Jkormeling

'456469' door Jkormeling '456469' door Jkormeling

ZwitserlandKanton Bern

ZwitserlandKanton Bern

Uitzicht vanaf...Gelm

Jkormeling

Na een flinke klim omhoog en zelfs het laatste stukje door de sneeuw (hartje augustus) een prachtig uitzicht als beloning. Tevens trots dat ik de klim heb volgehouden! Na een overnachting in de Gelmerhütte de volgende ochtend dezelfde route terug.

'356381' door Jkormeling '356381' door Jkormeling

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Roze waterlelie

Jkormeling

Op het prachtige eiland Bali is in de tuin van één van de hotels deze foto gemaakt. Met name de kleur van de waterlelie is opvallend, een diep roze kleur.

'356379' door Jkormeling '356379' door Jkormeling

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Inwoner Bena met hond

Jkormeling

Door het regenachtige weer ontstond een wazige achtergrond, dit heeft echter ook wel wat mysterieus. Het dorp Bena op Flores is een erg leuk authentiek dorp.

'226954' door Jkormeling '226954' door Jkormeling

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Green Canyon

Jkormeling

De sfeer die de foto oproept, maakt het voor mij een bijzondere foto. Het lijkt net een hutje op een onbewoond en verlaten eiland dat overwoekerd is door de jungle.

'473904' door Jkormeling '473904' door Jkormeling

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Christusbeeld (Cristo

Jkormeling

De LP en andere reisgidsen raden over het algemeen aan om met het treintje omhoog te gaan en raden de taxi's af. Volgens de reisgidsen is de tocht door het oerwoud mooier dan met de taxi. Ik heb echter een andere ervaring. Wij hebben 1,5 uur in de rij moeten staan om überhaupt aan een kaartje te kunnen komen. Daarna bleek dat de tickets op tijd waren en dat we dus nog 2 uur moesten wachten voordat we met het treintje omhoog mochten. In de buurt van het Christusbeeld is niets te bleven, dit maakt het wachten ook niet de moeite waard. Voor dezelfde kosten als het treintje kun je ook met een taxi omhoog. Ik vond het uitzicht met het treintje niet de moeite waard om 3,5 uur te wachten.

'226940' door Jkormeling '226940' door Jkormeling

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Pão de Açúcar vanaf..

Jkormeling

Nadat we vanaf de suikerbroodberg (Pão de Açúcar) naar het Christusbeeld (Cristo Redentor) gingen, bleef de bewolking aanhouden. Uiteindelijk 3,5 uur moeten wachten voordat we überhaupt met het treintje omhoog konden. Het wachten was het uiteindelijk waard doordat de bewolking weg was. Een prachtig uitzicht op de suikerbroodberg was de beloning. Hierdoor helaas geen tijd meer voor het strand...

'226939' door Jkormeling '226939' door Jkormeling

ArgentiniëBuenos Aires omgeving

ArgentiniëBuenos Aires omgeving

Langs de kant van de.

Jkormeling

Na een overnachting bij een estancia (Don Silvano) in de buurt van Buenos Aires zitten we langs de weg te wachten op een bus die ons verder brengt naar San Antonio. Recht tegenover mij staat deze mooie boom in bloei.

'226934' door Jkormeling '226934' door Jkormeling

ArgentiniëIguazu watervallen

ArgentiniëIguazu watervallen

Watervallen Iguazu

Jkormeling

Eerste kerstdag 2008 zal ik nooit meer vergeten, de meest bijzondere kerst tot nu toe. Zoveel mooie watervallen gezien. De één nog mooier en overweldigender dan de andere. Wat een natuurwonder!

'226930' door Jkormeling '226930' door Jkormeling

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Winters plaatje

Jkormeling

Bij een winterse wandeling door het Sonsbeekpark in Arnhem was nog een klein deel van het water beschikbaar voor de eenden en zwanen. Door de vele sneeuw is zelfs het wandelpad niet meer zichtbaar.

'226927' door Jkormeling '226927' door Jkormeling

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Witte vila in park...

Jkormeling

Het is altijd al een mooi park maar in de sneeuw en met een zonnetje erbij lijkt het net een sprookje. Fijn om zo'n park bijna in de achtertuin te hebben liggen!

'226915' door Jkormeling '226915' door Jkormeling

BelizeEilanden

BelizeEilanden

Caye Caulker

Jkormeling

De foto geeft de sfeer van het eiland weer. Een rustig en relaxed eiland met geweldige bijzondere mensen. Sla dit mooie eiland op uw reis niet over!

'226914' door Jkormeling '226914' door Jkormeling

GuatemalaChichicastenango

GuatemalaChichicastenango

Huwelijksuitzet...uit

Jkormeling

Wij waren aanwezig bij de ceremonie op de avond voor de bruiloft. Bij deze ceremonie werd o.a. de uitzet voor het bruidspaar uitgestald op de grond zodat iedereen kan zien wat de geschenken zijn.

'226911' door Jkormeling '226911' door Jkormeling

MexicoYucatan - Chichen Itza

MexicoYucatan - Chichen Itza

Chichén Itzá

Jkormeling

Allereerste dag in Mexico, 's ochtends erg vroeg gingen wij Chichén Itzá bekijken. Hierdoor wel de mogelijkheid gehad om zonder al te veel toeristen de Piramide van Kukulcán te zien. Helaas mocht de piramide in 2007 al niet meer beklommen worden.

'226906' door Jkormeling '226906' door Jkormeling

CyprusGriekse kust

CyprusGriekse kust

Kust bij het bad van.

Jkormeling

De verschillende kleuren van de Middellandse Zee, de rotsen in de zee en de bergen op de achtergrond maken dit tot een mooi plaatje. De zee vlakbij het bad van Aphrodite is ook erg helder, een erg mooi plekje om te lunchen!

'226902' door Jkormeling '226902' door Jkormeling

CyprusFamagusta

CyprusFamagusta

Overblijfselen Salami

Jkormeling

De zuilen zijn overblijfselen uit ongeveer de 4e eeuw voor Christus en zijn onderdeel van een gymnasium. Door iets hoger te gaan staan, heb ik deze compositie kunnen bereiken.

'226851' door Jkormeling '226851' door Jkormeling

CyprusLarnaca

CyprusLarnaca

Zonsondergang bij de.

Jkormeling

Bedevaartsoort voor moslims en schijnt de mooiste moskee van Cyprus te zijn. Met zicht op het zoutmeer is dit een mooie plek om te bezoeken. Helemaal zo rond zonsondergang!

'226841' door Jkormeling '226841' door Jkormeling

CyprusPaphos

CyprusPaphos

Wachtend op de kerkmi

Jkormeling

De foto is genomen in Yeroskipos bij het 9e eeuws kerkje Ayia Paraskevi. Wij kwamen hier ongeveer een half uur voordat de kerkmis begon aan. Deze oudere dame zat op een bankje buiten het kerkje te wachten totdat de kerkmis zou beginnen. Het dragen van zwarte kledij geeft aan dat zij rouwt om een familielid. De combinatie van de laatste zonnestralen met de donkere kleding maken de foto bijzonder.

Community updates

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Er besloten om binnenkort het onderdeel  'Blogs' niet meer mogelijk te maken, omdat helaas de afgelopen jaren, er wekelijks te weinig nieuwe blogs worden gedeeld. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 36 | Community toppers

De toppers van week 37 zullen dit weekend bekend worden gemaakt.

Fjadrárgljúfur kloof. Foto: Wkerkhof

1. Topreview: Sofia, Bulgarije door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Fjadrárgljúfur kloof door Wkerkhof
3. Topblog: Into The Wild ... door Nick_VL
4. Communitylid van de week: Kburgers1
5. Nieuwkomer: SerenavanBeek

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik