liekewielders

'565715' door liekewielders '565715' door liekewielders

SeychellenBird Island

SeychellenBird Island

Ochtendwandeling...ro

liekewielders

Bird Island is een waar (vogel)paradijs. Aan al die vogelgeluiden, die ook doorgaan tijdens de nacht, moet je best even wennen. Maar als je dan na je eerste (gebroken) nacht een wandeling gaat maken bij zonsopkomst, met je blote voeten in het zand, dan ben je dat allang vergeten! In de verte zie je de ontwikkeling van regenbuien, die tegen het einde van onze wandeling ook op Bird voor verkoeling kwamen zorgen. De zonnestralen die wel boven de wolken uit kunnen komen, worden prachtig weerspiegeld in het azuurblauwe water. Er uiteraard mag een vogel natuurlijk niet ontbreken. Een geweldig mooie ervaring om op dit eco-resort te kunnen verblijven, hier kom je echt tot rust!

'565712' door liekewielders '565712' door liekewielders

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

Anse Georgette, een..

liekewielders

Op de Seychellen zijn er ontelbare mooie stranden te vinden die allemaal aan het bounty ideaal voldoen. Maar dit relatief verborgen strandje overtrof tocht echt onze verwachtingen! Het strand ligt achter de toegangspoorten van een resort (Lemuria resort) en een golfbaan, niet echt een ongebaand pad, zou je zeggen. Echter, alle stranden in de Seychellen zijn publiekelijk toegankelijk en er zijn nauwelijks privéstranden (met uitzondering van de privé-eilanden). Er zijn twee manieren om hier te komen. Via het resort rijden er golfkarretjes die gasten naar het strand brengen en eventueel kun je contact opnemen met het resort of ze ook plek hebben voor niet-gasten. Dat was bij ons niet het geval, en maar goed ook! Wij zijn namelijk met de lokale bus naar Mount Plaisir gegaan en vanaf daar gaan hiken om op het strand te komen. Eerst flink berg op en daarna weer naar beneden. Bijkomend voordeel: je kunt onderweg ook nog van mooie uitzichten genieten! Normaal gesproken is de zee relatief rustig en zijn er weinig golven en kun je er uitermate goed zwemmen en relaxen. Omdat wij er in september waren, was dit niet het geval vanwege de overgang tussen twee moessons. Ondanks dat het zwemmen met gevaar voor eigen leven was, staat deze strandervaring voor ons echt op nummer 1 van alle stranden die we hebben bezocht in 2,5 week tijd! Het is er echt prachtig en relatief rustig.

'565679' door liekewielders '565679' door liekewielders

SeychellenBird Island

SeychellenBird Island

Landschilpad in de be

liekewielders

Een landschilpad in actie! Op onder andere Bird Island, waar zoals de naam al doet vermoeden heel veel vogels verblijven, kom je deze mooie dieren tegen. Fantastisch en enorm indrukwekkend om deze landschilpadden te mogen observeren, al lijkt dat niet geheel wederzijds te zijn...

'565678' door liekewielders '565678' door liekewielders

SeychellenSouth Cousin

SeychellenSouth Cousin

Elfenstern (fairy...t

liekewielders

Met een boot kun je het vogelparadijs Cousin (Cousin Island Special Reserve) bezoeken. Alleen al aan wal gaan is spectaculair met een "beach-landing" met de boten die tot het eiland behoren. Dit om koste wat kost ervoor te zorgen dat er geen ratten of ander ongedierte uit de lokale bootjes meeliften en zich kunnen vestigen op Cousin om de beschermde vogels te bedreigen. Op het eiland leven ongeveer 300.000 vogels en enkele landschilpadden. De elfenstern (fairy tern) is een prachtige vogel en ze leven hun hele leven in paartjes. Als je er één ziet is de tweede over het algemeen nooit ver weg! De elfenstern op de foto maakte net een landing op de boomstam.

'565677' door liekewielders '565677' door liekewielders

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

Hét alternatief voor.

liekewielders

Wie naar de Seychellen gaat, wil natuurlijk zien hoe de Coco de Mer groeit. Volgens de meeste reisgidsen is Vallée de Mai Nature Reserve (UNESCO Werelderfgoed) dé plek om de Coco de Mer te bekijken. Er is echter een veel mooier, beter, minder toeristisch en goedkoper alternatief: Fond Ferdinand Nature Reserve. Deze Reserve is in 2013 geopend en nog niet echt bekend bij het grote publiek. Je alleen naar binnen onder leiding van een gids en deze rondleidingen starten op gezette tijden (4x per ochtend tussen 9.30-13.00u). De gids is bij de toegangsprijs inbegrepen (€8 pp, en dat is veel lager dan de €20 excl. gids bij Vallée de Mai). Wij hebben een geweldige 2 uur durende rondleiding gehad met slechts 2 andere toeristen. Naast Coco de Mer kun je ook zien hoe bijv. vanille, kaneel en verschillende andere soorten palmen groeien. Er komt wel wat klimwerk bij kijken, maar het tempo is redelijk rustig. Op de top word je beloond met een fenomenaal uitzicht over o.a. Praslin en La Digue. Dat heeft Vallée de Mai ook niet! Je hebt zelfs kans om de zwarte papegaai te spotten. Ga het liefst vroeg in de ochtend en neem voldoende water mee.

'555978' door liekewielders '555978' door liekewielders

ZwedenMalmo

ZwedenMalmo

Weerspiegeling van...

liekewielders

De eerste mooie lentedag in Malmö, wandelend langs de kust kwamen we deze mooie zwaan tegen met een prachtige weerspiegeling in het water. Verrassend wat deze stad allemaal te bieden heeft!

'454221' door liekewielders '454221' door liekewielders

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Pelikaan met gestrekt

liekewielders

Deze pelikaan vloog boven het stukje oceaan waar we net een duik wilden gaan maken. Erg mooi om iedere veer te kunnen zien van zijn gestrekte vleugel.

'447988' door liekewielders '447988' door liekewielders

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Leguaan op een rost..

liekewielders

Deze leguaan was van de laatste zonnestralen aan het genieten op een rots voor de kust van Bonaire. Het mooie aan deze foto vind ik de diepte met de leguaan op de voorgrond en de golvende zee op de achtergrond.

'415760' door liekewielders '415760' door liekewielders

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

IJssschotsen op het..

liekewielders

IJs rechtop in het zand met een strak blauwe lucht, het lijkt echt zomer te zijn. Erg vreemd om te zien dat de ijsschotsen zeer lokaal voorkomen. Ze worden waarschijnlijk gevormd door de stevige wind die hier staat op bijna 5000m hoogte.

'415750' door liekewielders '415750' door liekewielders

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Jongetje poseert voor

liekewielders

Isla del Sol in het Titicacameer. Zijn moeder had een klein winkeltje en dit jongetje wilde zichzelf erg graag terugzien nadat de foto was gemaakt.

'415744' door liekewielders '415744' door liekewielders

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

De Peruaanse vlag en.

liekewielders

De opslagplaatsen van de Quechua's in Ollantaytambo, nu een ruïne maar toch wel erg indrukwekkend! En gelukkig stond er wind waardoor de Peruaanse vlag een speciaal tintje geeft aan deze foto.

'415740' door liekewielders '415740' door liekewielders

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Horizontale en...vert

liekewielders

Een wervelwind en tegelijkertijd een 4WD die een horizontale stofwolk achterlaat, zo zorgt al dat stof en zand toch voor een verrasing in deze geweldig mooie omgeving!

'415728' door liekewielders '415728' door liekewielders

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Wifi in de middle of.

liekewielders

Hoe bizar! Wifi in de middle of nowhere maak je al niet vaak mee, maar in deze prachtige omgeving tussen de flamingo's was het wel een hele vreemde gewaarwording.

'322558' door liekewielders '322558' door liekewielders

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Schoolmeisje in Malaw

liekewielders

Foto van een meisje in schooluniform in een dorpje bij Lake Malawi. De meeste kinderen wilden heel erg graag op de foto als ze daarna even naar het resultaat op de camera mochten kijken.

'322553' door liekewielders '322553' door liekewielders

MarokkoFez

MarokkoFez

Vrolijke potjes bij..

liekewielders

Van zulke vrolijke typische Marokkaanse potjes bij het ontbijt begint je dat in ieder geval erg vrolijk. Gelukkig was de inhoud ook erg geslaagd, zoete aardappelen, verschillende soorten jam en dadels. Hier hebben we dan ook een paar dagen echt van genoten!

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik