kburgers1

'1118299' door kburgers1 '1118299' door kburgers1

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Oog in Oog

kburgers1

Oog in oog met een wilde grijze kangaroo aan de andere kant van de wereld, wat een ervaring! En dat net een week voordat Melbourne en omgeving in Lock-down gingen. Wij hebben enkel 10 dagen victoria gedaan, op de terugweg van Nieuw-Zeeland. Victoria staat bekend om de wilde koala's en kangaroo's. Wij troffen honderden kangaroo's in Halls Gap.

'1118296' door kburgers1 '1118296' door kburgers1

Nieuw-ZeelandWanaka

Nieuw-ZeelandWanaka

ThatWanakaTree

kburgers1

Deze boom is iconisch voor Nieuw-Zeeland. Je vindt de Wanaka Tree in de plaats Wanaka in de Southern Alps. Ik denk dat dit de meest gefotografeerde boom van Nieuw-Zeeland is. Recent hebben vandalen de onderste tak van de boom eraf gezaagd wat tot veel woede heeft geleid bij de kiwi's. Wanaka is een stuk rustiger en relaxter dan het drukke Queenstown. Dat was de reden dat wij hier hebben overnacht. Maar ook ik kon het niet laten even een foto te gaan maken van deze boom.

'1114788' door kburgers1 '1114788' door kburgers1

Nieuw-ZeelandAuckland

Nieuw-ZeelandAuckland

Muriwai Gannet Colony

kburgers1

Een uur rijden ten westen van Auckland op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland vindt je een kolonie Jan van Genten. De Muriwai Gannet Colony. Ongeveer 1200 Jan van Genten paren nesten hier van augustus tot maart. Een prachtig gezicht! Deze kolonie is minder bekend bij toeristen. De meeste toeristen bezoeken de kolonie bij Cape Kidnappers ten zuid-oosten van Auckland. Al viel het mij op dat veel toeristen niet eens van het bestaan van deze prachtige vogels wisten in Nieuw-Zeeland. Veel toeristen bekijken de vogels op Helgoland in Duitsland. Of zoals wij in 2018 in Oost-Canada op het eiland Bonaventura Island nabij het plaatsje Percé. De echte kenner weet dat er meerdere soorten Jan van Genten / Gannets zijn. In Nieuw-Zeeland zie je de Australasian Gannets. Terwijl je op Helgoland en in Oost-Canada de Northern Gannets treft. En wij hebben het plezier gehad ze beide te kunnen zien!

'1114345' door kburgers1 '1114345' door kburgers1

Nieuw-ZeelandKaikoura

Nieuw-ZeelandKaikoura

Zon, zee, uh...zwart

kburgers1

Nieuw-Zeeland heeft kilometers aan prachtige kustlijnen. Waar je heerlijk bijkomt op de witte stranden van de Coromandel Peninsula (noord), kijk je vervolgens met bewondering naar de gouden stranden van Abel Tasman National park (zuid). Het is dan wel een groot contrast als je vervolgens doorreist naar Kaikoura (zuid). Zwarte standen?! Wie had dat gedacht?! Eigenlijk niet zo gek omdat Nieuw-Zeeland een vulkanisch eiland is. Kijk maar naar de meerdere vulkanen op het eiland. Maar een zwart strand en dan knal blauw helder water is toch wel bijzonder om te zien! Voor wie deze plaats aan doet, ga dan ook potvissen kijken - whale watchen! Daar staat deze plek om bekend. Of ga met dolfijnen of fur seals zwemmen!

'1113862' door kburgers1 '1113862' door kburgers1

SingaporeGardens by the bay

SingaporeGardens by the bay

Otters in de city!

kburgers1

Je ziet steeds meer dat dieren zich genoodzaakt zien zich aan te passen aan de groeiende steden. In Singapore leeft een grote familie rivierotters. Zij hebben hun toevlucht gezocht in de rivier bij Gardens by the Bay en de botanische tuin. Zij lijken zich aan te passen aan de mensen om hen heen. Voor mij super om deze dieren in het wild te zien. Al voelt het toch dubbel dat deze otters zich zo moeten aanpassen aan de mensenwereld om hun heen.

'1113552' door kburgers1 '1113552' door kburgers1

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Droomparadijs

kburgers1

Abel Tasman National Park in Zuid Nieuw-Zeeland. Dit park is enkel begaanbaar per boot of voet. Er loopt een meerdaagse wandeltrack langs meerdere baaien. Of je doet een dagtrip naar een baai naar keuze om daar heerlijk te wandelen of een duik te nemen in het prachtig helder blauwe water. Voor meer avontuur huur je een kano/kajak om vanaf het water van deze mooie kustlijnen te genieten, met de prachtige groentinten van het regenwoud op de achtergrond.

'1112994' door kburgers1 '1112994' door kburgers1

Nieuw-ZeelandOtago

Nieuw-ZeelandOtago

Little blue

kburgers1

The Little Blue Penguins (Eudyptula minor) or Kororā (zijn Māori name), is de kleinste pinguïn ter wereld (20-30 cm). Wij troffen dit leuke waggelende schepsel in Nieuw-Zeeland. Zowel in de plaats Oamaru als op de Otago Peninsula kan je deze pinguïns spotten. De pinguïns kun je vooral tussen september en maart zien vanaf avondschemer. Dit is de tijd dat zij eieren leggen, uitbroeden en hun kuikens groot brengen. Meer weten over de spot-plekken van pinguïns in Nieuw-Zeeland? Lees dan mijn nieuwe blog.

'1111094' door kburgers1 '1111094' door kburgers1

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

"No Worries"

kburgers1

Wat mag ik van geluk spreken; ik ben net terug van 6,5 week Nieuw-Zeeland en Australië. Heerlijk in de vakantie bubbel en weg van de corona-madness. En wat is er beter voor je geest dan het zien van Koala's! Ze zijn zo schattig. Al had deze er niet echt zin in en zat te mokken in een boom. Maar zoals de aussies na iedere zin zeggen 'no worries'. Deze uitspraak hou ik vast nu ik weer thuis ben in een land wat ik nagenoeg niet meer ken.

'1100860' door kburgers1 '1100860' door kburgers1

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Zion National Park

kburgers1

Iedereen die Amerikaanse Dessert bezoekt in de buurt van Las Vegas gaat naar de bekende parken als de Grand Canyon, Bryce en Monument Valley. Tot mijn verbazing slaan mensen Zion National Park over. Terwijl het op de route naar of van Bryce National Park ligt. In Zion National Park loop je door de canyons en tref je een diversiteit aan rots- en steenformaties. Daarbij zijn de kleuren van het gesteente erg uiteenlopend. En vind je voor de dessert ook nog mooie groene begroeiing in dit park. Kortom een park wat je absoluut niet over moet slaan!

'1099907' door kburgers1 '1099907' door kburgers1

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Lower Antelope Canyon

kburgers1

Amerika heeft een diversiteit aan Canyons. De Grand Canyon, Bryce en Zion. Ieder park heeft zijn eigen charmes. Kleiner en net zo toeristisch en fotogeniek is de Antelope Canyon in Page. Je hebt hier de Upper en Lower Antelope Canyon die je tegen betaling met een gids kan bezoeken. Ik dacht dat foto's die ik ervan gezien had altijd gefotoshopt waren, wat zo oranje kan toch niet echt zijn? Nou als je de camera op belichting bewolking of schaduw zet kom je dus echt op deze kleuren uit, geen bewerking voor nodig. Gaaf toch?! En nope het is niet buiten de gebaande paden. Massa's toeristen bezoeken deze canyons en tja geef ze eens ongelijk....!

'1098338' door kburgers1 '1098338' door kburgers1

Verenigde StatenCalifornia

Verenigde StatenCalifornia

Otterliefde

kburgers1

Zee-otters zijn fotogenieke beesten. We hebben ze in California 2014 en Alaska 2016 gezien. Dit jaar hadden we crème-de-la-crème van de zee-otters gefotografeerd: een moeder met pup. Prachtig hoe moeders de pup vol blaast met lucht zodat hij blijft drijven en moeders op zoek kan naar schelpen. Morro Bay, ligt boven Santa Barbara in California. Hier begint de Pacific Coast Highway 1. Morro Bay heeft een populatie zee-otters die hier in de baai leven. Net als zeeleeuwen en pelikanen die de baai opzoeken. T.o.v. Monterey of Santa Barbara is Morro Bay een stuk minder toeristisch.

'1092039' door kburgers1 '1092039' door kburgers1

Noorwegen

Noorwegen

Northern Lights

kburgers1

Noorwegen is een uitstekend land om in de wintermaanden het noorderlicht te gaan bezichtigen. Omdat wij dit natuurverschijnsel nog nooit gezien hadden stond dit hoog op ons lijstje. 4 van de 7 nachten in Noord-Noorwegen hebben wij het noorderlicht gezien. Het enige wat je nodig hebt is een heldere hemel zonder wolken en een goede camera. Het zien van het noorderlicht geeft een kick en iedere avond keken we ernaar uit.

'1091836' door kburgers1 '1091836' door kburgers1

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Een dagje vrij

kburgers1

De plek waar wij waren had 118 husky's. Gemiddeld gaan er 6 husky's voor 1 slee. De husky's zijn erg vriendelijk en worden graag geaaid. De husky's die nog moeten socialisen met mensen zitten in het midden van de rij, zij ontwijken je liever. Iedere husky kent zijn plek in de rij waarbij er 1 leider is die voorop loopt. De 6 honden zijn op elkaar uitgekozen om samen te werken. Niet alle husky's worden ingezet voor de husky safari. Sommige mogen even bijkomen en genieten van hun vrije dag.

'1091744' door kburgers1 '1091744' door kburgers1

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Hamn i Senja

kburgers1

Hamn i Senja is een accommodatie op het eiland Senja in Noord-Noorwegen waar je helemaal tot rust komt. Vanuit een appartement kijk je uit over een prachtige baai en bergen. Van hieruit kan je het eiland Senja bezoeken, genieten van de Noorse zee en heerlijk wandelen over de sukkertoppen.

'1091411' door kburgers1 '1091411' door kburgers1

Noorwegen

Noorwegen

Husky

kburgers1

Vanuit Tromso kan je een husky safari doen in de Breivikeidet vallei. Ze hebben 118 husky's waarvan je er 6 voor je slee krijgt om mee te knuffelen en later mee op pad te gaan. De beesten kennen geen commando's. Er zit alleen een 'aan' knop op. Ze blijven rennen. Door op de rem te stappen kan je de slee met de honden stoppen. Een hele leuke ervaring om een keer te doen. * Foto even openen aub

'1091295' door kburgers1 '1091295' door kburgers1

Noorwegen

Noorwegen

Fjordcruise Senja

kburgers1

Senja is het op 1 na grootste eiland van Noorwegen. Een pareltje wat nog niet plat gelopen wordt door toeristen. Vanuit Hamn zijn wij met de boot de fjord in gegaan. Door de warme waterstromen vanuit de oceaan vriezen de fjorden in Noorwegen niet dicht. Echter zag je toch wat ijsvorming ontstaan aan het einde van de fjord op het water.

'1091083' door kburgers1 '1091083' door kburgers1

NoorwegenTromso

NoorwegenTromso

Noorderlicht show...T

kburgers1

Het Noorderlicht is een bijzonder natuurverschijnsel, wat al een tijdje op onze bucketlist stond. Daarom begin februari naar Tromso gevlogen, cirqa 300km boven de poolcirkel, op zoek naar het noorderlicht. Met Tromso Safari zijn we naar een basecamp gegaan, 40 minuten buiten Tromso, waar we het natuurspektakel konden aanschouwen. Het is niet te beschrijven hoe indrukwekkend het is de kleuren door de lucht te zien bewegen. Echt een prachtige ervaring.

'1089252' door kburgers1 '1089252' door kburgers1

HongarijeBalatonmeer

HongarijeBalatonmeer

Hongarije (Balatonmee

kburgers1

In 2010 heb ik mijn ouders voor een week vakantie opgezocht aan het balatonmeer in Hongerije. We zijn toen een dagje de omgeving gaan verkennen. En schoten toen dit overzichtsplaatje over de akkers en weilanden rondom het balatonmeer. Het balatonmeer is het grootste meer van Midden-Europa. Het meer is niet zo diep, maximaal 12 meter waardoor de water temperatuur erg aangenaam is in de zomer.

'1085835' door kburgers1 '1085835' door kburgers1

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Monterey Bay

kburgers1

Tussen San Francisco en Los Angeles ligt Monterey Bay. Vanuit deze baai gaan dagelijks whale watching tours de stille oceaan op. De oceaan is hier zo voedselrijk dat er veel walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen, zee-otters en diverse vogels komen foerageren. Als je de baai uitvaart kom je langs deze pier, die in ons geval vol lag met stinkende zeeleeuwen en aalscholvers.

'1082728' door kburgers1 '1082728' door kburgers1

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Old Fort Point

kburgers1

In Jasper kan je met de skytram omhoog voor een prachtig uitzicht over Jasper National Park (Rocky Mountains Canada). Echter is deze skytram erg toeristisch en prijzig. De gastvrouw van onze B&B tipte ons op het uitkijkpunt Old Fort Point, bereikbaar nabij Jasper via de Old Fort Point rd. Je kan hier een hike maken, redelijk steil omhoog, op een berg waarbij je dit uitzicht krijgt over Jasper NP. En dat geheel gratis! Neem picknick mee en geniet van het uitzicht!

'1077654' door kburgers1 '1077654' door kburgers1

Verenigde StatenMonterey

Verenigde StatenMonterey

Zee-olifanten VS

kburgers1

Tussen San Francisco en L.A ligt aan de Pacific coast hwy ligt het Año Nuevo State Park. Hier kun je kennis maken met de zee-olifanten populatie die hier op het strand leeft. Je loopt vanaf de parkeerplaats 30 minuten over een zandpad richting de oceaan om deze beesten te zien. Een parkranger geeft je ter plekke uitleg over deze bijzondere beesten. *Let op: je betaald bij aankomst een kleine parkfee voor dit state park.

'1076902' door kburgers1 '1076902' door kburgers1

CanadaYoho NP

CanadaYoho NP

Takakkaw Falls

kburgers1

In de Canadese Rocky Mountains vind je de prachtige parken Banff en Jasper. Het park wat minder bekend is onder toeristen is Yoho NP. Yoho NP ligt vlakbij Lake Louise. Het telt ook prachtige bergen, helder blauwe meren, prachtige hikes én watervallen. De Takakkaw Falls is 254 meter hoog. De 2 na hoogste waterval van Canada. Iets wat je dus niet moet overslaan als je de Canadese Rockies bezoekt!

'1076352' door kburgers1 '1076352' door kburgers1

IJsland

IJsland

IJsland

kburgers1

Wij hadden in 2016 een weekje stop-over op IJsland. Helaas hadden we de hele week regen/mist/bewolking. Des ondanks zagen we toch de schoonheid van dit land. De kleuren van het vulkanische eiland, de vele stromen water en het bijzondere kraterlandschap. We gaan er graag nog een keer terug voor een langer bezoek.

'1071861' door kburgers1 '1071861' door kburgers1

Canada

Canada

De eerste stapjes

kburgers1

In Oost Canada, provincie Quebec, vind je het eiland Bonaventura-et-du-Rocher-Percé. Op dit eiland wonen in de maanden mei t/m oktober 100.000 Jan van Genten. Paartjes komen naar het eiland om hun kuikens te broeden en groot te brengen. Waar de volwassen vogels wit met geel zijn, zijn de kuikens grijs/zwart en pluizig. Dit kuiken zet zijn eerste stapjes buiten het nest, nog even en hij zal net als zijn ouders uitvliegen en de hele winter op zee doorbrengen.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik