Jipenjoske

'230601' door Jipenjoske '230601' door Jipenjoske

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Rond bootje

Jipenjoske

Vissen in een rond bootje... het blijft een gek gezicht. Bovendien niet te doen om vooruit te komen in die dingen, daar moet je echt ervaring voor hebben. Dit strand was meer dan verlaten, alleen dit bootje laat zien dat er leven is... hoe anders is dat in de Vietnamese steden!

'230594' door Jipenjoske '230594' door Jipenjoske

TibetLhasa

TibetLhasa

Monikken debateren

Jipenjoske

Debaterende monikken in een klooster net buiten Lhasa. Deze man staat op het punt een ferme klap met zijn handen te maken om zijn mening kracht bij te zetten. Een prachtige en energieke belevenis om deze mannen zo hartstochtelijk te zien discusieren over hun religie. Hopelijk blijft deze bijzondere cultuur bestaan... maar wie zal het zeggen...

'224962' door Jipenjoske '224962' door Jipenjoske

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Avond aap

Jipenjoske

Je hebt ochtendmensen en avondmensen... zou dat met apen ook zo zijn? Deze zat tegen zonsondergang in Peryar National Park (Zuid-India) in elk geval lekker in z'n uppie in een boom. Beetje niksen en van een onwaarschijnlijk mooie zonsondergang genieten. En goed voorbeeld doet (of liever deed...) volgen.

'224875' door Jipenjoske '224875' door Jipenjoske

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Stilzittertje

Jipenjoske

Tijdens een bezoek aan een schooltje zagen we op een tak deze hagedis zitten. Hij bleef prachtig stilzitten voor een mooie plaat. Buik in, kin omhoog, kijk in de camera, en.... klik!

'224864' door Jipenjoske '224864' door Jipenjoske

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Boliviaanse lama

Jipenjoske

Met zijn poten in het ' red colored lake' in Bolivia, waaruit de mist op trok, stond deze lama zijn mond te spoelen. Vroeg in de ochtend en dus een mystiek sfeertje. IJskoud hadden we het, de lama zelf heeft daar een stuk minder last van aan de dikke vacht te zien...

'224856' door Jipenjoske '224856' door Jipenjoske

BoliviaSucre

BoliviaSucre

Puur

Jipenjoske

Deze foto is geschoten op een klein pleintje in Sucre. Een pure kop van een man in prachtige kledij. Hij zat naast ons op een bankje het dagelijks leven te bekijken, net als wij. Ogenschijnlijk de rust zelve, maar zijn gezicht en blik zijn doorleefd.

'223709' door Jipenjoske '223709' door Jipenjoske

EgypteSharm el Sheikh

EgypteSharm el Sheikh

Say cheese!

Jipenjoske

Deze is genomen in de wateren bij Sharm el Sheikh. Boven water geen aanrader voor de doorgewinterde reiziger. Als duikliefhebber is het voor ons een van de mooiste plekken die we gezien hebben. Wat een leven onder water, ongekend! De Napoleon fish is een grote jongen, maar dit is wel een hele grote knoepert, en hij kwam recht op ons afzwemmen... Say cheese!

'223699' door Jipenjoske '223699' door Jipenjoske

ZwitserlandKanton Bern

ZwitserlandKanton Bern

Steenbok in...Zwitser

Jipenjoske

Wandelen in de regio bij Interlaken is prachtig. Je hebt een geweldig uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau, en er zijn talloze leuke en uitdagende dagwandelingen te maken. Onderweg kom je geregeld deze steenbokken tegen, geweldig! We denken tenminste dat het steenbokken zijn...?

'223686' door Jipenjoske '223686' door Jipenjoske

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Chillen in the desert

Jipenjoske

Zonsondergang in Erg Chebbi. Ook de kamelen vonden het wel welletjes voor deze dag en lagen lekker te genieten van de laatste stralen van de ondergaande zon. Het koelt meteen af als de zon onder is. Sunset bij Erg Chebbi staat garant voor een prachtig kleurenspel!

'223660' door Jipenjoske '223660' door Jipenjoske

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

De trein in Sri Lanka

Jipenjoske

Een mooi stadsbeeld in Kandy. Wachten op de trein of een alternatieve route naar huis? We weten het niet, maar in elk geval lopen massa's mensen ongestoord over de spoorlijn inSri Lanka. De twee monniken geven een mooi kleircontrst op deze plaat, terwijl de rails in een mooie bocht het beeld uitloopt. Een typische beeld voor dit mooie land!

'473748' door Jipenjoske '473748' door Jipenjoske

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Back alley biking op.

Jipenjoske

Een must voor iedere actieve reiziger en bezoeker van ' 4000 islands'. Don Kong is een wat groter eiland in dit gebied van honderden eilanden in de Mighty Mekong river in Zuid Laos. De wat meer drinkende en ' rokende' backpackers hangen op Don Det. Don Kong is nog authentieker, maar wel ingericht op toerisme. Huur een fiets bij je hotel (elk hotel kan dit regelen, kwaliteit is overal gelijk en geeft een houten kont na een dagje). Neem de fiets en rijdt langs de rand van de Mekong. Pak daarbij zeker niet de verharde weg, maar probeer aan de echte rand te blijven die de huizen en hutjes langs de oever verbinden. Daar komt je over kleine paadjes met spelende kinderen, kokende en wassende moeders , vissers, monniken en mensen die hun dagelijkse leven leiden. Prachtige plaatjes en enthousiaste mensen. Starten kan vanuit elk plaatsje op het eiland, maar let op: de oostelijke kant is de meest ontwikkelde en dus aangename (voor velen). De rondrit om het eiland is zo'n 40 kilometer, net te doen op een dag met een gammel fietsje. Het is echter een geweldig mooie ervaring waar je vaak stopt om je camera te pakken! Zeker doen dit dus!!

'223644' door Jipenjoske '223644' door Jipenjoske

NepalPokhara

NepalPokhara

Misty mountains

Jipenjoske

Zonsopgang in mei op de trek naar Annapurna basecamp. De mist hangt prachtig in het dal met ver daarbovenuitstekend de Fishtail berg. Mystiek! Zonsopkomst is meestakl de beste tijd om dit soort beelden te schieten. De lucht is kraakhelder, wel een jasje aan op deze hoogte...

'223610' door Jipenjoske '223610' door Jipenjoske

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

KIp ik heb je

Jipenjoske

Op onze trekking in Nepal kwam er een zoveelste ezelkaravaan voorbij. Al van verre hoor je ze aankomen met die zeer typerende belletjes. Een heerlijk geluid! De ezels vervoerden deze keer tientallen kippen, vastgebonden in kooitjes op de rug van de ezels. Tja, want ook op 5000 meter hoogte wil men een kippetje kunnen eten....

'223608' door Jipenjoske '223608' door Jipenjoske

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Prachtig Marokko

Jipenjoske

Schitterend in Marokko, al die sfeervolle lampen. Een feest om naar te kijken, een feest om te fotograferen. In Marrakesh zie je veel van dit soort lampen hangen, maar als je dan een serie naast elkaar ziet, moet je dit gewoon even vastleggen.

'223607' door Jipenjoske '223607' door Jipenjoske

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Medersa Ben Youssef

Jipenjoske

De Medersa Ben Youssef is een oude koranschool in het centrum van Marrakesch. Bijna duizend studenten studeerden er, en verbleven in cellen op de eerste verdieping. Een prachtig gebouw, dat je zeker even moet bezoeken als je in Marrakesch bent!

'222726' door Jipenjoske '222726' door Jipenjoske

NederlandDen Bosch

NederlandDen Bosch

Winter in nl

Jipenjoske

Sneeuw op de oevers van de Dieze. We pakken hier het zelf te bedienen voetveer naar de Bossche Broek voor een Winterse wandeling met hoofdletter W! Halverwege de oversteek is de foto genomen. Een typisch Hollands plaatje en toch ook weer niet....

'222723' door Jipenjoske '222723' door Jipenjoske

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Fishing

Jipenjoske

Foto is genomen op Don Kong, een visser die zijn net uitgooit om de touristen van vers gevangen mekong vis te kunnen voorzin. Prachig hoe die gasten op een supersmal bootje hun balans weten te houden. Bovendien beschikken ze over een geduld waar wij hier in NL een puntje aan kunnen zuigen...

'221550' door Jipenjoske '221550' door Jipenjoske

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Zand zand zand

Jipenjoske

Niet zo'n originele foto, maar zo'n prachtig gezicht in de Sahara! Bij zonsondergang schiet je foto's bij bosjes. Geweldig natuurschoon, een must voor elke reisliefhebber! Ook de foto is geschoten bij Erg Chebbi,

'221549' door Jipenjoske '221549' door Jipenjoske

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Kamelenkaravaan in...

Jipenjoske

Overal waar je kijkt in de Sahara bij Erg Chebbi zie je zandduinen. Prachtig gezicht als er dan ineens een Marokkaan over de rug van een zandduin loopt. Het tegenlicht van de ondergaande zon geeft een prachtig silhouet.

'221548' door Jipenjoske '221548' door Jipenjoske

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Mestkever in de Sahar

Jipenjoske

Wildlife in de Sahara. Waar kamelen zijn, zijn deze kevers. Altijd kruipend richting een hoopje kamelenpoep. Grappige beestjes, die de uitwerpselen voortrollen " in zijn achteruit". De sporen die de beestjes achterlaten zie je overal!

'221547' door Jipenjoske '221547' door Jipenjoske

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Whiskey Berbere

Jipenjoske

Muntthee met super veel suiker kom je overal tegen in Marokko. De fabriek die deze potjes maakt, moet wel goeie zaken doen. Je ziet ze namelijk overal! Zeer typerend voor reizen in Marokko!

'221523' door Jipenjoske '221523' door Jipenjoske

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Tuol Sleng Khmer...pr

Jipenjoske

Gruwel gevangenis Tuol Sleng (ook bekend als S-21). Vroeger een schooltje, tijdens de Khmer Rouge tijd een gevangenis waar van ruim 10.000 mensen maar 7 overlevenden bekend zijn. De rest werd ter plekke gemarteld en geexecuteerd. Nu een heftig museum waar je stil van wordt...

'221512' door Jipenjoske '221512' door Jipenjoske

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Pelgrim in Madurai

Jipenjoske

In de pelgrimstad Madurai, in het zuiden van India, zijn de Hindu tempels de grootste attractie. Alhoewel, het leven erom heen is zeker zo adembenemend. Je kijkt je ogen uit hoeveel pelgrims en sadhu's er uit het hele land komen om naar de allerheiligste Sri Meenakshi-tempel komen.

'221501' door Jipenjoske '221501' door Jipenjoske

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Meisje aan de fanta

Jipenjoske

Op een van de vele pleinen in La Paz (ongeveer 4.000 meter) zagen we dit meisje in de zon, genieten van haar Fanta. Het is duidelijk te zien dat dit meisje op grote hoogte leeft.

Community updates

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Er besloten om binnenkort het onderdeel  'Blogs' niet meer mogelijk te maken, omdat helaas de afgelopen jaren, er wekelijks te weinig nieuwe blogs worden gedeeld. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 36 | Community toppers

De toppers van week 37 zullen dit weekend bekend worden gemaakt.

Fjadrárgljúfur kloof. Foto: Wkerkhof

1. Topreview: Sofia, Bulgarije door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Fjadrárgljúfur kloof door Wkerkhof
3. Topblog: Into The Wild ... door Nick_VL
4. Communitylid van de week: Kburgers1
5. Nieuwkomer: SerenavanBeek

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik