lansjes

'485569' door lansjes '485569' door lansjes

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Pronkende pauw

lansjes

In de tuinen van het Real Alcazares liepen enkele pauwen rond. Deze liep te pronken...en terecht. Prachtige beesten in een prachtige sprookjes achtige omgeving.

'483648' door lansjes '483648' door lansjes

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

IJs en ijskoud

lansjes

Dit was een dagelijks schouwspel toen wij er waren in december. De zweden zelf zijn hier wel aan gewend gezien het feit dat alle automobilisten geen krabbertjes in de auto hadden liggen maar een schop en/of bezem. Zij liever dan ik, het was echt heel heel erg koud, ik denk dat de gevoelstemperatuur rond de -20ºC was.

'483641' door lansjes '483641' door lansjes

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Niemand thuis

lansjes

Het paleis van de Zweedse koninklijke familie. Er hangt geen vlag uit, dus....niemand is thuis. Drottningholm Palace is een van de 5 Zweedse cultuurmonumenten op de UNESCO-lijst van het wereldcultuurerfgoed. Het werd rond 1700 in barokke stijl gebouwd en een naar Frans voorbeeld werd de prachtige baroktuin aangelegd.

'483620' door lansjes '483620' door lansjes

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Laatste zonnestralen

lansjes

Zonsondergang door de bogen van het Stadhuis van Stockholm. Elk jaar in december worden hier de Nobelprijzen uitgereikt (in het gebouw aan de rechtse kant.)

'483609' door lansjes '483609' door lansjes

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Bronzen Helden

lansjes

Gedeelte van het Millenniummonument op het Heldenplein. Het zijn bronzen beelden van Hongaarse staatslieden en vorsten, 'De Helden". Zij bewaken het graf van Imre Nagy, premier tijdens de opstand van 1956. (foto vergroot komt mooier over)

'483600' door lansjes '483600' door lansjes

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Lichtgevend...parleme

lansjes

Er was een zeer dreigende lucht, maar door de wolken heen schenen net een paar zonnestralen op het gigantische parlementsgebouw aan de Pestzijde. Hierdoor lijkt het net alsof het gebouw zelf licht geeft.

'483598' door lansjes '483598' door lansjes

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Bijzonder...Waterpomp

lansjes

Plafond van het Várkert Palota (1879), ontworpen door Miklós Ybl. Van origine had dit geboud een technische functie en wel om het Buda kasteel van water te voorzien. Daarna heeft het dienst gedaan als café en casino. Tegenwoordig kun je het afhuren voor speciale gebeurtenissen.

'483193' door lansjes '483193' door lansjes

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Gestrand

lansjes

Mooie vissersplaatsje Hastings, East Sussex. De vissers parkeren dagelijks hun houten boten, die niet langer zijn dan 10 meter, op het strand door middel van (touw-) kettingen aan wal. Er is nl. geen haven. Ook een erg leuk en gezellig plaatsje om te winkelen.

'483168' door lansjes '483168' door lansjes

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Vrolijk wijsje

lansjes

Een vrolijk roodborstje in onze tuin in ons eigen prachtige landje. Meestal zijn ze snel weg, maar dit vogeltje besloot om even een vrolijk wijsje te zingen voor me. Heel lief :)

'483167' door lansjes '483167' door lansjes

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

16e eeuwse woning...G

lansjes

Hoofdwoning uit de vroege 16e eeuw in Great Dixter.In het plaatsje Northiam in het district Sussex. Bewoner hiervan was Christopher Lloyd. Niet alleen in Engeland, maar tot ver over de Engelse landsgrenzen is deze naam voor kenners een begrip. Hij was een tuinier en de schrijver van vele uitstekende tuinboeken, waarin to-the-point werd uitgelegd waarom een bepaalde plant wel een goede keuze was en waarom een andere niet.

'483166' door lansjes '483166' door lansjes

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

The Royal Pavilion

lansjes

Toeganspoort tot tuin van The Royal Pavilion. Het is net alsof je in een sprookje bent beland. Het paleis van Prins George en later koning George de 4e het is een van de meest decadente gebouwen in Engeland.

'462808' door lansjes '462808' door lansjes

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Weerspiegeling

lansjes

Bij toeval deze vissers gespot bij een meertje waar we op zoek waren naar Nepenthes (grote vleesetende planten). Helaas was de buit maar magertjes gezien het vele werk.

'462799' door lansjes '462799' door lansjes

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Slappe lach

lansjes

Tijdens onze rit naar Antisirabe kwamen we deze vrolijke groep mensen tegen. Ze bleven zelfs even staan om te poseren. Waarom die dame in het midden zo moet lachen weten we niet en zo te zien de rest van de groep ook niet :)

'462794' door lansjes '462794' door lansjes

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Zadelbekooievaar

lansjes

Zadelbekooievaar = Saddle-billed Stork. Hele mooie grote vogel met een opvallende snavel. Aan de ogen kan je zien dat dit een mannetje is, het vrouwtje heeft nl. gele ogen.

'462789' door lansjes '462789' door lansjes

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Jonge Savannearend

lansjes

Jonge Savannearend = Tawny Eagle (Juvenile). Tijdens deze vakantie is onze interesse in vogels gestegen. Lang moeten zoeken hoe deze vogel heette aangezien de volwassen exemplaren er totaal anders uitzien.

'462786' door lansjes '462786' door lansjes

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Verreaux Oehoe

lansjes

De Verreaux Oehoe = Verraux Eagle Owl is de grootste Afrikaanse uil en kan tot 65 cm groot worden. Deze spotte onze zoon van 12 jaar, hij kreeg terecht een compliment van onze lokale gids.

'462784' door lansjes '462784' door lansjes

BotswanaKalahari

BotswanaKalahari

Oudste volk ter werel

lansjes

De Bosjesmannen = San. DNA onderzoek heeft aangetoond dat de bosjesmannen van Botwana tot de oudste volkeren ter wereld behoren. Wij zijn enkele uren met hun op stap geweest om zo meer te weten te komen over hun tradities en primitieve leefwijze. Hun eigen taal, de kliktaal is heel apart om te horen. Diep respect voor dit volk dat weet te overleven in de Kalahari woestijn.

'462780' door lansjes '462780' door lansjes

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Pad naar het einde va

lansjes

Nadat we uren hadden rondreden en niemand tegenkwamen (vonden we echt niet erg...), zagen we dit pad. Het lijkt wel of het in het niets eindigt!

'462605' door lansjes '462605' door lansjes

BotswanaKalahari

BotswanaKalahari

Verliefd stelletje

lansjes

Het mannetje van de Zuidelijke Geelsnaveltok = Southern yellow-billed Hornbill probeerde het vrouwtje het hof te maken door allerlei cadeautjes te brengen zoals bessen en schelpen. We waren getuige dat zijn avances succes hadden.

'462408' door lansjes '462408' door lansjes

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Jong geleerd

lansjes

Deze zebra's stonden heerlijk te grazen. Toen onze jeep dichterbij kwam, zag je dat de vier linkse zebra's opkeken om te kijken of er geen gevaar naderde. Het veulen rechts keek ook mee op terwijl de rest lekker doorging met eten ,...een waakzame leerling dus.

'462406' door lansjes '462406' door lansjes

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

'Ik zie je wel hoor'

lansjes

Dit mannetje 'waakte' over zijn harem...in alle rust! We stonden er al een tijdje, toen hij eindelijk z'n oog opendeed om te kijken wie er wel niet naar hem stond te kijken. Aangezien we geen bedreiging vormde ging hij weer lekker door met z'n dutje. Van zijn dochter ook een leuk plaatje geschoten, zij leek wat waakzamer dan haar vader. Oordeel zelf maar bij de foto "wie ben jij"

'462405' door lansjes '462405' door lansjes

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

' Wie ben jij? '

lansjes

In Savuti, onderdeel van Chobe NP, kwamen we dit nieuwsgierig welpje tegen. Ze lag lekker met haar broertjes en zusjes bij moeder in het late zonnetje te rusten. Vader lag verderop 'slapend' de wacht te houden, hiervan ook een foto geplaatst.

'462397' door lansjes '462397' door lansjes

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Zonnebaden

lansjes

Onze lodge lag aan de Khwai River (Okavango Delta). Hierin lag dit nijlpaard heerlijk te genieten van de laatste zonnestralen. Aangezien ze, na de malariamug de meeste menselijke slachtoffers maken, leek het ons verstandig om toch maar geen duik te nemen.

'462396' door lansjes '462396' door lansjes

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Op de rode lijst

lansjes

Dit is een zeldzame vogel en staat op De rode lijst. De Lelkraanvogel,= Wattled Crane. We hadden een zeer ervaren gids en zelfs hij pakte z'n camera om dit koppeltje te fotograferen, hij had ze pas een keer eerder gezien in al die jaren dat hij gids was! Bijzonder.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik