joshuastrees

'370481' door joshuastrees '370481' door joshuastrees

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Libelle

joshuastrees

Deze 'dragonfly' kwam langs op het eiland Guimaras, even bleef die zitten, wellicht dacht hij dat hij op een oranje landingsplatform beland was. Dit was op onze mangofarm op Guimaras Island.

'370480' door joshuastrees '370480' door joshuastrees

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Suikerriet locomotief

joshuastrees

Suikerriet werd aanvankelijk op het eiland Negros Occidental/Oriental dmv lokomotiefjes met tig aantal karretjes van het land verzameld, en verder getransporteerd naar de suikerfabriek. Deze is van de Hawaiian Philippine Company (HPCO) bij Silay City.

'370478' door joshuastrees '370478' door joshuastrees

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Strandje Filippijnen

joshuastrees

Heerlijk vredig plekje aan het strand op Guimaras Island, de Filippijnen. Je kunt hier heerlijk genieten van de altijd maar weer aankomende rollende golven op het strand.

'370463' door joshuastrees '370463' door joshuastrees

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Filippijnse...'Connec

joshuastrees

Typisch Filippijns personenvervoer. Hier een 'jeepney' van het type Sarao. Veelal bontgekleurde jeeps die je overal en nergens voor een habbekrats (voor ons dan he ?) heenbrengen. Deze is genomen op Guimaras Island, bij San Miguel.

'370457' door joshuastrees '370457' door joshuastrees

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Het riviertje De Eem

joshuastrees

Dit zijn eigenlijk twee foto's. Ik heb ze dmv het programma photostitch van Canon aan elkaar gezet tot een een foto zodat je een panoramisch effekt krijgt. Het weer viel gelukkig mee de zondagmiddag.

'350072' door joshuastrees '350072' door joshuastrees

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Amersfoort bij avond

joshuastrees

De stadsring in Amersfoort bij avond, weer lekker oefenen met de langere sluitertijd. De voorbij rijdende auto's zijn nog te herkennen aan het achterlaten van de achterlichten.

'324369' door joshuastrees '324369' door joshuastrees

Zweden

Zweden

Rood Zweeds huisje

joshuastrees

Foto genomen in het centrum van Karlshamn bij de haven, en natuurlijk lag daar weer een nederlandse sleepboot aangemeerd wat je overigens niet op de foto kunt zien.

'324365' door joshuastrees '324365' door joshuastrees

Zweden

Zweden

Zee steigertje bij...

joshuastrees

Spring je erin of is het water je nog wat te wild ? Heerlijk water ondanks de donkere kleur; de wind was wel wat fris maar het water was al aardig op temperatuur gekomen. Een van de vele steigertjes bij de vele meren en de (in dit geval de Oostzee) vele zeeen.

'324364' door joshuastrees '324364' door joshuastrees

Zweden

Zweden

Oranje-rood achtige..

joshuastrees

Ook met deze foto had ik het geluk de oranje-rood achtige gloed die de zon achterliet, te kunnen pakken. Kollevik is echt een heerlijk plekje wil je lekker ongestoord fotograferen. En natuurlijk relaxen met de meest zweedse camping bezoekers.

'324355' door joshuastrees '324355' door joshuastrees

Zweden

Zweden

Zonsondergang Kollevi

joshuastrees

Ook deze foto 's-avonds genomen bij camping Kollevik (Kolleviks semesterby) bij Karlshamn, weer heel lui zonder statief anders was het resultaat nog beter denk ik. Ik vind de sfeer zelf wel aardig gelukt.

'324354' door joshuastrees '324354' door joshuastrees

Zweden

Zweden

Spoorlijntje in Zwede

joshuastrees

Natuurlijk was het lang wachten voordat er een trein langskwam; het was op die dag zaterdag en... vakantie, ook in Zweden. Nou ja ik kon niet langer wachten en maakte de foto dan maar zonder trein ! Genomen bij dorpje Tockarp ten noorden van Hassleholm.

'324342' door joshuastrees '324342' door joshuastrees

Zweden

Zweden

Kollevik's...zonsonde

joshuastrees

Heerlijk genieten van de zonsondergang bij camping Kollevik bij Karlshamn. Hoe langer je wacht hoe dieper de kleuren worden, en natuurlijk oefenen met de sluitertijden en diafragma.

'324279' door joshuastrees '324279' door joshuastrees

Zweden

Zweden

Kollevik's seawater

joshuastrees

Geniet van het Oostzee water bij de kust van Karlshamn in het zuiden van de provincie Blekinge in Zweden. Deze camping Kollevik heeft prachtige plekjes om van alles van de natuur te genieten.

'324252' door joshuastrees '324252' door joshuastrees

Zweden

Zweden

Op reis in Zweden !

joshuastrees

Toen wij de afgelopen weken door Zweden reisden en ik die windmolens zag, dacht ik, 'dit is toch ook echt Zweden'. Kijk je in de spiegel en je ziet die camper aankomen racen, zou die al op 'groen' rijden? Of is het nog steeds: Ik ga op reis naar Zweden en neem mee: een windmolen ? Heerlijk landschap.

'267385' door joshuastrees '267385' door joshuastrees

Zweden

Zweden

Station Ystad

joshuastrees

Busstop voor het station van Ystad, de bootterminal ligt pal rechtsachter (buiten beeld) waar je naar Polen en Duitsland kunt varen. Uiteraard ook de bus naar Kopenhagen. Als je een Wallander fan bent, en je kent de boeken ook, dan valt alles samen met de omgeving als puzzelstukjes op zijn plek !

'267059' door joshuastrees '267059' door joshuastrees

ZwedenHelsingborg

ZwedenHelsingborg

Uitgestrekte...naaldb

joshuastrees

Dit heb ik gefotografeerd tussen Hästveda en Osby, waar je door uitgestrekte bossen komt. Het is onderdeel van de gemeente Hässleholm (Kommun). Een meertje en riviertje (Helge å) stromen er tussendoor. De lange stammen van de bomen vond ik wel bijzonder mooi staan, tegen een afzakkende bewolking op de blauwe ochtendlucht gaf het wel een leuk zweeds plaatje

'267051' door joshuastrees '267051' door joshuastrees

ZwedenHelsingborg

ZwedenHelsingborg

Zonsondergang bij...B

joshuastrees

Foto genomen langs de E23, tussen Hässleholm en Hästveda in Hässleholms Kommun (Skåne), zeer mooie kleuren zijn ook hier in Zweden te vinden tijdens de zonsondergang, dit is bij het plaatsje Ballingslöv.

'256261' door joshuastrees '256261' door joshuastrees

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Boswandeling

joshuastrees

Nou eindelijk hadden we dan het koude weer van ons afgeschud, hoewel als ik die boomstammen zie, deze worden toch niet verder tot brandhout gesprokkeld ? Dan denk ik meteen weer aan de openhaard; laat maar even uit nu ! Foto genomen bij Vierhouten op de Veluwe.

'253434' door joshuastrees '253434' door joshuastrees

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Scheemda

joshuastrees

Goh dit plekje was ook een rust voor je ziel zeg ! (tenminste als je de drukte een keer wilt ontvluchten) Hier bij Scheemda lukte dat ook wel aan de dijk, en natuurlijk dat prachtige gele koolzaad achter de bomen.

'253433' door joshuastrees '253433' door joshuastrees

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Geel landschap

joshuastrees

Ook deze foto genomen in NO Groningen tussen Bellingwolde en Blijham. Dat geel is in het zonlicht een feest voor je ogen, en draagt bij aan een veelkleurig landschap. Er gaat niets boven koolzaad... in Groningen !

'253255' door joshuastrees '253255' door joshuastrees

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Koolzaad

joshuastrees

Ook deze foto genomen langs het kanaal bij Scheemda op de 5de mei, het weer zat mee, de zon begon steeds vaker door te komen, en een perfekt uitzicht wat jezelf een enorme rust geeft !

'250724' door joshuastrees '250724' door joshuastrees

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Ballonvaartje in de..

joshuastrees

Hmm vliegtuigen vlogen deze avond niet, opeens kwam daar wel een ballon het beeld binnenvliegen in de tijd dat ik de ondergaande zon wilde fotograferen. Ook dit is weer De Eem tussen Amersfoort en Baarn.

'250721' door joshuastrees '250721' door joshuastrees

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

(vulkanische)...avond

joshuastrees

Deze foto genomen vlakbij het plaatsje Soest, tussen Amersfoort en Baarn. Volgens mij was dit de eerste avond dat Schiphol gesloten was ivm de vulkaan uitbraak, anders zie je hier wel vaak vliegtuigen (hoog) over vliegen.

'250717' door joshuastrees '250717' door joshuastrees

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Bijna een Joshua's...

joshuastrees

Nee natuurlijk geen Joshua's Tree zoals je die in Amerika ziet, maar ik kreeg dit wel in mijn gedachten naar boven drijven toen ik in de zoeker keek. Enne... Joshuastrees -zoals op mijn webpage- lijken er helemaal niet op ! Weer die vulkanische as denk ik van tijdens het vroege weekend, welke de kleuren weer verdiepte.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik