huubm

'334678' door huubm '334678' door huubm

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Edelhert op de Veluwe

huubm

Aan het eind van de bronstijd toch nog even de Veluwe bezocht en na lang wachten toch nog een edelhert kunnen spotten. Dicht bij Hoog Soeren van uit een observatiepost.

'333722' door huubm '333722' door huubm

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Snijzaal in de...bibl

huubm

In de bibliotheek van de universiteit van Bologna bevindt zich de prachtig gerestaureerde snijzaal uit de vorige eeuw. In de 2e wereldoorlog helaas voor een groot deel vernield door een ingeslagen bom maar nu zeker weer de moeite van het bezoeken waard. De foto is een zogenaamde HDR foto en samengesteld uit 7 opnamen.

'331919' door huubm '331919' door huubm

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Bologna Piazza Majore

huubm

De stad Bologna is een prachtige zeer levendige en fotogenieke stad. Zeer zeker de moeite vanhet bezoeken waard. Ook voor diegene die van shoppen houdt kun je hier goed terecht voor een nieuwe tas, kleding of schoenen. (Voor de liefhebbers: gemaakt met 10,5 mm fish eye, als HDR gefotografeerd)

'331917' door huubm '331917' door huubm

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

De beroemde operazaal

huubm

De operazaal in Parma is een van de beroemste en oudste in Europa. Zeer zeker de moeite van het bezichtigen waard. De rondleiding is helaas alleen in het Italiaans.

'251684' door huubm '251684' door huubm

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Uit in eigen land

huubm

Door de veelbesproken crisis is de kans groot dat we dit jaar onze vakantie in Nederland doorbrengen. Om vast een voorschotje hierop te nemen even een dagje in Deventer doorgebracht waar ik dit fleurig gekleurde gebrouw tegenkwam.

'250710' door huubm '250710' door huubm

Griekenland

Griekenland

Octapodia in Pelion

huubm

Op het schiereiland Pelion, waarover al meer geschrevenis op deze site, kun je in het plaatsje Trikeri heerlijk verse octopus van de grill eten. Het grappige is dat deze aan een lijntje naast je tafeltje in het restaurant hangt te drogen. Krijg er weer helemaa zin in.

'246805' door huubm '246805' door huubm

KroatiëRovinj

KroatiëRovinj

Onmogelijk

huubm

De kerk boven op de heuvel in het plaatsje Rovinj is een druk bezochte attractie o.a. door de graftombe die in de kerk staat. Het fotograferen echter in de kerk zonder een toerist op de foto is erg lastig, zeg maar gerust onmogelijk. Toch wilde ik deze sfeerfoto plaatsen.

'474692' door huubm '474692' door huubm

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Japanse tuin en Eko..

huubm

Een van mijn geplaatste fotos is gemaakt in de tuin van het E ko Huis in Dusseldorf. Het iseen soort van Japans cultureel huis waarin iets van de Japanse cultuur wordt getoond. Zo is er de inrichting van een woonhuis te aanschouwen. Daarnaast is er nog een tempel die in gebruik is en een mooie Japanse tuin voor het huis. Het E ko huis ligt iets buiten het centrum van Dusseldorf. Meer info: http://www.eko-haus.de/index.html

'246075' door huubm '246075' door huubm

KroatiëRovinj

KroatiëRovinj

Vol voller volst

huubm

In het haventje van Rovinj liggen heel veel plezier boten. Daar waar eens de vissersbootjes de haven binnen kwamen met verse vis en schaaldieren. Is het nu de toerist die de ruimte gebruikt. Helaas wordt de overgebleven ruimte op het water steeds minder en wordt je nu overspoeld met het beeld van dobberende boten in alle soorten en maten.

'246071' door huubm '246071' door huubm

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Japanse tuin

huubm

In Düsseldorf woont een grote gemeenschap Japanners met hun eigen trefpunten en gebruiken. Zo is er een klein stukje buiten het drukke centrum van de stad een Japanse cultuurhuis met tempel, woning en bijbehorende Japanse tuin. Als je in Düsseldorf bent en je hebt wat tijd over zeker de moeite om naar toe te gaan.

'245162' door huubm '245162' door huubm

GriekenlandKythira

GriekenlandKythira

Doop in mon Myrthidio

huubm

Op Kythira bevind zich de monasterie Myrthidion. Een heerlijk rustige plek waar het heerlijk bijkomen is van alle stress en warmte. Toen ik hier op bezoek was werd er net een kindje gedoopt, en zoals zo vaak in onze ogen ging de viering wat chaotisch. Het leuke was wel dat iedereen die aanwezig is tijdens zon gebeurtenis een klein cadeautje mee krijgt als herinnering en dank dat je er bij bent geweest.

'244504' door huubm '244504' door huubm

PolenGdansk

PolenGdansk

Gatvissen

huubm

Als de haven is dichtgevroren en je kunt niet van je favoriete plekje een hengel uitgooien moet je creatief zijn. Je boort een gat in het ijs en gooit je dobbertje hierdoor naar beneden. En dan natuurlijk wachten tot er eentje bijt. De opbrengst was echter niet zo heel groot. Ik denk dat de vissen zelf ook bij de kachel waren gaan zitten.

'244168' door huubm '244168' door huubm

PolenGdansk

PolenGdansk

Werfhaven, nu ff niet

huubm

In Gdansk vind je de werf waar alle hervormingen die de voormalige Oostblok landen hebben meegemaakt o.a. zijn begonnen. Hier zie je de haven waar de schepen de droogdokken in konden, alleen door de extremem kou nu even niet want de helft van het gebied is dichtgevroren.

'243748' door huubm '243748' door huubm

GriekenlandPeloponnesos

GriekenlandPeloponnesos

The road ahead is....

huubm

In het noorden van de Peloponnesos kom je soms heel lang geen tegenligger tegemoet. Het was zo stil en zo ontzettend warm die dag dat we verlangden naar de zee die vanaf hier nog een kilometer of 80 rijden is. Je voelt je dan zo verlaten dat het liedje The road ahead direct in mij opborrelde.

'243541' door huubm '243541' door huubm

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

Plein Dresden

huubm

In Dresden heb je een aantal mooie grote pleinen. Dit plein ligt voor het Zwinger museum. De gebouwen rondom dit plein en de standbeelden die er staan stralen nog steeds een enorm statuur uit.

'243107' door huubm '243107' door huubm

PolenGdansk

PolenGdansk

Underground

huubm

Om in Gdansk bij het station te komen moet je onder de brede weg door. Deze ondergrondse tunnel doet een beetje onheilspellend aan. Een beetje vies, donker, allerlei geurtjes. Kortom niet een plek waar je voor je plezier bent.

'242880' door huubm '242880' door huubm

GriekenlandKythira

GriekenlandKythira

Agia Moni

huubm

In het zuiden van het eilandje Kythira staat het kerkje Agia Moni. Opgericht omdat de dochter van een rijk handelsman lange tijd geleden hier, in een rotsspleet, haar toevlucht zocht toen ze gezocht werd door haar vader. Die was van plan haar om te brengen omdat ze voor het geloof koos in plaats van de handel. Door dit verhaal is het een mystieke plek geworden die door veel Grieken jaarlijks wordt bezocht.

'242126' door huubm '242126' door huubm

RoemeniëMaramures

RoemeniëMaramures

Spiegels2

huubm

Tijdens de winterparada in Sighteu Marmatiei schoot ik dit portret. De rijk uitgedoste deelnemers stonden te wachten tot de optocht begon. Het was flink koud zoals je aan de gezichten wel kunt zien.

'242120' door huubm '242120' door huubm

GriekenlandKythira

GriekenlandKythira

Smal is niet breed

huubm

In de hoofdstad van Kythira zijn sommige straatjes zo smal dat je er met een auto net aan door kunt, mits het een smal autootje is dan. Wij zouden het in ieder geval niet gedurfd hebben en waren dan ook verrast door het bord verboden in te rijden vanaf deze zijde.

'241971' door huubm '241971' door huubm

GriekenlandKythira

GriekenlandKythira

Chora

huubm

Op het eiland Kythera ligt in het zuiden van het eiland de hoofdstad Chora. Vanaf het hoog gelegen Kastro, een verdedigingsfort uit vervlogen tijden, Heb je een mooi overzicht over de stad. Je kunt goed zien hoe alles bijna op elkaar gestapeld is om zo dicht mogelijk bij het Kastro en dus de verdediging te wonen.

'241961' door huubm '241961' door huubm

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Vogelparadijs

huubm

Als er ergens een vogelparadijs bestaat dan zou dit ook Nederland kunnen zijn volgens mij. Ze hebben het zo naar de zin in deze uiterwaarden.

'241706' door huubm '241706' door huubm

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Kopje koffie?

huubm

Normaal gesproken is het heerlijk toeven in de buurt van Bronkhorst aan de Gelderse IJssel. Allen als het water wat hoog is zoals vorige week wordt een pauze met een kopje koffie wel wat lastig zonder duikpak.

'241696' door huubm '241696' door huubm

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Into the blues!

huubm

In tijden van economische crisis en de zoveelste afwijzing op een sollicitatie kwam de blues wel even over me. Deze meeuw voelde vorige week natuurlijk al wat er komen ging ;-) Vandaar de titel en de compositie die natuurlijk eigenlijk verkeerd is, maar soms is het goed om eens even buiten het kader te kijken. Net als deze meeuw doet.

'241476' door huubm '241476' door huubm

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Blijf je bij me?

huubm

Twee ganzen waren druk met elkaar in gesprek in de uiterwaarden toen ik eraan kwam. Het was net of ze elkaar de liefde verklaarden en zeiden ik ga nooit meer bij je weg!