jackhermsen

'408901' door jackhermsen '408901' door jackhermsen

ParaguayZuid Paraguay

ParaguayZuid Paraguay

Trinidad.

jackhermsen

Oude missiepost gesticht door de Jezuiten. In Paraguay kun je nog een paar van deze oude missieposten vinden. Hier woonden de Guarani Indianen samen met de paters. De stad is rond 1600 gesticht en werd eind 1700 verlaten. Ook in Argentinie en Brazilie kun je nog een paar van deze oude missieposten bezichtigen.

'408900' door jackhermsen '408900' door jackhermsen

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Tempel van de maan.

jackhermsen

In de omgeving van Trujillo kun je diverse opgravingen vinden. Deze opgraving van de tempel van de Maan is in volle gang. Het betreft hier een tempel van de Moche cultuur die hier was voor de Inca`s. Tot dusver zijn er 7 verschillende lagen ontdekt met mooie muurschilderingen. Elke laag werd over een voorgaande gebouwd met steeds nieuwe versieringen. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

'408178' door jackhermsen '408178' door jackhermsen

PeruCusco

PeruCusco

Machu Pichu.

jackhermsen

Machu Pichu,een magische plaats hoog in de bergen. Een bijna vergeten Inca stad die ongeveer 100 jaar geleden herondekt werd door Hiram Bingham. Het is inderdaad prachtig om te zien en de bouwwerken te bewonderen. Echter het is ook zeer prijzig om er te komen(trein),en de entree is ook duur. Maar het is zeker de moeite waard en de zonsopkomst is een onvergetelijke ervaring. Zorg wel dat je vroeg bent want rond 10.00 uur komt de grootste drukte.

'408177' door jackhermsen '408177' door jackhermsen

ArgentiniëIguazu watervallen

ArgentiniëIguazu watervallen

Iguazu.

jackhermsen

In het noorden van Argentinie liggen de prachtige watervallen van Iguazu. Neem een paar dagen de tijd om deze watervallen te zien. Begin in Argentinie en bezoek daarna de Braziliaanse kant. Overal in het Nationaal park hoor je het water en je kunt er mooie wandelingen maken. Ook zie je veel dieren,waaronder de Neusbeer en veel vogels en vlinders. De watervallen zijn adembenemend!

'408176' door jackhermsen '408176' door jackhermsen

ItaliëGenua

ItaliëGenua

Cinque Terre

jackhermsen

Manarola,een van de 5 dorpjes die samen de Cinque Terre vormen. Zeker een aanrader als je in de omgeving van Pisa komt. Je kunt de dorpjes per trein bezoeken maar ook met een boot zoals wij hebben gedaan. Met een dagtocht vanuit La Spezia kun je alle 5 de dorpjes aandoen. Wel gaat de boot heftig op en neer want je vaart over de open zee en het in en uitstappen kan dan lastig zijn.

'407493' door jackhermsen '407493' door jackhermsen

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Pisa

jackhermsen

Pisa,de stad die iedereen kent van de scheve toren. Hoewel er zeer veel toeristen zijn is het zeker de moeite waard om er gaan te kijken. In de omgeving kun je ook de marmer groeve vinden waar het marmer voor de toren en kathedraal werd gewonnen. Deze groeve is nog steeds in bedrijf en langs de snelweg bij Massa zie je veel van deze blokken liggen,

'405171' door jackhermsen '405171' door jackhermsen

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Orvieto

jackhermsen

Orvieto,leuke en gezellige stad gebouwd op een heuvel. Wij zijn met een treintje vanuit het dal naar de stad gereden,duur 2 minuten. De staatjes zijn smal en helaas niet autovrij. Dus je moet een beetje opletten op het verkeer als je gaat wandelen. De kathedraal is rijk versierd van buiten maar van binnen een beetje sober.

'405169' door jackhermsen '405169' door jackhermsen

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Assisi

jackhermsen

Assisi,een kleine stad maar zeer druk door pelgrims. Belangrijk voor de katholieken door de heilige Franciscus. Wel mooie gebouwen in de stad en er zijn veel restaurants en winkels. Ook heb je mooie uitzichten over het landschap. In de abdij zelf mag je niet fotograferen.

'404303' door jackhermsen '404303' door jackhermsen

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Grotte di Catullo.

jackhermsen

Hoewel de naam anders zou vermoeden is het geen grot. Maar het is een badhuis uit de Romeinse tijd en het is te vinden in Sirmione aan het Garda maar. Mooie ruine`s en prachtig gelegen aan het meer. Duidelijke uitleg over de gebouwen en waar ze voor dienden is ook te krijgen.

'401480' door jackhermsen '401480' door jackhermsen

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Strokkur.

jackhermsen

De Strokkur geiser op het moment van uitbarsten. Ongeveer elke 10 minuten spuugt deze geiser een straal water omhoog tot wel 25 meter. Het is een spectaculair gezicht. In de directe omgeving ligt ook de Geysir maar die doet het helaas niet meer. Je kunt er komen met een excursie vanuit Reykjavik,maar wij zijn 3 weken op IJsland geweest en het is een prachtig land.

'401360' door jackhermsen '401360' door jackhermsen

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Zwart strand.

jackhermsen

Omgeving Vik. Mooi zwart strand aan de zuidkust van IJsland. Vik zelf is een klein stadje waar niet echt veel te zien is maar in de omgeving kun je mooie wandelingen maken. In elk geval vonden wij het een mooie omgeving.

'401359' door jackhermsen '401359' door jackhermsen

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Basalt formatie,

jackhermsen

In de omgeving van Vik kun je mooie basalt formaties zien. Een prachtig zwart strand en aparte rotsformaties ontstaan door vulkaan uitbarstingen in het verleden. Je kunt er diverse wandelingen maken maar er zijn geen hekken of zo dus je moet een beetje voorzichtig zijn.

'399359' door jackhermsen '399359' door jackhermsen

IJslandAkureyri

IJslandAkureyri

Muggenmeer.

jackhermsen

In IJsland kun je een zeer heldere lucht hebben. Het kan echter ook vaak bewolkt zijn of zoals wij sneeuw in augustus. Maar het landschap is spectaculair!

'399319' door jackhermsen '399319' door jackhermsen

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Dyrholaey

jackhermsen

Dyrholaey een 120 meter hoge kaap aan de kust van IJsland. Er is ook een mooi zwart strand. Het is een vogelrots en je moet dus een beetje uitkijken met de ontlasting van deze beesten. Maar het is een mooi gezicht om de vele vogels in zee te zien duiken op zoek naar voedsel. Er is een cafe in de directe omgeving voor broodjes en koffie. .

'399316' door jackhermsen '399316' door jackhermsen

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

Uros.

jackhermsen

Lago Titicaca. Op een hoogte van ruim 3800 meter ligt dit mooie meer. Let op met hoogteziekte als je gaat wandelen!. Vanuit Puno kun je met een boot naar de Uros eilanden varen. Dit zijn eilandjes gemaakt van riet en de mensen leven er eenvoudig. Wel zeer toeristisch maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

'399314' door jackhermsen '399314' door jackhermsen

NoorwegenTrondheim

NoorwegenTrondheim

Namsos

jackhermsen

Noorwegen is ook zo`n prachtig land om een rondreis te maken. Tijdens onze laatste vakantie daar zijn we via Zweden naar de Lofoten gereden . De Lofoten is een eilandengroep voor de kust van Noorwegen. Vanaf hier met de Hurtigruten naar Ornes en via de kustweg naar het zuiden. Mooie landschappen,vriendelijke mensen en RUST!

'399312' door jackhermsen '399312' door jackhermsen

IJslandAkureyri

IJslandAkureyri

Myvatn.

jackhermsen

IJsland is een land in wording. Elk jaar wordt het land groter door de vulkanische activiteit. Myvatn is een prachtige omgeving met lavavelden en een mooi meer. Je kunt er diverse excursies maken,o.a een walvis safari in Husavik of naar de Askja vulkaan. Wij zijn hier 5 dagen geweest tijdens onze rondreis en dat was eigenlijk nog te kort.

'398553' door jackhermsen '398553' door jackhermsen

NoorwegenTrondheim

NoorwegenTrondheim

Atlantic Wall.

jackhermsen

In de omgeving van Trondheim staat dit restant uit de 2e Wereldoorlog. Er zijn in Noorwegen nog veel van deze bunkers te vinden langs de kust. Gebouwd om de ijzererts route te beschermen. Er is een interessant museum met duidelijke uitleg over de werking ervan.

'398552' door jackhermsen '398552' door jackhermsen

IJslandAkureyri

IJslandAkureyri

Myvatn.

jackhermsen

Myvatn,of muggenmeer. Geen mug gezien maar wel een prachtige zonsopkomst waar ik diverse foto`s van heb gemaakt. Prachtige heldere lucht en een mooi uitzicht over het landschap. Je moet wel geluk hebben met helder weer. Een dag later zouden we naar het binnenland gaan naar de Askja vulkaan moaar toen sneeuwde het. Half augustus en sneeuw.....

'398550' door jackhermsen '398550' door jackhermsen

PeruNazca

PeruNazca

El Candelabra.

jackhermsen

El Candelabra,of Candelabro,wordt in elke reisgids anders beschreven. Maar het is een mooi gezicht om deze reusachtige tekening te zien op weg naar de Ballestas eilanden. Niemand weet precies waarvoor hij diende ,maar hij stamt uit de Nazca tijd.

'398262' door jackhermsen '398262' door jackhermsen

PeruLima

PeruLima

Circuito Magico del..

jackhermsen

Parque de Reserva,Lima. Het water parcours in dit park is prachtig. Meer dan 20 fonteinen in diverse kleuren en afmetingen die in de avond beginnen. Met behulp van lasers en water worden mooie afbeeldingen vertoond en er is ook muziek bij. Bij sommige fonteinen kun je wel nat worden. Zeer populair park bij de inwoners van Lima. De entree is ongeveer 1 Euro.....

'398261' door jackhermsen '398261' door jackhermsen

PeruLima

PeruLima

Huaca PucLLana.

jackhermsen

Midden in de wijk van Miraflores(Lima),ligt deze archeologische vindplaats. Gebouwd tussen 200 en 700 na C.Dus pre Inca periode. De naam is Quechua en het religieus centrum is gebouwd van adobe,soort klei. Er is een museum en tijdens het bezoek wordt je duidelijk verteld wat het doel was van de gebouwen. Ook hier zijn de opgravingen nog in volle gang.

'398259' door jackhermsen '398259' door jackhermsen

PeruLima

PeruLima

Catedral.

jackhermsen

Plaza Mayor,Lima. De Kathedraal van Lima is diverse keren herbouwd. Het heeft een mooi interieur en ook het is er een nis die aan Pizarro gewijd is. Hier is ook zijn stoffelijk overschot te vinden.

'398258' door jackhermsen '398258' door jackhermsen

PeruCajamarca

PeruCajamarca

Cumbe Mayo.

jackhermsen

Cumbe Mayo in de directe omgeving van de stad Cajamarca is een mooi wandelgebied. Je kunt er o.a het stenen bos zien maar ook een aquaduct uit de pre Inca tijd. In Cajamarca zelf heb je het Baños del Inca(warmwaterbaden) en het El Cuarto del Rescate(losgeldkamer). Volgens de verhalen zou hier het losgeld in goud en zilver zijn betaald aan de Spanjaarden voor de vrijlating van de Inca Atahualpa. Natuurlijk werd hij niet vrijgelaten....

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik