jeroencox

'1097437' door jeroencox '1097437' door jeroencox

NepalHimalaya

NepalHimalaya

Chumling by night

jeroencox

Na 4 dagen trekken arriveren we in Chumling. Nadat ik iedereen thuis via de wifi heb geupdate ga ik nog even naar buiten. De zon is al onder, maar toen we s'middags aankwamen had ik deze stupa al gespot. Hier wilde ik iets moois mee gaan doen! Met mijn camera, statief en hoofdlamp loop ik naar buiten om een long exposure foto te maken. Ik zet mijn camera op mijn statief midden in het veld, klik op de knop en ik ren met mijn hoofdlampje naar de stupa. Het zal er vast dom hebben uitgezien, maar na drie keer proberen mag het resultaat er wezen! Op de achtergrond zie je Langbo Kangri, een berg van 6648m hoog.

'1097412' door jeroencox '1097412' door jeroencox

NepalHimalaya

NepalHimalaya

Famili fotos in Tsum.

jeroencox

Tsum Valley is een doodlopende vallei. Als je Mu Gompa de laatste plek in de vallei wilt bezoeken, dan slaap je in Nilé, het dorp ervoor. Nilé ligt op 3300m en toen ik er was, in februari, toen was het er ijs koud! Waterleidingen waren bevroren en er was een ruige wind. De gevoelstemperatuur lag rond de -10 graden, toch speelden de kinderen uit het dorp gewoon buiten. Deze zoon van de eigenaar van het theehuis waar ik sliep liet mij trots deze foto van zijn familie zien!

'1097411' door jeroencox '1097411' door jeroencox

Nepal

Nepal

Chowmein in Aarughat.

jeroencox

Na een lange busrit arriveer ik in Aarughat Bazar. Sudi, mijn gids, zegt dat we nog moeten wachten voor ons laatste stukje van de reis naar Soti Khola. "jeetje" denk ik, na al 11 uur in een bus te hebben gezeten. Dan zit er maar één ding op: eten! Sudi loopt een gebouw naar binnen zonder iets te zeggen, maar ik volg hem: hij is er duidelijk al een keer eerder geweest. Binnen word ik begroet door een felgekleurde blauwe muur, een kleine keuken en een vriendelijke man. Tijd voor mijn eerste Chow Mein van deze trip!

'1097410' door jeroencox '1097410' door jeroencox

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Kathmandu naar Soti..

jeroencox

Als de zon opkomt en de stoffige straten van Kathmandu worden geraakt door de eerste warme zonnestralen verlaten wij de stad met de bus. Opweg naar Soti Khola! Terwijl de bus rijdt staan twee jongens in de deuropening en schreeuwen ze de bestemming van de bus naar de mensen die op straat staan te wachten. Deze dame stapt als een van de eerste mensen in en vulde rest van de dag de bus met luid gepraat, eten en gelach!

'1097048' door jeroencox '1097048' door jeroencox

Nepal

Nepal

Vriendelijke Monnik i

jeroencox

Levend in eenzaamheid, op 3800m hoogte, de waterleidingen zijn bevroren, vers voedsel is er nauwelijks en toch is dit de gelukkigste man die ik in Nepal heb ontmoet!