Jeannette

'1124466' door Jeannette '1124466' door Jeannette

Soedan

Soedan

Uienteelt

Jeannette

In Soedan zie je ten noorden van Khartoem vrijwel alleen woestijn. Alleen in de buurt van de Nijl zie je ook wat landbouw. Er worden voornamelijk uien en tomaten verbouwd, de uienteelt zie je hier. Deze zie je dan ook dagelijks op het menu staan..

'1124307' door Jeannette '1124307' door Jeannette

Groot-BrittanniëBelfast

Groot-BrittanniëBelfast

Parlementsgebouw

Jeannette

Noord Ierland is heel interessant om te bezoeken met veel historische plekken zoals kastelen, begraafplaatsen maar ook de resten van de "troubles" met de vele muurschilderingen met name in Belfast en Derry. Verder vind je een prachtig ruig landschap langs de kust met de hoogste kliffen van Ierland. Op de foto zie je het parlementsgebouw net even buiten Belfast.

'1121535' door Jeannette '1121535' door Jeannette

Soedanmeroe

Soedanmeroe

Priveconcertje

Jeannette

Toen we bij de piramides van Meroe waren ontstak er een zandstorm. Het was bijna ondoenlijk om de piramides te bezoeken want het zand waaide met enorme kracht in je gezicht. Mijn ega liep toch door voor het ultieme plaatje. Toen ik weer bij de ingang was maakte ik met handen en voeten een praatje met deze souvenirverkopers waarop ze hun zelfgemaakte instrumenten pakten en voor mij een prive concertje gaven.

'1121430' door Jeannette '1121430' door Jeannette

Soedan

Soedan

Water halen

Jeannette

Met een groep mannen trekken en werken samen met hun dieren om water te halen uit deze put, zo gaat dat in het droge noorden van Soedan. En de sfeer was zeer gemoedelijk.

'1120677' door Jeannette '1120677' door Jeannette

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Wachten op gasten

Jeannette

Vanuit Medellin kun je een daguitstap doen naar o.a. dit schattige dorp Guatepe. Het hele dorp is versierd met dagelijkse tafereeltjes afgebeeld op de huizen.

'1120675' door Jeannette '1120675' door Jeannette

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Feliz Navidad

Jeannette

Vanuit Medellin kun je een daguitstap doen naar o.a. dit schattige dorp Guatepe. Wij waren er afgelopen kerstperiode dus de muts van de kerstman kreeg ook een plekje.

'1120303' door Jeannette '1120303' door Jeannette

Soedan

Soedan

Meisje bij de...piram

Jeannette

Bij de zeer oude piramides van Nuri trof ik afgelopen maart dit lieve meisje die het leuk vond om op de foto te gaan. Ik denk regelmatig aan de mensen die ik ontmoet heb in dit land wat nu weer getroffen is door overstromingen.

'1120067' door Jeannette '1120067' door Jeannette

Colombia

Colombia

Typisch Colombia

Jeannette

Typisch Colombia: onderweg naar de waxpalmen kwamen we door dit kleurrijke dorpje. Dit is het authentieke Colombia waar de locals nog hetzelfde leven als 50 jaar geleden.

'1119178' door Jeannette '1119178' door Jeannette

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Casa Terracota

Jeannette

Casa Terracota is vlakbij het stadje (op loopafstand van) Villa de Leyva. Dit stadje is zeer de moeite waard en is niet ver van Bogota. Het huis is zeer kunstzinnig ingericht en zonder rechte hoeken.

'1119168' door Jeannette '1119168' door Jeannette

LibanonBeiroet omgeving

LibanonBeiroet omgeving

Mensen van Libanon

Jeannette

Vorig jaar in april was ik een week in Libanon. We maakten 5 dagexcursies met een bus waarbij we bijna het hele land gezien hebben. Wat me ook is bijgebleven is de vriendelijkheid en overlevingskracht van de mensen in Libanon.

'1118513' door Jeannette '1118513' door Jeannette

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Muurschilderingen

Jeannette

Overal in de stad Bogota zie je prachtige muurschilderingen. Deze schildering zag ik afgelopen december tijdens een wandeling van Bogota Graffity tour. In normale tijden start 2x per dag om 10.00 en 14.00 uur vanaf PARQUE DE LOS PERIODISTAS een rondwandeling.

'1118446' door Jeannette '1118446' door Jeannette

ColombiaHuila

ColombiaHuila

Tatacoa woestijn

Jeannette

Een dagje rijden ten zuiden van Bogota vind je deze enige (kleine) woestijn van Colombia. Er is een rood gedeelte en een grijs deel. Je kunt er een prachtige wandeling maken door dit landschap.

'1117297' door Jeannette '1117297' door Jeannette

Sri Lanka

Sri Lanka

Thaipusam

Jeannette

Thaipusam is een festival dat in verschillende landen plaatsvindt zoals Maleisië, India en Sri Lanka en het is eén van de meest bizarre religieuze festivals ter wereld. Het is een hindoe festival dat vooral door de Tamils wordt gevierd. Het ziet er allemaal bijzonder pijnlijk uit met spiesen door wangen en rug. Maar vreemd genoeg lijkt het de gelovigen helemaal niet te deren, zij zijn volledig in trance.

'1117295' door Jeannette '1117295' door Jeannette

Sri Lanka

Sri Lanka

Een slechte dag?

Jeannette

Deze overheids ambtenaar zag het zo te zien even niet zo zitten of was hij gewoon moe? Zijn collega keek er ook een beetje van op terwijl ze verder liep.

'1116748' door Jeannette '1116748' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Westerbroekstermadepo

Jeannette

Vlakbij de stad Groningen ligt een prachtig fietsgebied. Je rijdt de oude weg naar Hoogezand langs het Winschoterdiep en bij de afslag naar Haren kun je via een fietspad onder de weg door in dit gebied komen. Er lopen Konikpaarden en Schotse hooglanders en het is een enorm gebied waar je rondom het Zuidlaardermeer kan fietsen met stranden en terrassen bij o.a. Meerwijck en de Bloemert en een fietspontje bij Onnen. Ook kun je prachtige wandelingen maken in en rondom dit gebied.

'1113945' door Jeannette '1113945' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Koolzaad of raapzaad

Jeannette

In deze tijd van het jaar bloeit overal langs de wegen raapzaad en iets daarna het koolzaad. Hier kun je wandelen of fietsen langs het Hoornsediep van Haren naar Eelde. Deze molen is vanaf de snelweg A28 te zien en ligt achter de benzinepomp en hij heet de Witte Molen.

'1113338' door Jeannette '1113338' door Jeannette

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Streetart

Jeannette

De oude stad van Cartagena is een prachtige ommuurde stad. De leukste wijk voor graffity ligt net buiten de stadsmuren door de grote poort en het stikt er van leuke hotelletjes en eettentjes.

'1111885' door Jeannette '1111885' door Jeannette

Seychellen

Seychellen

Dream away

Jeannette

Ook op de Sechellen op het eiland la Digue kun je nog rustige strandjes ontdekken met de typerende rotsen van deze mooie eilandengroep. Wij bezochten het in combinatie met Mauritius en vonden dit strand het mooist.

'1111764' door Jeannette '1111764' door Jeannette

Soedan

Soedan

Nomaden

Jeannette

In het noorden van Soedan kom je midden in de woestijn soms nomaden tegen. Deze vrouw vroeg om een geldelijke bijdrage voor een foto, normaal doe ik dat niet maar deze foto wilde ik ik heel graag maken, weliswaar met geld in de hand. (zie ook mijn blog hoe wij overhaast het land moesten verlaten vanwege de Corona crisis).

'1111639' door Jeannette '1111639' door Jeannette

Soedan

Soedan

Mooi stel

Jeannette

Veel mensen in Soedan willen niet op de foto, vooral vrouwen. Deze twee waren geld aan het tellen en hadden er blijkbaar wel lol in, de verdiensten waren blijkbaar goed genoeg die dag.

'1111438' door Jeannette '1111438' door Jeannette

Soedan

Soedan

Graftombes

Jeannette

Hetlijken wel bijenkorfen deze typerende Soedanese graftombes. Op sommige plekken kun je ook erin en vind je een diepe grafkelder met schilderingen op de wanden.

'1111413' door Jeannette '1111413' door Jeannette

Soedan

Soedan

Vriendelijk

Jeannette

Net terug uit Soedan. We moesten het land hals over kop verlaten omdat de grenzen dicht gingen. Gelukkig hebben we het grootste deel van onze reis kunnen doen en we hebben genoten van dit bijzondere land (zie review) en de vriendelijke bevolking.

'1108865' door Jeannette '1108865' door Jeannette

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Guatepe

Jeannette

Guatepe is een schitterend dorpje vol met kleurige versieringen en ornamenten. Vrijwel alle huizen zijn voorzien van afbeeldingen en je kijkt je ogen uit zo kleurrijk. Je kunt er gemakkelijk heen met een dagtour vanuit Medellin gecombineerd met de beklimming van van een enorme rots en een boottochtje over de omliggende meren.

'1104084' door Jeannette '1104084' door Jeannette

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

In Puno

Jeannette

Het stadje Puno heeft veel Boliviaanse invloed, te zien oa aan de typerende bolhoedjes. De stad heeft een mooie kathedraal, leuke souvenirwinkels en gunstig geprijsde restaurantjes. Het stad is een uitvalsbasis voor het Titicacameer.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik