judithspekschoor

'569903' door judithspekschoor '569903' door judithspekschoor

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Survival Beltrum

judithspekschoor

Survival in Beltrum vandaag. Wat een spektakel. Ijskoud, veel water, modder. Prachtige omgeving in een flauw zonnetje. 1377 bikkels die de hindernissen trotseren. Door het ijskoude water waden of door de koude verkrampte spieren van de hindernis in hey water vallen. Hele run, halve, koppel of team van 4, jeugd, iedereen doet mee. Mooie mountainbike route uitgepeild zodat je alles kunt volgen. Genieten dus!

'569841' door judithspekschoor '569841' door judithspekschoor

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Athabasca falls

judithspekschoor

De Athabasca falls. Vanonder de bevroren rivier begint de waterval weer te stromen. Je kunt hier een mooie wandeling maken. Loop een stuk door het bos en kijk ook vooral even aan de andere kant vd brug waar je een leuke kleine afdaling kunt maken tussen de rotsen. Je komt dan weer uit bij de brede benedenloop van de rivier.

'569352' door judithspekschoor '569352' door judithspekschoor

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Gelukkig nieuw...jaar

judithspekschoor

Deze Nothern black korhaan in Etosha Namibie (aanrader met je eigen auto, tent op dak, fantastisch) wenst iedereen alvast een gelukkig, reislustig en fotogeniek 2018!

'568360' door judithspekschoor '568360' door judithspekschoor

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Landgoed Beekvliet

judithspekschoor

Prachtige wandeling in het zonnetje op landgoed Beekvliet, dit landgoed behoort ten dele aan natuurmonumenten. Er staat een kasteel: huize Beekvliet, gedateerd uit de tweede helft van 1400 en de historische boerderij annex tolhuis de Lebbenbrugge. Omgeven door een mooi bosgebied en essen en doorkruist door de Slinge, het riviertje op de foto. De Lebbenbrugge is een museumboerderij, in de zomer toegankelijk voor publiek en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. De boerderij dateert ook deels uit 1400 deels uit 1550. Er zijn verschillende wandelingen uitgezet op het landgoed en de afstand tussen beide historische gebouwen is prima te is prima te wandelen. Dit landgoed is gelegen bij Borculo.

'567227' door judithspekschoor '567227' door judithspekschoor

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Maligne lake

judithspekschoor

Mary Schäffer loop, zij was de eerste toerist in Jasper. In 1907 besloot zij een expeditie op te zetten om op zoek te gaan naar de loop van de Athabasca river en een groot meer, waarover een 34 jarige inheemse man haar had verteld. Hij was daar op 14 jarige leeftijd geweest en tekende uit zijn hoofd een kaart. De eerste expeditie mislukte door hevige sneeuwval, de tweede poging in 1908 werd beloond. Dat is nog eens een stoere vrouw, buiten de gebaande paden...!! (Bron:peakfinder.com) Wij hebben deze loop gehiked, 3.2 km in ruim 2 uur ivm de soms meter hoge sneeuw, uiteraard deed verder niemand dit, we zagen alleen langlaufsporen. Wat een stilte, eerst langs en met uitzicht op Maligne lake een vervolgens afbuigen door het bos. Ook hier dus geen gebaand pad ;) in de winter.

'567106' door judithspekschoor '567106' door judithspekschoor

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Verlegen eekhoorn

judithspekschoor

Ik heb hier iets heel lekkers in mijn pootjes en ik wil niet dat je het ziet of dat je het van mij afpakt.... In Canada zo mogelijk nog meer eekhoorns dan in Nederland, wat blijven het grappige beestjes. Deze kwamen we tegen tijdens een wandeling in de valley of the five lakes. We hebben de korte route gedaan, deze is goed te lopen met kinderen met enigszins doorzettingsvermogen, omdat het behoorlijk op/af gaat. Je ziet 3 verschillende prachtige meertjes tijdens de korte route en loopt door een uitgestrekt bos. Goed aangegeven met kleuren, vanzelf te vinden vanaf het pad vanaf de parkeerplaats langs de HW 93. Ongeveer 90 minuten wandelen.

'566927' door judithspekschoor '566927' door judithspekschoor

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Black bear

judithspekschoor

Deze kan niet tippen aan sommige andere beren foto's in actie. Maar.... wat waren wij blij dat deze dame besloot om uit het bos te komen op het moment dat wij er langs kwamen. Wat een prachtig gezicht, rustig sjokkend, misschien nog wat stijf van de winterslaap.... Zo konden wij minutenlang genieten!

'566729' door judithspekschoor '566729' door judithspekschoor

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Mooselake

judithspekschoor

Moose lake, dit meer ligt aan de HW 16 tussen Jasper en mt Robson. We hadden in de Rockies nog geen Elanden gezien dus vol hoop even afgeslagen en rondgestruind. Helaas...maar wel een mooi spiegelend plaatje in dit triest weertje

'566683' door judithspekschoor '566683' door judithspekschoor

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Goedemorgen fjorden!

judithspekschoor

Porteau cove in de vroege ochtend. Een plek om nooit te vergeten. S morgens vroeg ontbijt aan de picknicktafel aan het water. Het is nog stil. Het water is kalm. Opeens hoor je een herkenbaar geluid. Zeehonden! Een groepje van 5 komt het fjord binnen zwemmen, luid roepend kun je ze goed volgen! Wat een prachtig beeld. Eentje besluit af te buigen en gaat rondom de aanlegsteiger aan het jagen in een school vissen. Nooit meer vergeten dit! Ze zien hier ook regelmatig walvissen. Er is er kleine camping die blijkbaar al lang van tevoren vol zit, dus wij hebben prima geslapen in het haventje. Er ligt een wrak in het water waardoor de plek ook favoriet is onder duikers, kanoën is hier natuurlijk prachtig. Iets later dan deze foto steekt de wind op, totaal ander beeld van het water en dus de omgeving. De foto is onbewerkt, dus mocht je in Vancouver zijn of de seatoskyhighway rijden dan zou ik hier zeker even afslaan en genieten!

'566572' door judithspekschoor '566572' door judithspekschoor

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Jasper

judithspekschoor

De gondel in Jasper. Het mooiste van de Rocky mountain vind ik de uitgestrektheid en het ongerepte. Geen wegen de bergen in, dus je moet hiken, met een heli of de gondel in Jasper. Fantastisch uitzicht. Goed te zien dat Jasper is gevestigd op een kruispunt van 2 rivieren en de daarmee samenhangende dalen. Boven lekker bakje koffie binnen terwijl buiten de wind giert. Je kunt in de zomer hierboven hiken, nu was het 1 ongerepte sneeuwmassa waardoor je alleen met sneeuwschoenen kunt lopen. Die zijn te huur, echter met kleine kinderen niet haalbaar dus maar lekker genoten vanaf het eindstation.

'566187' door judithspekschoor '566187' door judithspekschoor

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Vancouver

judithspekschoor

S morgens vroeg bij de haven in afwachting van de marathon. Wederom helder blauw. Deze haven ligt aan het begin van Stanley park. Prachtige vlakke route langs het water of de zware route door het park met veel pittige heuvels. Veel mensen die sporten en wij vonden het aquarium erg leuk voor een middagje met kinderen.

'566099' door judithspekschoor '566099' door judithspekschoor

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Lake Minnewanka

judithspekschoor

Een schitterend gebied waar de 2 jack lakes en lake Minnewanka zijn ontstaan. Het echte Canada beeld, meren, naaldbomen en een blauwe lucht. In de winter zijn hier slechts enkele busjes met Chinese toeristen, dus als je beetje op tijd begint kom je die pas tegen als je al weer weg rijd. Of wacht 2 minuten, want dan zijn de foto's geklikt en is de bus weer weg

'566029' door judithspekschoor '566029' door judithspekschoor

CanadaToronto

CanadaToronto

Wat een uitzicht, cn.

judithspekschoor

Ben je toch op een kraakheldere, vrieskou dag in Toronto, dan moet je natuurlijk de wereldberoemde cn tower bezoeken. Wat een fantastisch uitzicht, we hebben ook op het bovenste dek een rondje buitenom gelopen, ook daar kun je niet bevatten hoe ver je kunt kijken, in 1 oogopslag de stad, de natuur erachter en natuurlijk lake Ontario. Ook de glazen vloer met uitzicht op het aquarium en het honkbalstadion is grappig. Wij waren er in april met een paar andere bezoekers, geen wachttijden dus. De binnenstad is goed bereikbaar met de trein vanaf het vliegveld, binnenstad zelf is overzichtelijk en goed te wandelen.

'565593' door judithspekschoor '565593' door judithspekschoor

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

La cluse du Flumen et

judithspekschoor

In Frankrijk vonden we een flowercamping, deze nominatie krijg je als je een camping hebt in het groen. Camping le Martinet is prima, schoon, lekker restaurant en veel privacy, is niet duur. Ligt in een smal dal aan het riviertje net voorbij saint Claude. Vanaf de camping is het een klein stukje fietsen (omhoog) naar het natuurgebied/bos waar deze waterval te vinden is, of je wandelt zo'n 3km of je zet je fiets in de crossstand (kiezels) en loop het laatste stuk. Prachtige omgeving. Mooie plek waar je kunt pootje baden en dan smal pad over een bruggetje richting de waterval. Leuk met kinderen vanaf een jaar of 4 of als ze nog in de draagzak kunnen. Voor de hardlopers onder ons; op een 400m afstand ligt een atletiekbaan waar wij zonder problemen gebruik van hebben gemaakt, baan met een view...

'565375' door judithspekschoor '565375' door judithspekschoor

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Tunnel mountain...cam

judithspekschoor

Tunnel mountain camping. De enige camping in Banff die het hele jaar open is. 188 plaatsen, 15 bezet. Prachtige plek midden in de bergen. In de zomer komen er 618 plaatsen bij.....de camping is heel langgerekt. Ongeveer 5km van Banff. Trail vanaf de camping naar de Bow River in het dal. Halverwege de camping een prachtig zicht vanaf de red chairs op de bow valley. Camping zelf is prima in de winter. Basic maar verwarmd toiletgebouw en shuttle naar het dorp. Klein wildlife en een kudde Elk volop aanwezig!

'565016' door judithspekschoor '565016' door judithspekschoor

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Icefields parkway...C

judithspekschoor

Overzicht van een stukje highway 93.200km deze pracht, ik val in herhaling maar ik kan alleen maar zeggen, ga het zien. Hier kijk je richting het zuiden Jasper-Banff. Deze plek ligt ongeveer midden tussen Athabasca en Jasper

'564815' door judithspekschoor '564815' door judithspekschoor

CanadaIcefields Parkway

CanadaIcefields Parkway

Athabasca glacier

judithspekschoor

Ook hier de Athabasca Glacier. In principe kun je hier vanaf de weg ook naar de gletsjer toe wandelen, echter nadat ik een keer of 5 tot de knieën in de sneeuw stond (tot grote hilariteit van ons dochtertje die met haar lichtgewicht wel kon blijven lopen) en het weer binnen 2 minuten omsloeg van zon naar sneeuwstorm en weer terug, besloten we om in het warme restaurant met een kop koffie te genieten van het uitzicht. Je ziet nog links op de foto 2 stipjes, dat zijn de touringcars voor de gletsjerhikes. Overnachting in de camper. -16gr en een in de gierende/fluitende wind, schuddende camper. Kachel aan en onder de deken. Genieten!!

'564687' door judithspekschoor '564687' door judithspekschoor

Canada

Canada

Wild langlaufen langs

judithspekschoor

De bow valley road bleek net weer geopend, een prachtige route slingerend door het landschap met altijd de Bow River in de buurt. Soms als riviertje, soms als breed stroomgebied en soms als meertje. Of zoals in april als sneeuwvlakte. Langs de weg zie je soms een aantal auto's, parkeerplaatsen zijn niet meer te vinden onder de sneeuw namelijk. Als je een kijkje gaat nemen vind je vaak de prachtigste "paadjes" die je kunt lopen met sneeuwschoenen (tennisracket) laarzen of zoals de Canadezen doen, met langlaufski. Je ziet overal sneeuwtorentje die lijken op de steentorentjes in de bergen, die de zelf getrokken loipes markeren. Een goed gps systeem lijkt me handig om uiteindelijk ook weer bij je auto uit te komen.

'564528' door judithspekschoor '564528' door judithspekschoor

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Raam with a view

judithspekschoor

Je zal toch mogen rijden in dit immense, prachtige landschap. Wat een uitzichten aan beide kanten bij kraakhelder weer. Genieten. En dat gedurende meer dan 200km.

'564312' door judithspekschoor '564312' door judithspekschoor

Canada

Canada

Bow river valley...Ca

judithspekschoor

Even openen is panorama. Canmore is een prachtig plaatsje, soort luxe Zwitsers ski dorp met alle bijpassende voorzieningen. In het dorp kun je starten met een wandeling (naam vergeten, pijl erbij, wijst zich vanzelf) , deze route is een kilometer of 5 lang en vlak. Leuk met kinderen. Achter de supermarkt zou je kunnen starten, eerst is er pad over vlonders door een moerassig stuk, vervolgens kort door een wijkje van het dorp. Je komt bij een oude spoorbrug, s ochtends vroeg liep een grote groep Elanden langs het water, want je loopt door het stroomgebied van de Bow River. Omgeven door naaldbomen en met uitzicht op mount Rundle, een echt Canadees plaatje. Uiteindelijk via een andere brug weer op de hoofdweg van Canmore. Tijd voor een heerlijke kop koffie in een hele lekjere tent; good earth bakery met allerlei eigengemaakte lekkers! Aanrader. Ps de route is ook geschikt om hard te lopen.

'564200' door judithspekschoor '564200' door judithspekschoor

CanadaCentraal Canada

CanadaCentraal Canada

Bandje nodig?

judithspekschoor

Het is prima rijden tussen Winnipeg en Calgary. Via de hw1 rijd je met 100 of 80 km/u over een 2 baans eenrichtingsweg met nauwelijks op en afritten en verkeer. Om de 100/150km maximaal is een dorpje: paar huizen, graansilo's, coöperatie en tankstation annex garage. Omdat er bijna niemand is en iedereen even hard rijd kun je dus uren lang niemand inhalen of blijf je steeds 200m achter dezelfde auto hangen. Heerlijk rustig en totaal niet vermoeiend. Echter toen we deze zagen opdoemen moesten we even 2 keer kijken om te beseffen hoe bizar groot deze banden zijn!

'564122' door judithspekschoor '564122' door judithspekschoor

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Johnston canyon

judithspekschoor

De wandeling door de Johnston canyon is zeker de moeite, ook leuk met kleine kinderen. Het is een smal pad, onderhouden in ieder geval tot aan de lage waterval. Voor ons was het glibberen over het pad omdat we in de smeltende sneeuw liepen. Het is een hele smalle canyon met prachtige natuur. 0.0 - Johnston Canyon Lodge (1430 m). 1.1 - Lower Falls. 2.7 - Upper Falls (1565 m). 3.2 - Junction. Intersection with Johnston Creek trail at km 2.7 (see Sawback Range Circuit). Keep right for Ink Pots. 5.3 - Trail narrows. Gradual descent to Johnston Creek meadows. 5.8 - Ink Pots (1645 m).

'563941' door judithspekschoor '563941' door judithspekschoor

Canada

Canada

Lake Louise

judithspekschoor

De enige Nederlanders die we spraken in deze vakantie zeiden, wij kwamen vanmorgen langs lake Louise, niks te zien. Dikke sneeuwstorm, mist. Echt niet leuk....hmmm dat zou jammer zijn, zo zie je maar, beetje geluk moet je hebben, want de volgende middag was het prachtig. Hadden 10 dagen lang eind vd dag en s nachts/ s morgens vroeg sneeuw, maar daarna brak meestal het zonnetje nog even door.

'563923' door judithspekschoor '563923' door judithspekschoor

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Fairmont hotel

judithspekschoor

Dit is het Fairmont hotel bij lake Louise gefotografeerd vanaf het meer. Er lag meer dan een meter sneeuw op het toegangshokje en de bootverhuur. Er stonden mensen op het ijs en je kon ook aan de voetstappen zien tot hoever men geweest was. Het ij zag je overigens niet, je loopt op de sneeuw. Dus hup het meer op en wederom genieten van alle pracht om ons heen. Ook nog even een sneeuwpop gemaakt ;) Op de achtergrond het lake Louise skigebied. Foto even openen. Wanneer je in het voorseizoen reist is er bij lake Louise de mogelijkheid om te overnachten op een overloadparkeerplaats. Niet heel charmant, met camper wel prima te doen en gratis. Ligt langs de hw1 ri Banff. Toen wij er waren was camping in Lake Louise gesloten en dan moet je ineens door naar Athabasca. Erg jammer van zo'n prachtige route.