië. We waren vroeg in het walvis seizoen maar hebben heel veel bultruggen gezien in de baai bij Hervey Bay.

'1108675' door lijn '1108675' door lijn

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Cassowary 2

lijn

Al bijna 10 jaar lid van deze club, niet dagelijks maar geregeld kijk en lees ik met veel plezier jullie foto's en tips. De tip om naar Etty Bay Australië te gaan om Cassowary vogels mogelijk te spotten komt van deze site. Het zijn gevaarlijke vogels maar zo mooi om deze in het wild te zien.

'1106981' door lijn '1106981' door lijn

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Bommetje

lijn

Ik had nog zo gezegd geen bommetje .... Bijzonder om te zien hoe mannelijke bultruggen allerlei capriolen uithalen om te imponeren op de vrouwtjes. Sprongen maken, met hun vin of staart slaan op het water. We hebben het allemaal gezien en gehoord en wat was dat indrukwekkend.

'1102959' door lijn '1102959' door lijn

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Platypus

lijn

Het leuke plaatsje Yungaburra in het binnenland niet ver van Cairns is een leuk gebied om te ontdekken en betrekkelijk rustig. Weinig toeristen gaan daar het binnenland in. Wij wilden typisch Australische dieren zien maar dan wel in hun natuurlijke omgeving. Yungaburra staat lokaal bekend om z'n kreek waar veel vogelbekdieren leven. Vroeg in de ochtend gingen we er heen met het advies erg stil te zijn want deze dieren zijn erg schuw. Wij hebben er zeker 7 gezien en hebben enorm genoten van deze toch wel wat vreemde dieren.

'1102473' door lijn '1102473' door lijn

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

LEI - Lady Elliot...I

lijn

Zo'n 80 kilometer uit de kust van Bundaberg in het zuidelijkste gedeelte van het Great Barrier reef ligt het eiland Lady Elliot. Een waar snorkel en duik paradijs. Het is een klein eiland waar een eco resort op staat met verschillende accommodaties. Je kunt er alleen met een klein vliegtuigje komen, daar hangt een prijs kaartje aan en echt eco is dat natuurlijk niet ... Wat we daar gezien hebben aan koraal en vissen was zo mooi een hoogtepunt van onze reis.

'1101949' door lijn '1101949' door lijn

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Boomkangoeroe

lijn

Boomkangoeroes komen voornamelijk voor in tropische regenwouden van Nieuw-Guinea, Noord-Queensland en nabijgelegen eilanden. Ze leven voornamelijk van vruchten en bladeren. Boomkangoeroes kunnem wel 10 meter van boom naar boom springen. Dit is een klein stukje tekst van Wikipedia, wij hadden nog nooit van ze gehoord maar in het binnenland bij Yungaburra komen ze vrij veel voor al moet je wel weten waar je moet zoeken. Deze omgeving is prachtig groen en redelijk rustig en een aanrader.

'1101821' door lijn '1101821' door lijn

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Nog een bultrug

lijn

We hebben zoveel mooie foto's van onze dag op de Freedom 3 uit Hervey Bay dat ik er nog een plaats. Ga je in de Australische winter naar de oostkust kunnen we je een dag op deze boot aanraden. Met veel respect voor de natuur en dieren, geen grote groep mensen op een kluitje garanderen ze walvissen. En wat gaven ze een show weg en zo veel bultruggen zullen we deze dag nooit vergeten. Gelukkig hebben we de foto's ...

'1101623' door lijn '1101623' door lijn

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Whitehaven beach

lijn

Whitehaven beach op het eiland Whitsunday is van een onbeschrijfelijke schoonheid. De kleuren turquoise zijn zo blauw en het zand is zo wit dat je echt even je tijd moet nemen om dit in je op te nemen. Door internet zijn er natuurlijk geen echte verassingen meer, ik zoek en pluis alles uit voor onze reizen. Maar als je er dan staat besef je de wereld is nog steeds prachtig en laten we het zo houden.

'1101578' door lijn '1101578' door lijn

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Koala

lijn

Via onze geweldige community je inlezen voor een reisbestemming kom je op goede tips. Zo ook om koala's in het wild te spotten op Magnetic island kan je ze zeker treffen als je goed oplet. De bekende fort walk daar brengt je over een wandelpad richting een oud fort dwars door de prachtige natuur van Maggie zoals ze Magnetic island ook noemen. Verschillende koala's gezien waarvan deze wakker was.

'1100946' door lijn '1100946' door lijn

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Op de boerderij

lijn

Het is in de namiddag als we aankomen op Henderson Park farm. Een werkende boerderij met runderen en een lodge voor toeristen en partijen. Het licht, de kleuren het landschap het was weer zo anders als de dagen ervoor. Australië is een geweldig (vakantie) land en zo divers en dan hebben we nog maar 2800 kilometer ervan gezien ...

'1100871' door lijn '1100871' door lijn

AustraliëDaintree NP

AustraliëDaintree NP

Walu Wugirriga

lijn

Het uitkijkpunt Walu Wugirriga bij Cow Bay in het Daintree NP is zo mooi. Je kijkt uit naar de monding van de Daintree rivier die in de Koraalzee over gaat. Het hele gebied wat een Nationaal park is is zo bijzonder en divers aan natuur daar kan je dagen vertoeven en zou een van de redenen voor ons zijn om terug te gaan.

'1100651' door lijn '1100651' door lijn

SingaporeGardens by the bay

SingaporeGardens by the bay

Gardens by the Bay

lijn

Een stopover in Singapore is zeer de moeite waard. Fijne stad met Gardens by the Bay met Supertree Grove als een van de hoogtepunten letterlijk en figuurlijk. Futuristische bomen sommige verbonden met loopbruggen waar je in en over kan. In de avond is de licht en muziek show adembenemend mooi. Met het bekende Marina Bay hotel op de achtergrond kan je mooie plaatjes schieten.

'1100546' door lijn '1100546' door lijn

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Hallo

lijn

Op een werkende farm op het platteland bij Rockhampton staat een lodge genaamd Henderson Park Farm. Een pareltje om te verblijven en zo een beetje het boeren te leren kennen op z'n Australisch. Een grote groep kangaroos woont daar tijdens de winter daar het gras elders weg is. Het had zomaar gekund dat we ze niet eens hadden gespot zonder een medewerker van de farm zo gaan ze op in het landschap.

'1100313' door lijn '1100313' door lijn

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Bultrug.

lijn

Ook op onze wensen lijst was het zien van walvissen. Vanuit Hervey Bay een dag cruise gedaan, van juli tot eind oktober komen daar in de baai tussen Fraser island en het vaste land bultruggen die migreren van Antarctica naar warmere wateren. Het werd een ware show waar meerdere bultruggen sprongen maakten, klapten met hun vin of staart op het water en zelfs speelden met dolfijnen.

'1100256' door lijn '1100256' door lijn

Australië

Australië

Casuarius.

lijn

De eerste foto die ik plaats na een lange tijd. Net thuis van een prachtige reis naar een stukje Australië. Er waren dieren op ons lijstje die we heel graag wilden zien daar maar wel in de natuur en niet in een dierentuin of opvang. De cassowarry vogel stond hoog op ons lijstje. Mede door een tip hier op de community hebben we er 3 gezien in Etty Bay. Een imposante en gevaarlijke vogel die vleugelloos is voornamelijk fruit eet en alleen in noord-oost Australie voorkomt en op eilanden rondom waaronder Nieuw-Guinea.

'571911' door lijn '571911' door lijn

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Pantanal vogel...para

lijn

Sinds onze reis in 2010 naar Tanzania ben ik een vogelaar. Niet heel fanatiek maar de liefde voor vogels is met de jaren gegroeid. Meestal zoek ik met hulp oa van deze site naar bijzondere plekjes en landen en willen we graag veel natuur en dieren zien en fotograferen. De Pantanal in Brazilië kan ik iedere natuur liefhebber aanbevelen heel veel dieren en een waar vogel paradijs. Een van mijn favorieten is toch wel de ijsvogel.

'571529' door lijn '571529' door lijn

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Partners

lijn

De Hyacint Ara is de grootste vliegende papegaaien soort met een lengte van 90 tot 100 cm. Zeer sociale dieren die hun partner voor het leven kiezen. Dit stel had zich ontrokken van de groep om misschien samen wat tijd door te brengen.

'571454' door lijn '571454' door lijn

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Mini kolibrie

lijn

Al eerder een kolibrie geplaatst maar nu deze druk aan het eten zoeken. Dat het nog niet zo simpel is om deze drukte makers op de plaat te zetten weet een ieder die dat probeert. Deze kolibrie was ook nog eens mini, misschien maar 5 centimeter groot (klein).

'569972' door lijn '569972' door lijn

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Safari Pantanal

lijn

Op safari gaan denk je misschien alleen aan Afrika maar ook in Zuid-Amerika kan je geweldig mooi op safari in de Pantanal. Twee keer per dag vroeg in de ochtend en late namiddag op pad met bootje of de jeep of zelfs te paard. Overnachten kan bv op een nog werkende range waar ook faciliteiten zijn voor gasten. Heerlijk eten en bijzonder lieve mensen die er alles voor doen om je het moois te laten zien van hun Pantanal. Deze foto laat zien hoe groen het er is zo aan het einde van de regen tijd.

'566121' door lijn '566121' door lijn

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Botanische tuinen Rio

lijn

De Botanische tuinen in Rio de Janeiro zijn zeker een bezoek waard. Wij waren in maart in Rio dan is het einde zomer er was dus veel uitgebloeid maar er was nog genoeg moois te zien. Konings palmen zo hoog met Christo Redentor als achtergrond geeft dat weer een hele andere kijk op dit zo bekende standbeeld.

'565819' door lijn '565819' door lijn

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Hyacinth ara

lijn

Nog een keer een Hyacinth ara omdat we ze heel graag in het wild wilde zien. Vanaf Rio de Janeiro 2 uur met het vliegtuig, 4 uur met de auto van Campo Grande waarvan het laatste uur hobbelen over een onverharde weg ontvangen worden bij onze overnachting plaats door deze vogels in de palm bomen is dat het allemaal waard.

'565141' door lijn '565141' door lijn

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Jabiru 2

lijn

De Jabiru of ook wel reuzenooievaar is de grootste vogel van zuid Amerika en is als volwassen vogel zo'n 1.40 meter hoog en kan een span wijdte hebben van 2.30/2.80 meter. Dat dat een groot gevaarte is wat op je af komt vliegen wat wij hebben mee gemaakt in de Pantanal was heel indrukwekkend om te zien.

'563448' door lijn '563448' door lijn

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Rio by night

lijn

Vanaf de Suikerbroodberg na zonsondergang en de lichten aan gaan is de stad weer heel anders om te zien. Wij hebben genoten van deze stad met al z'n bergen, baaien,stranden en aardige mensen. Het beste kan je dan ook rond 4 uur in de middag hier naar toe gaan je krijgt mooi licht niet heel druk meer en je kan tot een uur of 8 in de avond blijven.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik