ingrover: Reviews

Bezochte bestemmingen

Hier onder staan alle bestemmingen waar ingrover foto's, tips en blogs over heeft geupload of is geweest. Alle bestemmingen met een   zijn nog niet door deze reporter gereviewed.

Geplaatste Reviews

9
Ohrid (Macedonië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
ingrover was hier in juni 2014

Het stadje Ohrid aan het gelijknamige meer is een heerlijke vakantie bestemming Het is in opkomst en nog overspoeld door massa's toeristen. als je van cultuur houd zit je hier goed maar ook qua natuur is het prima en ook in de omgeving van Ohrid is voldoende natuur en cultuur aanwezig. Ohrid staat op de werelderfgoedlijst van Unesco,het heeft 365 kerken en heel veel bezienswaardigheden.. Je kunt dan ook het beste een rondleiding nemen met gids, omdat die je heel veel kan vertellen over de omgeving en Ohrid zelf. Al kun je er ook prima zelf uit de voeten.je kunt in het meer zwemmen en boottochten maken. er zijn voldoende mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving en naar de rest van Macedonië.Vanuit hier kun je ook naar Albanië,wat ook voor een deel aan hetzelfde meer ligt en naar Griekenland. Er zijn aardig wat natuurparken in de buurt en leuke plaatsjes..Macedonië is een goedkope bestemming. Het eten,openbaar vervoer,excursies met gids en ook taxi's zijn goed betaalbaar.ook is Macedonië een relatief veilige bestemming.ook voor individuele reizigers

goedkoop veel cultuur vriendelijke mensen veel excursie mogelijkheden klimaat veilige bestemming
spreken nauwelijks Engels
Review geplaatst op 22 december, 2016
9
Dubrovnik (Kroatië)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
ingrover was hier in september 2016

Dubrovnik is een geweldige stad en dan vooral de volledig ommuurde oude stad. Je kunt de muren beklimmen en zo een kijkje nemen van boven over de gehele oude stad...je hebt hier echt ogen te kort,zo mooi is het. Je kunt hier geheel op eigen houtje rondwandelen maar ook zijn er talloze excursies zowel in als in de buurt van de stad en verder weg te boeken!Ook is deze plek bekend van de serie game of thrones en zijn ook daarvan talloze tours.... als je gaat eten doe dit buiten het oude centrum,Dubrovnik is al vrij duur,nog duurder dan de rest van Kroatië. Ongeveer vergelijkbaar met NL prijzen en soms nog duurder. Buiten de oude stad is het iets goedkoper eten en winkelen en een terrasje pakken kan daar ook.Er is zo enorm veel te doen dat je wel een aantal dagen nodig hebt Veel dingen kun je prima zelf en daar hoef je dus geen dure tour voor te boeken. Overnachten kun je het beste in 1 van de vele appartementen die mensen verhuren Dat is een stuk goedkoper dan de prijzige hotels.Je kunt hier prima met het ov reizen,dat is het goedkoopste en het makkelijkste.De bussen komen overal..je bent hier dichtbij Bosnië en ook bij Montenegro voor leuke uitstapjes van een dag of enkele dagen.ook dit is prima met de bus te doen

Prachtige stad bezienswaardigheden city walls wandeling busvervoer restaurants buiten het oude centrum de oude stad
veel te druk erg toeristisch te duur
Review geplaatst op 12 december, 2016
9
Dubrovnik (Kroatië)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
ingrover was hier in september 2016

Dubrovnik is een geweldige stad en dan vooral de volledig ommuurde oude stad. Je kunt de muren beklimmen en zo een kijkje nemen van boven over de gehele oude stad...je hebt hier echt ogen te kort,zo mooi is het. Je kunt hier geheel op eigen houtje rondwandelen maar ook zijn er talloze excursies zowel in als in de buurt van de stad en verder weg te boeken!Ook is deze plek bekend van de serie game of thrones en zijn ook daarvan talloze tours.... als je gaat eten doe dit buiten het oude centrum,Dubrovnik is al vrij duur,nog duurder dan de rest van Kroatië. Ongeveer vergelijkbaar met NL prijzen en soms nog duurder. Buiten de oude stad is het iets goedkoper eten en winkelen en een terrasje pakken kan daar ook.Er is zo enorm veel te doen dat je wel een aantal dagen nodig hebt Veel dingen kun je prima zelf en daar hoef je dus geen dure tour voor te boeken. Overnachten kun je het beste in 1 van de vele appartementen die mensen verhuren Dat is een stuk goedkoper dan de prijzige hotels.Je kunt hier prima met het ov reizen,dat is het goedkoopste en het makkelijkste.De bussen komen overal..je bent hier dichtbij Bosnië en ook bij Montenegro voor leuke uitstapjes van een dag of enkele dagen.ook dit is prima met de bus te doen

Prachtige stad bezienswaardigheden city walls wandeling busvervoer restaurants buiten het oude centrum de oude stad
veel te druk erg toeristisch te duur
Review geplaatst op 12 december, 2016
9
Overig kustgebied (Kroatië)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
ingrover was hier in september 2016

de Makarska Riviera is weliswaar behoorlijk toeristisch maar ook erg mooi.De kust is er prachtig met Bergen omgeven.Er is een natuurpark en je kunt vanuit hier uitstapjes maken naar Split en de andere kant op naar Dubrovnik. Maar je zit ook dichtbij Bosnië-Herzegovina wat vanuit hier makkelijk bereikbaar is. ook kun je met de boot de vele eilanden voor de kust gemakkelijk bereiken.die stuk voor stuk de moeite waard zijn.Het is hier wel redelijk toeristisch en zeker niet goedkoop.Het leukste van de Balkan vind ik dat je gewoon huizen van mensen kunt huren tegen redelijke prijzen en dat iedereen hier erg aardig is.ook is het een veilige bestemming voor alleen reizende vrouwen....Het eten is er heerlijk en het weer prima het grootste gedeelte van het jaar

centraal gelegen tov veel plekken mooie omgeving natuurpark met veel wandel en fietspaden berg beklimmen mogelijk
veel toeristen vrij prijzig
Review geplaatst op 11 december, 2016
7
Mostar (Bosnië-Herzegovina)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
ingrover was hier in september 2016

Mostar werd gesticht in de 13e eeuw en ligt in Herzegovina dat nu een federatie vormt met Bosnië.In die tijd was de enige brug over de Neretva rivier van hout en ging regelmatig stuk. In 1557 liet Sultan Suleyman een stenen brug bouwen met de grootste boogconstructie ooit tot dan toe.In 1566 was de brug af en is daarna regelmatig gerestaureerd. Hij kreeg de naam Stari Most(oude brug)en had een enkele boog van 29M.lang die op een hoogte van 19M.de Neretva overspant.De brug liep in de 2e wereld oorlog al veel schade op maar werd tijdens de Balkan oorlog geheel vernietigd.Na het aanleggen van een noodbrug is hij geheel opnieuw nagebouwd en nu is het een UNESCO monument. Naast de brug in het oude gedeelte zit een Bazaar(Kujundziluk) waar je wapens uit de oorlog zo kunt kopen voor een paar euro, er is ook een oorlogsmuseum en er is nog veel meer te zien.Moskeeën en in de stad zijn ook nog veel sporen van de oorlog te zien Het is zeker de moeite waard om te bezoeken met al zn oude gebouwen en het is een stuk goedkoper dan Kroatië en veel minder toeristisch. Het is ook heel anders maar ook veilig om te reizen.Het eten is er heerlijk en de mensen zijn vriendelijk... Je kunt vanuit Mostar veel uitstapjes maken in de buurt zijn Blagaj,Kravice falls,Medjugorje(een bedevaartsoord),de hoofdstad Sarajevo,Pocitelj en ook Kroatië en Montenegro zijn dichtbij...

Authentiek goedkoop veel bezienswaardigheden heerlijk eten vriendelijke mensen Bosnië is nog niet platgelopen door toeristen
Mostar zelf is erg druk en wel veel toeristen
Review geplaatst op 11 december, 2016
8
Split (Kroatië)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
ingrover was hier in september 2016

Split is een mooie stad in Kroatië die oud met modern combineert.Het centrum is het oude paleis van de Romeinse keizer Diocletianus(uit de 4e eeuw).Dit bestaat geheel uit smalle oude straatjes in originele staat waar moderne winkeltjes in zitten en waar ze kraampjes hebben neergezet die in de avond met neon verlichting zijn versierd.Het is een erg groot complex waar heel veel te zien is....je kunt er oneindig rondstruinen.....1 van de 4 ingangen komt uit op de boulevard van Split aan de haven,waar het vol zit met gezellige restaurants en terrasjes waar vaak activiteiten zijn in de avond.ook kun je hier vele excursies boeken of gewoon rondwandelen

Prachtig centrum gezellig om uit te gaan veel activiteiten modern met oud Unesco erfgoed in originele staat
veel toeristen vrij prijzig kan er erg warm zijn
Review geplaatst op 10 december, 2016
8
Krka  (Kroatië)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
ingrover was hier in september 2016

nationaal park Krka in Kroatië is een prachtig natuurpark waar je tevens kunt zwemmen.Je kunt helemaal rond de watervallen lopen en ze van alle kanten bekijken. je kunt er komen met een boottocht vanuit Skradin maar er zijn ook nog 2 andere ingangen om het park te bereiken

mooie natuur je kunt er zwemmen uitzicht van alle kanten mooie wandeltochten goed te bereiken mooi te combineren met steden in de buurt
erg druk veel kleiner dan Plitvice
Review geplaatst op 10 december, 2016