Joyleeuw

'350156' door Joyleeuw '350156' door Joyleeuw

ZwitserlandKanton Bern

ZwitserlandKanton Bern

Hermelijn

Joyleeuw

onder de struiken kwam ineens een hermelijn uit zijn schuilplaats gepiept. Even stak hij zijn neus in de lucht om vervolgens vliegensvlug weg te schieten over de besneeuwde heide naar een ander veilig plekje

'347502' door Joyleeuw '347502' door Joyleeuw

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Fjorden, eerste...aan

Joyleeuw

Nordsjovegen volgend en dan de eerste aanzichtmomenten van de fjorden gaf een grote glimlach op onze gezichten. Even genieten van de plek, de reis, het uitzicht en het leven.

'342586' door Joyleeuw '342586' door Joyleeuw

ZwitserlandKanton Bern

ZwitserlandKanton Bern

Spiegel oeschinasee

Joyleeuw

geweldige wandeling naar de oeschinasee, met een meer als een spiegel. De besneeuwde toppen omringden ons van alle zijdes en werden ook nog een terug gekaatst.

'341895' door Joyleeuw '341895' door Joyleeuw

ZwitserlandKanton Geneve

ZwitserlandKanton Geneve

Falling

Joyleeuw

De magie van vallend water. Het blijft mij altijd boeien. Hier bij de oeschinasee hoog in de bergen viel het zo mooi naar beneden terwijl het beschenen werd door de zon. Je kan er onder gaan staan, onder door lopen of er achter gaan zitten en heerlijk pcknicken.

'341894' door Joyleeuw '341894' door Joyleeuw

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Klein uiltje

Joyleeuw

Dit kleine uiltje hupte bij ons binnen op ons vakantieverblijf met de family. Uiteindelijk hebben we hem weer naar buiten gekregen. Moeder uil hoorde je reageren op het piepen van haar jong. Roofvogels lagen al op de loer want moeder en kind waren erg ver van elkaar verwijderd. Dan is het wel moeilijk om de natuur zijn werk te laten doen en niet zelf dit kleine uiltje weer in een hoge boom te zetten.

'341815' door Joyleeuw '341815' door Joyleeuw

ZwitserlandKanton Lausanne

ZwitserlandKanton Lausanne

Bergwandeln

Joyleeuw

Na een lange wandeling vanaf griesalp, zagen we eindelijk na een vrij steil stuk vanaf de sefinnefurge naar beneden onze slaapplek voor de avond, onringd door de hoge toppen van onder andere shilthorn. Schijn bedriegt het was toch nog wel even stiefelen.

'340864' door Joyleeuw '340864' door Joyleeuw

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Mount cook kijkt in d

Joyleeuw

Mount Cook is erg mooi en kan bekeken worden vanaf vele gedeeltes van Nieuw Zeeland. De kayaktocht in de directe nabijheid van mount cook is aan te raden en natuurlijk kan je hem ook van bovenaf zien per heli. Vanaf de west kust kan je mooie hikes maken op fox of franz joseph glaciers en zie je ook zijn topje. Als je zo vaak bekeken wordt is het ook belangrijk af en toe in de spiegel te kijken en dat kan hij in lake matheson.

'340862' door Joyleeuw '340862' door Joyleeuw

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Snoheimroad,...dovref

Joyleeuw

Snohaimroad is een mooie ervaring en stelt je in de gelegenheid muskusossen te spotten. Wij zagen er twee. De weg is dwars door het land, met hier en daar een stop voor foto's. Een geweldige trip als je de afslag kan vinden is dit, door een oudmilitair gebied, wat ze geheel terug gaan geven aan de natuur. hier en daar ligt nog munitie, dus oppassen geblazen. Bij de laatste stop is het of omdraaien of te voet verder, op zoek naar de muskusos of naar de met sneeuw bedekte top. Goede kleding en uitrusting is hiervoor een must.

'340861' door Joyleeuw '340861' door Joyleeuw

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Weerspiegeling...wate

Joyleeuw

Dubbele waterkracht bij deze weerspiegeling? Erg imponerend gebouw in het Tyssedal. Vlak bij Odda met zijn mooie omgeving, waar hiken, autoritjes en fietstochten zeer afwisselend zijn, met gletschers, boomgaarden, trolltunga, klimroutes en nog veel meer.

'330845' door Joyleeuw '330845' door Joyleeuw

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Regenboog

Joyleeuw

In het meest regenachtige deel van Noorwegen, het plaatsje Voss, geeft de regen ook bijzonder mooie verschijningen. ja en even wahcten want, na regen komt zonneschijn.

'330844' door Joyleeuw '330844' door Joyleeuw

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Waakzame gans

Joyleeuw

Hotel Trolltun Gjestegard in de buurt van Dombas en het gebied Dovrefjell, zorgde voor een mooie plek voor een overnachting. De ganzen bij het hotel waren net waakhonden en keken je indringend aan.

'330842' door Joyleeuw '330842' door Joyleeuw

NoorwegenJotunheimen NP

NoorwegenJotunheimen NP

Briksdalbreen

Joyleeuw

Altijd machtig het naderen van een gletscher, zeker als deze langzaam achter de sluierbewolking vandaan vecht. De briksdalbreengletscher is een deel van de grote gletscher de josteldabreen en kust het gletschermeer aan de ene zijde en laat de bergen huilen aan de ander zijde.

'319088' door Joyleeuw '319088' door Joyleeuw

Nieuw-ZeelandQueenstown

Nieuw-ZeelandQueenstown

Rugby

Joyleeuw

In Queenstown, nieuwzeeland, waren we precies op het juiste moment om het sevens tournooi te kunnen aanschouwen. Midden in Queenstown ligt een rugbyveld waarop dit tournooi van nationale teams, met 7 spelers op het veld hun muscle's komen tonen. Die mannen scheuren zowat uit hun kleding en en vel. Ik geloof dat ik enkele echt niet in het donker tegen zou willen komen.

'318682' door Joyleeuw '318682' door Joyleeuw

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Poserende sealion

Joyleeuw

Deze bewoner liet even de mooie kleurscakering van zijn vacht zien. De omgeving op de otaga peninsula bij dunadin in de buurt is erg afwisselend en mooi. Deze bewoners profiteren van de zee en zijn voedsel hier. Daarnaast zijn er mooie plekjes voor deze bewoners om even te luieren in de zon. Hiervoor hoef je geen tour te boeken. Je rijdt gewoon naar het puntje van het schiereiland tot aan de albatross centre en dan iets naar beneden. Daar liggen ze klaar om op de foto gezet te worden.

'318676' door Joyleeuw '318676' door Joyleeuw

FinlandLapland

FinlandLapland

Enthousiaste husky's

Joyleeuw

4 super enthousiaste husky's lagen op ons te wachten om te gaan mogen rennen voor onze slee. Superblij waren ze toen we dan ook los gingen. Achterop staand op de slee kon ik regelmatig de rem in trappen omdat we te hard gingen en onze voorliggers in gingen halen. Als we even stopten trokken de honden nog steeds hard aan de slee en moest je de rem goed ingetrapt houden, anders waren ze er vandoor. Op de slee zittend was het erg koud zelfs met alle lagen kleding en een vacht op de slee, maar we gleden door een erg mooie omgeving en bergop mocht je meerennen zodat je weer wat warmer werd. ruka.

'298084' door Joyleeuw '298084' door Joyleeuw

FinlandLapland

FinlandLapland

Wit landschap

Joyleeuw

Bovenop de bergen van RUKA heb ik de schoonheid geprobeerd vast te leggen van het witte wonderlandschap. De overweldigende uitgestrektheid en rust bij een mooi zonnetje doen je direct naar je camera grijpen, maar na het indrukken van het knopje, doe je snel je handschoenen weer aan en ski je vliegensvlug naar het eerstvolgende vuurtje om je handen weer wat op te warmen.

'298061' door Joyleeuw '298061' door Joyleeuw

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Druk bangkok , by...n

Joyleeuw

bangkok is indrukwekkend verschillend per gebied. Zo groot, druk en vooral veel taxi's. foto is genomen in een vrij luxe toeristische deel van bangkok met veel shoppingcentra's

'279126' door Joyleeuw '279126' door Joyleeuw

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Vulkanic power

Joyleeuw

In het national park timanfaya kan je de kracht en byzondere landschap ervaren van vukanische power. Door het hele land heen zijn ook nog byzondere plekken te zien waar de kracht van geothermische activiteit zijn sporen heeft nagelaten, zoals bij een tweetal grotten, de wijnbebouwing en schraalheid en ruwheid van het landschap.

'279125' door Joyleeuw '279125' door Joyleeuw

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Wijnranken in de luwt

Joyleeuw

Lanzarote is heerlijk om even te zijn als korte break van het werk. We houden ervan om een auto te huren en in alle vrijheid het land te bekijken.

'279106' door Joyleeuw '279106' door Joyleeuw

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Sealion schud zich...

Joyleeuw

Deze sea lion liet de druppels in het rond dansen na een heerlijk bad in de zee. Daarna ging hij lekker verder drogen op de rotsen aan de kust met al zijn matties.

'278757' door Joyleeuw '278757' door Joyleeuw

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Olifant en jong

Joyleeuw

In het Elefant Nature park heeft Miss Lek een sanctuary voor olifanten gecreert. Het biedt plaats voor natuurlijk een heleboel olifanten, die er slecht aan toe waren en van de straat zijn geplukt e.d..Daarnaast biedt het plaats voor het opleiden van lokale bevolking en deze te laten zien hoe je deze dieren liefdevol en met respect kan begeleiden zonder ze onderdanig te maken door mishandeling. Ook kan je hier als vrijwilliger komen helpen, zoals met het halen van voer op de markt. Als toerist kan je hier ook een dag gaan kijken. Je krijgt dan veel informatie over hoe de olifanten op heel veel plaatsen mishandeld en misbruikt worden om toeristen te vermaken. Info over: de olifanten die Lek daar heeft opgevangen en je mag het hele proces van eten en wassen meemaken.

'476356' door Joyleeuw '476356' door Joyleeuw

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Overnachten net buite

Joyleeuw

Tijdens onze rondrit door Zweden wilden we zeker ook stockholm zien en beleven. Om niet met onze eigen auto naar stockholm te moeten en daar dure accomodatie te zoeken, hebben we naar een alternatief gezocht. Een camping flotsbro in de buurt. met onze tent bood uitkomst. Hoewel je hier ook prima een huisje kon huren. Vanuit de camping ruidt je in 5 minuten met je auto naar het station. De mensen van de camping hebben een kaartje voor je hoe te rijden, maar het eigenlijk tres simple. Op het station koop je een retourtje stockholm, waarbij ook transfers in stockholm zelf zijn inbegrepen. Wij mochten ook met de boot over van gamla stan naar Djurgarden. Treinen reden tot laat 's avonds, maar je kan altijd nog overnachten in stockholm of de volgende ochtend de trein pakken als je het nachtleven in zijn volheid wil proeven.Wij vonden het prettig om de volgende dag wakker te worden in de rust en schaduw van stockholm. Is vervolgens ook makkelijker om weer verder te trekken door zweden vanuit buiten de stad. De camping Flotsbro, bij flemmingsberg ligt prachtig aan het water, in de bossen, natuur. Op het strandje is het bij goed weer en in de weekende wel druk met locals die verfrissing en ontspanning zoeken. Je kan direct naast de camping ook skieen, in de winter althans. In de zomer kan je heerlijk de heuvels in en heb je vanaf daar een mooi uitzicht op de omgeving.

'476355' door Joyleeuw '476355' door Joyleeuw

ZwedenGotaland

ZwedenGotaland

Fietsen op visingo

Joyleeuw

In het vatternmeer ligt een eilandje visingo. Er wonen mensen permanent en je kan er als toerist overnachten. Vanuit Granna kan je over met de boot. Bij de aanlegplek in de buurt zit een VVV, waar je fietsen kan huren. De fietsen zijn in een permanente stapfiets-staat, maar dat mag de pret niet drukken. Erg relaxt hebben we het eiland rondgefietst. Van uitgestrekte vlakte, strandjes met erg koud water en bebossing tot hele mooie huisjes en plekjes waar je wat kan eten. Heel veel eetgelegenheden heb je er niet dus iets meenemen voor onderweg kan geen kwaad en maakt dat je heerlijk op een willekeurig plakje kan gaan zitten in de stilte van de zon en de wind. Verder kan je er met kinderen je ook prima vermaken, op een kar over een gedeelte van het eiland getrokken door een paard, ofzo. Verder genoeg te zien en je lekker laten meenemen op de rustige tonen van wind, water en zon.

'476354' door Joyleeuw '476354' door Joyleeuw

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Catlins, penguins...s

Joyleeuw

The Catlins regio is prachtig. Minder toeristisch en vol met natuurschoon. Heel bijzonder om zowel aan het strand met penguins e.d. te zitten, te kunnen surfen, watervallen en regenerative busch bezoeken. ER is genoeg te doen en te zien om een aantal dagen te vertoeven. Ik vond de cathedral caves leuk, m.n. de setting van eerst door het bos en dan op het strand en daar naar de caves was afwisselend en zeer relaxt. Maar het meest bijzonder vond ik het aankomen van de yellow eyed penguins. Zorg dat je hun rust en ruimte geeft. En geniet stilletjes van het binnenkomen bij curio bay. Ze zijn super koddig om te zien als ze over de stenen naar hun hol in de begroeing, duinen van het strand waggelen. De penguin waggelde en het jong hoorde je piepen in het hol. Later was het net of de penguin zijn jong wilde showen aan ons allemaal. Want hij duwde het jong het hol uit en daar stonden ze een tijdje.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik