kburgers1

Homepage

Naam

Kim Burgers

Positie

49

Score

4843

Reviews

1

Foto's & tips

189

Blogs

16

Lid sinds

22 januari 2017

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Canada

Fav. stad

Parijs, Rome

Over mij

Zoals jullie aan mijn foto's, reviews en blogs kunnen zien ben ik gek op Canada en Amerika.
Ik werk het hele jaar hard als pedagoog in de jeugd-GZZ om in juni/juli samen met mijn vriend weer een mooie reis te kunnen maken. De natuur en nationale parken in Canada en Amerika trekken mij heel erg aan. Vooral omdat je hier kans hebt om elanden, beren en walvissen te spotten. Van deze dieren maak ik graag foto's.
Mijn favoriete dier is de orka. Zulke mooie intelligente beesten die zich in pods (families) verplaatsen. Een droom kwam uit toen ik orka's in 2013 (en in 2014, 2017) in het wild zag. Wat een beleving!
Tussen de grote reizen door probeer ik regelmatig een stedentrip te doen. Gewoon om er even uit te zijn. Want ook binnen Europa valt er nog genoeg te ontdekken.

Mijn Motto

'Reizen is voor mij de stip op de horizon waar ik ieder jaar weer naartoe werk!'

Over mijn camera

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (189)

'549954' door kburgers1 '549954' door kburgers1

CanadaYukon

Dawson City

kburgers1

In Dawson city waan je jezelf in de tijd van de gold rush. Het dorpje oogt nog zoals het in de jaren 1898 was. Met een kijkje bij de dregde no.4 en de paddlewheeler (radarboot) de Keno krijg je een goed idee van de tijd van de goudzoekers. In de avond kan je ontspannen in Diamond Tooth Gerties Gambling Hall zoals de goudzoekers dat ook deden. Of geniet van een schitterend uitzicht vanaf de midnight Dome waarbij je een mooi uitzicht hebt over Dawson city (zie foto). Dawson city geeft je een kijkje in een belangrijk stukje geschiedenis en even heb je het gevoel alsof je er zelf bij bent geweest.

'549956' door kburgers1 '549956' door kburgers1

Verenigde StatenCalifornie

Pacific Highway

kburgers1

De Pacific Highway brengt je van San Fransisco naar Los Angeles. De rit is prachtig met zoveel schitterende foto momenten onderweg. Stop ook even bij de zee-olifanten bij Ano Nuevo.

'549959' door kburgers1 '549959' door kburgers1

Verenigde StatenAlaska

Denali National Park

kburgers1

Denali National Park en Preserve is vernoemd naar Mount Denali. Mount Denali is met 6194m de hoogste berg in Noord-Amerika. Op een heldere dag kan je de berg prachtig zien liggen. Het park is alleen bereikbaar per tour of shuttle-bus die je van te voren moet boeken. De gids verteld je onderweg veel over het park. Zodra je het park binnen rijdt vind je geen eet- en drinkfaciliteiten meer. Je moet dus je eigen eten en drinken meenemen! Eten doe je in de bus! Nergens buiten vind je afvalcontainers. Dit doen ze omdat ze de natuur in oorspronkelijke staat willen houden. Dieren zie je volop: grizzly beren, rendieren, elanden, vossen. De gids neemt de tijd om jou je foto's te laten maken. Mocht je de bus zat zijn dan kan je uitstappen en een eind gaan wandelen en later een bus terug pakken. Wees dan wel goed op de hoogte van de regels in het park zoals bij benadering van een grizzly beer (geluid maken, rugzak om houden).

Laatste blogs (16)

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (2)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (0)

Je hebt nog geen favoriete foto's & tips

Mijn favoriete blogs van anderen (0)

Je hebt nog geen favoriete blogs

Landen die ik heb bezocht ()