kimpascale

'340825' door kimpascale '340825' door kimpascale

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Honger!

kimpascale

Het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Center op Borneo (Sabah) is nog een van de weinige plaatsen waar je orang oetans kunt zien in hun natuurlijke omgeving. Omdat de jungle van Borneo steeds verder verdwijnt om plaats te maken voor o.a. palmolieplantages, worden deze prachtige dieren meer en meer bedreigd. De weesjes, de gewonde of gevangen gehouden orang oetans krijgen in het opvangcentrum de kans om weer op krachten te komen en hier leren ze te overleven in de jungle. Het centrum ligt in een deel van de jungle en is, vind ik, zeker de moeite van een bezoek waard. Het was nog een hele kunst om de dieren te spotten in de bomen. Maar als je zeker wilt zijn dat je ze ziet, moet je absoluut zorgen dat je er bent wanneer de orang oetans te voedsel krijgen. Dit gebeurt 2x per dag op vaste tijden. Ontroerend om te zien hoe moeder het eten verzamelde en aan haar jong gaf.

'308023' door kimpascale '308023' door kimpascale

Zuid-AfrikaGauteng

Zuid-AfrikaGauteng

Zulu jongetje

kimpascale

Dit Zulu jongetje van ik denk een jaar of 6, heeft net bijna een uur meegedanst met de volwassen mannen van zijn stam. Hij deed zeker niet voor hen onder, wat een energie kwam daaruit! Na afloop poseert hij nog even voor de camera.

'307861' door kimpascale '307861' door kimpascale

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Wil niet op de foto?

kimpascale

Vanmiddag met de camera naar Rhijnauwen geweest, even ten zuidoosten van Utrecht. Ook lammetjes gezien, maar helaas kwamen andere luidruchtige wandelaars net langs waardoor de lammetjes hard wegrenden. Dan maar deze gans, die naar mijn camera begon te blazen net toen ik een foto wilde maken. Kwam ik te dicht in de buurt van zijn vrouwtje, of wilde hij gewoon niet op de foto?

'307559' door kimpascale '307559' door kimpascale

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Helmeted Guineafowl

kimpascale

De helmeted guinea fowl leeft met name in landen ten zuiden van de Sahara, zo ook in het Krugerpark (Zuid-Afrika). Deze vogels rennen liever dan dat ze vliegen. Begrijpelijk, want ze hebben ook eigenlijk niet de meest optimale bouw om te vliegen: een groot rond lijf met kleine vleugels en bijna geen staart. Soms lopen ze wel 10 km per dag!

'307541' door kimpascale '307541' door kimpascale

PanamaCaribische kust

PanamaCaribische kust

Balletje trappen op..

kimpascale

Misschien technisch niet de beste foto, maar ik vond het een bijzonder gebeuren. Dit is het vliegveld van Bocas del Toro, een prachtige eilandengroep in de Caraïbische Zee voor de kust van Panama. Een 'internationaal' vliegveld wel te verstaan... of is het toch een ander soort veld? Hier vond in ieder geval een heuze voetbalwedstrijd plaats compleet met tribunes en publiek. Door geen enkel hek gescheiden van de vliegtuigen die klaarstonden om op te stijgen. Ondenkbaar in onze Westerse wereld...

'305391' door kimpascale '305391' door kimpascale

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Watergeweld

kimpascale

Niagara Falls: achter je de herrie en het kermisachtige beeld van het veramerikaanste Canadese stadje Niagara Falls, voor je twee prachtige watervallen en de staat New York. Een bijzondere plek. Dit is een close-up van het water bovenaan de Horseshoe Falls. Ik heb de beweging in het water proberen vast te leggen. Water dat nog geen seconde later een val van ruim 50 meter zal maken! Fascinerend...

'305379' door kimpascale '305379' door kimpascale

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Jonge vervet monkey..

kimpascale

Tijdens een lunch-stop in het Krugerpark kwamen we dit ondeugend aapje tegen op de picknick plaats. Het gaat om een vervet monkey. Hij was met zijn moeder en dan vooral met haar tenen aan het spelen. Ook rende hij regelmatig achter insecten aan, maar moeder hield hem goed in de gaten. Hier loopt hij net weg bij zijn moeder om even verderop naar een ander moeder-jong paar toe te gaan. Nieuwsgierig aapje dus!

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik