Karinm

'1121497' door Karinm '1121497' door Karinm

CanadaToronto

CanadaToronto

Skyline Toronto

Karinm

Wat een relaxte stad is Toronto! Er zijn veel hippe wijkjes (zoals het Distillery District) met leuke boetiekjes, koffie- en eettentjes en er hangt een prettige sfeer. Heel leuk om te doen: pak de ferry naar Toronto Islands, verschillende eilandjes die ook bewoond zijn. Op de eilanden zijn strandjes waar je kunt zwemmen. Je kunt aanmeren bij een van de eilandjes en vervolgens te voet naar de andere eilandjes lopen en daar weer een ferry pakken. Let wel even goed op het vaarschema, dit verandert gedurende de seizoenen. Op de eilandjes is het heerlijk rustig en kun je genieten van het uitzicht op de skyline van Toronto met de CN toren als herkenbaar punt.

'1121496' door Karinm '1121496' door Karinm

OmanNizwah

OmanNizwah

Onderonsje

Karinm

Het is leuk om na de vrijdagmarkt nog even door Nizwah te dwalen. Dat doen de veeverkopers ook, zo hier en daar zie je plukjes mannen staan die met elkaar een praatje maken.

'1121383' door Karinm '1121383' door Karinm

NederlandDe Weerribben

NederlandDe Weerribben

Nederland waterland

Karinm

Wat is Nederland toch prachtig. Ik vind het nog steeds jammer dat we niet naar het verre buitenland kunnen, maar Nederland heeft genoeg te bieden. Zo hebben we afgelopen weekend heerlijk kano gevaren in de Weerribben. Fantastisch gebied en het beste te verkennen vanaf het water. Huur een kano of sup-board in Belt-Schutsloot, Ossenzijl of Kalenberg. Wij deden dat in het eerstgenoemde dorp en van daaruit was er een kano-routebeschrijving van 10km met wegwijzers op de route (evt op bepaalde punten in te korten). Super om te doen, heel relaxed en in een prachtige natuur (we zagen zelfs reeën).

'1121315' door Karinm '1121315' door Karinm

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Eenvoud

Karinm

Nog een paar dagen NL verkennen, omdat we niet veel anders kunnen maar ook omdat we het eigenlijk best leuk vinden om in ons eigen landje rond te reizen. En ja, dan wil je toch wel een keer naar .... Moddergat! We waren er net even na zonsondergang, eigenlijk net te laat, maar het late licht gaf nog een mooi schijnsel op het deels drooggevallen wad. Het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn...

'1121086' door Karinm '1121086' door Karinm

Noorwegenvesteralen

Noorwegenvesteralen

Dansend groen licht

Karinm

Een houten cabin aan de rand van een fjord, in the middle of nowhere. Vanaf 16u was het donker, en een klein uurtje later begon dit spektakel! Het Noorderlicht is tot een uurtje of 11 aanwezig geweest, we gunden ons nauwelijks tijd om te eten, maar ook vanuit de cabin hadden we een prachtig zicht op dit fenomeen. Wat een belevenis!

'1120367' door Karinm '1120367' door Karinm

OmanNizwah

OmanNizwah

Even een mes kopen op

Karinm

Naast de geitenmarkt kent Nizwah ook een soek waar je allerlei waren kunt aanschaffen. Vooral etenswaren, kruiden en kleding, maar toch ook geweren en allerhande messen. Op de plek waar dit verkocht wordt, drommen Omani mannen samen om verlekkerd (zo kijken ze althans) een nieuw speeltje uit te zoeken. Deze Omani had wel interesse in een fraaie dolk.

'1120274' door Karinm '1120274' door Karinm

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Attent...fazantenvrou

Karinm

In het zachte ochtendlicht stuiten we op een vrouwtjesfazant in de duinen van De Cocksdorp op Texel. Het vrouwtje leidt ons weg van haar jongen die aan de overkant van het pad in het hoge gras zo stil mogelijk blijven zitten. We zijn met een klein groepje op vogelexcursie van Birding Texel met een kundige gids. Het is niet echt een foto-excursie maar ik heb toch mijn camera meegenomen. Ik ben blij dat we dit beestje met haar prachtige verenkleed tegen zijn gekomen.

'1119802' door Karinm '1119802' door Karinm

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Molen het Noorden

Karinm

De waddenkant van Texel is heerlijk rustig, vlakbij ons hotelletje staat molen het Noorden, een poldermolen ten noorden van Oosterend. Na een fietstocht altijd weer een markeringspunt: bijna thuis! Bij inpoldering van de noordoostelijke gebieden van het eiland Texel bleek in 1878 een grote molen nodig om het gebied te bemalen. Bij de bouw werd de molen voorzien van een vijzel. In 1928 werd de molen voorzien van stroomlijnwieken en drie schroefpompen volgens het systeem van molenmaker Dekker uit Leiden. De molen raakte in de jaren zestig van de twintigste eeuw buiten bedrijf en werd in 1970 eigendom van de Vereniging De Hollandsche Molen die enkele jaren later een restauratie liet uitvoeren. Later werden twee van de drie schroefpompen ook weer maalvaardig gemaakt. Thans zijn de roeden voorzien van het fokwieksysteem met zeilen en maalt de molen op vrijwillige basis het water rond in een circuit. (bron: Wikipedia)

'1119610' door Karinm '1119610' door Karinm

OmanWahiba Sands

OmanWahiba Sands

Eenzaam op het duin

Karinm

Wat een rust en wat een stilte in de woestijn in Oman. Een heerlijk land om te bereizen, vriendelijke mensen, vooral in jan-feb-maart een heerlijk klimaat, prachtige natuur en de mogelijkheid om mooie 4WD off-road routes te rijden. Een bezoek aan de woestijn is zeer aan te raden. Hoe leuk is het om zelf door het zand te rijden naar je bestemming van 1001 nacht. Beklim dan tegen zonsondergang een hoog duin en je kunt heerlijk wegdromen....

'1119388' door Karinm '1119388' door Karinm

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Ik wens, ik wens...

Karinm

In de nacht van 12 augustus waren de condities prima om de meteorenzwerm Perseïden te zien. En omdat we ook nog eens in een donker stukje Nederland op vakantie waren, besloten we ‘s nachts erop uit te trekken om de vallende sterren vast te leggen. In het pikkedonker gingen we naar Kaap Oosterend, de ijzeren zeekaap (baken) die er staat als markant herkenningspunt voor de scheepvaart. Dit rijksmonument vormde een mooi silhouet tegen de van sterren vergeven lucht met een stukje Melkweg. Wauw, wat een uitzicht hadden we hier! En het is nog gelukt ook om 2 vallende sterren op de foto te krijgen!

'1119115' door Karinm '1119115' door Karinm

NederlandLimburg

NederlandLimburg

De paarse...Brunssumm

Karinm

Tijdens ons verblijf in Zuid-Limburg besefte ik me dat augustus de tijd is voor de paars bloeiende heide. De week ervoor op Texel had ik daar al van genoten, in Zuid-Limburg wilde ik de hei fotograferen in Brunssum. Een prachtig en groot gebied waar een aantal wandelingen zijn uitgezet. Ik koos er voor om de zonsopkomst te fotograferen en was al vroeg op de hei, samen met een enkele hardloper en wat mensen die de hond uitlieten. Super mooi, aanrader voor als je in Zuid-Limburg verblijft!

'1118916' door Karinm '1118916' door Karinm

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Italië? Of toch niet.

Karinm

De bedoeling was om dit jaar naar Italië te gaan, ook om te fotograferen in het prachtige Val d’Orcia. Daar waar de cipressen rank uitsteken boven het glooiende landschap. We durfden het niet goed aan met alle corona-perikelen, dus toch gekozen voor een vakantie in eigen land. En je hoeft blijkbaar helemaal niet zo ver om die cipressen boven het glooiende land te zien uitsteken....

'1118858' door Karinm '1118858' door Karinm

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Zuid-Limburg vroeg in

Karinm

Tijdens een (vanwege de hoogtemeters en de warmte) nogal heftige ochtend-run kwamen we op een hoog punt en hebben we even de tijd genomen om te genieten van dit uitzicht. De flarden mist hingen nog in het dal terwijl de zon al schaduwen wierp op het Zuid-Limburgse landschap.

'1118562' door Karinm '1118562' door Karinm

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Einde van een zwoele.

Karinm

Weer even op Texel, hier krijg je toch ook wel een echt vakantiegevoel! We verblijven aan de Waddenzee-kant van het eiland, heerlijk rustig. Op de aankomstdag nog even een avondwandeling gemaakt, de zon zakt langzaam en werpt de laatste stralen over het vogelgebied Utopia.

'1118409' door Karinm '1118409' door Karinm

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Mag ik mee-eten?

Karinm

Het is lunchtijd voor deze koolmees- en groenlingvrouwtjes. De koolmees heeft al wat te pakken, haar maatje staat er vragend bij: "mag ik ook mee-eten?"

'1117925' door Karinm '1117925' door Karinm

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Aanhankelijke schapen

Karinm

Ze waren niet van ons weg te slaan, deze schapen op de rondwandeling bij de Matterhorn. Waarschijnlijk omdat we rugzakken bij ons hadden waar ze eten in vermoedden. We hebben even bij ze gezeten en zijn weer verder gegaan op onze 5-Seeenweg. Fantastische rondwandeling langs blauwe en groene meertjes, waar je wel een dag voor uit moet trekken.

'1117892' door Karinm '1117892' door Karinm

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Genieten van de...Ned

Karinm

Nu we niet "op safari" kunnen in het buitenland, heb ik toch weer een keer een vogelhut geboekt. Ik wilde heel graag een ijsvogel voor de lens krijgen, en dus togen Jaap Burgers en ik naar Twente. We hadden ons nog niet geïnstalleerd of daar was ie: een prachtig exemplaar, wat zijn het toch bijzondere en exotisch lijkende vogeltjes. En dat gewoon in Nederland. In ons kikkerlandje is ook genoeg "wildlife" te ontdekken!

'1117501' door Karinm '1117501' door Karinm

Nederland

Nederland

Fietsen door Twente

Karinm

Dat reizen naar het buitenland nu even minder makkelijk is, kun je ook zien als een mooie mogelijkheid om ons eigen land te verkennen. De fiets is daarbij een heerlijk vervoermiddel; je kunt aardige afstanden afleggen maar rijdt toch echt in het landschap. De LF Rondje Twente is iets meer dan 200km, wij fietsten nog iets meer in 3 dagen met prachtig weer. Wat een fijne streek is Twente, prachtige natuur en super relaxte mensen. Heerlijk om daar even te genieten van de rust.

'1116753' door Karinm '1116753' door Karinm

Nederland

Nederland

Ontdek de Biesbosch

Karinm

De Biesbosch is een unieke rivierdelta met zoetwatergetijden. Het is tegenwoordig een beschermd natuurgebied, maar vroeger werd het gebruikt als landbouwgebied waar biezen en riet werden gesneden. Je vindt er wilgenbosjes, eilandjes en kunt er prima wandelen, fietsen, kanovaren of met een boottocht mee. Je kunt van de Biesbosch genieten aan de Hollandse zijde of oversteken met het pontje naar de Brabantse kant. Er zijn 3 bezoekerscentra die zeer de moeite waard zijn; hier wordt de historie en ontwikkeling van de Biesbosch uitgelegd en verbeeld. Wij genoten van dit prachtige stuk natuur bij Jantjeskeet, Werkendam. Neem een picknickmand mee en ga lekker aan de waterkant zitten, en struin over de verschillende eilandjes. Misschien spot je nog een ijsvogel of bever!

'1115689' door Karinm '1115689' door Karinm

NederlandGiethoorn

NederlandGiethoorn

Rust in Giethoorn!

Karinm

Wat een rust in Giethoorn! Nu buitenlandse toeristen niet kunnen komen, is het heerlijk bootje varen door de slootjes in Giethoorn. Nu pas kun je rustig genieten van de schoonheid van de natuur hier en de kneuterigheid van het dorpje. Een positief gevolg van de coronacrisis, al ben ik bang dat de stromen toeristen toch weer snel terug zullen keren...nu dus nog even genieten van de rust!

'1114998' door Karinm '1114998' door Karinm

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Op stap met de honden

Karinm

Een geweldige ervaring, een hondensledetocht! Mocht je in de gelegenheid zijn dan is dat een aanrader. Door de besneeuwde en ongerepte natuur met alleen het geluid van de enthousiaste honden om je heen. Één van de foto’s van mijn tocht zag ik terug in het “15-jaar-Columbus”-magazine, super leuk! Ik maakte deze tocht met Active Tromsø, waar heel goed voor ze wordt gezorgd. Naderhand is er lekker wat tijd om met de honden te knuffelen. En zeg nou zelf, deze stoere hond wil je toch zo in je armen sluiten!?

'1114891' door Karinm '1114891' door Karinm

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Trage tochten

Karinm

In deze tijd probeer ik niet te ver van huis te gaan als ik wil genieten van het mooie weer, en juist een rustig plekje op te zoeken. Afgelopen donderdag heerlijk gewandeld bij Oudewater. Op wandelnet.nl kun je ontzettend veel mooie routes vinden, zoals de Trage Tochten. Meestal wandelingen door de natuur, soms ook met een stukje stad er bij. De wandeling van 15km bij Oudewater ging direct de natuur in, langs sloten en door weilanden. Op de hele tocht 4 andere wandelaars tegengekomen, dus we zijn dicht bij huis toch weg van de massa geweest!

'1112420' door Karinm '1112420' door Karinm

OmanJebel Shams

OmanJebel Shams

Steenmannetje

Karinm

Steenmannetjes, we kennen ze in de Alpen maar ik had me niet gerealiseerd dat ik er ook een paar zou tegenkomen in Oman. Op de wandeling langs de "Grand Canyon van het Midden Oosten", de Balcony Walk, heb je prachtige uitzichten over het ruige landschap. De bergflanken duiken zo'n 1500m de diepte in. De start van de wandeling is bij de nederzetting Al Khitaym, het laatste stuk er naar toe is via een goed berijdbare gravelweg. Hier kun je je auto achterlaten. De wandeling is gemarkeerd met geel-rode strepen en je loopt dezelfde weg heen en terug. Zeer de moeite waard, en wij zijn verder niemand tegen gekomen, dus ook nog eens een beetje van het gebaande pad!

'1112034' door Karinm '1112034' door Karinm

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Baardmannetje in het.

Karinm

Het baardmannetje: een rietvogel en dat is dan ook waar je ze aantreft. De kenmerkende bakkebaarden komen alleen bij het mannetje voor. Tussen het riet vangt dit fraaie beestje kleine insecten.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik