liekewielders

10
Seychellen
liekewielders was hier 31 Aug 2017
Wie naar de Seychellen gaat, wil natuurlijk zien hoe de Coco de Mer groeit. Deze bijzondere kokosnoot groeit enkel en alleen op Praslin en Curieuse. De Vallée de Mai Nature Reserve (UNESCO Werelderfgoed) is volgens de reisgidsen dé plek om de Coco de Mer te bekijken. Bij aankomst op Praslin vertelde onze taxichauffeur dat we Vallée de Mai beter links konden laten liggen en in plaats daarvan Fond Ferdinand Nature Reserve moesten bezoeken. Deze Reserve is in 2013 geopend en nog niet echt bekend bij het grote publiek. Zelfs onze guesthouse eigenaar had er nog nooit iemand naartoe gestuurd. Fond Ferdinand is bereikbaar per auto/bus (ingang tegenover Anse Marie-Louise), maar je mag alleen het park in onder leiding van een gids. De rondleidingen starten op gezette tijden (4x per ochtend tussen 9.30-13.00u, voor precieze tijden contact opnemen voor je bezoek). De gids is bij de toegangsprijs inbegrepen (€8 pp, en dat is veel lager dan de €20 excl. gids bij Vallée de Mai). Wij hebben een geweldige 2 uur durende rondleiding gehad met slechts 2 andere toeristen. Naast Coco de Mer kun je ook zien hoe bijv. vanille, kaneel en verschillende andere soorten palmen groeien. Er komt wel wat klimwerk bij kijken, maar het tempo is redelijk rustig. Op de top word je beloond met een fenomenaal uitzicht over o.a. Praslin en La Digue. Dat heeft Vallée de Mai ook niet! Je hebt zelfs kans om de zwarte papegaai te spotten. Ga het liefst vroeg in de ochtend en neem voldoende water mee.
Land
  • Veel minder druk dan Vallée de Mai
  • Gids inbegrepen in entree (125 rupees pp)
  • Geweldige rondleiding door gids
  • Veel meer te zien dan alleen Coco de Mer
  • Mooie uitzichtspunten
  • Een echte aanrader!
  • Rondleidingen op gezette tijden
Review geplaatst op 2017-10-27 Door liekewielders

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik