jeannette

'1118446' door jeannette '1118446' door jeannette

ColombiaHuila

ColombiaHuila

Tatacoa woestijn

jeannette

Een dagje rijden ten zuiden van Bogota vind je deze enige (kleine) woestijn van Colombia. Er is een rood gedeelte en een grijs deel. Je kunt er een prachtige wandeling maken door dit landschap.

'1117297' door jeannette '1117297' door jeannette

Sri Lanka

Sri Lanka

Thaipusam

jeannette

Thaipusam is een festival dat in verschillende landen plaatsvindt zoals Maleisië, India en Sri Lanka en het is eén van de meest bizarre religieuze festivals ter wereld. Het is een hindoe festival dat vooral door de Tamils wordt gevierd. Het ziet er allemaal bijzonder pijnlijk uit met spiesen door wangen en rug. Maar vreemd genoeg lijkt het de gelovigen helemaal niet te deren, zij zijn volledig in trance.

'1117295' door jeannette '1117295' door jeannette

Sri Lanka

Sri Lanka

Een slechte dag?

jeannette

Deze overheids ambtenaar zag het zo te zien even niet zo zitten of was hij gewoon moe? Zijn collega keek er ook een beetje van op terwijl ze verder liep.

'1116748' door jeannette '1116748' door jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Westerbroekstermadepo

jeannette

Vlakbij de stad Groningen ligt een prachtig fietsgebied. Je rijdt de oude weg naar Hoogezand langs het Winschoterdiep en bij de afslag naar Haren kun je via een fietspad onder de weg door in dit gebied komen. Er lopen Konikpaarden en Schotse hooglanders en het is een enorm gebied waar je rondom het Zuidlaardermeer kan fietsen met stranden en terrassen bij o.a. Meerwijck en de Bloemert en een fietspontje bij Onnen. Ook kun je prachtige wandelingen maken in en rondom dit gebied.

'1113945' door jeannette '1113945' door jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Koolzaad of raapzaad

jeannette

In deze tijd van het jaar bloeit overal langs de wegen raapzaad en iets daarna het koolzaad. Hier kun je wandelen of fietsen langs het Hoornsediep van Haren naar Eelde. Deze molen is vanaf de snelweg A28 te zien en ligt achter de benzinepomp en hij heet de Witte Molen.

'1113338' door jeannette '1113338' door jeannette

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Streetart

jeannette

De oude stad van Cartagena is een prachtige ommuurde stad. De leukste wijk voor graffity ligt net buiten de stadsmuren door de grote poort en het stikt er van leuke hotelletjes en eettentjes.

'1111885' door jeannette '1111885' door jeannette

Seychellen

Seychellen

Dream away

jeannette

Ook op de Sechellen op het eiland la Digue kun je nog rustige strandjes ontdekken met de typerende rotsen van deze mooie eilandengroep. Wij bezochten het in combinatie met Mauritius en vonden dit strand het mooist.

'1111764' door jeannette '1111764' door jeannette

Soedan

Soedan

Nomaden

jeannette

In het noorden van Soedan kom je midden in de woestijn soms nomaden tegen. Deze vrouw vroeg om een geldelijke bijdrage voor een foto, normaal doe ik dat niet maar deze foto wilde ik ik heel graag maken, weliswaar met geld in de hand. (zie ook mijn blog hoe wij overhaast het land moesten verlaten vanwege de Corona crisis).

'1111639' door jeannette '1111639' door jeannette

Soedan

Soedan

Mooi stel

jeannette

Veel mensen in Soedan willen niet op de foto, vooral vrouwen. Deze twee waren geld aan het tellen en hadden er blijkbaar wel lol in, de verdiensten waren blijkbaar goed genoeg die dag.

'1111438' door jeannette '1111438' door jeannette

Soedan

Soedan

Graftombes

jeannette

Hetlijken wel bijenkorfen deze typerende Soedanese graftombes. Op sommige plekken kun je ook erin en vind je een diepe grafkelder met schilderingen op de wanden.

'1111413' door jeannette '1111413' door jeannette

Soedan

Soedan

Vriendelijk

jeannette

Net terug uit Soedan. We moesten het land hals over kop verlaten omdat de grenzen dicht gingen. Gelukkig hebben we het grootste deel van onze reis kunnen doen en we hebben genoten van dit bijzondere land (zie review) en de vriendelijke bevolking.

'1108865' door jeannette '1108865' door jeannette

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Guatepe

jeannette

Guatepe is een schitterend dorpje vol met kleurige versieringen en ornamenten. Vrijwel alle huizen zijn voorzien van afbeeldingen en je kijkt je ogen uit zo kleurrijk. Je kunt er gemakkelijk heen met een dagtour vanuit Medellin gecombineerd met de beklimming van van een enorme rots en een boottochtje over de omliggende meren.

'1104084' door jeannette '1104084' door jeannette

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

In Puno

jeannette

Het stadje Puno heeft veel Boliviaanse invloed, te zien oa aan de typerende bolhoedjes. De stad heeft een mooie kathedraal, leuke souvenirwinkels en gunstig geprijsde restaurantjes. Het stad is een uitvalsbasis voor het Titicacameer.

'1103987' door jeannette '1103987' door jeannette

PeruCusco

PeruCusco

Uitzicht

jeannette

Na een klimmetje omhoog naar de San Christobal kerk hadden we een prachtig uitzicht over de stad Cusco, met het grote plein onder ons. Deze dame liep bij toeval door mijn beeld...

'1101855' door jeannette '1101855' door jeannette

MoldaviëTransnistrië

MoldaviëTransnistrië

Verlaten autofabriek

jeannette

Vanuit ons geweldige hostel "Like Home" in Tiraspol werd een excursie aangeboden buiten de stad naar een verlaten autofabriek uit de Sovjettijd. Alles zag eruit alsof het zomaar verlaten was inclusief telefoons, paperassen en kerstversiering op de grond.

'1101854' door jeannette '1101854' door jeannette

MoldaviëTiraspol

MoldaviëTiraspol

Onafhankelijkheidsdag

jeannette

Op 2 september was ik in Transnistrië om de onafhankelijkheidsdag mee te maken. Transnistrië heeft zichzelf 29 jaar geleden uitgeroepen tot een eigen staat, inclusief een eigen munt, leger en grenscontroles. Het lijkt net of je terug stapt in de tijd van een Sovjet republiek. Het staatje wordt echter door geen enkel ander officieel land erkend. De dag zelf is een feestdag met dans, muziek en parades. Wij zijn er 3 dagen geweest en hebben ons er prima vermaakt.

'1101277' door jeannette '1101277' door jeannette

RoemeniëBrasov

RoemeniëBrasov

Bezoek de kerk

jeannette

Met de trein gingen we van Boekarest naar Brasov, een prachtig gerestaureerde stad. Met bus 51 kun je naar de zwarte kerk, midden in de de oude stad. Iets meer naar het zuiden kwamen we dit pareltje van een orthodox kerkje tegen. Je kunt er zo naar binnen lopen en vrijelijk foto's maken.

'1100772' door jeannette '1100772' door jeannette

RoemeniëSighisoara

RoemeniëSighisoara

Treinreizen in...Tran

jeannette

Wanneer je met de (zeer voordelige) trein door Roemenie reist kun je in hele mooie oude steden komen zoals Sibiu, Brasov en zoals hier Sighisoara. De bovenstad is hier wel even een klimmetje. Het station is op loopafstand van het centrum van de steden en anders pak je bv bus 51 naar de oude stad (Brasov). Tip is om vantevoren je treintickets in Nederland bij de Roemeense spoorwegen CFR via internet te bestellen met stoelplaatsreservering.

'1099934' door jeannette '1099934' door jeannette

Ierland

Ierland

Monasterboice

jeannette

Monasterboice is een voormalig klooster uit de vijfde eeuw, gesticht door St. Buithe, gelegen op acht kilometer afstand van Drogheda in het noorden van de republiek Ierland. Begin twaalfde eeuw verloor het klooster zijn functie.

'1099177' door jeannette '1099177' door jeannette

Nederland

Nederland

Tibetaans museum

jeannette

Deze week was ik in Emmen in het Rensenpark, het terrein van de voormalige dierentuin. Als kind kwam ik regelmatig in deze dierentuin en ik was verrast dat heel veel in tact was gebleven en dat de voormalige dierenverblijven zijn omgetoverd tot musea en ateliers. Zo was ik in het museum van de Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu (entree 2 euro!). Tashi organiseert ook reizen naar Bhutan waar hij mensen kent. Heel leuk om in het park rond te lopen en bv te combineren met de nieuwe dierentuin Wildlands.

'1098815' door jeannette '1098815' door jeannette

LibanonBeiroet

LibanonBeiroet

Rotsen in zee

jeannette

In de stad Beiroet kun je vanaf de Corniche (boulevard) een aantal prachtige rotsen in zee zien liggen onder de naam Pigeon Rock. Er is speciaal uitzichtpunt voor gemaakt en ook een paar restaurants hebben hun terras met dit uitzicht.

'1098690' door jeannette '1098690' door jeannette

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Kleurrijke wijk

jeannette

De kleurrijke wijk Balat is maar een paar km van de blauwe moskee maar toch zie je hier weinig toeristen omdat het denk ik vrij onbekend is. Ik vind het een hele mooie gezellige en kleurrijke wijk.

'1098476' door jeannette '1098476' door jeannette

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Balat

jeannette

Balat is een kleurrijke en nog vrij onbekende wijk voor toeristen in het Europese deel van Istanboel. Je kunt er heerlijk ronddwalen en je vind er veel gezellige kleine koffietentjes en restaurantjes. Je kunt er heen met bus 99 (die ook naar Eyup gaat met het beroemde cafe van Pierre Loti) of met een taxi is het op de meter maar een paar euro vanaf de Egyptische bazaar.

'1097642' door jeannette '1097642' door jeannette

Groot-BrittanniëNoord Ierland

Groot-BrittanniëNoord Ierland

Rhododendrons

jeannette

In het voorjaar bloeien de rhododendrons in het wild weelderig in het hoge noorden van Ierland.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik