ikkie77

'493329' door ikkie77 '493329' door ikkie77

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Wat een wonder!

ikkie77

Lopend door de Siq, de lange kloof naar het wereldwonder Petra, word je steeds nieuwsgieriger. Zou het echt zo mooi zijn als op de plaatjes? Weer een bocht om, nee nog steeds niet. Nog even doorlopen en een paar kamelen ontwijken. En daar is het dan de Al Khazneh oftwel de schatkamer van Petra in al zijn glorie. Nee, het is niet zo mooi als op de plaatjes, het is nog veel mooier in het echt! Met recht een wereldwonder. En de schatkamer (eigenlijk een tombe) is pas het begin...

'493324' door ikkie77 '493324' door ikkie77

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Tot jezelf komen

ikkie77

Wat een devotie stralen deze monniken uit in zomaar een tempel in de prachtige stad Chiang Mai. Wij vonden dit een zeer prettige stad om te ontdekken. Je kunt alles lekker te voet doen en er zijn zo ontzettend veel tempels, je kijkt je ogen uit. Er was ook een tempel ter ere van alle dieren, daar stond een standbeeld van Donald Duck, daar moesten we wel even om lachen. Ook zijn er ontzettend veel leuke winkeltjes en galleries. We hebben nog steeds spijt dat we dat ene prachtige schilderij niet gekocht hebben......hmmm....misschien moeten we maar eens terug?

'493309' door ikkie77 '493309' door ikkie77

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Het kost wat moeite..

ikkie77

Alweer een lekke band! Dat is nu al de derde op onze rit door de schitterende woestijn Wadi Rum in Jordanie. Het maakt ons eigenlijk niets uit maar onze reisleider flipt totaal! Hij begint te schoppen tegen de wagen en te schelden tegen de chauffeurs. Ok, daar sta je dan midden in de woestijn met een stel heetgebakerde mannen. Gelukkig is redding snel ter plaatse om ons alsnog naar het uitzichtpunt te rijden voor de beroemde zonsondergang. Onder het genot van een lekker kopje thee en een mooi (maar vaak onverstaanbaar) verhaal van de chauffeur zien wij het licht dimmen boven een van de mooiste locaties waar we ooit geweest zijn.

'493289' door ikkie77 '493289' door ikkie77

SpanjeGranada

SpanjeGranada

Wat een werk....

ikkie77

Tjonge jonge jonge, nou dat maken ze tegenwoordig niet meer zo. Dat dachten wij toen wij het beroemde Alhambra bezochten in Granada. Het Nasridenpaleis is wel het mooiste en bekendste gedeelte van het grote complex. Een ander gedeelte wat wij ook mooi vonden was de Generalife tuinen. Deze tuinen zijn overigens gratis te bezoeken. De rest van het complex kost entree en wees gewaarschuwd, bestel tijdig je tickets want anders kom je van een koude kermis thuis. Wij besloten last minute naar Andalusie te gaan en 1,5 week voor vertrek was er geen kaart meer te krijgen. We konden alleen het complex in met een rondleiding van € 50,00 per persoon. Nu zul je denken, goh bofkonten...nou het was helaas niet wat we ervan verwacht hadden. De groep was te groot, de gids was onverstaanbaar en hij had waarschijnlijk zijn ADHD medicijnen niet geslikt die ochtend waardoor we letterlijk rennend het complex hebben doorkruist. Op een gegeven moment waren wij er zo klaar mee, wij hebben de groep lekker achter ons gelaten. Het enige waar we ons nu nog overheen moesten zetten was de enorme drukte......ach ja....het is niet voor niets een beroemde bezienswaardigheid.

'493185' door ikkie77 '493185' door ikkie77

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Afschrikwekkend!?

ikkie77

Een aspect van de tempels op Bali wat mij mateloos fascineerde waren de vele wachters die voor de ingangen staan. In allerlei vormen, gedaantes en maten. Sommige angstaanjagend, of juist koddig, hebben ze als functie om het kwade buiten de tempels te houden. Nu waren de tempels altijd gesloten voor toeristen.....ok.....het kwade buiten houden was het toch?

'493178' door ikkie77 '493178' door ikkie77

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Goedemorgen!

ikkie77

Onze ogen zaten nog half dicht op onze eerste gamedrive in het Klasserie private game reserve. Na de eerste 5 minuten zagen we deze mooie dame uit de struiken komen. Wij waren meteen goed wakker en moesten wel een paar keer knipperen met de ogen of dat dit toch wel echt was. We zijn dus echt niet in Safaripark de Beekse Bergen! Het werd die reis alsmaar mooier en mooier.

'492841' door ikkie77 '492841' door ikkie77

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Bootje varen

ikkie77

Fietsen in Bangkok vonden wij echt een ervaring. Maar eenmaal buiten het drukke centrum kom je op nog leukere en mooiere plaatsen. Je verbaasd je over hoe groen en tropisch het er is. Ook hebben wij een heel stuk gevaren door de klongs van Bangkok, fietsje mee op de boot en cruisen maar. Het werd al wat later en we zagen de zon steeds verder wegzakken waardoor dit bijzondere plaatje ontstond.

'492443' door ikkie77 '492443' door ikkie77

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Groentjes

ikkie77

Ik steek onze liefde voor het eiland Bali niet onder stoelen of banken. Deze prachtige rijstvelden vind je overal op het eiland. Dit zijn de velden bij Jatiluwih, staan ook op de Enesco werelderfgoedlijst, je moet er wel 2 x entree voor betalen.....bedenkelijk....ach ja wat kost het nu eenmaal. Het is echt de moeite waard om te gaan kijken maar er zijn overal rijstvelden op Bali waar je niet voor hoeft te betalen om ze te zien.

'492438' door ikkie77 '492438' door ikkie77

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Oogverblindend

ikkie77

Je doet je deur open van je huisje en je ziet dit! Welkom op Bali. Vanuit de leuke homestay Batur Indah vlak bij Tirtagangga zagen wij deze fantastische zonsopkomst. Een nieuwe dag breekt aan in het paradijs. Loop naar de vallei tussen de rijstvelden door naar het waterpaleis Tirtagangga en ga daar lekker poedelen in de verschillende baden. Je wil hier nooit meer weg!

'492426' door ikkie77 '492426' door ikkie77

SpanjeCórdoba

SpanjeCórdoba

Pracht en praal

ikkie77

De Mezquita in Cordoba is een prachtig gebouw. Het begon ooit als Romeinse tempel, op de fundamenten van deze tempel is een Visgotische kerk gebouwd, een tijd lang is het een Moskee geweest en daarna een Kathedraal. Al deze invloeden zijn prachtig terug te zien in het gebouw wat er nu nog staat. Deze foto van het plafond is gemaakt in het gedeelte waar de Mihrab staat. Invloeden van de Moskee dus. Zeker een bezoekje waard als je in Andalusie bent.

'492333' door ikkie77 '492333' door ikkie77

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Hij heeft er lak aan.

ikkie77

Balinezen offeren de hele dag door. Met veel zorg worden bloemen, wierook en voedsel gerangschikt in kleine mandjes. En dan komt er een aap aan en die heeft daar echt lak aan. Hij steekt zelfs zijn tong uit want hij vindt een vol maagje belangrijker.

'492236' door ikkie77 '492236' door ikkie77

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Kiekeboe!

ikkie77

Vroeg op de morgen kwamen wij deze vriendelijke varaan tegen. Althans vriendelijk, als je te dicht bij hem (of haar) in de buurt kwam dan zwiepte hij (of zij) vervaarlijk met zijn staart. Uitkijken dus want ze kunnen wel eens een ochtendhumeur hebben, of een middaghumeur of avondhumeur....

'492234' door ikkie77 '492234' door ikkie77

JapanNara

JapanNara

Groot, groter,...groo

ikkie77

De Todai-ji tempel in Nara kun je lauter met superlatieven omschrijven. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en binnen in de tempel staat de grootste bronzen Boeddha van Japan. In het Nara park waar deze tempel staat lopen ook nog eens meer dan duizend herten vrij rond. Onze mond viel letterlijk open bij het zien van deze tempel. Niet te missen als je naar Japan gaat! Nara is zeer makkelijk te bereiken per trein vanuit bijvoorbeeld Kyoto.

'492229' door ikkie77 '492229' door ikkie77

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Stukje klimmen

ikkie77

Uitpuffen met een lemon mint op het terras, dat is het enige wat wij konden doen na de klim naar de Ad Deir (het klooster) in het prachtige Petra. Probeer lekker vroeg te gaan want dan is het nog niet al te warm. Wij hadden de zon vol op ons hoofd en het had nogal wat voeten in de aarde. Ga niet op een ezel de berg op want dat is pure dierenmishandeling!! Alle inspanningen ben je snel vergeten bij het zien van al het moois.

'491932' door ikkie77 '491932' door ikkie77

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Gouden handjes

ikkie77

Als je het mij vraagt is Sukhothai een van de mooiste plekken om te bezoeken in Thailand. Een van de oude hoofdsteden van Thailand wordt vaak overgeslagen ten gunste van Ayutthaya. Wij vonden Sukhothai echter veel mooier en een prettigere plek om de oude ruines te bewonderen. Misschien allemaal net iets te gecultiveerd maar wij hebben erg genoten. Huur een fiets, of pak er eentje bij je hotel en ga er lekker op uit. Leuke tip voor een hotel is The Legendha, wij vonden het er heerlijk!. De foto is gemaakt in de Wat Si Chum, de hand van de enorme boeddha is helemaal beplakt met bladgoud.

'491928' door ikkie77 '491928' door ikkie77

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Oud baasje

ikkie77

Kijk hem nu toch eens grijs zijn. Als mannetjes buffels oud worden en hun plaats in de groep verliezen dan vormen deze verstoten mannetjes zogenaamde vrijgezellengroepen. Deze stond vrijgezellig langs de weg de boel wat gade te slaan samen met z'n maten. Had zichtbaar niet zoveel zin meer in actie.

'491912' door ikkie77 '491912' door ikkie77

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Rust in de chaos...

ikkie77

Eindelijk rust, pffff. Ons verblijf in Marrakech was er eentje met veel bedenkingen. Ik wilde altijd al heel graag naar Marokko toe maar ben toch volledig overvallen door de manier waarop "toeristen" vaak worden benaderd. Na heel wat keer bijna opgelicht te zijn of op een vervelende manier benaderd te worden hebben we toch op een aantal plaatsen in de stad rust en schoonheid kunnen vinden. Deze foto is gemaakt in het Dar si Said museum. Hier was helemaal niemand en het was er heerlijk koel. Ook de Medersa Ben Youssef is prachtig om te bezoeken en natuurlijk de Majorelle tuinen. Ach er zijn wel meer bijzondere plekken maar het is moeilijk om het mooie te zien als je zelfs na twee weken thuis te zijn nog last hebt van voedselvergiftiging. Gaan we nog een keer naar Marokko? Misschien als dit gevoel wat versleten is. Beware!!

'491772' door ikkie77 '491772' door ikkie77

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Olifantje rijden? Laa

ikkie77

Gelukkig is er de laatste jaren zeer veel weerstand ontstaan mbt olifantenritjes. Een olifant kan op zijn rug maar een gewicht dragen van 100 kilogram. Kun je je voorstellen wat een belasting het is om een aantal toeristen op je rug te hebben en die zitten dan ook nog op een zituitrusting. In mijn ogen is dit pure dierenmishandeling. Wat het allerergste is is de manier hoe ze die arme beesten tam maken. Wij hebben een film gezien waar je haren van overeind gaan staan. Ik zal de details besparen maar als je dat stukje film gezien hebt over het zogenaamd "breken" van de olifant dan durf je nooit meer na te denken over een ritje op een olifant. Ga liever naar een opvang voor mishandelde olifanten toe. Zoals het Elephant nature park in Chiang Mai. Kijk wel goed uit naar welk park je gaat want er zijn ook parken waar ze de goede zaak prediken maar niet uitvoeren. Deze foto was van een groep olifanten die aan het einde van de dag terug kwamen naar de opvang.

'491461' door ikkie77 '491461' door ikkie77

JapanNara

JapanNara

Helemaal zen...

ikkie77

Zou het nog leven? Dat vroegen wij onszelf af toen wij door het beroemde Nara park liepen. Dit jonge hertje was schijnbaar zo uitgeput van het schooien bij de mensen om de speciale hertenkoeken dat het arme beestje uitgeput in slaap is gevallen. Ik kan me voorstellen dat het lekker droomt over nog meer koeken....maar ben bang dat hij of zij wat kramp in de nek zal hebben bij het ontwaken. Er lopen meer dan duizend herten vrij rond in dit park en daarbuiten. Op deze plek (en op een paar andere plekken in Japan) worden ze gezien als boodschappers van de goden dus iedereen behandeld ze met respect. Als de herten dat nu zelf ook zouden doen bij de bezoekers.....

'491457' door ikkie77 '491457' door ikkie77

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Up close and personal

ikkie77

Het symbool van de USA zien veel mensen vanaf de Staten Island Ferry, dat is natuurlijk leuk omdat het gratis is, maar ik wil er toch echt voor pleiten om dit iconische beeld van dichtbij te gaan bekijken. Ga wel een beetje vroeg naar de kade in Battery park om de ferry te pakken want het is er altijd erg druk. Je kunt na een bezoek aan het beeld ook nog naar Ellis Island een plek die zeer belangrijk is geweest bij de vorming van de USA. Dit geeft een hele mooie introductie op je bezoek aan NY. Give the Lady some respect.

'491440' door ikkie77 '491440' door ikkie77

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Waanzin van de...mens

ikkie77

Vandaag herdenken we weer de verschrikkingen die oorlog met zich mee kan brengen. Ik word er altijd boos van want we schijnen het als mensheid maar niet te leren. Er zijn zoveel brandhaarden op deze wereld dat ik wel eens de hoop verlies dat het echt beter zal worden. De foto heb ik gemaakt in maart tijdens onze citytrip naar Berlijn. De betonblokken van het Holocaust memorial zijn een bevreemdende gewaarwording. De expositie onder de grond is aangrijpend en ik en mijn vrouw waren na het zien van de eerste foto galerij al zo aangeslagen dat we de rest van de exposities maar niet meer met de volle aandacht hebben bekeken. Laten we vandaag denken aan al die mensen die zijn omgekomen bij oorlogen en conflicten en vooral aan de mensen die het op dit moment heel erg moeilijk hebben om te overleven in gebieden waar nu onrust heerst. Maar belangrijker is dat wij hier in Nederland niet moeten vergeten hoeveel geluk we nu hebben in dit land en dat we onze grenzen en ogen niet sluiten voor het leed in de wereld.

'491376' door ikkie77 '491376' door ikkie77

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Brug der dromen

ikkie77

Parijs is een stad om van te dromen. Ik kan er zelf geen genoeg van krijgen. Het is druk en platgereden door toeristen maar voor mij is het de ideale stad. Een groot openluchtmuseum met flair en ongekende grandeur. De mooiste brug van de stad (en misschien wel van de hele wereld) vind ik de Pont Alexandre III. Over the top gedecoreerd met uitzicht op de Dome des Invalides. Mooi uitzicht over de Seine met de Eiffeltoren...ohlala...

'491367' door ikkie77 '491367' door ikkie77

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Moorse pracht

ikkie77

Het Real Alcazar in Sevilla vonden wij een van de mooiste gebouwen van onze tour door Andalusie. Dit doorkijkje is zo ontzettend sprookjesachtig met al die verschillende bogen. Sevilla is überhaupt een heerlijke stad om te vertoeven.

'491171' door ikkie77 '491171' door ikkie77

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Onderweg..

ikkie77

Deze jonge olifant kwamen wij tegen op onze avondsafari in het Klasserie game reserve. Lekker aan de wandel met moeders en tussendoor nog even een boompje mollesteren en lekker de blaadjes oppeuzelen.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 20 | Community toppers

Geel en oranje. Foto: Travelbag

1. Topreview: Telegraph Cove, Canada door Saskiahamminga
2. Topfoto & tip: Geel en oranje door Travelbag
3. Topblog: Viermaal scheepsrecht door Wisseschout
4. Communitylid van de week: Bowral
5. Nieuwkomer: Puck Roodenburg

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik