jeannette

'1111639' door jeannette '1111639' door jeannette

Soedan

Soedan

Mooi stel

jeannette

Veel mensen in Soedan willen niet op de foto, vooral vrouwen. Deze twee waren geld aan het tellen en hadden er blijkbaar wel lol in, de verdiensten waren blijkbaar goed genoeg die dag.

'1111438' door jeannette '1111438' door jeannette

Soedan

Soedan

Graftombes

jeannette

Hetlijken wel bijenkorfen deze typerende Soedanese graftombes. Op sommige plekken kun je ook erin en vind je een diepe grafkelder met schilderingen op de wanden.

'1111413' door jeannette '1111413' door jeannette

Soedan

Soedan

Vriendelijk

jeannette

Net terug uit Soedan. We moesten het land hals over kop verlaten omdat de grenzen dicht gingen. Gelukkig hebben we het grootste deel van onze reis kunnen doen en we hebben genoten van dit bijzondere land (zie review) en de vriendelijke bevolking.

'1108865' door jeannette '1108865' door jeannette

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Guatepe

jeannette

Guatepe is een schitterend dorpje vol met kleurige versieringen en ornamenten. Vrijwel alle huizen zijn voorzien van afbeeldingen en je kijkt je ogen uit zo kleurrijk. Je kunt er gemakkelijk heen met een dagtour vanuit Medellin gecombineerd met de beklimming van van een enorme rots en een boottochtje over de omliggende meren.

'1104084' door jeannette '1104084' door jeannette

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

In Puno

jeannette

Het stadje Puno heeft veel Boliviaanse invloed, te zien oa aan de typerende bolhoedjes. De stad heeft een mooie kathedraal, leuke souvenirwinkels en gunstig geprijsde restaurantjes. Het stad is een uitvalsbasis voor het Titicacameer.

'1103987' door jeannette '1103987' door jeannette

PeruCusco

PeruCusco

Uitzicht

jeannette

Na een klimmetje omhoog naar de San Christobal kerk hadden we een prachtig uitzicht over de stad Cusco, met het grote plein onder ons. Deze dame liep bij toeval door mijn beeld...

'1101855' door jeannette '1101855' door jeannette

MoldaviëTransnistrië

MoldaviëTransnistrië

Verlaten autofabriek

jeannette

Vanuit ons geweldige hostel "Like Home" in Tiraspol werd een excursie aangeboden buiten de stad naar een verlaten autofabriek uit de Sovjettijd. Alles zag eruit alsof het zomaar verlaten was inclusief telefoons, paperassen en kerstversiering op de grond.

'1101854' door jeannette '1101854' door jeannette

MoldaviëTiraspol

MoldaviëTiraspol

Onafhankelijkheidsdag

jeannette

Op 2 september was ik in Transnistrië om de onafhankelijkheidsdag mee te maken. Transnistrië heeft zichzelf 29 jaar geleden uitgeroepen tot een eigen staat, inclusief een eigen munt, leger en grenscontroles. Het lijkt net of je terug stapt in de tijd van een Sovjet republiek. Het staatje wordt echter door geen enkel ander officieel land erkend. De dag zelf is een feestdag met dans, muziek en parades. Wij zijn er 3 dagen geweest en hebben ons er prima vermaakt.

'1101277' door jeannette '1101277' door jeannette

RoemeniëBrasov

RoemeniëBrasov

Bezoek de kerk

jeannette

Met de trein gingen we van Boekarest naar Brasov, een prachtig gerestaureerde stad. Met bus 51 kun je naar de zwarte kerk, midden in de de oude stad. Iets meer naar het zuiden kwamen we dit pareltje van een orthodox kerkje tegen. Je kunt er zo naar binnen lopen en vrijelijk foto's maken.

'1100772' door jeannette '1100772' door jeannette

RoemeniëSighisoara

RoemeniëSighisoara

Treinreizen in...Tran

jeannette

Wanneer je met de (zeer voordelige) trein door Roemenie reist kun je in hele mooie oude steden komen zoals Sibiu, Brasov en zoals hier Sighisoara. De bovenstad is hier wel even een klimmetje. Het station is op loopafstand van het centrum van de steden en anders pak je bv bus 51 naar de oude stad (Brasov). Tip is om vantevoren je treintickets in Nederland bij de Roemeense spoorwegen CFR via internet te bestellen met stoelplaatsreservering.

'1099934' door jeannette '1099934' door jeannette

Ierland

Ierland

Monasterboice

jeannette

Monasterboice is een voormalig klooster uit de vijfde eeuw, gesticht door St. Buithe, gelegen op acht kilometer afstand van Drogheda in het noorden van de republiek Ierland. Begin twaalfde eeuw verloor het klooster zijn functie.

'1099177' door jeannette '1099177' door jeannette

Nederland

Nederland

Tibetaans museum

jeannette

Deze week was ik in Emmen in het Rensenpark, het terrein van de voormalige dierentuin. Als kind kwam ik regelmatig in deze dierentuin en ik was verrast dat heel veel in tact was gebleven en dat de voormalige dierenverblijven zijn omgetoverd tot musea en ateliers. Zo was ik in het museum van de Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu (entree 2 euro!). Tashi organiseert ook reizen naar Bhutan waar hij mensen kent. Heel leuk om in het park rond te lopen en bv te combineren met de nieuwe dierentuin Wildlands.

'1098815' door jeannette '1098815' door jeannette

LibanonBeiroet

LibanonBeiroet

Rotsen in zee

jeannette

In de stad Beiroet kun je vanaf de Corniche (boulevard) een aantal prachtige rotsen in zee zien liggen onder de naam Pigeon Rock. Er is speciaal uitzichtpunt voor gemaakt en ook een paar restaurants hebben hun terras met dit uitzicht.

'1098690' door jeannette '1098690' door jeannette

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Kleurrijke wijk

jeannette

De kleurrijke wijk Balat is maar een paar km van de blauwe moskee maar toch zie je hier weinig toeristen omdat het denk ik vrij onbekend is. Ik vind het een hele mooie gezellige en kleurrijke wijk.

'1098476' door jeannette '1098476' door jeannette

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Balat

jeannette

Balat is een kleurrijke en nog vrij onbekende wijk voor toeristen in het Europese deel van Istanboel. Je kunt er heerlijk ronddwalen en je vind er veel gezellige kleine koffietentjes en restaurantjes. Je kunt er heen met bus 99 (die ook naar Eyup gaat met het beroemde cafe van Pierre Loti) of met een taxi is het op de meter maar een paar euro vanaf de Egyptische bazaar.

'1097642' door jeannette '1097642' door jeannette

Groot-BrittanniëNoord Ierland

Groot-BrittanniëNoord Ierland

Rhododendrons

jeannette

In het voorjaar bloeien de rhododendrons in het wild weelderig in het hoge noorden van Ierland.

'1097475' door jeannette '1097475' door jeannette

Groot-BrittanniëBelfast

Groot-BrittanniëBelfast

Bezoek Belfast asap

jeannette

Net terug van een reis door het noorden van Ierland. We waren 3 dagen in Belfast en heb me geen minuut verveeld. Ik heb me verbaasd over de vele oude monumentale gebouwen, het mooie Titanic district, de prachtige streetart overal en de gezellige pubs met live muziek. Ik hoop dat deze stad niet gaat lijden onder de Brexit, vandaag mijn tip: go as soon as possible.

'1097129' door jeannette '1097129' door jeannette

LibanonBeirut

LibanonBeirut

Grieks Orthodox

jeannette

De Sint George Grieks Orthodoxe kathedraal is een zeer mooie en bijzondere kerk. Het is de oudste bestaande kerk van de stad en ligt naast de grootste moskee van de stad.

'1097065' door jeannette '1097065' door jeannette

LibanonSidon

LibanonSidon

Souk

jeannette

Sidon is een kustplaats ten zuiden van Beiroet. De souk is er nog heel authentiek en er is vrijwel geen toerist te bekennen. Hier kun je nog het oude Libanon proeven.

'1097042' door jeannette '1097042' door jeannette

LibanonSidon

LibanonSidon

Zee kasteel

jeannette

Sidon's Sea Castle werd in de dertiende eeuw door de kruisvaarders gebouwd als een fort van het heilige land. Je kunt de ruïnes van het fort bezoeken. Ga daarna ook zeker even aan de andere kant van de weg de oude souk in, zeer authentiek!!

'1096889' door jeannette '1096889' door jeannette

LibanonBeiroet

LibanonBeiroet

Straatbeeld

jeannette

De stad Beiroet had vroeger als bijnaam: het Parijs van het oosten. Door de oorlog is er veel vernietigd maar ze zijn het flink aan het opbouwen in dezelfde sfeer als toen.

'1096852' door jeannette '1096852' door jeannette

LibanonBeiroet omgeving

LibanonBeiroet omgeving

Harissa

jeannette

Het dorpje Harissa ligt boven op een berg in het verstedelijkte gebied van Beiroet. Hier kun je bovenin het Mariabeeld klimmen. Ook kun je hier met een steile kabelbaan naar de benedenstad, met een prachtig uitzicht over Beiroet en de zee.

'1096767' door jeannette '1096767' door jeannette

LibanonQadisha vallei

LibanonQadisha vallei

Klooster

jeannette

In de vallei van Qadisha leven Maroniten monniken sinds lange tijd. Dit klooster is ook nu nog bewoond en als je geluk hebt kun je een glimp opvangen van de oude monniken in het zwart met lange baarden. (ik heb er 1 gezien maar was net te laat met mijn fototoestel).

'1096488' door jeannette '1096488' door jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Koolzaad

jeannette

In deze tijd van het jaar bloeit het koolzaad weelderig op het Groningse platteland zoals hier op 7 mei bij Nieuw Scheemda.