jeanique

'1112921' door jeanique '1112921' door jeanique

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

Krasae Cave aan de...

jeanique

Krasae Cave is een bijzondere plek om te bezoeken. De Death Railway loopt langs Krasae Cave en er wordt gezegd dat dit een van de mooiste plekken is waar de railway langs komt. Gek genoeg hebben nog niet veel mensen dit prachtige plekje ontdekt. Geen Wikipedia pagina of een stukje in de Lonely Planet. Krasae cave werd tijdens de bouw van de Death Railway in WWII gebruikt als campsite door de krijgsgevangenen. Nu staat er een grote gouden boeddha beeld in de grot en is het een heilige plek. De plek is gemakkelijk te bereiken via de auto of met de trein. Het ligt op ongeveer een uur van de stad Kanchanaburi. Je kunt daar de trein pakken en uitstappen op het Thamkrasae Station en het spoor lopend volgen naar de grot. Als je met de auto gaat net als ik: er is een parkeerterrein waar je de auto gemakkelijk kwijt kunt. Als je de auto uitstapt, kom je terecht op een Birmees marktje met leuke souvenirs, kleding en eettentjes. Als je het marktje helemaal af loopt, kom je uit op de spoorlijn. Loop richting het mooie uitzicht van de River Khwai Noi en je ziet de grot liggen aan je linkerzijde. Toen ik daar was, was ik de enige in de grot op 1 lokale bewoner na. Een jongetje van een jaar of 6 die naar de shrine was gekomen om wierook aan te steken. Het jongetje vond mijn camera erg interessant en vroeg (met handen en voeten) of hij de camera vast mocht houden. Natuurlijk gaf ik hem mijn camera, zo'n lief gezichtje zeg je niet snel nee tegen! Al snel begon hij foto's te maken van alles om hem heen. Wat een leuk gezicht om te zien, zo enthousiast. Het deed me denken aan mijn eerste keer dat ik een camera vasthield. Ik deed precies hetzelfde als dit kleine jongetje. Ik denk graag dat dit moment voor hem misschien een belangrijke is geweest. Dat het een droom om te fotograferen heeft doen ontstaan, net zoals dat bij mij gebeurde zoveel jaren geleden.

'1112876' door jeanique '1112876' door jeanique

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

Zonsopkomst boven de.

jeanique

Alweer een jaar geleden dat ik op deze prachtige plek 2 maanden verbleef. Het Legacy River Kwai Resort waar ik een hands-off olifanten opvang heb helpen opzetten. Wat een bijzondere belevenis was dat. De plek, de mensen en de dieren blijven voor altijd in mijn hart en als het corona virus het weer toelaat om terug te gaan naar Thailand en deze plek, ga ik dat zeker doen. Voor nu moet ik het doen met de foto's van vorig jaar. Deze foto maakte ik 's ochtends vroeg. Ik was om 6 uur opgestaan. Ik hoopte op deze rafts de enorme varanen te kunnen fotograferen die hier bijna elke ochtend lagen op te warmen in de eerste zonnestralen. Helaas voor mij waren ze er die ochtend niet. Maar zo jammer was het nou ook weer niet, want moet je die lucht zien! Zonsopkomst foto's maken is prachtig, ik doe het eigenlijk nooit omdat ik niet echt goed ben in vroeg opstaan, maar ik ben blij dat ik het dit keer wel heb gedaan, wat een beloning! Toen ik in het Legacy River Kwai Restort verbleef, was ik een echte publiekstrekker. Mijn blanke huid vonden de bewoners rond het resort heel bijzonder. Nadat ik al een aantal keren aangeraakt werd door sommige bewoners, vertelde iemand mij dat de bewoners geloven dat als je een blanke aanraakt, dit geluk brengt. Dan voel je je bijna een ontdekkingsreiziger die terecht komt in een gebied waar nog nooit een blanke is geweest. Een heel bijzondere ervaring. Daarom nomineer ik deze foto voor "Het beste van 15 jaar Columbus Community." Deze plek heeft mij een heel bijzondere reiservaring gegeven en de bestemming is zeker ver weg van de massa en buiten de gebaande paden.

'1109952' door jeanique '1109952' door jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Wandelen in...Westerw

jeanique

Onderin Groningen ligt het prachtige Westerwolde, mijn thuis. Het omvat kleine dorpjes, gehuchten, beschermde dorpsgezichten, prachtige veelzijdige natuur en veel wildlife. Bijzondere dieren kun je in de verschillende natuurgebieden spotten, zoals de wielewaal, nachtegaal, soms zelfs kraanvogels, koekoek, keizerlibelle, veenbesblauwtjes, ijsvogels en noem maar op. Reeën kom je hier regelmatig tegen en zelfs de vos laat zich soms overdag zien. De natuur is veelzijdig: heide, bossen, open velden, zandvlakten, moerassen, riviertjes en vennetjes. Elk natuurgebied bevat een grote variatie. Dwars door Westerwolde kronkelt de Ruiten Aa. Het dal van de Ruiten Aa staat bekend als één van de mooiste beekdalen van Nederland. Ik heb Westerwolde echt (her)ontdekt tijdens de Corona crisis. Ik ga er regelmatig op uit met mijn camera en bezoek nieuwe plekken, zo heb ik laatst dit steigerhouten looppad ontdekt. Ik hou erg van mooie luchten in foto's. Ik ben daarom later teruggekeerd naar deze plek toen ik zag dat de lucht mooi was en heb toen dit plaatje geschoten.

'1104708' door jeanique '1104708' door jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Kiekkaaste

jeanique

Vogelkijkhut de Kiekkaaste ligt een beetje

'1104018' door jeanique '1104018' door jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Herfst aan de Ruiten

jeanique

Deze foto is gemaakt vlakbij mijn huis. Van kleins af aan speelde ik bij dit kanaal, het Ruiten A Kanaal, dat dwars door het landschap loopt. Het kanaal is al bijna 100 jaar oud en is aangelegd om wateroverlast tegen te gaan in de provincie Westerwolde.

'1103819' door jeanique '1103819' door jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Schotse Hooglander

jeanique

Tijdens een mooie wandeling in het natuurgebied van Ter Borg, kwam ik een kudde Schotse Hooglanders tegen. Deze prachtige dieren onderhouden het natuurgebied onder andere door zich te voeden met planten die andere rundersoorten niet eten.

'1103697' door jeanique '1103697' door jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Westerwoldse herfst

jeanique

Wat is de herfst toch mooi! Deze foto maakte ik in het natuurgebied Ter Borg in Sellingen. Het zonlicht scheen schitterend op de voorgrond met daar achter een mooie regenachtige herfstlucht, wat resulteerde in een regenboog!

'1101695' door jeanique '1101695' door jeanique

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Menhirs in Bretange

jeanique

Carnac, gelegen aan de Zuidkust van Bretange in Frankrijk bevat meer dan 2600 oeroude rechtopstaande stenen (menhirs). Oorspronkelijk stonden er wel 11.000 stenen in dit gebied. 5000 v.Chr. werden deze stenen op deze plek neergezet en daarmee zijn het de oudste bouwwerken in Europa! Hoe kregen ze die stenen daar en hoe lieten ze de stenen rechtop staan? Dat blijft nog steeds een mysterie. Over de functie van deze stenen monumenten wordt aangenomen dat ze verbonden zijn met prehistorische sjamanistische rituelen. Ook worden de stenen rijen in verband gebracht met rituelen rond de zon en de maan, waardoor duizenden jaren voor Christus een soort kalender werd gehanteerd. Kort gezegd: Het blijft een mysterie waarvoor deze menhirs precies dienden en hoe ze ze op hun plek kregen, maar het blijft een bijzonder tafereel om te aanschouwen!

'1101692' door jeanique '1101692' door jeanique

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

De 12 Apostelen van..

jeanique

De tafelberg met de twaalf apostelen, gezien vanaf de lionshead berg vlak voor zonsondergang. De Twaalf Apostelen vormen de achterkant van de Tafelberg. Gezien de naam "de 12 apostelen" zou je denken dat als je gaat tellen, je er ook 12 telt. Het ligt eraan hoe je telt. Als je alleen de uitsteeksels telt, kom je wel tot 12. Echter zijn er 18 pieken te tellen en elke piek heeft zijn eigen naam! Van Noord naar Zuid zijn dat: Kloof, Fountain, Porcupine, Jubilee, Barrier, Valken, Kasteel, Postern, Wood, Spring, Slangolie, Corridor, Separation, Victoria, Grove, Llandudno Peak, Llandudno Corridor, and Hout Bay Corner.

'1100759' door jeanique '1100759' door jeanique

Thailand

Thailand

Het oude en slechte..

jeanique

Het grootste 3-daagse water festival ter wereld. Songkran, het Thais Nieuwjaarsfeest, dat in de heetste maand van het jaar (april) gevierd wordt. Hierbij gaat het om de bede voor voldoende water voor een goede oogst en respect te tonen voor de ouderen. Songkran duurt officieel drie dagen. Tijdens deze dagen zijn er bepaalde tradities en gebruiken. Zo worden bijvoorbeeld grootouders, oudere familieleden, en monniken geëerd door de jongere generatie. De jongeren gieten geparfumeerd water in de handpalmen van de ouderen. Met deze symbolische daad wordt al het slechte van het voorbije jaar weggespoeld en de jongeren worden op hun beurt gezegend door de ouderen. Afgelopen april heb ik deze bijzondere gebeurtenis mogen meemaken in een community die volledig uit Thai bestond. Geen toeristen (behalve ik). s' Ochtends kwamen er monniken die eten kregen van de community. s' Middags werd er gechant (eentonig gezang) en water gestrooid over de mensen door een monnik om nare dingen weg te spoelen van het afgelopen jaar. Voor mij een emotioneel gebeuren en heel bijzonder om mee te maken. Op onze beurt gingen de monniken in een rij zitten waarna wij water over hun mochten gieten. Sommige mensen gooiden aan het einde van de rij als hun emmer nog halfvol zat de emmer leeg over de laatste monnik! De laatste werd dus het meest nat... Daarop volgden de ouderen uit de community. Zij kregen ook een hoop water over zich heen en kregen kado's. Een mooi eerbetoon aan de ouderen, waar wij in ons land een goed voorbeeld aan kunnen nemen!

'1096621' door jeanique '1096621' door jeanique

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

In z'n eigen wereldje

jeanique

Momenteel verblijf ik twee maanden in Thailand om te fotograferen voor een resort en een nieuwe foundation die wordt opgezet met olifanten. Normaal fotografeer ik altijd dieren en natuur, dus mensen fotograferen is voor mij een uitdaging. Toen ik dit kleine mannetje zag raakte ik gelijk geinspireerd, wat een prachtig fotogeniek jongetje, helemaal in zijn eigen wereldje met stok en zijn grotere broer waren ze druk aan het spelen tijdens een hele serieuze ceremonie. Ik kon het niet laten om snel wat fotos te nemen. Het kapsel heeft een bepaalde betekenis, kaal met een plukje haar, ik kan me alleen niet meer herinneren waar het voor staat, misschien weten jullie het? Hoe dan ook ik vond het de moeite waard om de foto te delen met jullie.

'1096031' door jeanique '1096031' door jeanique

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

The Bridge over the..

jeanique

Bijna iedereen kent de Bridge over the River Kwai wel. Wat veel mensen niet weten, is dat in 1943 er hier niet één, maar twee bruggen zijn gebouwd. Een stalen en een houten brug. Deze bruggen vormden de link tussen Thailand en Birma. In 1945 werden de bruggen vernietigd door bombardementen van de geallieerden. Later is de stalen brug weer in ere hersteld en wordt het tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt door lokale treinen. De wereldberoemde brug, bekend van boeken en films (The Railway Man en The Bridge on the River Kwai), is eigenlijk het symbool van de Birma-spoorlijn. December 1941, Japan begint aan zijn opmars door Zuidoost-Azië. Na hevige gevechten bemachtigen de Japanners uiteindelijk (1942) Singapore en verslaan de Britten. Op zoek naar een veiligere bevoorradingsroute tussen Birma (Myanmar) en Siam (Thailand) werd er in juni 1942 een spoorlijn van 400 kilometer aangelegd tussen deze twee landen: de Birma-spoorlijn – ook wel bekend als de dodenspoorlijn. Het is de plek waar meer dan 100.000 mensen, waaronder bijna 3.000 Nederlanders, zijn omgekomen voor de bouw van een spoorlijn die niet van hen was.

'1095731' door jeanique '1095731' door jeanique

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

Songkran!

jeanique

Songkran is het Thaise Nieuwjaar en wordt door locals gezien als één van de belangrijkste tradities van het land. Hoewel de Thai sinds 1940 het Nieuwjaar net als wij op 1 januari vieren, is deze feestelijke traditie blijven bestaan. Officieel wordt Songkran enkele dagen gevierd. In de grote steden duurt het feest echter vaak wel een week. Tijdens deze nationale feestdagen gaan de Thai doorgaans terug naar hun geboorteplaats, om dit samen met hun familie te vieren. Traditioneel gezien staat Songkran in het teken van respect tonen en ‘reiniging’. Dit uit zich tijdens deze dagen op verschillende manieren. Zo tonen de jongeren bijvoorbeeld respect aan de ouderen door huizen schoon te maken. Daarnaast staat Songkran bekend om de optochten door de steden, waarbij Boeddhabeelden op praalwagens door de versierde straten paraderen. Overal wordt er feest gevierd, muziek gedraaid, gedanst en gedronken! Zorg dat je voordat Songkran begint al op je bestemming bent. Doordat de hele stad wordt afgesloten is het vaak erg lastig om met vervoer van plaats naar plaats te gaan. Zeker onder toeristen staat Songkran bekend om de massale watergevechten. Een week voordat het feest begint kun je overal op straat en in de supermarkten een waterpistool kopen. Op de dagen zelf loopt iedereen op straat bewapend met een gevuld waterpistool. Je wordt dus van alle kanten besproeid! Niet voor niets wordt Songkran in Thailand ook wel het Water Festival genoemd. Deze watergevechten hebben een symbolische betekenis. Het staat namelijk voor het reinigen van het lichaam en de geest.

'1089227' door jeanique '1089227' door jeanique

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

De circle of life

jeanique

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is een schitterend en divers stuk natuur in ons landje. Kort geleden is er een natuurfilm uitgekomen genaamd Wild die beelden laat zien en verhalen verteld over de dieren die in dit park leven. Het edelhert, de vos en het wilde zwijn zijn onder andere de dieren die ze op schitterende wijze laten zien in deze film. De film werd in verschillende Nederlandse bioscopen gedraaid. Een prachtige film en ja, dan krijg je zin om dit park te gaan bezoeken! Het park is circa 5.400 hectare groot. Er zijn dan ook talloze wandelpaden die je kunt bewandelen. Een dagkaart kost je €9,95. Voor degenen die wandelend het park door willen kunnen dit ook met een gids doen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe beschikt namelijk over een enthousiast team van vrijwillige natuurgidsen. Het hele jaar door kunt u met hen op pad. Zij verzorgen onder andere publiekswandel- en fietstochten, kinderactiviteiten en bronstexcursies. Naast de bekende ‘Big Five’ in Afrika, kennen we ook de ‘Grote Vijf’ op de Veluwe. Dit zijn de meest indrukwekkende grote bewoners van de Veluwe: Het edelhert, damhert, ree, wild zwijn en de moeflon. Het zou leuk zijn om ze allemaal een keer te spotten. Dat is mij nog niet gelukt... Toch nog maar een keer terug!

'1068097' door jeanique '1068097' door jeanique

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Lavendel vol leven

jeanique

Een vlinder op lavendel in Toscane Italië. Bij ons prachtige huis in de Toscaanse heuvels stonden rijen lavendelstruiken. Allerlei soorten insecten worden hier natuurlijk door aangetrokken. Zo ook dit mooie vlindertje. Ik vind de kleuren combinatie erg mooi, het geeft een warme sfeer aan de foto. Ik heb verscheidene dagen bij die struiken gestaan om bijen, vlinders en andere insecten te fotograferen. De lens die ik heb gebruikt was een zoomlens om zoveel mogelijk scherptediepte in de foto te krijgen. De regel geldt namelijk: hoe verder je staat van het onderwerp, hoe groter de scherptediepte. Hoe dichterbij, hoe minder scherptediepte.

'1065919' door jeanique '1065919' door jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Zonneschijn en...drei

jeanique

Tijdens een herfstwandeling door dit mooie natuurgebied in Ter Borg brak de zon door de dreigende wolken heen en gaf een prachtig schouwspel. Het kleurenspel van felle geel/oranje droge grassen en de donkere dreigende grijs/blauwe lucht gaf dit mooie plaatje. Het natuurgebied Ter Borg van Staatsbosbeheer bestaat vooral uit natuurbos en heidevelden. Het gebied toont ieder seizoen een compleet nieuw gezicht. In de zomer vind je in Ter Borg een weelde aan groene, paarse en blauwe kleuren. Nu, in de herfst, vind je warme gouden kleuren. De heide bij Ter Borg is, met een oppervlakte van zo’n 60 hectare, de grootste van Groningen.

'1064545' door jeanique '1064545' door jeanique

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Een kleurrijk paradij

jeanique

Een parelmoervlinder op lavendel in Toscane Italië. Bij ons prachtige huis in de Toscaanse heuvels stonden rijen lavendelstruiken. Allerlei soorten insecten worden hier natuurlijk door aangetrokken. Zo ook dit mooie parelmoervlindertje. Ik vind de kleuren combinatie erg mooi, het geeft een warme sfeer aan de foto. Ik heb verscheidene dagen bij die struiken gestaan om bijen, vlinders en andere insecten te fotograferen. De lens die ik heb gebruikt was een zoomlens om zoveel mogelijk scherptediepte in de foto te krijgen. De regel geldt namelijk: hoe verder je staat van het onderwerp, hoe groter de scherptediepte. Hoe dichterbij, hoe minder scherptediepte.

'1026893' door jeanique '1026893' door jeanique

Zuid-AfrikaEastern Cape

Zuid-AfrikaEastern Cape

Zonsopkomst in Morgan

jeanique

Op minder dan een uur rijden van Oos-Londen ligt het plaatsje Morgans Bay. Het is een rustig plaatsje met een groot strand en mooie rotskusten, wat ik een beetje Iers vond lijken met die steile kliffen en woeste golven die er tegenaan beukten. Ik verbleef in het Mitford Hotel. Deze ligt direct aan de oceaan. Ik had een prachtige kamer met uitzicht op de oceaan (lees op zo'n 20 meter afstand van de oceaan). Het was heerlijk om de oceaan te horen toen ik in mn bed lag én ' s ochtends komt de zon ook nog eens precies boven de oceaan op! Voor deze foto moest ik om vijf uur opstaan, maar ik vond het heerlijk om met mijn camera bezig te zijn en de zon langzaam op te zien komen. De foto is op het punt genomen van de overgang van het blauwe uurtje op het gouden uurtje. Het geeft een mystieke uitstraling vind ik. Ik heb erg genoten van mijn verblijf in het Mitford hotel. Ik werd behandeld als een VIP en het eten was echt verrukkelijk! En dit alles met uitzicht op de oceaan! Het hotel personeel bood aan om mijn kleding te wassen, wat echt heel fijn was aangezien ik elke dag verder trok naar het volgende plaatsje met mijn backpack. Ze deden alles om het me naar de zin te maken. Ze gaven zelfs hun contactgegevens mee voor als ik met wat dan ook hulp nodig had. Ik mocht altijd bellen, super aardig en handig als je voor het eerst in Zuid Afrika bent! De accommodatie ligt op 1,2 km van Viewpoint, een 75 m hoge klif boven de zee en op 17 minuten lopen van Cave. Een overnachting in een kamer in het Mitford hotel kost ongeveer R995 (ongeveer 60 euro) inclusief ontbijt! Morgans Bay is een rustig plaatsje waar we bijna geen toeristen tegen zijn gekomen en daarom ook een echte aanrader.

'1007944' door jeanique '1007944' door jeanique

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Sai Nuan

jeanique

Koh Tao is een prachtig Thais eilandje gelegen in de Golf van Thailand in de buurt van Koh Samui en Koh Phangan. Je kunt er makkelijk komen vanuit Bangkok of vanuit Chumpon. De kust bestaat uit rotsen, witte stranden met palmbomen en blauwe baaien. Het binnenland bestaat uit jungle, kokosnoot plantages en cashewnoot boomgaarden waar je kunt wandelen en prachtige uitzicht punten hebt. Het eiland staat bekend als hét duik- en snorkeleiland van Thailand. Op dit kleine tropische eilandje vind je naast de bekende stranden ook prachtige paradijselijke verborgen strandjes. Zo ook Sai Nuan Beach. Toen ik dit strandje voor het eerst zag was ik met stomheid geslagen. Dit is het paradijs! Een afgelegen strandje met een azuurblauwe zee vol met prachtige vissen en een grasveld bezaait met palmbomen, bloemen en kleine hutjes. Een bruggetje en een klein stroompje dat vanuit de heuvels de zee in stroomt, maakt het plaatje helemaal af. Het strandje ligt zo afgelegen, dat er nauwelijks tot geen toeristen zijn. Dit is echt een plekje om naartoe te gaan met je geliefde en heerlijk te genieten. Dit is voor mij ook meteen het meest romantische plekje op aarde. Er zijn twee strandjes die Sai Nuan heten, namelijk Sai Nuan Beach 1 en Sai Nuan Beach 2. Als je vanuit Mae Haad (hier kom je vanaf het vaste land aan met de boot) richting het Zuiden loopt, kom je eerst op Sai Nuan Beach 2 (a.k.a. het paradijs). Als je verder loopt kom je bij het restaurantje. Hier kun je heerlijk op Thaise zitkussens genieten van lekker eten met mooi uitzicht. Een privé hutje op dit paradijselijk stukje strand kost 500 Baht per nacht (ongeveer 12 euro). Als je nog verder loopt kom je op Sai Nuan Beach 1. Dit strandje is ook mooi, maar naar mijn smaak niet echt een paradijs. Hier staan (meer in een soort dorp-achtige inrichting) ook huisjes en hier is een tweede restaurant. Deze is groter dan die van Sai Nuan Beach 2 en heeft ook meer keuze in eten. Het restaurant kijkt uit over de zee. Wij hebben hier één keer gedineerd met zonsondergang. Ook echt een aanrader!

'1000622' door jeanique '1000622' door jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Wat gaat het worden?

jeanique

Eergisteren hing er ineens een vrij grote rups in de logeerkamer aan de muur. Wat doet die daar nou?! In een slaapkamer aan een kale muur?! Blijkbaar heeft hij dit plekje uitgekozen om te verpoppen. Hij is al bezig. Gister was hij nog een rups maar nu wordt hij wat dikker vanaf zijn buik en zijn kop met grote zwarte vlekken is ingetrokken. Ik ben zeer benieuwd hoe hij zich gaat ontpoppen! Misschien weet iemand het hier al te verklappen? Ik hou jullie op de hoogte met de vorderingen van het verpoppen!

'1000247' door jeanique '1000247' door jeanique

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Kippenvel bij Blyde..

jeanique

De Blyde River Canyon is een spectaculaire kloof van maar liefst dertig kilometer en is een echte kippenvel bezorger. Het is de op twee na grootste kloof ter wereld! Al eeuwenlang baant de snelstromende Blyde River zich door dit gebied. De canyon is onderdeel van de bekende Panoramaroute. Dit is een Zuid-Afrikaanse autoroute van 180 km lang die bol staat van de prachtige vergezichten en natuur. De route begint bij het plaatsje Sabie en eindigt bij de Erasmus-pas. Andere bijzondere geologische vormen in de Blyde River Canyon Nature Reserve zijn de Three Rondavels. Deze drie ronde heuvels hebben veel gelijkenissen met de traditionele hutten van de Xhosa-stam. Je ziet twee daarvan rechts op de foto.

'946404' door jeanique '946404' door jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Nacht van de...Middel

jeanique

De Nacht van de Middeleeuwen in Bourtange was prachtig. Overal waren fakkels en vuren die aangestoken werden op dit middeleeuwse festival. Hier stonden de vuur aanstekers te wachten totdat zij de vuren aan mochten steken. Ze deden alsof ze moe waren en sliepen. De foto is met mijn telefoon gemaakt dus niet de beste kwaliteit maar goed, ik vond het toch een leuk kleurig plaatje. Dit weekend is Castlefest in de Keukenhof in Lisse. Morgen ga ik daar een kijkje nemen voor het eerst en ik ben erg benieuwd! Ik neem mijn camera mee dus wie weet post ik binnenkort wat foto's van Castlefest.

'943497' door jeanique '943497' door jeanique

Zuid-AfrikaWild Coast

Zuid-AfrikaWild Coast

Overnachten aan de...

jeanique

Op minder dan een uur rijden van Oos-Londen ligt het plaatsje Morgans Bay. Het is een rustig plaatsje met een groot strand en mooie rotskusten, wat ik een beetje Iers vond lijken met die steile kliffen en woeste golven die ertegenaan beukten. Ik verbleef in het Mitford Hotel. Deze ligt direct aan de oceaan. Ik had een prachtige kamer met uitzicht op de oceaan (lees op zo'n 20 meter afstand van de oceaan). Het was heerlijk om de oceaan te horen toen ik in mn bed lag én ' s ochtends komt de zon ook nog eens precies boven de oceaan op! Voor deze foto moest ik om vijf uur opstaan, maar ik vond het heerlijk om met mijn camera bezig te zijn en de zon langzaam op te zien komen. Ik heb erg genoten van mijn verblijf in het Mitford hotel. Ik werd behandeld als een VIP en het eten was verrukkelijk! En dit alles met uitzicht op de oceaan. Het hotel personeel bood aan om mijn kleding te wassen, wat echt heel fijn was aangezien ik elke dag verder trok naar het volgende plaatsje met mijn backpack. Ze deden alles om het me naar de zin te maken. Ze gaven zelfs hun contactgegevens mee voor als ik met wat dan ook hulp nodig had. Ik mocht altijd bellen, super aardig en handig als je voor het eerst in Zuid Afrika bent.

'935918' door jeanique '935918' door jeanique

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Een ander perspectief

jeanique

Met zijn bijna 5 meter hoogte is de giraffe een prachtig elegant dier om te zien! Deze giraffe kwam een kijkje nemen bij onze auto in het Krugerpark. Eens een keer een ander perspectief van dit prachtige dier!

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik