Janauk

'256231' door Janauk '256231' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Wassen in het...avond

Janauk

Laundry machines are for sale nowadays in Pokhara, but electricity not always... Most of the women still have to wash in this way. Place: Phewat Tal Pokhara.

'131758' door Janauk '131758' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Ondergaande zon over.

Janauk

Het is elke keer weer een fascinerend gezicht vlak voor zonsondergang en er gaat een grote rust van uit. Zonsondergang over het meer bij Pokhara.

'129107' door Janauk '129107' door Janauk

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Genieten!

Janauk

Het levenstempo in Nepal ligt duidelijk lager dan in ons jachtige landje. Mooi weer, geniet er dan van!

'128376' door Janauk '128376' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Uitzicht

Janauk

Uitzicht tijdens de afdaling van Ghorepani naar Naya Pul.

'126700' door Janauk '126700' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Dorsen

Janauk

Het is weer tijd om de rijstoogst binnen te halen. Bijna alles gebeurt nog met de hand en/of met dieren, zoals hier het dorsen met de ossen.

'126053' door Janauk '126053' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Blokker

Janauk

Zou Blokker ook zo begonnen zijn? Een alledaags gezicht in Nepal.

'125212' door Janauk '125212' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Zonsondergang

Janauk

Zonsondergang op de Annapurna, gezien vanuit de stad Pokhara. Op de voorgrond hangt wasgoed te drogen op het dak van een huis.

'124866' door Janauk '124866' door Janauk

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Waterverkoper

Janauk

Waterverkoper op het busstation op Kanthipad in Kathmandu, 's ochtends om 7 uur. Controleer wel eerst of de dop verzegeld is, en drink nooit water uit de kraan of uit een rivier in Nepal!! Het laatste is de beste manier om je vakantie te verknoeien. Nepalezen zijn mooie mensen en meestal ook vriendelijk, dat is aan hem duidelijk te zien.

'124675' door Janauk '124675' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

New Road

Janauk

Uitzicht op de Annapurna vanaf New Road in Pokhara. Een fantastisch gezicht, waar ik elke keer weer van geniet.

'124323' door Janauk '124323' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Vlinder

Janauk

Nepal staat ook bekend om de grote varieteit in vlinders, hier een exemplaar.

'123286' door Janauk '123286' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Honingverkoopster

Janauk

Elke morgen trekken mensen uit de bergen de stad binnen om van alles te verkopen. Deze vrouw verkoopt honing en heeft haar kindje op haar rug. Het is aan haar te zien, dat ze het niet makkelijk heeft.

'118292' door Janauk '118292' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Nepalese 'villa'

Janauk

Het dak is niet waterdicht, de wanden kieren overal en toch woont er al zeker 2 jaar een familie in. Een triest beeld van hoe een deel van de bevolking woont, die naar de grote stad gekomen is voor een beter leven.

'114696' door Janauk '114696' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Opkomende bewolking

Janauk

's Middags in Deurali, op weg naar ABC. Op de achtergrond opkomende bewolking vanuit het dal, het zou snel koud, nat en mistig worden.

'110926' door Janauk '110926' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Tegenstelling

Janauk

Is er een grotere tegenstelling mogelijk? Op haar rug een traditionele draagmand (dhoka) en in haar linker hand een traditioneel mes. Maar in haar rechterhand een mobieltje! Ook dat is Nepal nu.

'110077' door Janauk '110077' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Oogsten

Janauk

Op de meeste plaatsen wordt in het najaar de rijstoogst binnengehaald, bijna altijd gebeurt dat met de hand en is de hele familie er bij betrokken.

'110013' door Janauk '110013' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Snackkar

Janauk

In de steden vind je veel van deze rijdende snackkars. Het is voor toeristen niet aan te raden hier te eten.

'109999' door Janauk '109999' door Janauk

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Straatje in Kathmandu

Janauk

Een van de straatjes in Thamel, de toeristenbuurt van Kathmandu. Aan uithangborden geen gebrek...

'109954' door Janauk '109954' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Fishtail...(Machhapuc

Janauk

Bij helder weer is de Fishtail (>7000 mtr) overal in Pokhara zichtbaar, zo ook hier bij Mahendrapul in het centrum. Het blijft adembenemend!

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 25 | Community-toppers


Torenvalkje. Foto: Henk Vanetie
1. Topfoto & -tip: Torenvalkje door Henk Vanetie
2. Review: Portugal - Minho door Wisseschout
3. Communitylid van de week: Canipel
4. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik