kburgers1

8
Singapore
kburgers1 was hier 01 Jan 2020
Singapore is een levendige stad. Het is een stad waar je overdag de botanische tuin, de dierentuin, Gardens by the Bay en de Merloin kan bezoeken. Kijk ondertussen uit naar rivierotters en varanen die af en toe je pad kruisen, super gaaf. Wordt het je te warm zoek dan de verkoeling in een van de tientallen reusachtige shoppingmalls. En ga hierna heerlijk op het terras van Clark Quay gezellig dineren onder het genot van muziek en een drankje. En wanneer de zon achter de wolken is leeft de stad (en jij) weer op voor de avond en nacht. Een avond met lichtshows en vuurwerk bij Gardens by the Bay én vanaf de promenada van het machtige Marina Bay Sands. De stad is een beleving op zich en aan drie dagen hadden we lang niet genoeg.
Land
  • Gezellig eten op de Clark Quay
  • De lichtshows
  • Botanische tuin
  • Gardens by the Bay (day and night)
  • Vochtig klimaat
Review geplaatst op 2020-05-08 Door kburgers1
10
Canada tadoussac
kburgers1 was hier 31 Aug 2018
Tadoussac in Quebec Canada staat bekend om de beluga whales die hier wonen. Daarnaast is het water voedselrijk en kan je er dwergvinvissen, vinvissen, blauwe vinvis en bultrugwalvissen zien. Je kan een tour per boot/zodiac doen om deze geweldige beesten te spotten. Echter kan je langs de kant de walvissen ook gewoon op het blote oog spotten. 4 van de 4 dagen hebben we walvissen vanaf de kant gezien. Cap-bon-Desir is hier een prima plek voor. Dat komt omdat het vanaf de kant meteen 300 meter diep is het water. Een ranger verteld je welke walvis er langs zwemt. De beluga whales kan je met een beetje gelukt (en dat hadden wij) aantreffen vanaf Pointe de I'Islet. Ook is het CIMM onderzoekscentrum is leuk om te bezoeken, zij vertellen je alles over de beluga's. En als je net als ons geluk hebt zie je door het museumraam een dwergvinvissen en beluga's langs komen!
Highlight
  • Pointe de I'Islet
  • CIMM onderzoekscentrum
  • Cap bon Desir
  • Walvissen spotten vanaf de kant
Review geplaatst op 2018-11-01 Door kburgers1
10
Canada parc-national-de-lile-bonaventure-et-du-rocher-perce
kburgers1 was hier 31 Aug 2018
Vanuit Percé, in Quebec Oost-Canada, kan je met de boot naar het eiland Bonaventura. Op dit eiland broeden en voeden in de maanden mei t/m oktober 100.000 Jan van Genten hun kuikens. De boot doet eerst een tocht om het eiland heen, waarbij je de Jan van Genten op de rotsen ziet zitten en met duizenden tegelijk het water in ziet vliegen. Zodra de boot aan de andere kant van het eiland heeft aangelegd moet je minimaal 2,6 km lopen tot je aan de kant van het eiland komt waar ze zitten. Dit is de kortste wandelroute. Je kan ook een van de andere 3 langere wandelroutes over het eiland nemen. Onderweg hoor en ruik je de Jan van Genten al. Je kan zo dichtbij komen dat je ze bijna kan aaien. Een prachtige ervaring!
Highlight
  • Leuke wandelpaden op het eiland
  • 100.000 Jan van Genten
  • Leuke boottocht naar het eiland
  • Boottocht kost wel +/- 35$ pp.
Review geplaatst op 2018-10-25 Door kburgers1
8
Luxemburg
kburgers1 was hier 30 Jun 2018
Luxemburg ligt maar 3 uurtjes rijden van Nederland. Het landschap is heuvelachtig en kenmerkt zich door landbouwvelden, mooie rivieren en prachtige kronkel wegen door de bossen. Ga dus vooral de grote autoweg af en pak die heerlijke binnendoor wegen. De trekpleisters in Luxemburg zijn de kastelen. De kastelen stammen vooral uit de middeleeuwse tijd. Vaak als je het kasteel gaat bezoeken zie je het onderweg al kilometers ver op een hoge berg liggen. Het kasteel van Vianden, Beaufort en Bourscheid zijn nog grotendeels (na restauratie) in tact. Terwijl andere kastelen, zoals in Esch-sur-Sure en Brandenburg meer als ruïnes tentoongesteld worden. Wij werden er enthousiast van. Naast de kastelen is Luxemburg stad zeker de moeite waard. De Adolfsbrug, Grund en de prachtige pleinen waaronder place d'Armes vonden wij leuk om te bezoeken. Daarnaast is het leuk de Chemin de la Corniche te bewandelen. Deze wandelpromenade staat bekend als ‘mooiste balkon van Europa.’ Hou je niet van de grote steden dan is Echternach kleinschaliger en erg leuk om te bezoeken. Wil je de natuur in dan kan je prachtig wandelen in de omgeving Mullerthal/Bedfort. Het is hier bosrijk en je vind hier grote rotsformaties. We zijn bij de waterval de Schiessentümpel geweest, een fotogeniek plaatje. Een ander mooie natuurgebieden is natuurpark de Boven-Sure, je kan hier wandelen, zwemmen en watersporten. Kortom Luxemburg heeft van alles wat: natuur, steden, kastelen, wat wil je nog meer.
Land
  • Schiessentümpel
  • Natuurpark de Boven-Sur
  • Echternach
  • Luxemburg Stad
  • Kastelen
  • Duurder land t.o.v. NL mbt Eten/Drinken
Review geplaatst op 2018-08-01 Door kburgers1
7
Verenigde Staten San Francisco
kburgers1 was hier 31 May 2014
Wij hebben met veel plezier in 2014 San Francisco bezocht. De stad heeft zoveel te bieden. Zowel cultuur als natuur en dat is voor ons een goede combi! Ons bezoek aan Alcatraz, waarbij we via een audio-guide werden bijgepraat (door een gevangene en een bewaker) over het leven op Alcatraz is ons echt bijgebleven. Indrukwekkend zoals gevangen daar leefde! We hadden vooraf hoge verwachtingen van Pier 39 waar zeeleeuwen masaal bij elkaar komen en luieren in de zon. We hadden ze via een livestream al online vanuit huis bekeken. Toen we er aan kwamen was de pier erg commercieel. Overal souvenierswinkels en restaurants. Dit had van ons niet gehoeven. Verder hebben we Alamo Square bezocht waarbij je mooie gekleurde huisjes ziet en een mooi overzicht hebt over de stad. Ook hebben we de coastal trail gelopen. De wandeling langs de zee bood mooi uitzicht over de Golden Gate Bridge. Daarnaast hebben we onderweg zeehonden, pelikanen en dolfijnen gespot. Natuurlijk zijn we ook even over de Golden Gate Bridge gereden. We hadden pech met het weer maar ook de mist leverde mooie foto's van de brug op. Wat we nu weten is dat San Francisco bestaat uit veel heuvels. Er is veel hoogte verschil in de stad. Gelukkig kan je de kabeltram pakken als je moe bent van het lopen en zo alsnog veel van de stad zien.
Stad
  • Alcatraz
  • Coastal trail
  • Stadspark
  • Alamo square
  • Golden Gate Bridge
  • Pier 39 te commercieel
Review geplaatst op 2017-03-24 Door kburgers1
8
Zweden Stockholm
kburgers1 was hier 31 May 2015
We zijn in 2015 met de auto langs de kust (E22) richting Stockholm gereden. Buiten de stad lag een goedkope camping (Ängby camping) waar we de tent hebben opgezet. Met de tram kon je vanaf de camping goedkoop het centrum van Stockholm bereiken. Wat een leuke stad is dit. We hebben Gamla Stan bezocht, de oude wijk van Stockholm. En we hebben de wisseling van de wacht meegemaakt bij het koninklijk paleis. Wat een theater is dat! Wat ons vooral is bijgebleven was ons bezoek aan het Vasa museum. Een schip wat in de 17de eeuw gebouwd is en wat tijdens de ter waterlating in 1628 meteen is gezonken. Het schip heeft 333 jaar onder water gelegen en is in 1961 geborgen. Het schip is in goede staat en te bewonderen in het Vasa museum. Verder hebben we een boottocht gedaan over de wateren rondom de stad, lekker even uitwaaien en de stad van de andere kant bekijken.
Stad
  • Vasa Museum
  • Gamla Stan
  • Koninklijk paleis
  • Openbaar vervoer naar centrum
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-03-09 Door kburgers1
8
Canada Vancouver
kburgers1 was hier 30 Jun 2013
Stanley Park is sinds 1888 het stadspark van Vancouver. In het park komen de mensen even tot rust in de natuur. Er is genoeg picknick- en zwemgelegenheid terwijl andere juist actief zijn door te sporten in het park. Als je in Vancouver bent is het leuk om een dagje te gaan fietsen in Stanley Park. Rondom Stanley Park zijn meerdere fietsverhuurbedrijven waar je voor een aantal uur of een dag een fiets kan huren. De round-trip door het park is 9 km. In Stanley Park zijn meerdere bezienswaardigheden die je tijdens je fietstocht kan bezoeken. Zo kan je een kijkje nemen in het Vancouver aquarium. Een stukje verderop van het aquarium vind je een aantal Totempalen bij Brockton Point die een interessant native verhaal vertellen. Om vervolgens door te fietsen en te genieten van het uitzicht op de Lionsgate Bridge vanaf Prospect point. Als je aan het einde van het rondje bij de Lost Lagoon aangekomen bent, een groot meer midden in het park, heb je nog kans op het spotten van wasberen en verschillende soorten vogels. Kortom een park met vele mogelijkheden!
Stad
  • Stadspark
  • Leuke fietsroute
  • Veel bezienswaardigheden in het park
  • Wildlife in het park
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-01-30 Door kburgers1
9
Canada Dawson City
kburgers1 was hier 30 Jun 2016
In Dawson City waan je jezelf in de tijd van de gold rush. Het dorpje oogt nog zoals het in de jaren 1898 was. Met een kijkje bij de dregde no.4 en de paddlewheeler (radarboot) de Keno krijg je een goed idee van de tijd van de goudzoekers. In de avond kan je ontspannen in Diamond Tooth Gerties Gambling Hall zoals de goudzoekers dat ook deden. Of geniet van een schitterend uitzicht vanaf de Midnight Dome waarbij je een mooi uitzicht hebt over Dawson City (zie foto). Dawson City geeft je een kijkje in een belangrijk stukje geschiedenis en even heb je het gevoel alsof je er zelf bij bent geweest.
Stad
  • Historische plek
  • Mooie natuurlijke omgeving
  • Veel wildlife in de omgeving
  • De weg vanaf Alaska is onverhard
Review geplaatst op 2017-01-25 Door kburgers1
8
Nederland Zeeland
kburgers1 was hier 30 Sep 2017
Zeeland is voor de sport- en recreatieduikers de place to be. Je vind in Zeeland een diversiteit aan duikplekken voor iedere duiker. Mooie stekken in het Grevelingenmeer tot prachtige getijde duikstekken in de Oosterschelde. Je kan zowel overdag als in de nacht prachtig duiken. Het onderwaterleven is divers. Van de grote Noordzee krabben en kreeften, kwallen, sepia's tot de kleinste slakjes. Zelfs het zeepaardje is gespot in de Oosterschelde. De meeste duikstekken bieden faciliteiten: sanitair, restaurant, parkeerplaats en soms een vulstation. Houdt wel even rekening met de hoge dijk die je op mag om de duikstek te bereiken. Persoonlijk ben ik fan van duikstekken als de Bergse Diepsluis, hier vind je in het voorjaar parende sepia's. Het is een simpele duik. Ook de duiken in Dreischor of Den Osse (grevelingen meer) zijn prachtig. En als je dan lekker gedoken hebt kan je aan de waterkant nog genieten van het water, de frisse zeelucht of je gaat nog heerlijk wandelen over het strand. En s'avonds gezellig eten in een pitoresk oud plaatsjes in zeeland. Voor de duiker het ideale weekje/weekendje weg in Nederland.
Regio
  • Prachtige en diverse duikstekken
  • Goede duikfaciliteiten
  • Naast duiken is er nog meer ontspanning
  • Afstand t.o.v. oost Nederland
Review geplaatst op 2018-01-19 Door kburgers1
9
Spanje La Palma
kburgers1 was hier 31 Oct 2017
La Palma is het groenste eiland van de Canarische eilanden. Het eiland is veelzijdig en een weekje vakantie is dan ook eigenlijk te kort. We hebben prachtig gewandeld in het Nationaal Park Caldera de Taburiente en langs de mooie drakenbomen bij Las Tricias. Ook hebben we vanuit Tazacorte een whale watch gedaan en prachtige tuimelaars gezien. Verder kan je rondom het eiland duiken in een prachtige onderwaterwereld. Ik heb er roggen, zeepaardje, murene en nog veel meer gezien! Het eten is niet om over naar huis te schrijven. De warme zon en de prachtige zwarte stranden leveren wel weer mooie plaatjes op en het water is heerlijk warm om in te zwemmen. Kortom een leuk eiland om je een weekje op te vermaken.
Regio
  • Caldera de Taburiente
  • Mooie duikstekken
  • Whale watchen
  • Drakenbomen
  • Warm klimaat
  • Eten is matig
Review geplaatst op 2017-12-08 Door kburgers1
9
Verenigde Staten
kburgers1 was hier 31 May 2017
Wie de staat Wyoming bezoekt, voor een bezoek aan Yellowstone NP, mag Grand Teton NP volgens ons niet overslaan! Grand Teton National Park bestaat uit een lange prachtige bergketen waar je langs op rijdt. Op de toppen van de 3 beroemdste bergen, South- middle- en grand Teton, konden wij begin juni de sneeuw nog zien liggen. In het park vind je 1 hoofdweg met aan de ene kant het machtige Teton-gebergte en aan de andere kant een uitgerekt vlak landschap waarin bisons, elanden, beren, elks en grondeekhoorns grazen. In het voorjaar troffen wij hier velden vol wildflowers die zorgen voor prachtige gele kleuren in het landschap. Net buiten het park ligt de Mormon Row waar we 2 oude barns hebben bezichtigd. Vanuit hier hadden we prachtig uitzicht op het Tetongebergte. Een fotogenieke plek die iedere reiziger een keer zou moeten bezoeken.
Land
  • Weinig toerisme t.o.v Yellowstone NP
  • Mormon Row (Barns)
  • Veel wildlife
  • Teton-gebergte
  • Signal Mountain (overlook)
  • Fotogeniek park
  • Geen
Review geplaatst op 2017-08-14 Door kburgers1
10
Verenigde Staten
kburgers1 was hier 31 May 2017
Yellowstone NP is het oudste nationale park van Amerika. En terecht ook! Het park is prachtig en helemaal gericht op outdoor! We hebben de beroemde Old faithful geiser bezocht, die iedere 90 minuten uitbarst. Bij verschillende basins, waar we naartoe zijn gewandeld, hebben we schitterende pools gezien, waaronder de Morning Glorie pool en de Grand Prismatic. Wat een kleuren, bijna niet te beschrijven hoe indrukwekkend, echt een traktatie voor een fotograaf! De Lamar en Hayden valley huisvest veel wildlife. Wij zagen hier beren, bisons, elanden, gaffelantilope, coyote en de kleine fotogenieke grondeekhoorns. Het spotten met een verrekijker naar wildlife was een leuke ervaring. Leuk hoe dit allemaal toeristen van verschillende nationaliteiten samen brengt. Daarnaast zijn de Mammoth Hot springs een must om te zien en leuk om tussendoor te lopen, prachtig gewoon. Ook de Yellowstone falls was indrukwekkende om te zien. Van verschillende punten hadden we uitzicht op de waterval en de canyon. In Yellowstone was het wel druk bij de parkeerplaatsen. Daarnaast is er kans op file in het park. Niet veroorzaakt door mensen maar door bisons! Wij vonden het een happening de beesten naast en op de weg te zien, dan is een uur stil staan ineens minder erg. S'avonds genoten we van de ondergaande zon. Tevens is dat een goed moment om wildlife te spotten. Of lekker lang buiten te dineren (wel met muggenspray op tegen alle muggen).
Land
  • Yellowstone Falls
  • Mammoth Hot springs
  • Lamar en Hayden Valley (wildlife spotten)
  • Old Faithfull en upper basin
  • Grand prismatic (pool)
  • Morning glorie pool en alle andere pools
  • Kleine parkeerplaatsen (wachttijd)
  • Muggen
Review geplaatst op 2017-07-16 Door kburgers1
9
Verenigde Staten
kburgers1 was hier 31 May 2017
Vanuit Estes Park onze uitvalbasis voor het park, 1,5 uur rijden vanaf Denver, reden we zo Rocky Mountain National Park in. Er ligt één geasfalteerde autoweg (34) door het park. Deze bracht ons, halverwege het park, bij het Alpine Visitor Center wat op 3595 meter hoogte ligt. Dit was boven de boomgrens waar nog overal sneeuw lag. We troffen op deze hoogte kuddes elks die hun pasgeboren kalfjes veilig lieten grazen. Vanuit het Alpine Visitor Center zijn we afgedaald richting Grand Lake. Onderweg troffen we het Continental Divide, waar twee waterstromen ieder in een andere oceaan uitkomen. We kwamen in een soort vallei uit. In de vallei stonden grote groepen elks. Ook hebben we 5 elanden in het totaal gezien, super leuk! Omdat er 1 hoofdweg door het park gaat moesten we dezelfde weg terug. Weer bij het Alpine Visitor Center zagen we een groep bighorn Sheeps (mascotte van het park). Ook zagen we enkele bergmarmotten wegspringen. Tijdens de afdaling richting uitgang (Estes Park) hebben we genoten van alle mooie uitzichten over de bergen, de Amerikaanse Rockies. Het park is minder toeristisch dan ander Nationale Parken in de Rockies, maar zonder meer de moeite waard.
Land
  • Estes Park als uitvalbasis
  • Mooie overzichten over de rockies
  • Variatie aan wildlife
  • Geschikt voor kinderen
  • Geen
Review geplaatst op 2017-07-14 Door kburgers1
8
Italië Rome
kburgers1 was hier 31 Mar 2015
Rome is een heerlijke stad om te bezoeken. Los van alle het cultureel erfgoed is de sfeer in Rome heel relaxed. Op de vele pleinen kan je genieten van mooie schilderijen en prachtige muziek terwijl je geniet van een wijntje en een toastje op het terras. Als je op het terrasje weer opgeladen bent kan je een bezoekje brengen aan een van de vele toeristische trekpleisters. Het zijn er teveel om op te noemen. Rome is wat dat betreft een openluchtmuseum.
Stad
  • Veel cultureel erfgoed van de Romeinen
  • Vaticaanstad
  • Prachtige pleinen
  • Lekker eten en drinken (wijn)
  • Het weer (vaak warm en aangenaam)
  • Openluchtmuseum
  • Toeristisch
  • Prijzig
Review geplaatst op 2017-04-14 Door kburgers1
7
Verenigde Staten
kburgers1 was hier 31 May 2014
Wij hebben met veel plezier in 2014 San Francisco bezocht. De stad heeft zoveel te bieden. Zowel cultuur als natuur en dat is voor ons een goede combi! Ons bezoek aan Alcatraz, waarbij we via een audio-guide werden bijgepraat (door een gevangene en een bewaker) over het leven op Alcatraz is ons echt bijgebleven. Indrukwekkend zoals gevangen daar leefde! We hadden vooraf hoge verwachtingen van Pier 39 waar zeeleeuwen masaal bij elkaar komen en luieren in de zon. We hadden ze via een livestream al online vanuit huis bekeken. Toen we er aan kwamen was de pier erg commercieel. Overal souvenierswinkels en restaurants. Dit had van ons niet gehoeven. Verder hebben we Alamo Square bezocht waarbij je mooie gekleurde huisjes ziet en een mooi overzicht hebt over de stad. Ook hebben we de coastal trail gelopen. De wandeling langs de zee bood mooi uitzicht over de Golden Gate Bridge. Daarnaast hebben we onderweg zeehonden, pelikanen en dolfijnen gespot. Natuurlijk zijn we ook even over de Golden Gate Bridge gereden. We hadden pech met het weer maar ook de mist leverde mooie foto's van de brug op. Wat we nu weten is dat San Francisco bestaat uit veel heuvels. Er is veel hoogte verschil in de stad. Gelukkig kan je de kabeltram pakken als je moe bent van het lopen en zo alsnog veel van de stad zien.
Land
  • Alcatraz
  • Coastal trail
  • Stadspark
  • Alamo square
  • Golden Gate Bridge
  • Pier 39 te commercieel
Review geplaatst op 2017-03-24 Door kburgers1

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik