hestermaasdam

'971925' door hestermaasdam '971925' door hestermaasdam

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Pico de Arieiro

hestermaasdam

Boven op de Pico do Areeiro is een radarstation. Vanaf het radarstation start de 6km lange wandelweg naar de Pico ruivo. Deze 3 uur durende wandeling, is ongetwijfeld de mooiste van Madeira die zonder gids kan afgewerkt worden. Door het 500 meter hoogteverschil en vaak smalle paden is de wandeling enkel voor geoefende wandelaars en mensen zonder hoogtevrees. Met niet minder dan 5 tunnels, waaronder de 200m lange tunnel door de Pico das Torres, en de vele vergezichten rondom, is dit tevens één van de meest spectaculaire wandelingen op Madeira.

'970516' door hestermaasdam '970516' door hestermaasdam

EthiopiëGondar

EthiopiëGondar

Medhane Alem kerk

hestermaasdam

Het is Timkatfeest in Ethiopië, hier zitten we bij de Medhane Alem kerk in Gondar te wachten op het moment dat de Ark des Verbonds de kerk uitgedragen wordt en in de stoet mee gaat naar het bad van Fasilades. Hier gaan de mensen te water voor een symbolische doop .

'969402' door hestermaasdam '969402' door hestermaasdam

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Rustiek wonen

hestermaasdam

Sillustani is bekend voor zijn pre-Inka graftorens, maar de omgeving is ook de moeite waard. De typische woningen in deze omgeving hebben een toegangspoort naar het ommuurde erf. Een hokje met cavia's voor de consumptie, een schuurtje en een kleine woning.

'967933' door hestermaasdam '967933' door hestermaasdam

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Cabanaconde

hestermaasdam

Na een prachtige wandeling komen we terug in Cabanaconde, een klein dorpje vlakbij de Colca Canyon. Alles gaat hier op het gemak zoals het waarschijnlijk al eeuwen gaat.

'966295' door hestermaasdam '966295' door hestermaasdam

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Pampaneira

hestermaasdam

In het Zuiden van Spanje in de regio Andalusië bevindt zich de streek Las Alpujarras. In de Alpujarras liggen de dorpen Pampaneira, Bubión en Capileira. De pittoreske witte dorpjes zijn trapsgewijs tegen de berg aangebouwd en liggen aan de voet van Pico del Veleta, de twee na hoogste berg van de Sierra Nevada. In de smalle steegjes met witgekalkte huisjes, kleurige bloembakken en fonteinen proef je de Arabische invloed en lijkt het alsof de tijd er heeft stilgestaan.

'965192' door hestermaasdam '965192' door hestermaasdam

MarokkoLegzira

MarokkoLegzira

Legzira

hestermaasdam

Een klein stukje ten noorden van Sidi Ifni ligt Legzira beach. Er zijn hier een paar restaurants maar vooral een prachtig strand met mooie rotsbogen, als je de andere kant op gaat heb je een mooie ruige kust. Van een andere RR er begrepen dat 1 van de rotsbogen ingestort is, deze foto is gemaakt in 2015.

'963526' door hestermaasdam '963526' door hestermaasdam

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Wandelen

hestermaasdam

Wat een prachtig gebied om te wandelen bij de Colca kloof , soms loopt het pad vlak langs de rand van de kloof langs een irrigatiekanaal. We wandelen naar Cabanaconde waar we overnachten.

'962652' door hestermaasdam '962652' door hestermaasdam

RoemeniëKarpaten

RoemeniëKarpaten

Bucegi gebergte

hestermaasdam

Zo'n kleine 200 km. ten noorden van Boekarest liggen 2 dorpjes; Sinaia en Busteni beiden hebben een kabelbaan. Wij waren er buiten het seizoen en niet alles werkte volgens planning. Daarom een tour per jeep gemaakt zo zagen we nog meer leuke en interessante plekken in de bergen. Hier een wandelpad naar "de sfinx" een rots die vanaf een bepaald punt wat weg heeft van de bekende sfinx.

'961061' door hestermaasdam '961061' door hestermaasdam

VietnamNha Trang

VietnamNha Trang

Visjes vangen

hestermaasdam

We zijn onderweg naar Nha Thrang en stoppen voor de lunch bij een restaurant langs een riviertje. Een groep kinderen is hier aan het spelen, sommige zijn een vuurtje aan het maken terwijl anderen proberen visjes te vangen.

'959612' door hestermaasdam '959612' door hestermaasdam

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Patagonische zeeleeuw

hestermaasdam

Een boottochtje naar de Ballestas eilanden is erg leuk om te doen, je ziet veel vogels die op de rotsen zitten maar ook pinguïns en de Patagonische zeeleeuwen liggen heerlijk op de strandjes. Op het moment dat wij er zijn ( april) zijn er erg veel jongen.

'957975' door hestermaasdam '957975' door hestermaasdam

MarokkoSouss-Massa-Draâ

MarokkoSouss-Massa-Draâ

Kasbah Taourit in ...

hestermaasdam

Ouarzazate is een stad in het zuiden van Marokko, in de regio Souss-Massa-Daraâ. Kasba Taourit werd in de 18de eeuw gebouwd en in de 19de eeuw gerenoveerd, en wordt sinds 1994 wederom gerenoveerd. De grotere vertrekken hebben decoraties van sierstucwerk en kleurig beschilderde houten plafonds. Door dit laatste verschild deze kasba van de andere die we bezocht hebben.

'956653' door hestermaasdam '956653' door hestermaasdam

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Isalo Nationaal park

hestermaasdam

Isalo NP. ligt ca. 850 kilometer ten oosten van de hoofdstad Antananarivo, ongeveer 2 dagen rijden langs de Nationale weg 7. Er is een natuurlijke zwembad dat wordt gevoed door een kleine waterval en is omringd door palmbomen. 7 verschillende lemuren kun je hier tegen komen. Het park ligt aan de rand van het hoogland waardoor het natuurschoon erg gevarieerd is.

'954935' door hestermaasdam '954935' door hestermaasdam

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Reserva National de.

hestermaasdam

De vicuña's waren bijna uitgestorven. Dit was begonnen tijdens de conquista, met de komst van de Spanjaarden. De wol van deze dieren was zeer gewild en behoorde tot de waardevolste ter wereld. In tegenstelling tot de Inca's, die hun wol ook waardeerden, maakten de Spanjaarden jacht op de dieren. Hierdoor raakte de soort bijna uitgestorven. In 1825 werd het dier officieel beschermd door een wet van Simon Bolivar. Dit was de eerste soort die in Zuid-Amerika officieel werd beschermd. Tegenwoordig worden de dieren beschermd in een aantal reservaten in Peru en Bolivia. Hier wordt ook weer de oude methode van de Inca's gebruikt om hun (nog steeds) kostbare wol te winnen.

'951345' door hestermaasdam '951345' door hestermaasdam

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

Waterpoppen theater

hestermaasdam

Waterpoppentheater Het in de Rode rivierdelta ontstane en misschien wel duizend jaar oude Roi Nuoc ( waterpoppentheater) is één van de meest authentieke expressievormen uit de Vietnamese cultuur. Vroeger werden de voorstellingen in dorpen- op rivieren, meren of rijstvelden gehouden. Tegenwoordig vinden ze plaats in grote waterbassins in theaters. De poppenspelers staan achter het podium tot hun middel in het water en bewegen hun houten poppen op de muziek van een traditioneel orkest. Trucages met vuurspuwende draken, rook en vuurwerk verlevendigen de voorstelling. De verhalen spelen zich af in een eeuwenoude boerencultuur waarin traditionele personages,oorlogshelden, corrupte landheren en wrede heersers de hoofdrol spelen.

'949869' door hestermaasdam '949869' door hestermaasdam

RoemeniëCraiova

RoemeniëCraiova

Terug in de tijd

hestermaasdam

We rijden via binnenwegen van Drobeta Turnu Severin naar Craiova. Hier kom je geen toeristen tegen maar wel volop paard-en-wagens en schaap en geiten hoeders, in een prachtig glooiend landschap. Koffie drinken uit een automaat bij kleine supermarkt en een toiletstop in de bosjes heeft ook zo zijn charmes!

'948596' door hestermaasdam '948596' door hestermaasdam

PeruArequipa

PeruArequipa

Santa Catalina...kloo

hestermaasdam

Het Santa Catalina klooster is in 1580 gesticht door María de Guzmán, een rijke weduwe die afstand deed van haar bezittingen en non werd. Soms woonden hier bijna 200 dominicanessen en hun bedienden. Omdat de nonnen de gelofte van afzondering hadden afgelegd bleven ze altijd binnen de muren waardoor het een stad in een stad werd. In 1970 werd het klooster opengesteld voor publiek. Er wonen nu nog zo'n 20 nonnen in een afgesloten gedeelte. Prachtige plek om te verkennen met smalle straatjes veel open keukens met klei ovens, de eenvoudige kamers van de nonnen ,mooie kleurige muren, echt een aanrader.

'945991' door hestermaasdam '945991' door hestermaasdam

MarokkoMeknes

MarokkoMeknes

Leerlooierij in Mekne

hestermaasdam

Na lang zoeken vinden we de leerlooierij in Meknes, 1 van de personeelsleden wil ons graag rondleiden en uitleg geven over de gang van zaken. Leuk om deze plek te bezoeken want hier komen verder geen toeristen. Op deze rol worden de huiden van de laatste restjes vlees ontdaan.

'944406' door hestermaasdam '944406' door hestermaasdam

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Paracas NP

hestermaasdam

We wachten op de boot om een tochtje te maken naar de Ballestas eilanden, dat wachten mag best even duren want ik geniet van de vele watervogels die hier te zien zijn. Hier de wulp, een strandloper en een witte reiger.

'943320' door hestermaasdam '943320' door hestermaasdam

SpanjeCastilla-La Mancha

SpanjeCastilla-La Mancha

Mota del Cuervo

hestermaasdam

Het dorp Mota del Cuervo, is niets bijzonders maar op een berg ( Balcon de la Mancha) staan 7 witte molens die wel een bezoekje waard zijn. De molens zijn ingericht als een mini-museum (gratis), maar vooral het uitzicht over de vlakte van La Mancha is prachtig. Ook staan er sculpturen in ijzer van Don Quichotte, Sancho Pancha en Dulcinea.

'941070' door hestermaasdam '941070' door hestermaasdam

EthiopiëGondar

EthiopiëGondar

Even buurten

hestermaasdam

We genieten van het Timkat festival in Gondar en even uitrusten op een terrasje hoort daar ook bij. Deze 2 meiden kwamen even buurten en leunden met hun ellebogen op tafel om ons eens goed te bekijken. Dat ze een beetje vreemde kleur hebben komt door de kleur van de parasol.

'938335' door hestermaasdam '938335' door hestermaasdam

EthiopiëGondar

EthiopiëGondar

Timkat festival

hestermaasdam

Bij dit feest wordt herdacht dat Jezus gedoopt werd door Johannes de Doper. Bij het bad van Fasilades wordt het water gezegend door een priester en dan gaan de gelovigen te water voor een symbolische doop. Uit de wijde omgeving komen mensen naar Gondar. Deze meisjes zijn nog even aan het oefenen want straks gaan ze zingend in de processie mee naar het bad van Fasilades.

'933724' door hestermaasdam '933724' door hestermaasdam

PeruNazca en de zuidkust

PeruNazca en de zuidkust

Graven van Chauchilla

hestermaasdam

Chauchilla ligt op 28 kilometer van Nazca, in een droge woestijn en is een pre-Inca begraafplaats. Jarenlang werd deze plek ontheiligd door grafrovers en schatzoekers, op zoek naar de rijkdommen die met de mummies begraven werden. De graftombes werden vernietigd, en alle schatten – keramiek, waardevolle stoffen, gouden en zilveren objecten – meegenomen. Alleen de mummies bleven achter, verspreid over de woestijn, die ervoor zorgde dat ze verder intact bleven. En ze liggen er nog steeds.

'931190' door hestermaasdam '931190' door hestermaasdam

MongoliëGobiwoestijn

MongoliëGobiwoestijn

Bayanzag (Flaming...c

hestermaasdam

De Flaming Cliffs (Vlammende Rotsen) genoemd, is een regio in de Gobiwoestijn. De Amerikaanse paleontoloog Roy Chapman Andrews bezocht het gebied in 1920 en gaf het de naam Flaming Cliffs vanwege de vlammend-oranje gloed van de rotsen. Hier werden veel dinosaurusfossielen gevonden.

'928792' door hestermaasdam '928792' door hestermaasdam

RoemeniëKarpaten

RoemeniëKarpaten

Orthodox klooster in.

hestermaasdam

We rijden op de 75 naar het westen door de Aries vallei, hier lijkt de tijd stil te staan, rustige wegen mensen op het land aan het werk. Lastig om een hotel te vinden, die zijn hier niet veel maar is uiteindelijk toch gelukt. Vlakbij ligt Lupsa en daar is een oud klooster; kost nog even moeite om het te vinden. Prachtige plek met veel groen en een mooi oud houten kerkje met prachtige muurschilderingen.