krijnvandergiessen

9
Libanon
krijnvandergiessen was hier 30 Sep 2017
Als je houdt van lekker eten, cultuur, diversiteit van activiteiten en een warm onthaal, dan is Libanon echt iets voor jou! Dit land staat onterecht bekend als gevaarlijk. Uiteraard moet je niet te dicht naar de Israëlische en Syrische grens reizen, maar alles daartussen is perfect te doen. Sterker nog, waar je ook komt zul je ongeëvenaarde gastvrijheid ervaren! Urenlang tafelen met een echte Libanese Mezze is een van de vele goede restaurants in Beirut, skiën op nog geen uur rijden van de hoofdstad, een van de oudste bewoonde steden ter wereld bezoeken (Byblos), wijnproeven in de gezellige wijnhuizen, of uitgebreid stappen in de hippe binnenstad van Beirut: het kan echt allemaal! Huur een auto (maar wees wel voorzichtig in het verkeer, het is een chaotische bedoening) en rij het hele land door. Slaap in de vele b&b's die het land rijk is, zodat je dicht bij de lokale bevolking staat. Ga af op hun tips, en je zult je niet vervelen. 10 dagen is een goede tijd om het land te bezoeken.
Land
  • Relatief goedkoop
  • divers
  • Heerlijk eten
  • Gastvrij
  • Verkeer is vrij chaotisch
  • Vermijd de grensgebieden
Review geplaatst op 2018-11-08 Door krijnvandergiessen
10
Oman Musandam
krijnvandergiessen was hier 30 Sep 2018
Musandam in Oman... is er een betere plek om er een weekendje tussen uit te gaan? Wij wonen op dit moment in de Verenigde Arabaische Emiraten, en proberen elk vrij moment de gekte van de grote stad te 'ontvluchten' en de natuur op te zoeken. Musandam, op nog geen 3 uur rijden van Dubai, is onze favoriete bestemming. Zet dit dus op je lijstje als je Dubai of Abu Dhabi bezoekt! Musandam wordt terecht ook wel de 'Arabische Fjorden' genoemd. Indrukwekkende kliffen torenen aan alle kanten hoog om je heen, terwijl je op je prive afgehuurde dhow over het kristal heldere water vaart. Dolfijnen springen rondom je uit het water en prachtig gekleurde visjes komen nieuwschierig op je af gezwommen terwijl je aan het snorkelen bent. Op het dek van de dhow liggen bedoeïenenkussen, waarop je languit kunt genieten van de zon, of peddel wat rond in de kayak die je aan boord vindt. Voordat je onder de duizenden sterren op het bovendek in slaap valt, geniet je van een bbq met vers gevangen vis en arabische hapjes. Na twee dagen kom je compleet ontspannen weer aan wal, alsof je een week bent weg geweest!
Regio
  • rust
Review geplaatst op 2018-10-18 Door krijnvandergiessen

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik