kimo

'439757' door kimo '439757' door kimo

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Outback zonsondergang

kimo

Je eerste echte Australische zonsondergang blijft letterlijk en figuurlijk nog lang op je netvlies branden. De kleuren zijn ongekend fel. De grootsheid van lucht overweldigend. De drukkende warmte doet je naar adem happen. of is het stiekem de indrukwekkende kleurenpracht. The sky is on fire!

'439756' door kimo '439756' door kimo

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Voetstappen

kimo

De eerste keer dat je naar Australie gaat vergeet je je hele leven niet meer. Dit zijn mijn eerste voetstappen in Western Australie. Prachtige stranden, prachtige mensen en prachtig veel leegte.

'439754' door kimo '439754' door kimo

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Zonsondergang runner

kimo

Een zwoele zomeravond op Kreta. Heerlijke warme temperaturen, maar net voldoende afgekoeld om met een steeds verder zakkende zon een mooie looptraining langs de kust af te werken. Puur genieten dus. Zon, zee en het enige geluid zijn je voetstappen op het nog warme asfalt.

'439002' door kimo '439002' door kimo

El SalvadorKustgebied

El SalvadorKustgebied

Dorstig meisje

kimo

Op de markt van La Libertad Is het goed limonade kopen. Dit meisje en haar broertje genieten zienderogen van een koude slok tijdens het altijd warme weer in El Salvador.

'438913' door kimo '438913' door kimo

GuatemalaOostkust Guatemala

GuatemalaOostkust Guatemala

Krantenjongen

kimo

Tijdens het wachten op mijn volgende bus vroeg deze vrolijk lachende jongen of ik een krantje van hem wilde kopen. Natuurlijk! Krijg ik er ook een woordenboek bij?

'438803' door kimo '438803' door kimo

GuatemalaPanajachel

GuatemalaPanajachel

Jongen met Lolly

kimo

In het touristische dorpje panajachal aan het Lago de Atitlan genoot deze jongen van zijn lekkere jongen terwijl zijn moeder boottours probeerde te verkopen aan touristen vanuit de hele wereld.

'438161' door kimo '438161' door kimo

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Rotterdam at twilight

kimo

Mooier wordt het niet. Hoe verder men keek, hoe groter het leek. Rotterdam is prachtig. Overdag. 's Avonds. 's Nachts. komt dat zien, komt dat zien!

'438069' door kimo '438069' door kimo

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Le Canard en Paris

kimo

Een weekendje Parijs in oktober. Net warm genoeg om met slippers aan langs de Seine te wandelen, de Eiffeltoren te zien vanaf Trocadero en te slenteren door de Jardin de Tuileries. Klassieke plekken dus. Tijdens een ontspannen cafe noir bij zo'n typisch Parijs bistrootje op Avenue de l'Opera kwam er een stoet 2CV's langs tuffen. Ik zette mijn koffie neer en volgde elke 'eend' in het voorbijgaan, net zoals je een echte mamaeend met achter haar aan een stoet kuikens nakijkt. Iedereen hier op de Avenue stond even stil en keek. Na deze kleine tijdreis pakte ik mijn lauw geworden kopje kofffie er weer bij. De zon scheen. Iedereen kwam weer in beweging. Parijs is tijdloos.

'423328' door kimo '423328' door kimo

NicaraguaManagua

NicaraguaManagua

Verkoper op...busstat

kimo

Op het busstation in Managua is het druk, heel druk. Alle reisgidsen en alle andere reizigers waarschuwen je op te passen. Voor je het weet ben je een rugzak, je horloge of al je geld kwijt. Zodra er echter een camera tevoorschijn komt en je iedereen de foto's laat zien die je van hun maakt merk je hoe vriendelijk en aardig iedereen hier is. Ze proberen gewoon geld te verdienen. Zo ook deze jongen. Zijn doordringende blik verdween als sneeuw voor de zon toen ik hem de foto liet zien. Hij schrok een beetje van zijn boze blik. Vriendelijk lachend namen we afscheid van elkaar.

'422366' door kimo '422366' door kimo

GuatemalaTikal

GuatemalaTikal

Toekan in Tikal

kimo

Na de schitterende zonsopgang in Tikal vanaf temple IV zijn alle dieren in de jungle wakker. Deze toekan zat lekker te ontbijten in de boom op het Grote Plein.

'417426' door kimo '417426' door kimo

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Sydney

kimo

De meest gefotografeerde plek in Sydney. The Opera house en The Sydney Harbour Bridge. Veel mooier dan in in het strijklicht aan het einde van de dag wordt het niet.

'417327' door kimo '417327' door kimo

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Surrey Hills

kimo

Leith Hill is het hoogste punt van de Surrey Hills, 294 meter hoog en versierd met een uitkijktoren gebouwd in de 18e eeuw. Op een mooie dag zie je zowel The London Eye in London als de Noordzee. Op een minder mooie dag als deze zie je de zon 'the rolling hills of Surrey' verlichten.

'416494' door kimo '416494' door kimo

NicaraguaNoord Nicaragua

NicaraguaNoord Nicaragua

Chicas

kimo

Op weg naar de Somoto Canyon liep ik deze vrolijke meiden tegen het lijf. Ze wilden heel graag op de foto, ze wilde heel graag weten wat ik hier kwam doen en ze wilden vooral de foto zelf ook hebben. Ik vroeg ze naar hun adres, maar dat wisten ze niet. Ik moest maar gewoon volgend jaar terugkomen, dat was veel makkelijker en gezelliger.

'416215' door kimo '416215' door kimo

NicaraguaMasaya

NicaraguaMasaya

Lunchtime!

kimo

De markt in Masaya is fenomenaal groot. Je kan er ook heel lekker eten voor een habbekrats. Deze dames hadden even lunchpauze en hebben zich zo te zien vaker tegoed gedaan aan een stevige maaltijd.

'416117' door kimo '416117' door kimo

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Slaap kindje slaap,..

kimo

Op de markt in Granda kan je bijna alles kopen. Voornamelijk veel groente en belachelijk veel fruit. Uiteraard is er in overvloeden vlees en kip te bemachtigen. Maar dat er ook kindertjes te koop waren, dat wist ik niet ;-)

'416054' door kimo '416054' door kimo

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Death Valley

kimo

Alleen om het heerlijke zichzelf tegensprekende bord 'lowest elevation' is Death Valley de moeite waard. Vooral in april als het nog niet buitensporig heet is en vergeven van de toeristen.

'415935' door kimo '415935' door kimo

NicaraguaNoord Nicaragua

NicaraguaNoord Nicaragua

Tres hermanos

kimo

In de bus van Matagalpa naar Somoto zaten deze drie broertjes op de bank voor me. Buitensporig nieuwsgierig keken ze steeds achterom wie die blonde man achter hun was. Een eenvoudige 'Hola!' van mij bracht bij hun een waterval aan vragen teweeg. De hele rit hebben we elkaar vragen gesteld, snoepjes gedeeld en gelachen om elkaar. Natuurlijk wilden ze op de foto! Ik heb ze niet eens gevraagd of ze stil wilden zitten, dat hadden ze de 3 uur durende rit al niet gedaan.

'415793' door kimo '415793' door kimo

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Horseshoe bend

kimo

Ga daar maar staan! Ja precies, nog een stapje verder. Kan je echt niet nog een stapje dichterbij dat randje? En nu naar beneden kijken. Nee joh, het is echt hartstikke veilig, anders hadden ze wel hekken geplaatst.

'415766' door kimo '415766' door kimo

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Wil de echte...Eifelt

kimo

Vanaf Trocadero heb je het mooiste zicht op de Parijs met als iconisch middelpunt de Eifeltoren. Tientallen camera's maken elke seconden een foto van deze toren. Veel mensen poseren om zich met dit bouwwerk uit 1889 te laten vereeuwigen. Tussen al deze mensen staan tientallen souvenierverkopers die niet van echt te onderscheiden Eifeltorentjes verkopen.

'415487' door kimo '415487' door kimo

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

De groentenboer

kimo

Op weg naar Samara, een klein surfplaatsje aan de kust, reden we door Nicoya. Een korte stop bij de supermarkt voor de nodige 'westerse' lekkernijen bracht ons ook bij deze groentenboer. Zijn stalletje stond pal naast de Mas x Menos. Uiteraard waren zijn ananassen lekkerder dan uit de supermarktschappen.

'415419' door kimo '415419' door kimo

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Sunset surf

kimo

Aan het einde van een lange slechte weg vanaf Golfito, waar je tegen zonsondergang deze eindbestemming bereikt is het nooit te laat of te koud voor een surfsessie. Tussen de eindeloze reeks golven die hier op het strand kapotslaan zit er altijd wel een tussen voor jou.

'415383' door kimo '415383' door kimo

HondurasCaribische kust

HondurasCaribische kust

Straf

kimo

Op het duikerseiland Utila zat deze jongen zijn straf uit. Hij zal ongetwijfeld een vliegtuigje hebben gegooid. Misschien aan het haar van het meisje voor hem hebben getrokken. Of wie weet is hij zo goed in rekenen dat hij tijdens de uitleg even buiten mag spelen. Volgende keer vraag ik het even na.

'415330' door kimo '415330' door kimo

Peru

Peru

Duinen bij Huacachina

kimo

Het is een stevige 30 minuten wandelen. Bij elke stap in losse zand zak je een halve stap naar beneden. Uiteindelijk bereik je bezweet, maar tevreden de top. Prachtig, het uitzicht helemaal voor jou alleen!

'415286' door kimo '415286' door kimo

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Sunset run

kimo

Het is goed toeven op Kreta. De raki vloeit rijkelijk, het lamsvlees is zacht en lekker en de avonden zijn lang en zwoel. Op zo'n avond geniet je volop van een wandeling langs de kust. En dan komt er opeens een hardloopster voorbij. Een hardloopster! Doen die niet aan vakantie?

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik