jans

profiel jans

Naam

Janneke Sträter

Reviews

0

Foto's & tips

13

Blogs

0

Lid sinds

09 May 2012

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

Rome

Over mij

Altijd op zoek naar de puurheid van het leven. In zichzelf en in anderen. Thuis en onderweg. Waar dan ook ter wereld.

Mijn Motto

'* Draai je gezicht naar de zon, en je schaduw zal achter je vallen *'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Nikon

Model

COOLPIX S3300

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (13)

'360161' door jans '360161' door jans

LaosVientate omgeving

LaosVientate omgeving

Karstlandschap

jans

Vanuit ons eigen hutje van hout en bamboe zitten we op een veranda met 2 houten stoeltjes en een tafeltje. We genieten van een fantastische uitzicht over het Laotiaanse landschap. Rijstvelden, onvoorstelbaar groen, met open werkhutten en mensen die door de velden struinen. Planten, bloemen en bomen in alle soorten en maten. Verder is er een klein riviertje te zien waar af en toe wat kinderen doorheen varen om te vissen. Het plaatje wordt compleet door de ontzettend mooie hoge bergen van het karstlandschap op de achtergrond. De regenval en mist zorgt voor een bepaalde mystiek. Een plaatje om uren naar te blijven staren en turen. Maylyn Guest House in Vang Vieng is een paradijsje. (Zie tips voor meer informatie.)

'360243' door jans '360243' door jans

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Zonsondergang

jans

Terwijl de fel stralende zon langzaam weg zakt achter de heuvels van het berglandschap, leggen de laatste Laotiaanse longboats op de Mekong rivier aan de steiger aan.

'479910' door jans '479910' door jans

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Tijdstip bezoeken...A

jans

Het gebied waarin de tempels van Angkor zich bevinden is ongelofelijk! Je kunt je er meerdere dagen lang vergapen aan de oude, goed bewaarde bouwwerken met hun bijzondere beeldhouwkunst. Over het algemeen verspreidt de toeristenmassa zich gedurende de dag over het uitgestrekte gebied met tempels. Die ene tempel die iedere bezoeker sowieso wil bekijken is natuurlijk de grote Angkor Wat. Grote ladingen mensen worden er iedere dag afgeleverd per bus. Op de meeste momenten van de dag kun je letterlijk 'over de koppen lopen'. Er is echter een moment van de dag dat je de tempel in alle rust kunt bezoeken. Verbaas je niet als er 's ochtends vroeg bij de zonsopkomst grote groepen toeristen klaar staan om een plaatje te schieten van 's werelds grootste religieuze bouwwerk. Verbaas je ook niet als deze grote groepen een uur later weer allemaal verdwenen zijn. De meeste reisorganisaties gaan namelijk vroeg in de ochtend naar de tempel om de zon achter de tempel op te zien komen. Vervolgens gaan ze weer terug naar Siem Reap om te ontbijten. Later komen ze terug om de tempel van binnen te bekijken. Ga dus vooral de tempel in als de meeste mensen aan hun broodje zitten in Seam Reap. Je bent dan namelijk een van de weinige bezoekers die in alle rust de mystiek van dit grote gebouw opneemt in de 1 a 2 uren na zonsopkomst. Als de meute dan weer terug komt dan loop jij, vele indrukken rijker, tegen de stroom in weer naar buiten.. Heerlijk als je zelf je schema kunt bepalen!

Community updates

WEBSITE UPDATE
03-06-2020 De thumbnail van bewerkte foto's worden weer in de juiste kleur weergegeven, zoals het origineel. Daarnaast zijn de punten die sinds afgelopen weekend onverwachts stil stonden weer met terugwerkende kracht bijgeschreven. Mochten jullie nog opmerkingen rondom de update hebben, mail dan naar communityhost@columbusmagazine.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 22 | Community toppers

Op ontdekkingstocht. Foto: Antwan

1. Topreview: Delft-eiland, Sri Lanka door Graaf
2. Topfoto & tip: Op ontdekkingstocht langs onbekende Filipijnse eilandjes door Antwan
3. Topblog: Slapen in de jungle van Bardiya door DeReisdame
4. Communitylid van de week: Kikienroute
5. Nieuwkomer: T.Luiten

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Deze wedstrijd is inmiddels afgelopen

Eind deze week zal er een nieuwe fotowedstrijd starten met als thema: culinair.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik