Karinv

'218486' door Karinv '218486' door Karinv

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

Op Taquila (eiland in

Karinv

In het Titicacameer zijn diverse prachtige eilanden. Een van deze eilanden is Taquila, op 3 uur varen vanaf Puno. Een wandeling op dit eiland is echt de moeite waard. Het is wel een klim (of ruim 500 treden, of een halfuur wat minder steil lopen) om boven op het eiland te komen. Maar dat is dus zeker de moeite waard. Boven op het eiland is een centraal plein, waar mannen breien!! Aan de muts die de mannen dragen, kun je zien of ze getrouwd zijn. Deze jongen heeft een brede witte rand, ongetrouwd dus.

'217078' door Karinv '217078' door Karinv

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

Wat een schatje!

Karinv

Tijdens mijn reis door Peru zijn we veel in aanraking gekomen met de bevolking aldaar. Zo ook dit meisje: wat een schatje! Ze kijkt zo onschuldig voor zich uit!

'473465' door Karinv '473465' door Karinv

PeruArequipa

PeruArequipa

Restaurant Zigzag en.

Karinv

In het prachtige Arequipa zijn 2 restaurants met de naam ZigZag. Het ene restaurant is aan te bevelen voor de lunch: er worden heerlijke crepes geserveerd. Het andere restaurant is een echte aanrader voor het diner 's avonds: er worden heerlijke gerechten op een originele wijze gereserveerd (probeer de Alpaca eens). De trap in het restaurant is overigens ontworpen door Eiffel, inderdaad ook bekend van de toren in Parijs!

'215558' door Karinv '215558' door Karinv

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Typisch Peru?

Karinv

Een lange rit van Puno (titicacameer) naar Cusco passeerden wij de "Abra la Raya" pas op 4.338 meter hoogte. Net als op veel andere plekken in Peru waar veel toeristen stoppen, waren hier ook diverse souvenirs-kraampjes. De combinatie van het mooie uitzicht en de souvenirs-kraampjes leverde dit plaatje op!

'210894' door Karinv '210894' door Karinv

Namibië

Namibië

Himba kind

Karinv

Tijdens onze reis door het prachtige Namibië maakten wij een tussenstop bij een Himba-dorpje. Het was mooi om te zien hoe blij de kinderen waren en het was interessant om te zien hoe de Himba's anno 2009 leven. Een prachtige ervaring!

'210260' door Karinv '210260' door Karinv

Botswana

Botswana

Zonsondergang op de..

Karinv

Zonsondergangen zijn in Zuidelijk Afrika onbeschrijflijk mooi. Deze foto is daar een mooi voorbeeld van: met de boot midden op de Zambezi, op weg naar onze lodges.

'210042' door Karinv '210042' door Karinv

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Noorwegen op z'n...mo

Karinv

Wat is Noorwegen toch mooi. Een autorit van een paar uur levert zoveel verschillende landschappen op! De glinstering van de zon op het water/ijs en sneeuw... super!

'209894' door Karinv '209894' door Karinv

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Waterval Noorwegen

Karinv

Noorwegen, het land van de watervallen! Direct langs de kant van de weg, overal zijn er watervallen: de een nog mooier dan de ander. En voor iedereen toegankelijk.

'473192' door Karinv '473192' door Karinv

ZambiaLusaka

ZambiaLusaka

Vicfalls vanuit de...

Karinv

De VicFalls zijn natuurlijk dé trekpleister van Lusaka. Wat een echte aanrader is om de helikoptervlucht boven de falls te maken. Het is wel erg duur (ongeveer 200 usd voor een halfuur), maar ik had het niet willen missen. Probeer 's ochtend vroeg te gaan, dan zijn de kleuren het mooist! Je kan ook een vlucht van 15 min. maken, dan vlieg je alleen boven de falls. De vlucht van een halfuur gaat eerst over de falls, om vervolgens door de kloven te gaan (nog spectuculairder) en op de terugweg weer over de falls. Het is echt een hele mooie ervaring!

'209871' door Karinv '209871' door Karinv

ZambiaLusaka

ZambiaLusaka

Victoria watervallen

Karinv

De Victoria watervallen: van verre is het natuurgeweld al te horen en te zien. Van dichtbij is het natuurlijk nog mooier. Een echte aanrader is om het pad langs de falls (vanaf de kant van Zambia) te bewandelen: je wordt zeiknat, maar je beleeft het op deze manier nog intenser! Bescherm je camera wel erg goed!!! De zonsondergang is vanaf de bovenkant van de Falls prachtig!

'209866' door Karinv '209866' door Karinv

ZambiaLusaka

ZambiaLusaka

Vicfalls vanuit de...

Karinv

De Victoria watervallen: wat een natuurgeweld. In de vroege ochtend (als de kleuren door het lciht het mooist zijn) heb ik een helikoptervlucht over de falls gemaakt. Wat was dat een belevenis, ik had het niet willen missen!

'209861' door Karinv '209861' door Karinv

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Giraffen in Ethosha

Karinv

Wat kent Namibië toch een prachtige kleuren. Hier giraffen vlakbij Ethosha pan: toen wij er waren, stond deze zoutpan onderwater en dat is redelijk uniek!

'209856' door Karinv '209856' door Karinv

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zebra-zoekplaatje

Karinv

Aan zebra's totaal geen gebrek in het prachtige Etosha National Park. Dit lijkt wel een soort zoekplaatje: hoeveel zebra's passen er op 1 foto? Prachtig mooie dieren, en zo dichtbij!

'209849' door Karinv '209849' door Karinv

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Rotsen in...Twyfelfon

Karinv

In Twyfelfontein vind je de grootste rotstekeningen van de San in Zuidelijk Afrika. Hier op de foto een prachtige rotsformatie. De foto is genomen toen de zon bij ondergang, en dat geeft prachtige kleuren!

'209846' door Karinv '209846' door Karinv

Namibië

Namibië

Zonsopkomst op de Dun

Karinv

De zonsopkomst op Dune 45 in de Sossusvlei. 's ochtends heel vroeg op weg naar Dune 45. Toen de duin beklommen, met als verdienste een prachtige zonsopkomst in de Sossusvlei: prachtige schaduwen over de mooi oranje-gekleurde duinen!!

'209845' door Karinv '209845' door Karinv

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Zonsopkomt in Namibië

Karinv

Vroeg opstaan in Namibië is geen straf: dat blijkt wel uit deze foto. Tja, wat moet ik er nog meer bij schrijven.... De zonsopkomsten zijn daar gewoon onbeschrijflijk mooi!

'209841' door Karinv '209841' door Karinv

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Griqua

Karinv

De Griqua zijn afstammelingen van de Khoi en de San (Bosjesmannen). De San zijn de oorspronkelijke bewoners van Zuidelijk Afrika. Hier in Rhynsdorp maakten wij met deze man een wandeling door de prachtige omgeving.

'209840' door Karinv '209840' door Karinv

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Boulders Beach

Karinv

Pinquins komen hier aan land bij Boulders Beach. Wat was dat een fantastisch gezicht! Boulders Beach is wel erg toeristisch, maar aan het eind van het pad kom je op een prachtige plek waar je heel dicht bij de pinquins stond.

Community updates

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Er besloten om binnenkort het onderdeel  'Blogs' niet meer mogelijk te maken, omdat helaas de afgelopen jaren, er wekelijks te weinig nieuwe blogs worden gedeeld. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 36 | Community toppers

De toppers van week 37 zullen dit weekend bekend worden gemaakt.

Fjadrárgljúfur kloof. Foto: Wkerkhof

1. Topreview: Sofia, Bulgarije door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Fjadrárgljúfur kloof door Wkerkhof
3. Topblog: Into The Wild ... door Nick_VL
4. Communitylid van de week: Kburgers1
5. Nieuwkomer: SerenavanBeek

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik