Illiw

'1103559' door Illiw '1103559' door Illiw

OekraïneLviv

OekraïneLviv

Mediterrane flair in.

Illiw

Net ariveerd in Lviv (Oekraïne). Is maar een korte vlucht via Wenen. Naar een korte rust, direkt op excursie om de binnenstad te verkennen. Ondanks dat het al begin september is, zijn de de temperatuur hier toch nog steeds uitnodigend om s'avonds buiten op de teras te zitten.

'218492' door Illiw '218492' door Illiw

IJslandReykjavik

IJslandReykjavik

Weer of geen weer?

Illiw

IJslands gezegde: “Als het weer niet bevalt, wacht je maar vijf minuten”. Dit is meestal overdreven, maar ook soms waar. Wat de kleding betreft moet je rekening houden met alle extremen. Tijdens ons verblijf in mei was van -5 tot 20 graden en van zonneschijn tot sneeuwval alles op een dag mogelijk.

'205074' door Illiw '205074' door Illiw

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Mensenwerk

Illiw

Je wordt er bijna stil van. De natuur heeft hier indrukwekkende monumenten achter gelaten. Als je tekenen van mensen in het landschap vindt, dan lijken ze erg tijdelijk amateuristisch bijna knullig.

'204876' door Illiw '204876' door Illiw

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Stekker eruit!

Illiw

Erg indrukwekkend. Honderd meter ernaast een restaurant en een souvenir winkel. Dat het hierbij echt om iets anders gaat dan een spektakel in een pretpark werd mij pas later op de avond bewust. Het was donker, en wij waren met de auto op weg naar onze herberg. Toen in de verte er iets bewoog. Het was het veld met de geisers. Het licht in het restaurant en de winkel was gedoofd. En het leek als of iemand vergeten was de stekker uit de geiser attractie te trekken, want die spuugde nog steeds kokend water, wat zich in het licht van de maan en van de sterren spiegelde.

'203954' door Illiw '203954' door Illiw

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Nog niet af...

Illiw

Hier was zeker een liefelijk beekje de bedoeling, maar het lijkt als of de schepper geen zin meer had om zijn klus af te ronden. Het riviertje is ineens uit het landschap verdwenen, en valt in de diepte. Misschien heeft hij alleen maar een korte pauze in zijn werk ingelast, want het zie er zo uit als was dit alles pas net gebeurt.

'471804' door Illiw '471804' door Illiw

IJsland

IJsland

Jeugdherbergen

Illiw

Het verblijf in jeugdherbergen in IJsland is aan te raden. Er zijn meer dan 20 jeugdherbergen in IJsland. Het is niet alleen een goedkope wijze van overnachten (met korting ca. 20 euro/nacht) maar ook gezellig met veel andere internationale toeristen. Gebruik maken van de keuken levert nog eens een prijsvoordeel op t.o.v. restaurants. Zeker leuk, als je tijdens het koken nog een nieuw recept van een andere bezoeker leert koken.

'471769' door Illiw '471769' door Illiw

IJsland

IJsland

IJsland

Illiw

Ik vind IJsland een dikke aanrader. Iedere reiziger is erg enthousiast van de lage stand van de ijslandse kroon. Maar dat is het eigenlijk niet wat dit land bijzonder maakt. Het is de adembenemende natuur en de landschap. Het is scandinavisch mooi maar dan nog eens meer dan dat. Het gevoel, dat onder de voeten de lava kookt, geeft nog eens een kik. Dus als je dit land op je Bucket list hebt staan, dan is nu het juiste moment.

'176209' door Illiw '176209' door Illiw

IJslandNoordland West

IJslandNoordland West

De eenzaamheid van de

Illiw

Het weer was niet zo, lenteachtig en zacht dan in Nederland, maar onze bestemming is dan ook IJsland. Hoe eenzaam moet het hier wel in de winter zijn geweest?

'176197' door Illiw '176197' door Illiw

IJslandNoordland West

IJslandNoordland West

IJsland paarden

Illiw

Het was erg windig en koud maar ik denk dat deze paarden hier geen last van hebben gehad. De Vikingen hebben hun voorouders als huisdieren naar IJsland gebracht. Het was eeuwen lang alleen met deze paarden mogelijk om het eiland te bereizen.

'176005' door Illiw '176005' door Illiw

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Vreugde dans

Illiw

Amper enkele kilometers buiten de hoofdstad Reykjavik begint een bijna lege landschap. Maar ook de straat is blijkbaar blij de stad verlaten te hebben, en maakt en grappig dansje door het weidse landschap.

'175993' door Illiw '175993' door Illiw

IJslandWestland

IJslandWestland

File

Illiw

IJsland is niet echt druk. De kans ook tegenliggers zeker buiten de toeristische routes is erg klein. Dit zeker als je zo als wij eind april dit eiland bezoekt.

'173425' door Illiw '173425' door Illiw

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Tot hier en verder

Illiw

Je moet er minimaal twee dagen rijden met de 4x4 maar dan heb je ook wat. Het grasland breid zich uit tot bijna naar de horizon, tot hier en verder. Het lijkt geen einde te hebben. Er waren tijdens ons bezoek in het totaal 4 bezoeker van deze nationale park van ca. 3200km2 aan de grens van Malawi naar Zambia. Je voelt je hier echt alleen. Het is oorverdovend stil en 's nachts lijken de sterren bijna om te grijpen.

'173408' door Illiw '173408' door Illiw

NederlandDen Bosch

NederlandDen Bosch

Sint Jan in...'s-Hert

Illiw

Ook in Nederland is goed reizen! Hier Sint Jan in 's-Hertogenbosch

'171663' door Illiw '171663' door Illiw

MalawiZuid Malawi

MalawiZuid Malawi

Wie heeft voorrang?

Illiw

Elke avond van de rivier komend liep de kudde van zeker 30 olifanten land inwaarts. Misschien dat de blaadjes daar lekkerder zijn dan aan de rivier wie weet? Hiervoor moet de straat overgestoken worden. Vanavond stonden wij da in de auto hen op te wachten. Maar een van de reusachtigen beesten irriteerde zich eraan. Hij (het was een jonge heer) was en beetje kwaad. Er wordt met stof gegooid en met de oren gewapperd. Uiteindelijk volgde hij de rest van de kudde in het struikgewas.

'471562' door Illiw '471562' door Illiw

Malawi

Malawi

Regentijd is...foto-t

Illiw

In Malawi gaat dit verhaal op. De regentijd in Malawi is van begin december tot maart. Dus de aanbevolen reistijd is mei tot oktober. Maar ik heb uitstekende ervaringen om net aan het begin van de regentijd te reizen (eind november begin december). Als je net aan het begin van de regentijd, dus net buiten de aanbevolen reistijd naar Malawi reist, dan heb je kans om geweldig wolkenformaties en erg interessante water spiegelingen te fotograferen. En als het nog niet geregend heeft, dan zijn de dieren altijd rondom de waterplaatsen te vinden. Dus makkelijk te spotten. Begint de regentijd, dan veranderen de kleuren razend snel. Het geel maakt plaats voor een prachtig groen. Natuurlijk de kans dat je eens per dag nat wordt is er natuurlijk ook, maar bij temperaturen tot 39 graden, is dat nog niet eens zo onaangenaam. Midden in de regentijd zijn de straten in de reservaten niet meer te berijden, dus zeker ook niet te laat vertrekken. P.S. Niet is zo onvoorspelbaar als het weer, dus alles zonder garantie

'171579' door Illiw '171579' door Illiw

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Afrika uit het boekje

Illiw

Op weg van Nyika naar Livingstone volgt het smalle zand paadje de verloop van de bergen. Eerst langs de grens naar Zambia, en dan verder richting Lake. Wij komen maar weinig mensen tegen. Maar deze landschap is fantastisch en is een beetje Afrika als uit het boekje

'170132' door Illiw '170132' door Illiw

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Koud

Illiw

De zon staat al laag over het Nyika plateau. Het zal niet meer lang duren tot dat zij helemaal is verdwenen. Dan wordt het koud. Wij zijn tenslotte op ca 2000meter hoogte. Dan is het aangenaam aan het kampvuur.

'169988' door Illiw '169988' door Illiw

MalawiZuid Malawi

MalawiZuid Malawi

Het parfum

Illiw

Het werd steeds dreigender en donkerder. Ineens begon het hard te regenen. Het duurde maar kort, dan was het spektakel al weer over. De lucht was afgekoeld, en het rook naar natte arde en planten. Deze geur was zo eigenaardig, exotisch en intensief dat had zeker de basis voor een parfum kunnen zijn.

'162930' door Illiw '162930' door Illiw

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Bad van licht

Illiw

Alles verandert van kleur, wordt mee genomen in dit bad van licht. De kleur wordt steeds intensiever. Het lijkt bijna bovenaards, waren da niet die duizend muggen rond om je heen. Iedere op zoek naar een onbeschermd stukje huid van je.

'471058' door Illiw '471058' door Illiw

MalawiZuid Malawi

MalawiZuid Malawi

Uittocht van de...oli

Illiw

Als je in Majete Wildlife Reseve in zuid Malawi een olifant ziet, is de kans groot, dat deze olifant een band met een zender om zijn nek heeft. De reden daarvoor, is dat deze olifanten nog maar pas in deze park zijn. In 2003 zijn in een spectaculaire actie 70 olifanten van Liwonde National Park hiernaartoe verhuisd. De beesten zijn toen van een zender voorzien. De olifanten in deze regio waren door stroperij volledig verdwenen. Welke invloed de jonge aanwezigheid van deze olifanten op de vegetatie heeft, is duidelijk ze zien. De tot 3,5 ton zware dieren hebben geen probleem ermee, om voor een lekker uitziend blaadje een hele boom omver te duwen. Het struik gewas krijgt steeds meer kansen, en de jongen bomen verdwijnen langzaam. [url="http://www.wnf.nl/nl/wat_wnf_doet/thema_s/dieren_en_planten/nieuws/index.cfm?uNewsID=3276" target="_blank"]http://www.wnf.nl/nl/wat_wnf_doet/[/url]

'162237' door Illiw '162237' door Illiw

MalawiNoord Malawi

MalawiNoord Malawi

Op het strand in Seng

Illiw

In de late middag komt het hele dorp op het strand bijeen. Alles wordt voorbereid, zo dat de mannen als het donker wordt uit kunnen varen. Zij vissen de hele nacht door met lantarens en netten. In de schemering worden de boten van de strand op het water geduwd. Pas in de vroege ochtend zijn de mannen weer terug.

'162184' door Illiw '162184' door Illiw

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Feest op school

Illiw

In de sloppenwijken van Likuni wordt het communie feest samen op school gevierd. De kinderen uit de beurt hebben hun beste kleren aan, en zijn uitgenodigd om op school te vieren. Eerst wordt gezongen en gedanst. Aansluitend wordt gemeenschappelijk gegeten.

'161774' door Illiw '161774' door Illiw

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Op weg na Lilongwe

Illiw

Begin mei is tijd van de tabak oogst in Malawi. Overal in het land worden de bladeren op rekken gedoogt, en bij verzamel plaatsen op trucks geladen. Deze rijden dan naar het zuiden richting Lilongwe. Daar is de tabak fabriek, waar de lading verder verwerkt wordt. Trouwens de bergen in de achtergrond heten “de slapende olifanten”. Hoe zal dit wel komen?

'470336' door Illiw '470336' door Illiw

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Nyika plateau

Illiw

In het noorden van Malawi, aan de grens naar Zambia ligt het Niyka plateau. Deze natuurpark ligt op meer dan 2000 meter hoogte. Het klimaat is dan ook uiterst gematigd, en voor de beginnende Afrika reiziger best aan te bevelen. Het landschap maakt een bijna surrealistische indruk. Kale heuvel ruggen, met gras begroet, en bosjes naaldbomen die elkaar afwisselen. De Engelse kolonialist hebben hier blijkbaar geprobeerd om naaldbomen te planten. Er zijn antilopen, en zebra's in grote getallen te zien. Deze trekken in gemengde groepen over de heuvels. Voor de vogel liefhebber is hier ook van alles te ontdekken. Het is ook de stilte, die hier bijna “hoorbaar” is, die mijn bezoek hier tot een bijzondere belevenis heeft gemaakt. De beste tijd om hier te zijn is de begin van de regen tijd, dan staat het landschap in bloei.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door ... (wil de Communitylid zich op het profiel vd redactie melden? De naam zal z.s.m. weer zichtbaar worden.)
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik