kosterg

'393125' door kosterg '393125' door kosterg

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Jammie!

kosterg

Moe gesjouwd van alle basilieken in Assisi, lopen we door een straatje en bij het zien van deze etalage loopt het water ons in de mond, mjammie!!

'392790' door kosterg '392790' door kosterg

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Pittoresk stadje...Co

kosterg

Als je de Marche bezoekt mag je het prachtige stadje Corinaldo echt niet overslaan! Het is pittoresk gelegen op een heuveltop en stadsmuren rondom. Bekend vanwege het terassenstraatje. Bovenaan het straatje is een leuk terrasje vanwaar je een mooi uitzicht hebt.

'481111' door kosterg '481111' door kosterg

ItaliëTrentino

ItaliëTrentino

Alternatief voor dure

kosterg

In 1 dag naar Italië rijden kan, maar vaak wil je ergens overnachten. Onze tip: overnachten in hartje Zuid-Tirol. Net na de Brennerpas ga je van de snelweg af bij Vipiteno Sterzing, richting Sarntal. Na een prachtige route over een bergpas daal je langzaam af in een dal. In Campolasta Astveld afslaan naar Sarntal. Aan het eind van de weg kom je in het dorpje Durnholz met een kerkje en meertje en houdt het dal op. Je kunt hier heerlijk rustig overnachten. Aan de rand van het meer ligt hotel/restaurant Fischerwirt, heerlijk eten en ontspannen (ook welness). Wij hadden een agriturismo geboekt via rodehaan.it. De volgende dag rijdt je het dal weer uit en kom je bij Bolzano terug op de doorgaande snelweg.

'392571' door kosterg '392571' door kosterg

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Daken van Urbino en..

kosterg

Vanaf het hoogste punt van Urbino, Unesco Werelderfgoed stadje sinds 2008, heb je een prachtig uitzicht over Urbino zelf en het prachtige landschap van Le Marche.

'297412' door kosterg '297412' door kosterg

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Viewpoint

kosterg

Op weg naar Marlborough Sounds, -echt prachtig!-, kwamen we langs Havelock waar we voor het eerst een indruk kregen van de schoonheid van de Marlborough Sounds. Bij dit viewpoint ontmoetten we mensen waarvan we de taal echt niet konden thuisbrengen...???... toch even gevraagd waar ze vandaan kwamen......ze spraken hebreeuws. Tja die taal leren hebben we nou net geleerd op school!

'297409' door kosterg '297409' door kosterg

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Regenboog...

kosterg

Bijna mythisch.....een regenboog boven Lake Tekapo..... We kwamen net bij het kleine kerkje vandaan dat daar aan de rand van Lake Tekapo staat, the Church of The Good Shepherd, toen het begon te regenen en er een prachtige regenboog ontstond boven het meer.

'292188' door kosterg '292188' door kosterg

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Pancake Rocks

kosterg

En smullen maar...! Het lijken net pannekoeken, die rotsen. Prachtig dat dit door de jaren heen uitgesleten is door de elementen. We waren er met zonsondergang, en die zijn daar echt prachtig!

'292186' door kosterg '292186' door kosterg

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Mooi strand...

kosterg

Bij Haast aan de West Coast vonden we een prachtig verlaten strand. De mooiste zonsondergangen zagen we daar. Alleen die sandflies....! Om gek van te worden!

'292184' door kosterg '292184' door kosterg

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Kudde koeien in droge

kosterg

We reden van Wanaka naar de West Coast door de Haast Pass. Echt een super mooie route langs blauwe meren, besneeuwde bergtoppen, kolkende rivieren. Juist toen dichter de West Coast naderden en in de uitlopers van de bergen reden, zagen we ergens bij een bruggetje deze kudde koeien in de droge rivierbedding heerlijk loungen. Prachtig gezicht!

'291250' door kosterg '291250' door kosterg

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Wildlife in Milford..

kosterg

We maakten een boottocht over Milford Sound, waarbij we met maar 10 personen op een boot zaten waar plaats was voor 70 personen, lekker rustig!! De kapitein vaarde ons heel dicht langs de rotsen waar deze zeehonden lagen te zonnen, ze trokken zich helemaal niets van al die fotograferende, filmende en ooh... en aah.... roepende mensen aan! Prachtervaring!

'291157' door kosterg '291157' door kosterg

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Little Paradise in...

kosterg

Al varend met de ferry van het Zuidereiland naar het Noordereiland kom je langs de meest prachtige inhammen en hoekjes van de Queen Charlotte Sound. Dit vond ik net een klein paradijsje lijken, zo subtropisch, en zo ver van de bewoonde wereld.

'291156' door kosterg '291156' door kosterg

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Schaapjes tellen in d

kosterg

Hoog en droog in onze mooie accomodatie Hilltop in de Catlins hadden we een prachtig uitzicht over deze vallei. Net toen we gearriveerd waren zagen we de boer zijn schapen een nieuw stukje weide geven. Schapen en Nieuw Zeeland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

'263843' door kosterg '263843' door kosterg

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Wildlife in eigen...t

kosterg

Toen ik klein was gingen wij vaak krekels zoeken, erg lastig want je hoorde ze wel altijd maar vond ze nooit. Maar op een zonnige zondagmiddag zag ik deze krekel muisstil in het zonnetje op het blad van de zonnebloem zitten, gewoon thuis, op het terras! Soms hoef je niet naar afrika om wildlife te spotten!

'255588' door kosterg '255588' door kosterg

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Nabij Boerke's Luck..

kosterg

Om de Bourke's Luck Potholes te kunnen bekijken, moeten er een duizelingwekkend diep gelegen rivier overgestoken worden, namelijk de rivier de Blyde. Ik heb geprobeerd de hoogte in beeld te brengen, kijk naar de mensen op de brug. Rechts op de foto zie je ook potholes, uitgesleten door het water. Mooie plek om te bezoeken!

'255585' door kosterg '255585' door kosterg

Zuid-AfrikaNoord Kaap

Zuid-AfrikaNoord Kaap

Uitgestrektheid in...

kosterg

Te gast op een privé-boerderij in Northern Cape, nabij Postmasburg. Het is er ontzettend weids en uitgestrekt, je komt onderweg tientallen kilometers geen auto tegen. Wel ontzettend mooie luchten, zowel overdag als 's nachts! Heldere sterrenhemel.

'475201' door kosterg '475201' door kosterg

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Mooie accomodatie...n

kosterg

Ik ben twee keer in Zuid Afrika geweest, en ook twee keer een aantal dagen plezierig doorgebracht in het Crystal Springs Mountain Resort. Het park ligt op de weg richting Blyde River Canyon, tussen Lydenburg en Pilgrims' Rest, op een prettige afstand van Johannesburg. Na Lydenburg neem je de R36, en halverwege de R533. Het park bestaat uit een groot aantal huisjes met uitzicht op het eigen natuurpark, je kunt zelf het park in, lopend of met de auto,om wild te spotten. Wij kwamen er héérlijk tot rust. De huisjes zijn self-catered, maar worden we elke dag schoongemaakt. Van uit het park kun je gemakkelijk het Blyde River Canyon bezoeken, of Pilgrims' Rest, of een dagtocht naar het Krugerpark maken. www.crystalsprings.co.za

'254907' door kosterg '254907' door kosterg

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Zwart/wit in de zomer

kosterg

Deze pinken stonden zo netjes naast elkaar, ik moest wel een foto nemen! De foto is gemaakt in de mooie landelijke omgeving van Nieuwleusen, in Overijssel.

'472610' door kosterg '472610' door kosterg

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Aanrader in Blanes:..

kosterg

Op vakantie in de Costa Brava en stad- en strand moe? Bezoek dan eens de Botanische tuinen van Blanes, heel mooi aangelegd, en gaandeweg het park wordt het steeds mooier. Het grenst aan de prachtige rotskust en vandaar heb je prachtige uitzichten over zee! Je waant je een heel eind weg van de toeristische zone.

'472609' door kosterg '472609' door kosterg

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Magic Fontein...(juni

kosterg

De Magic Fontein bij Montjuic is een echte aanrader voor wie Barcelona bezoekt: het kost niets en het is ontzettend mooi! De fontein geeft van juni t/m september van donderdagavond t/m zondagavond een licht-en muziekshow. Het is echt schitterend om te zien! Het begint om 20.00 uur en gaat door tot middernacht. Ga op tijd heen, zodat je een plekje kunt bemachtigen op de trappen voor het Palau Nacional., het is er namelijk altijd erg druk. Met de metro kom je er gemakkelijk: halte Placa Espanya.

'196917' door kosterg '196917' door kosterg

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Magic Fontein in...Ba

kosterg

Magische fontein met licht en muziek in Barcelona.

'196913' door kosterg '196913' door kosterg

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Botanical garden in..

kosterg

Voor projectontwikkelaars bewaard gebleven stukje kust aan de Costa Brava, de botanische tuinen van Blanes. Hele mooie tuinen en geweldig uitzicht op zee.

'196907' door kosterg '196907' door kosterg

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Sagrada Familia

kosterg

Immens grote kerk waar ze nog altijd bezig zijn met bouwen!

'131177' door kosterg '131177' door kosterg

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Klaar met werken....n

kosterg

Einde van de werkdag op de plantages ten zuiden van het Krugerpark. Wij hoopten dat deze mensen dichtbij hun werk wonen....

'131174' door kosterg '131174' door kosterg

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Strand bij Ballito

kosterg

Het rustige strand bij Ballito (regio Durban)

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik