karinm

'1114998' door karinm '1114998' door karinm

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Op stap met de honden

karinm

Een geweldige ervaring, een hondensledetocht! Mocht je in de gelegenheid zijn dan is dat een aanrader. Door de besneeuwde en ongerepte natuur met alleen het geluid van de enthousiaste honden om je heen. Één van de foto’s van mijn tocht zag ik terug in het “15-jaar-Columbus”-magazine, super leuk! Ik maakte deze tocht met Active Tromsø, waar heel goed voor ze wordt gezorgd. Naderhand is er lekker wat tijd om met de honden te knuffelen. En zeg nou zelf, deze stoere hond wil je toch zo in je armen sluiten!?

'1114891' door karinm '1114891' door karinm

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Trage tochten

karinm

In deze tijd probeer ik niet te ver van huis te gaan als ik wil genieten van het mooie weer, en juist een rustig plekje op te zoeken. Afgelopen donderdag heerlijk gewandeld bij Oudewater. Op wandelnet.nl kun je ontzettend veel mooie routes vinden, zoals de Trage Tochten. Meestal wandelingen door de natuur, soms ook met een stukje stad er bij. De wandeling van 15km bij Oudewater ging direct de natuur in, langs sloten en door weilanden. Op de hele tocht 4 andere wandelaars tegengekomen, dus we zijn dicht bij huis toch weg van de massa geweest!

'1112420' door karinm '1112420' door karinm

OmanJebel Shams

OmanJebel Shams

Steenmannetje

karinm

Steenmannetjes, we kennen ze in de Alpen maar ik had me niet gerealiseerd dat ik er ook een paar zou tegenkomen in Oman. Op de wandeling langs de "Grand Canyon van het Midden Oosten", de Balcony Walk, heb je prachtige uitzichten over het ruige landschap. De bergflanken duiken zo'n 1500m de diepte in. De start van de wandeling is bij de nederzetting Al Khitaym, het laatste stuk er naar toe is via een goed berijdbare gravelweg. Hier kun je je auto achterlaten. De wandeling is gemarkeerd met geel-rode strepen en je loopt dezelfde weg heen en terug. Zeer de moeite waard, en wij zijn verder niemand tegen gekomen, dus ook nog eens een beetje van het gebaande pad!

'1112034' door karinm '1112034' door karinm

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Baardmannetje in het.

karinm

Het baardmannetje: een rietvogel en dat is dan ook waar je ze aantreft. De kenmerkende bakkebaarden komen alleen bij het mannetje voor. Tussen het riet vangt dit fraaie beestje kleine insecten.

'1112033' door karinm '1112033' door karinm

OmanSharqiya Sands

OmanSharqiya Sands

Dunebashen in het...E

karinm

Voor een middagje actie kun je met een 4WD met gids gaan "dune-bashen". Ik vond het best spectaculair om naar te kijken, de chauffeurs in de auto's zijn echte machos die hun gasten een zo spannend mogelijke ervaring mee willen geven. Wij klommen zelf van duin naar duin om de zonsondergang te bekijken, waarbij de kleuren in de woestijn veranderden van geel naar dieprood. 's Avonds bij het diner kwamen de chauffeurs naar ons toe om toch graag onze foto's en filmpjes even te zien...

'1111696' door karinm '1111696' door karinm

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Uitgestrekt Texel

karinm

Ik dacht altijd dat ik Texel te groot en te druk zou vinden, want ik was eerder op de kleinere eilanden Ameland en Schiermonnikoog geweest. Texel heeft me positief verrast. Natuurlijk zijn er de meer toeristische plaatsen met veel levendigheid, zoals De Koog en Den Burg. Verblijf je echter aan de andere kant van het eiland (de Waddenkant) dan ervaar je een veel rustiger Texel. Vooral aan de noordkant waar je o.a. natuurgebied Utopia vindt, kun je genieten van rust en natuur. En als je dan toch even een rondje eiland wilt fietsen, dan mag het uitgestrekte uitzicht over het eiland en de vuurtoren niet ontbreken.

'1111695' door karinm '1111695' door karinm

OmanNizwah

OmanNizwah

Money makes the world

karinm

De handel in de wereld ligt voor een (groot) deel op z'n gat. De geitenmarkt in Nizwah zal ook te maken hebben met minder of geen clientèle, want volgens het Omaanse ministerie van gezondheidszorg is één van de adviezen om niet met levende of dode dieren in aanraking te komen. Deze man had er ten tijde van het maken van deze foto nog geen last van. Geconcentreerd telt hij zijn opgestreken Rial, zou voor hem deze vrijdagmarkt geslaagd zijn?

'1111625' door karinm '1111625' door karinm

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Kleur in de sombere..

karinm

Even wat kleur in deze sombere, donkere tijd. Vanavond zullen we horen hoe lang de maatregelen die er al zijn nog verlengd worden. Nodig, want in Nederland komt de piek op de IC's er nog aan. Dat laatste betekent nog meer druk op de zorg, en ik kan uit eigen ervaring zeggen dat die al heel hoog is. En verlenging van de maatregelen betekent ook dat veel mensen verstoken zijn van aanspraak en bezoek, dat nu alleen via beeldbellen of telefoon plaatsvindt. Wel zijn er op dat gebied heel veel initiatieven; zo hebben we zelf op een bijzondere manier de verjaardag gevierd van onze oudste; we hebben taart gebracht naar "opa en oma" (zonder contact) en 's avonds samen via beeldbellen genoten van koffie met hetzelfde gebak én een vrolijke jarige! Dus voor iedereen: even een vrolijk bloemetje!

'1111276' door karinm '1111276' door karinm

PortugalPorto

PortugalPorto

Stedentrip Porto

karinm

Porto is heel geschikt voor een citytrip, en aan te raden in het voor- of najaar. De temperaturen zijn er dan heerlijk om wat dingen te ondernemen. Maak een boottocht op de Douro, slenter door de oude volkswijk Ribeira om de drukte te ontlopen, ga voor een portproeverij naar één van de vele porthuizen of doe een stadswandeling of -fietstocht (ik deed het laatste bij Baja Bikes). Of huur gewoon zelf een fiets en peddel langs de Douro naar het Estuarium om vogels te kijken en verder naar het zuiden langs de zee naar het kapelletje Capela do Senhor da Pedra. Onderweg vind je wel wat strandtentjes om je dorst te lessen of een ijsje te eten. 's Avonds kun je bij diverse porthuizen ook heerlijk dineren!

'1111119' door karinm '1111119' door karinm

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Een hart onder de rie

karinm

Toen we in januari plannen aan het maken waren voor onze vakantie, besloten we om deze zomer weer eens naar Italie te gaan. Zo'n heerlijk land, mooie landschappen, lekker eten, relaxed. Dat de wereld zo snel zou veranderen had niemand kunnen denken, en dat Italie zo hard getroffen zou worden ook niet. Met deze foto van de Ponte Vecchio in Florence steek ik de Italianen een hart onder de riem. Deze crisis zal zeker nog even duren, maar ik hoop dat de wereld er over een tijdje weer bovenop komt.

'1110923' door karinm '1110923' door karinm

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

In de mist!

karinm

De Niagara falls zijn, ondanks de vele bezoekers, echt een indrukwekkend verschijnsel. Aan de Canadese kant moet je je even langs de vele souvenir- en candyshops werken, maar dan ontvouwt zich een magnifiek natuurlijk schouwspel. De watervallen zijn vanaf diverse punten goed te bekijken; je kunt de hele boulevard belopen of de lift pakken in de Skylon Tower om ze van bovenaf te zien. Natuurlijk kun je ook een bootje pakken, zowel van de Amerikaanse kant (Maid of the Mist, blauwe poncho's) als ook vanaf de Canadese kant (Hornblower, fuchsiaroze poncho's). Maar dan zit je wel echt in de mist....

'1110777' door karinm '1110777' door karinm

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

Wall Street in rep en

karinm

Op dit moment is de financiële wereld in rep en roer. Door corona en de olieprijsdaling storten de aandelenbeurzen in. Mocht je ondanks alles toch een bezoek brengen aan The Big Apple: je kunt er een gegidste wandeling maken door het financiële district (Wall Street en omgeving). De naam Wall Street komt vermoedelijk van het Nederlandse Waalstraat, gebaseerd op de wal die de Nederlanders er bouwden om niet alleen de Indianen, maar ook de Engelsen en Fransen buiten de Nederlandse vestingplaats te houden. De "Waalstraat" was oorspronkelijk de meest noordelijke straat van de nederzetting. De straat werd ook "het Cingel" genoemd in de tijd van Peter Stuyvesant. De wal werd al snel overbodig, omdat Nederlanders slaven van de Portugezen kochten. Hierdoor werd het land snel opgebouwd, de Nederlanders hadden meer ruimte nodig en de Indianen werden landinwaarts gedreven. De defensieve functie ging verloren en de wal werd uiteindelijk in 1699 afgebroken. Met een NY-pass kun je een groot aantal bezienswaardigheden en activiteiten doen waarbij je een flinke korting krijgt. En dat is dan weer handig nu die beurzen zo instorten...

'1110469' door karinm '1110469' door karinm

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Jonge Bateleur

karinm

Het Krugerpark, heerlijk om er zelf rond te rijden en de tijd te nemen om beesten te spotten. In het wat drukkere zuiden gaat dit gemakkelijk, daar is de bebossing minder dik. Ook al is het er drukker, ook daar kun je echt in alle rust genieten van het wildlife, ga dan in onze zomer en rijd vooral de gravelwegen. Wil je nog meer rust, ga dan naar het noorden. Het is er dichter begroeid, dus je zult wat beter je best moeten doen voor het spotten van dieren, maar je komt er heel weinig mensen tegen. Zo zagen we deze jonge bateleur, op de uitkijk naar een prooi. Jong hebben deze dieren een heel andere kleur dan de volwassen vogels, die imponeren door hun zwarte veren en rode snavel en poten.

'1110452' door karinm '1110452' door karinm

NederlandKinderdijk

NederlandKinderdijk

De winter afsluiten

karinm

Het is 1 maart, een echte winter hebben we niet gehad, maar toch sluit ik graag februari af met deze winterse plaat. Vaak is het druk bij Kinderdijk, maar om die drukte te ontlopen kun je prima tijdens het winterseizoen gaan. Ook dan zijn er voldoende dagen met zonneschijn of juist een mooie winterse bui. Je zult dan alleen een verdwaalde toerist of een local die de hond uitlaat tegenkomen, en natuurlijk een klein handjevol fotografen die het weer trotseren. Lekker rustig!

'1110268' door karinm '1110268' door karinm

OmanJebel Akhdar

OmanJebel Akhdar

Nakhal fort

karinm

Nakhal fort is een versterkte burcht op weg van Muscat naar Jebel Shams. Het is in de pre-islamitische tijd gebouwd als een bolwerk tegen aanvallen van Arabische stammen, en gereconstrueerd door Omaanse architecten in de 17e eeuw. Het ligt aan de voet van de Jebel Nakhal, een uitloper van het westelijke Hadjar gebergte. Een mooi bewaard fort, de moeite waard om te bezoeken op je weg naar de hoogste bergen van Oman.

'1110149' door karinm '1110149' door karinm

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Kom eens uit je huisj

karinm

Deze flinke jongen kwam voor de fotoshoot even keurig uit zijn nestje gekropen. Eenmaal buiten bleek het een murene van zo'n anderhalve meter groot te zijn, een zogenaamde honeycomb murene. Ik blijf het fascinerende beesten vinden en zie ze graag op een duik. Op Zanzibar is het overigens heerlijk duiken. Wij verbleven aan de rustige zuidkust.

'1110097' door karinm '1110097' door karinm

OmanNizwah

OmanNizwah

Offroad in Oman

karinm

Oman: een superbestemming om die kwakkelende Nederlandse winter te ontvluchten. In januari-februari zijn de temperaturen er aangenaam (zo'n 26 graden), het is niet al te ver vliegen (8,5 uur) en toch ben je in een heel andere cultuur beland. Daarnaast heeft Oman een fantastisch landschap waar je met je gehuurde 4x4 offroad kunt rijden. En als je dan aan het eind van de dag bijna bij je hotelletje bent aangekomen en je ziet de laatste zonnestralen nog over de bergen schijnen, wat wil je dan nog meer?

'1109874' door karinm '1109874' door karinm

NoorwegenFlåm

NoorwegenFlåm

Trein-fiets combi

karinm

In Flåm ontkom je er bijna niet aan om het boemeltreintje te nemen naar Myrdal. Deze Flåmsbana is een van 's werelds steilste routes op een normaal spoor. In 1924 werd begonnen met de aanleg van deze 20 km lange spoorweg, die een verbinding moest zijn tussen de Oslolijn en de Bergensbanen. Pas in 1947 werd de spoorlijn officieel geopend, het is nu een toeristische trekpleister. Naar mijn mening een aardig ritje, maar veel leuker is het om niet een retourtje te nemen, maar in Myrdal met de fiets de weg naast het spoor naar beneden te fietsen over de Rallarvegen. Fietsen huur je in Flåm (ze kunnen mee met de trein) of in Myrdal (en dan mag je je fiets na je tochtje beneden op het station van Flåm weer achterlaten). Je fietst over de oude aanvoerweg die gebruikt werd door de spoorarbeiders. Onderweg kom je langs een leuke geiten(kaas)boerderij, waar je de inwendige mens kunt verwennen.

'1109838' door karinm '1109838' door karinm

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Uitkijken over het...

karinm

Plaatste ik pas een foto van de binnenkant, nu eentje van de buitenkant van “de Zeven”, een super coole uitkijktoren, gebouwd in 2000, die uitkijkt over het Fochtelooër Veen. Je kunt vanaf 18m hoogte het rijke vogelleven bekijken, met kans op kraanvogels! De toren is geïntegreerd in de natuurlijke omgeving. Om het beeld van het uitgestrekte open veengebied niet te verstoren staat de toren in de bosrand. De toren heeft een stalen constructie die geheel bekleed is met onbehandeld larikshout, dat vergrijst in de tijd. Hierdoor wordt de toren één met de achterliggende bosrand. Het grote panoramaraam (dat je nog precies ziet op de foto) is gericht op het noorden, zodat je geen hinder hebt van tegenlicht. De toren is zowel te voet als met de fiets bereikbaar (wel een stukje offroad fietsen). (Bron: Natuurmonumenten)

'1109758' door karinm '1109758' door karinm

NederlandFriesland

NederlandFriesland

De Zeven

karinm

De Zeven is een uitkijktoren met een adembenemend uitzicht in het Fochtelooër Veen, vlakbij Ravenswoud. De toren heeft aan de buitenkant de vorm van een enorme 7, vandaar de naam. De bedoeling van de architect was om de toren zo te bouwen dat ook mensen met hoogtevrees de toren kunnen gebruiken. Daarom zit er in de trap een knik waardoor je de totale hoogte van 18m niet kunt overzien, en dat schijnt te schelen. Met een beetje geluk zie je hier in het voorjaar en de zomer kraanvogels vliegen. De toren heeft al verschillende prijzen gewonnen en er staat zelfs een kleine replica in Madurodam. Erg de moeite waard om hier op hoogte te genieten van dit veengebied.

'1109689' door karinm '1109689' door karinm

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Donkere wolken boven.

karinm

Een weekje weg in eigen land, en het dan precies zo uitkienen dat er een enorme storm over het land trekt. Natuurlijk is het niet te voorspellen, en met goede kleding en niet vies van een buitje kun je ook dan genieten van wat ons land te bieden heeft. Vandaag gefietst door het Fochtelooër Veen, een van de weinige en best bewaarde hoogveen-gebieden in Nederland. Het is een restant van het Dents-Friese hoogveen dat sinds 1660 werd afgegraven, op deze plek is echter veel bewaard gebleven. In het gebied tref je een kolonie kraanvogels, die hier goed gedijen. Vanuit de uitzichttoren Zeven heb je kans ze te zien. De korhoenders die hier tot de jaren zeventig zaten zijn hier helaas uitgestorven. Een fantastisch gebied om doorheen te fietsen of te wandelen, zelfs met slechter weer! Aan de noordkant vindt je het dorp Veenhuizen, met een heel interessant Gevangenismuseum, over de tijd van de paupers die hier in de Kolonie van Weldadigheid kwamen. Eerst in gebruik als weeshuis, later als gevangenis voor zwervers en landlopers. Al met al een interessante en niet overlopen bestemming in ons land!

'1109404' door karinm '1109404' door karinm

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

De zee voor jezelf;..

karinm

Steden worden steeds drukker, toeristen weten ze te vinden. Om de massa een beetje te ontlopen kun je buiten het seizoen gaan, wij waren eind oktober in Barcelona en het was er echt niet druk. En als je eenmaal op je vakantiebestemming bent: sta vroeg op om te genieten van de rust van de ochtend en die mooie zonsopkomst mee te maken! Het strand aan de boulevard was nog rustig die morgen, een enkele surfer lag in het water en we kwamen een paar hardlopers tegen die ook genoten in alle vroegte.

'1109386' door karinm '1109386' door karinm

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Sagrada Familia in...

karinm

Tijdens een stedentripje naar Barcelona moet je natuurlijk gaan genieten van Gaudí in Parc Güell en de Sagrada Familia, het kabelspoor naar Tibidabo voor het uitzicht en van heerlijke pinxtos in de diverse restaurantjes. Huur een fiets van Donkey Republic (met de app zie je waar de dichtstbijzijnde fiets staat en kun je m ontgrendelen). Maar ga ook zeker naar het strand! Er is een lange boulevard waar veel locals hardlopen, met de hond wandelen of fietsen. En zandkastelen bouwen...

'1109253' door karinm '1109253' door karinm

Sri LankaElla

Sri LankaElla

Treinreis van Ella...

karinm

Een leuke treinreis is die van Ella naar Kandy; je maakt snel contact met de locals en omdat de trein lekker langzaam rijdt heb je genoeg tijd om de omgeving goed in je op te nemen! Open je ogen voor de lokale gebruiken (half uit de trein hangen en over het spoor lopen), wij hingen af en toe ook half uit de geopende deur om een plaat te schieten!

Community updates

WEBSITE UPDATE
03-06-2020 De thumbnail van bewerkte foto's worden weer in de juiste kleur weergegeven, zoals het origineel. Daarnaast zijn de punten die sinds afgelopen weekend onverwachts stil stonden weer met terugwerkende kracht bijgeschreven. Mochten jullie nog opmerkingen rondom de update hebben, mail dan naar communityhost@columbusmagazine.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 22 | Community toppers

Op ontdekkingstocht. Foto: Antwan

1. Topreview: Delft-eiland, Sri Lanka door Graaf
2. Topfoto & tip: Op ontdekkingstocht langs onbekende Filipijnse eilandjes door Antwan
3. Topblog: Slapen in de jungle van Bardiya door DeReisdame
4. Communitylid van de week: Kikienroute
5. Nieuwkomer: T.Luiten

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Deze wedstrijd is inmiddels afgelopen

Eind deze week zal er een nieuwe fotowedstrijd starten met als thema: culinair.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik