Ivonne

'537676' door Ivonne '537676' door Ivonne

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Wandelavonturen; op..

Ivonne

Van mei tot begin augustus dit jaar maakten wij een geweldige roadtrip door het westen van Amerika waarin we veel van de prachtige nationale parken in het gebied aandeden. Het plannen van de exacte route deden we ter plekke afhankelijk van het weer op dat moment. Dit is vooral belangrijk omdat een aantal parken tot vrij laat in het seizoen niet goed bereikbaar is i.v.m. sneeuw en ijs. Zo wandelden we drie keer op het juiste moment en genoten van de laatste resten van de sneeuw terwijl het zonnetje ons van bovenaf verwarmde. Lassen Volcanic NP is een redelijk onbekend park in de buurt van San Francisco, maar boy wat was het er mooi!

'527205' door Ivonne '527205' door Ivonne

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Terug naar het...para

Ivonne

Ik schreef een blog over deze prachtige plek en kwam deze foto tegen die ik met jullie moest delen. Het Corcovado National Park in het zuidwesten van Costa Rica is wat mij betreft zo dicht bij het paradijs als je kunt komen. Ongerepte, ruige stranden, een overvloed aan wildlife, regenwoud en niet te veel toeristen. Echt een must do als je die kant uit gaat!

'516263' door Ivonne '516263' door Ivonne

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Khao Sok National Par

Ivonne

Ik wil bij deze iedereen een hele fijne kerst wensen en alle goed voor het komende jaar! Deze foto is gemaakt in het Khao Sok National Park waar we afgelopen maart een aantal dagen waren tijdens onze wereldreis. Een prachtig park met een groot stuwmeer, oud bos en veel bijzondere dieren. We maakten prachtige wandelingen, zwommen in de rivier en in het stuwmeer. Niet veel toeristen bezoeken dit park en dat is wat mij betreft altijd een plus :) .Geweldig om een keer te bezoeken als je in het zuiden van Thailand bent.

'506993' door Ivonne '506993' door Ivonne

BirmaYangon

BirmaYangon

Citylife

Ivonne

Zomaar een straatje in Yangon, de hoofdstad van Birma. Misschien is Yangon niet de meest bruisende stad van Azië maar er is nog steeds zoveel leuks te zien. De straten zijn levendig en kleurrijk en af en toe ontdek je zomaar ineens van die kleine pareltjes zoals dit naaiatelier in een nis. Geweldig toch?

'506139' door Ivonne '506139' door Ivonne

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

De bergen en...waterv

Ivonne

Veel reizigers die in het oosten van Australië zijn kiezen ervoor om alleen de kustroute te rijden en dit is zo zonde. Er zijn zoveel mooie grote en kleinere detours te maken. Zo reden wij de Waterfall way, een route die je vanaf het plaatsje Urunga zo'n 200 kilometer landinwaarts naar Armidale voert. Onderweg zie je prachtige berglandschappen, het regenwoud van Dorrigo NP, watervallen, groene velden en kun je genieten van vele vergezichten. Wij waren er aan het eind van de zomer (april) toen één van de eerste koufronten van het jaar binnenkwam. Resultaat deze prachtige herfstachtige kleuren langs de weg.

'502839' door Ivonne '502839' door Ivonne

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Heerlijk voor een lan

Ivonne

Twee weken geleden waren we een lang weekend in Parijs. Zoals iedere stad leeft Parijs volop met het heerlijke warme weer. Er zijn concerten en festivals, mensen picknicken op de vele grasveldjes, terrasjes zitten vol. Natuurlijk staan er ook de lange rijen om de Nôtre Dame te kunnen bezichtigen of de Eiffeltoren te kunnen beklimmen, dus dat kun je beter voor een andere keer bewaren. Niets is er heerlijker dan door de stad te slenteren en geregeld van een hapje of drankje te genieten op één van de vele leuke plekjes.

'502617' door Ivonne '502617' door Ivonne

Birma

Birma

De laatste seconden..

Ivonne

Op mijn eerdere foto zie je hoe de vissers in Ngwe Saung Beach werken om hun vangst van de dag binnen te halen. Daarna werden de vissen in manden vervoerd en op het strand te drogen gelegd. Hoe fascinerend het ook was toch deed het me wel wat zeer om te zien hoe de mand van één spartelende massa binnen enkele secondes in een dode boel veranderde.....

'502520' door Ivonne '502520' door Ivonne

Birma

Birma

Vissen

Ivonne

Er is niets leukers dan het bekijken van de lokale vissers die hun vangst binnen brengen. Ik ga er graag uitgebreid voor zitten en heb in Sri Lanka al eens mee kunnen helpen om de netten vast te houden. Ook in dit geval werden er flinke netten uitgezet door de mannen en vervolgens steeds meer aangehaald zodat de vissen in een klein deel overbleven. Staand in de hoge golven werd de vangst vasthouden terwijl één van de mannen de vissen eruit schepte waarna werd alles aan de kant te drogen gelegd werd. Gespannen gezichten en spierballen; het was even werken maar de klus werd geklaard!

'499749' door Ivonne '499749' door Ivonne

BirmaHsipaw

BirmaHsipaw

Bijzondere treinrit

Ivonne

Een treinrit die ik echt iedereen kan aanbevelen is die van Hsipaw, gelegen in de bergen het noorden, naar Mandalay of andersom. Wij deden er een deel van en stapten uit in Pyin Oo Lwin. De rit brengt je in een slakkentempo al hobbelend en bobbelend waar je wezen moet. De wagons hebben allemaal een geheel eigen ritme en lopen door de trein vormt een ware uitdaging.Tassen kun je maar beter goed vastmaken en een stoel in de iets luxere 2e klasse is ook aan te bevelen op deze lange rit. Verkopers stappen in en uit, je stopt geregeld bij kleine stations waar je even kunt rondlopen en wat eten, het landschap dat je ziet is afwisselend. Onderweg rijd je ook nog over het prachtige Gokteik viaduct waarbij je genoeg tijd krijgt om in de diepte te staren. Al met al een bijzondere rit die je bijna niets kost en waar je zelfs een levensverzekering bij krijgt ( zo lazen we op het kaartje).

'499506' door Ivonne '499506' door Ivonne

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Laagjes

Ivonne

Port Stephens is een geweldige gebied en ligt ongeveer 200 kilometer ten noorden van Sydney. Een grote baai met water waar je kunt snorkelen, (kano)varen en dolfijnen kunt zien. Er is een fraai kust-wandelpad, een nationaal park, diverse strandjes en als je geluk hebt zie je in de eucalyptusbomen een koala. Ook bijzonder aan deze baai zijn de grootste duinen van Australië aan de zuidkant bij Stockton Beach. Je kunt er met een 4-wheeldrive in, sandboarden of genieten van een spectaculaire zonsondergang!

'499361' door Ivonne '499361' door Ivonne

BirmaBagan

BirmaBagan

Muisstil.....

Ivonne

Onze elektrische fietsjes snorren er lustig op los in de nachtelijke uurtjes. Bijna missen we de afslag in het duister.We zijn niet de eerste, maar ook zeker niet de laatste die de hoge stupah beklimmen. Na een tijd zien we de eerste mini straaltjes achter de horizon vandaan piepen. Laag na laag onthult zich een mysterieus landschap, gevangen in lagen mist. Vogeltjes beginnen te fluiten, in de verte stijgen een paar ballonnen op, camera's klikken maar verder is het MUISSTIL! Wij ontwaken in Bagan, voor het geval je het nog niet had geraden, en ik kan alleen maar stil zijn en genieten. Na een half uurtje is het spektakel voorbij en kunnen we helemaal opgeladen aan de dag beginnen.

'499188' door Ivonne '499188' door Ivonne

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Boomkangoeroe

Ivonne

Helaas is mijn vorige foto offline gehaald omdat deze niet door de regels kwam. Toch wil ik graag een lans breken voor de enorme rijke fauna in Australië die het helaas niet makkelijk heeft. Je zou denken dat ze natuur genoeg hebben in het ruime land maar helaas worden steeds meer woongebieden aangetast door mensenlijke bebouwing. Prachtige dieren als de koala,s, platypuss en cassuary hebben het zwaar en moeten een handje geholpen worden. Naast de geluiden die er zijn uit de dierenbescherming/natuurliefhebbershoek zijn er ook op veel plaatsen opvangplekken die veel weesdieren en gewonde dieren thuis opvangen (zo natuurlijk mogelijk!) Om ze later uit te zetten. Deze bijzondere boomkangoeroe is endemisch voor een klein gebied ten westen van Cairns; de Tablelands. Weer zo,n staaltje bijzonder vakmanschap van moeder natuur! (En helaas ook bijna niet te vinden, maar wij hadden geluk!

'498890' door Ivonne '498890' door Ivonne

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Vanaf de brug

Ivonne

Vancouver is een vriendelijke stad in het westen van Canada. De sfeer is er heel prettig en men spreekt er Engels, ook wel zo makkelijk. Vancouver is een geweldige uitvalbasis voor tochten naar de bergen ten noorden, bekend van de Olympische spelen, en Vancouver Island. De natuur is er ruig, het klimaat fris en helemaal geschikt voor de outdoor liefhebber. Wij waren er maar 2 weken maar we gaan zeker nog eens terug! Als je de stad binnenrijdt heb je een mooi uitzicht op de skyline vanaf de brug.

'498794' door Ivonne '498794' door Ivonne

BirmaHsipaw

BirmaHsipaw

Typisch portret

Ivonne

We ontmoeten haar tijdens een trekking in het noorden van het land. Vanuit Hsipaw zijn we twee dagen met een gids op pad. De rieten hoed en de enigszins verlegen maar zeer vriendelijke lach.....een typisch portret uit Birma!

'498388' door Ivonne '498388' door Ivonne

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Beenroeier met vracht

Ivonne

Tijdens onze boottocht over het Inle meer kwamen we diverse van deze boten tegen. In de boot lagen grote stapels van wat ik als zuurstofplanten zou omschrijven, zoals ik die in mijn vijver heb. Op diverse plaatsen werden de planten uit het water gevist en in de boten geladen. Wat ze er precies mee doen weet ik niet. Onze boots sprak helaas slecht Engels en wist alleen te vertellen dat het "expensive" was.

'498228' door Ivonne '498228' door Ivonne

ThailandHua Hin

ThailandHua Hin

Stoffige bedoeling.

Ivonne

Een aanrader: pak de trein naar Hua Hin vanuit Bangkok. Kost je bijna niets maar doet er wel een aardige tijd over :) . Dat is overigens helemaal niet erg omdat er onderweg van alles te zien en te beleven is. Voedselverkopers stappen bij ieder nieuw treinstation op of af en hebben de meest lekkere hapjes om te proeven. (En in Thailand is dat prima te doen) Als je de tweede klasse neemt zit je goed, de derde is avontuurlijker maar wel erg hard voor zo'n lange rit. Deze mannen waren meel aan het opstapelen in een wagon. Het meel stoof in het rond en hun mondkapjes waren geen overbodige luxe!

'498114' door Ivonne '498114' door Ivonne

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Zonnig Sydney

Ivonne

En wat doe je dan op zo'n zonnige dag als je in Sydney bent? Juist, je pakt een lekker drankje op het terras van het Opera House en staart wat over de baai.....

'498001' door Ivonne '498001' door Ivonne

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

De bijzondere tuinen.

Ivonne

Net een paar dagen terug van onze lange reis, die we eindigden in de bijzondere stad Singapore. Het complex van Gardens by the Bay is meer dan 100 hectare groot en bedacht door de overheid in Singapore om de stad van meer groen te voorzien en zo een beter leefklimaat te creëren. Het bestaat sinds 2012 en is een mengeling van groen en strakke gebouwen. Twee grote koepels herbergen een regenwoud en bloementuin, er zijn diverse kleinere tuinen, een speel/water tuin voor kinderen en de bijzondere Supertrees Grove, waar deze foto gemaakt is. De bomen zitten vol met varens, bromelia's, orchideeën en nog diverse andere soorten planten. 's avonds zijn ze verlicht en is er een lichtshow. Alle energie die gebruikt wordt voor het licht wordt gegenereerd via speciale zonnepaneeltjes en regenwater wordt opgevangen voor de bewatering. Een indrukwekkende tuin! Ik raakte er niet uitgekeken. Voor de twee grote koepels moet je entree betalen, de rest van het park is gratis toegankelijk.

'484842' door Ivonne '484842' door Ivonne

BirmaBagan

BirmaBagan

Bijzonder en puur.

Ivonne

Ik ben niet de enige RR die recentelijk in Birma is geweest en dat geeft mij gelijk een opening naar het volgende. Het land staat aan de rand van het grote toerisme en is nu nog heerlijk puur en ongerept. Mijn voornaamste advies is als je het wilt gaan zien wacht dan niet te lang en ontdek het voor het echt veranderd is. Op deze foto zie je een kar zoals je die nog veel ziet op het platteland voor een klein stukje van het bijzondere complex van Bagan.

'461784' door Ivonne '461784' door Ivonne

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Kekke kapper

Ivonne

Zomaar slenteren door de straatjes in Bangkok. Ik zie elke keer weer nieuwe dingen zoals deze kekke kapper. Jammer dat mijn haar nog helemaal goed in de verf en laagjes zit, maar het is een plezier om er binnen te kijken.

'459922' door Ivonne '459922' door Ivonne

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Breakfast at Tiffany'

Ivonne

De romantische comedy uit 1961 met Audrey Hepburn, bekroond met twee oscars, vertelt het verhaal van Holly die ervan droomt om te winkelen bij de juwelier Tiffany & co en dat wil bereiken door contacten te leggen met rijke mannen. Uiteindelijk valt ze voor haar arme buurman, die haar niets meer kan bieden dan een ring uit een pakje Cracker Jack. Mijn luxe ontbijtje was in het voorjaar, tijdens een bijzondere reis, in het hotel Can Bassa in het achterland van Girona. Echt genieten!

'459868' door Ivonne '459868' door Ivonne

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Tempel langs de weg

Ivonne

In India neemt het geloof een belangrijke plaats in. Overal vind je tempels, groot en klein, of plaatsen waar je de goden kunt vereren. Op deze drukke plats aan een doorgaande weg vroeg onze chauffeur de zegen van de goden voor een goede reis. (Iets waar je in het drukke Indiase verkeer best even aandacht voor mag vragen ;) )

'459401' door Ivonne '459401' door Ivonne

MexicoChiapas en Tabasco

MexicoChiapas en Tabasco

Aqua Azul

Ivonne

De watervallen van Aqua Azul zijn prachtig blauw van kleur. Het water stroomt in een flink tempo naar beneden maar als je er op de juiste plek ingaat zijn er diverse stukken waar je heerlijk in het water kunt afkoelen op een hete dag. De plek is ook erg geliefd onder de lokale bevolking dus voor het "mensjes kijken"kan ik het ook aanbevelen!

'459121' door Ivonne '459121' door Ivonne

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Meneer Nilsson

Ivonne

Met veel plezier heb ik als kind gekeken naar de serie en film van Pippi Langkous en haar onafscheidelijke meneer Nilsson. Doodshoofdaapjes hebben inmiddels mijn hart gestolen met hun guitige kopjes en kwetterende geluidjes. Ik heb het geluk gehad er in Costa Rica diverse van dichtbij te kunnen zien op mijn favoriete Osa schiereiland aan de zuidwestkust.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik