laura1990

'480767' door laura1990 '480767' door laura1990

PeruCusco

PeruCusco

ChocoMuseum in Cusco.

laura1990

Chocolade liefhebbers opgelet: In het centrum van Cusco bevindt zich het Chocolade Museum! De toegang is geheel gratis, en onder het genot van een kop chocolade-thee (en heerlijke geuren) kun je van alles leren over chocolade: allerlei interessante feitjes en weetjes en natuurlijk ook de geschiedenis en de manier waarop het gemaakt wordt komen aan bod. Je kunt er ook chocolade workshops volgen of simpelweg daar ontbijten (de brownies zijn een aanrader!) Als je strategisch wil zijn: éérst het museum, dan de klim naar de Machu Picchu, zodat je je geen zorgen hoef te maken om de calorieën!

'335278' door laura1990 '335278' door laura1990

IerlandCliffs of Moher

IerlandCliffs of Moher

Cliffs of Moher

laura1990

Op deze foto zijn de kliffen van Moher te zien, de beroemdste kliffen van Ierland. Ze zorgen voor een indrukwekkend landschap, en vooral ook voor indrukwekkende hoogtes en dieptes, die lastiger waren te fotograferen dan ik dacht omdat je toch snel het diepte effect verliest. Door de 'kleine mensjes' bovenaan de top als referentiekader te gebruiken, kun je toch al een aardig idee krijgen van de hoogte.

'328994' door laura1990 '328994' door laura1990

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

De sacré coeur in...M

laura1990

Een plaatje waarbij de toeristische sacré coeur een wat meer geheimzinnige uistraling krijgt door zijn verschijning tussen de zijstraatjes door. Ook het bord dat toevallig op de foto staat draagt bij aan de geheimzinnigheid doordat het verbiedt om die richting op te gaan.

'272851' door laura1990 '272851' door laura1990

Martinique

Martinique

Werken op de Antillen

laura1990

Deze zomer mocht ik genieten van de Antilliaanse cultuur waar chillen en laid-backen toch de hoofdkenmerken leken te zijn van het dagelijks leven. Ik geef toe dat dit wel eens tot kleine frustraties kon leiden, want als half-Nederlandse/half Franse wil ik nou eenmaal graag meteen kunnen afrekenen in de supermarkt zonder te hoeven wachten op het dagelijks gesprek tussen de caissière met de klant voor mij, en die daarvoor, en ook nog die daarvóór…Maar boven elke nationaliteit, ben je toch vooral een reiziger en die past zich aan.. het ging nu ook verder dan aanpassen, ik ging er in mee. En toen werden het chillen en laidbacken een stuk interessanter. Zo interessant dat ik wel ander half uur naar een tafereel heb zitten kijken, waarbij vissers met hun handen visnetten uit het water haalden. Elke gevangen vis werd individueel geïnspecteerd om vervolgens gehouden of weggeworpen te worden. Het leek op dat moment meer op een sociale bijeenkomst of een sport, een hobby. Maar elke dag stonden ze daar weer. Werken op zijn Antilliaans was op dat moment saamhorigheid. Een passie.

'476067' door laura1990 '476067' door laura1990

Brazilië

Brazilië

Prachtige Pousada, te

laura1990

Na een paar keer in Brazilie te zijn geweest, zijn er vele mooie plekken en accommodaties die me bijblijven maar er is er eentje in het bijzonder die ik jullie niet wil onthouden : De Vila Volta, gelegen in Paraty ( de stad is al een tip opzich!) . Deze 'pousada' (Braziliaanse benaming voor accommodaties in de trend van B&B's), bevindt zich midden in het Atlantische regenwoud, dus rust gegarandeerd! Het bestaat als het ware uit een 'villa' waar de twee eigenaren zelf wonen, en waar kamers gehuurd kunnen worden, en daarnaast kan men in een van de huisjes terecht. Zelf verbleef ik in het geel huisje waar ik elke avond kon genieten van een muzikaal samenspel tussen de insecten van het bos en het stromend water in de omgeving! Overdag kan je ervoor kiezen om te genieten in een natuurlijke sauna die de eigenaren buiten hebben aangelegd óf je kan er voor kiezen de 8 km lange rit naar het strand te lopen..Wie zich aan deze laatste uitdaging waagt kan nog wel eens op een pracht stukje strand stuiten met een heel mooi uitzicht op zee, zo eentje die het gevoel doet oproepen dat je op het uiterste deel van de wereld bent belandt (wie dit gevoel te primitief vindt, kan zich eventjes omdraaien, dan kan men de Wilson bar opmerken, waar je écht heerlijke patatjes kan eten + biertje!) Zo kan men weer wat energie opdoen voor de terugrit naar de Vila Volta, waar je vervolgens van een heerlijke avondmenu kan genieten, die een van de eigenaren zelf voor je zal bereiden! Bang dat je na zo een dag de kracht niet meer vindt om je menu keuze in het Braziliaans/ Engels verstaanbaar te maken? Geen zorgen, een van de eigenaren is Nederlands! Ik ben daar 3 dagen gebleven en ik heb echt mijn ogen uitgekeken dus ik plaats de link van de site voor wie meer informatie wil: http://www.vilavolta.com.br/

'272196' door laura1990 '272196' door laura1990

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Stockholm & ...weersp

laura1990

Een mooi stadsuitzichtje van Stockholm op een van de mooiste dagen dat maart te bieden had...De leuke kleuren van deze stad en de schoonheid (niet alleen figuurlijk, ook letterlijk, het is er namelijk bijna overal schoon!) maken het erg leuk om een fototoestel erbij te pakken!

'271769' door laura1990 '271769' door laura1990

Martinique

Martinique

Vulkaan Pelée

laura1990

Hier is de (actieve) vulkaan Pelée te zien die een grote rol speelt voor het eiland. De laatste uitbarsting dateert van 1902, vooral het dorpje Saint-Pierre heeft daar nog veel sporen van.

'271766' door laura1990 '271766' door laura1990

Martinique

Martinique

Saint-Pierre's Sunset

laura1990

Een van de typische zonsondergangen uitzichten vanaf het vissers (en tevens historisch) dorpje van Saint-Pierre. De dag kwam weer ten einde en het visserswerk werd dan achtergelaten, wat elke keer weer voor een stil leven-achtig landschap zoals dit zorgde.

'271765' door laura1990 '271765' door laura1990

Martinique

Martinique

Idyllisch Strand 'Ans

laura1990

Hier is een foto à la ansichtkaart te zien van een palmboom op het prachtige strand 'Anse des Salines' op Martinique. Dit is een van de meest idyllische stranden die ik ooit gezien heb, met hangende palmbomen en turquoise zee water. Oase van rust en schoonheid...

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik