jeannette: Reviews

Bezochte bestemmingen

Hier onder staan alle bestemmingen waar jeannette foto's, tips en blogs over heeft geupload of is geweest. Alle bestemmingen met een   zijn nog niet door deze reporter gereviewed.

Geplaatste Reviews

9
Zimbabwe
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
jeannette was hier in oktober 2017

Wij sliepen bij Hwange national park in hotel Elephant Eye (eigendom van Jenman safaris uit Zuid Afrika). Dit was een fantastische lodge, zeer mooie huisjes met luxe en je kunt vanaf je bed het tentdoek oprollen of de buitendouche nemen om het wild te zien drinken en grazen. Aan het eind van de dag komt vaak een grote groep olifanten bij het hotelterras uit het zwembad met mineraalwater drinken, echt fantastisch om te zien!

Midden in de natuur; rustig
beetje duur
Review geplaatst op 06 december, 2017
9
Katse Dam (Lesotho)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
jeannette was hier in oktober 2017

De omgeving van de dam is een adembenemend mooi landschap. Je kunt de dam 2x per dag van binnen bezoeken tijdens een tour van ongeveer een uur tegen betaling van 30 rand.

schitterende omgeving
dam is van binnen een beetje saai met lange t
Review geplaatst op 18 november, 2017
9
Bakoe (Azerbeidzjan)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
jeannette was hier in juni 2017

Veel zien in deze miljoenenstad met zowel moderne als historische architectuur. Het oude ommuurde stadsdeel herbergt fijn hotels en gezellige terrassen en theetentjes waar je een waterpijp kunt proberen of aan de baklava kunt gaan.

nog niet te toeristisch vriendelijke bevolking
geen
Review geplaatst op 02 juli, 2017
8
Oostkust Guatemala (Guatemala)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
jeannette was hier in februari 2017

Livingston ligt aan het eind van de Rio Dulce, het is een kleurrijk stadje met een mooie ligging aan zee. Het is leuk om er een paar uur rond te dwalen. Je kunt er komen met een boot over de Rio Dulce.

kleurrijke bevolkingsgroepen door elkaar
De Garifuna's willen niet de foto beetje vergane glorie strand bij het stadje is niet mooi
Review geplaatst op 09 april, 2017
10
Noord Chili (Chili)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
jeannette was hier in november 2015

Een fantastisch gebied dat nog weinig bezocht wordt zijn nationaal park Lauca NP de Vicuna's en Salar de Surire. Adembenemende landschappen met besneeuwde vulkaantoppen en wildlife.

adembenemende landschappen zeer verlaten
koud
Review geplaatst op 20 maart, 2017
9
Antigua (Guatemala)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
jeannette was hier in februari 2017

Prachtige oude koloniale stad met veel bezienswaardigheden zoals oude ruïnes van na de aardbeving. De stad heeft goede hotels en restaurants en bied een aangenaam verblijf voor een paar dagen.

Mooi behouden stad veel ruïnes die je kunt bezoeken
erg touristisch
Review geplaatst op 04 maart, 2017
9
Noord El Salvador (El Salvador)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
jeannette was hier in januari 2017

El Salvador heeft mij aangenaam verrast. De mensen zijn er supervriendelijk en er heerst een hele prettige sfeer op de de plekken waar wij geweest zijn. Het stadje Suchitoto is een rustig en prachtig koloniaal stadje gelegen bij het stuwmeer Lago de Suchitlan. Je kunt er een boottochtje maken en dan zie je vooral veel vogels. Vanuit het hotel keken wij uit over het meer met adembenemende uitzichten.In Perquin kun je mooi wandelen en het museum van de revolutie bezoeken.

Het is er rustig Vriendelijke mensen Mooi behouden en opgeknapte stad Suchitoto Mooi meer, veel vogels Uitstekende hotels in Suchitoto en Perquin geschiedenis van de FMLN in Perquin
geen idee
Review geplaatst op 22 februari, 2017
9
Leon (Nicaragua)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
jeannette was hier in februari 2017

Nicaragua met de steden Granada en Leon bieden mooie koloniale architectuur, een prachtig straatbeeld met kinderkopjes straten, de kleurige huisjes, geen hoogbouw en supervriendelijke mensen. Het is er nog rustig, je kunt er uitstekend eten en het heeft een heerlijk klimaat. Het is er netjes en schoon en ik voelde me er veilig ook 's avonds op straat.

veel mooie kerken supervriendelijke bevolking
geen
Review geplaatst op 20 februari, 2017
9
Lago de Atitlan (Guatemala)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
jeannette was hier in februari 2017

Een prachtig meer met Panajachel als uitvalsbasis een prima plek met vriendelijke mensen, wateractiviteiten bv vissers en goede restaurants.Ook kun je Maya rituelen meemaken met Saint Maximon in de dorpjes aan het meer.

prachtig meer met uitzicht op 2 vulkanen adembenemede zonsondergang vanuit Pananachel
veel verkopers (wel vriendelijk)
Review geplaatst op 15 februari, 2017
9
Colonia del Sacramento (Uruguay)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
jeannette was hier in augustus 2012

Supermooi coloniaal stadje, waar je terug gaat in de tijd met oude auto's langs de weg waar planten uit groeien, heel bijzonder. Vanuit BA ben je er zo met de veerboot

Mooi behouden
Vrij toeristisch
Review geplaatst op 11 februari, 2017
9
Kashan (Iran)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
jeannette was hier in mei 2015

Heel veel mooie oudheden te zien, mooie moskeeen en oude huizen. Er bevinden zich onder andere de Tabatabai en Borujerdi koopmanshuizen, Hammam Khan, Agha Bozorg mosque en de handicraft bazaar. Rondom de oude stad bevinden zich het Fin Persian garden complex en de overblijfselen van de Tepe Sialk Zigurrat, een Iraanse tempelberg gebouwd rond 3000 v. Chr.

Zeer vriendelijke bevolking Veel oudheden goed bewaard
geen
Review geplaatst op 04 januari, 2017
9
Yunnan (China)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
jeannette was hier in maart 2016

Een hele grote maar ook zeer veelzijdige provincie van China. Je vind er nog vele bergvolkeren in het zuiden op de kleurrijke markten en het gebied van de Rode aarde en de bloeiende koolzaadvelden van Luoping (maart) zijn echt fantastisch!

prachtige landschappen kleurrijke bevolkingsgroepen
soms overlopen met Chinese toeristen
Review geplaatst op 04 januari, 2017
9
Wenen (Oostenrijk)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
jeannette was hier in november 2016

Kerst in Wenen: Vanaf de derde week november is Wenen al volop in kerstsfeer. Overal in de stad zijn kerstmarkten en kramen te vinden. Soms kan dit een nadeel zijn voor het maken van foto's want ze staan ook voor de alle bezienswaardigheden. Verder kan het al koud zijn maar wij hadden gelukkig nog zonnig weer.

veel te zien heerlijke koffie met gebak
toeristisch
Review geplaatst op 18 december, 2016
10
West Mongolie (Mongolië)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
jeannette was hier in september 2016

Elk derde weekend in september wordt in de omgeving van het Olgi in het westen van Mongolië het kleinschalige ‘Altai Kazach Eagle Festival’ gehouden (een week later is het toeristische Golden Eagle festival). Het is een prachtig gezicht om de Kazachen met hun vogels bezig te zien zijn in verschillende competities. Ook is het een ontmoetingsplek voor de Kazachen onderling en is er een markt met warme maaltijden die ter plekke bereid worden en met handgemaakt kunstnijverheid producten.

geweldig schouwspel
het kan al koud zijn in deze tijd van het jaa
Review geplaatst op 04 december, 2016
10
Lauca NP (Chili)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
jeannette was hier in november 2015

Geweldige ongerepte natuur met vulkanen, zoutvlaktes en wilde vicuna's vind je in het uiterste noordwesten van Chili. Hier kun je een meerdaagse trektocht per auto maken waarbij je bijna de enige mens bent.

ongekend mooie vergezichten en natuur
het kan 's nachts koud zijn
Review geplaatst op 01 december, 2016
9
Oxford (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
jeannette was hier in augustus 2016

Het Christ Church college is een enorme universiteit en een schitterend complex waar nog steeds cursussen worden gegeven en is tegen betaling toegankelijk voor toeristen. Delen van Harry Potter werden hier opgenomen in de eetzaal. Neem uitgebreid de tijd voor het bezoek want het is erg geliefd (lees lange rij voor de ingang) en een enorm complex. Ook kun je wandelen in de het groene park erom heen.

oude cutuur snuiven
wachtrijen
Review geplaatst op 30 november, 2016
8
Ulaanbatar (Mongolië)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
jeannette was hier in oktober 2016

Ulaanbatar ontwikkelt zich snel tot een moderne stad. Luxe winkels en goede restaurants en koffiezaakjes met goede koffie zijn er tegenwoordig in overvloed.Op het grote centrale plein gebeurt altijd wel iets. Het Blue Sky hotel is een 5 sterrenhotel en heel betaalbaar of je kunt in de bijbehorende skybar op grote hoogt een consumptie nuttigen. Zelf sliepen wij in het goede Zolo hotel (op loopafstand van centrum en station) waar je kunt onderhandelen over de prijs als je meerdere nachten verblijft (ik onderhandelde 55 euro per nacht 2 personen incl. ontbijt). Vlakbij, op loopafstand, is het goede Bojangels restaurant met westers eten.

goede hotels en restaurants
verkeer is erg druk en houdt geen rekening me
Review geplaatst op 10 november, 2016
7
Stonehenge (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
jeannette was hier in augustus 2016

Het is een magische plek volgens velen en inderdaad de stenen zijn een bijzondere gewaarwording. Maar de enorme toeristenstroom neem dat gevoel wel wat weg. Je mag de stenen niet (meer) aanraken en er hangt een touwafscheiding omheen wat het fotograferen op afstand bemoeilijkt (als er al geen toeristen in je beeld staan). Tip: je kunt ze gratis zien door erheen te lopen via een mooi pad en op het eind links via een klaphekje een stukje door een weiland te lopen, niemand houdt je tegen het scheelt je 19 pond entree.

magische plek
te toeristisch
Review geplaatst op 05 november, 2016
9
Nepal
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
jeannette was hier in maart 2015

Panauti is een plaatsje tussen de rijstterrassen zo'n 36 km ten zuidwesten van Kathmandu. Ik vond het een bijzondere plek omdat je hier het boerenleven ervaart aan de rand van het dorp met vee voor het huis en het stadje zelf heeft een tempel met ghats aan een heilige rivier. Ook heerst er een heel relaxte en authentieke sfeer en komen er weinig toeristen.

authentiek
niks
Review geplaatst op 28 oktober, 2016
10
Vanuatu
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
jeannette was hier in juli 2013

Op het kleine eilandje Rah, onderdeel van de Banks eilanden in het noorden van Vanuatu is het super relaxed. Er is geen enkele afleiding van de ongekend mooie natuur, geen tv, geen mobiel geen internet. Je kunt er snorkelen, kletsen met de supervriendelijke bevolking (met handen en voeten) of een visje gaan vangen.

superrelaxed
afgelegen
Review geplaatst op 24 oktober, 2016
9
West Mongolie (Mongolië)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
jeannette was hier in september 2016

Wij hadden een uitstekende gids Cerik tijdens onze 4 daagse tour vanuit Olgi naar het Altai gebergte in het Altai Tavan Bogd national park. We hebben met hem een prachtige middagwandeling naar 2 bergmeren gemaakt (zie mijn foto "meren"). Hij was heel behulpzaam (droeg mijn tas en gaf een hand tijdens de wat lastiger stukken). Nog een waarschuwing: De dagwandeling naar de gletsjer is alleen aan te raden voor zeer geoefende wandelaars! De website van Cerik: http://www.altai-nomads.com/

adembenemende landschappen
primitief, geen wc en douche
Review geplaatst op 05 oktober, 2016
10
Chili
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
jeannette was hier in november 2015

Al jaren droomde ik ervan om naar het nationaal park Lauca te gaan. Ik had foto's gezien op de Columbus site van de Parinacota vulkaan nabij het op hoogte gelegen plaatsje Putre. En mijn droom kwam uit: wat is dit een fantastisch mooi gebied! Daarna gingen we met onze jeep met chauffeur naar national parc de Vicuna's, wat een schitterend gebied met zoutvlaktes en de afstekende wilde vicuna's die daar liepen. Maar mijn mooiste plekje afgelopen november in noord Chili was toch wel een warm zwavelmeertje bij de Salar de Surire. Ik heb erin liggen dobberen bij een ijzige wind, wat een ervaring!

schitterende ongerepte natuur geen toeristen wildlife veilig
Hotels zijn soms koud
Review geplaatst op 08 september, 2016