hestermaasdam

'845291' door hestermaasdam '845291' door hestermaasdam

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Kuieren

hestermaasdam

We zijn onderweg naar Cabanaconde bij de Colca canyon en stoppen voor de lunch in Chivay. Daar op het gemak op een stoeprand gezeten en genieten van wat er zoal voorbij komt.

'845267' door hestermaasdam '845267' door hestermaasdam

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Colca Canyon

hestermaasdam

Wat een prachtig gebied om te wandelen bij de Colca kloof , soms loopt het pad vlak langs de rand van de kloof. Aan de andere kant van de Colca zie je paadjes naar een dorp lopen wat echt alleen te voet bereikbaar is.

'845237' door hestermaasdam '845237' door hestermaasdam

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Cafébaas

hestermaasdam

We zijn op het dorpsplein van Amantaní, een eiland in het Titicacameer en besluiten wat te drinken in een cafe'tje. Deze man is de eigenaar en blijkt ook nog getrouwd met de dame waar we logeren. ( homestay) Die heeft zijn zaakjes wel voor elkaar.

'845218' door hestermaasdam '845218' door hestermaasdam

PeruNazca en de zuidkust

PeruNazca en de zuidkust

Nazca lijnen - de spi

hestermaasdam

De tientallen figuren van dieren, honderden geometrische vormen en duizenden lijnen en lijnenspellen zijn in het woestijnzand van de hoogvlakte van Peru lang bewaard gebleven. De hoogvlakte is een van de droogste gebieden op aarde met een gemiddelde jaartemperatuur van 25 graden Celsius. Het is er bijna altijd windstil en er valt vrijwel geen regen, zodat de lijnen duizenden jaren bewaard bleven. We vonden het prachtig om in een klein vliegtuigje over dit gebied te vliegen, de co-piloot gaf duidelijke aanwijzingen zodat we zeker niets zouden missen.

'845192' door hestermaasdam '845192' door hestermaasdam

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Pandareservaat

hestermaasdam

Het pandareservaat is ten zuiden van Chengdu gelegen. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar de met uitsterven bedreigde beren. Er wordt geprobeerd panda's te fokken om zo het uitsterven van deze soort tegen te gaan.

'845134' door hestermaasdam '845134' door hestermaasdam

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Ganges

hestermaasdam

Vroeg op staan en op een bootje over de Ganges. Veel Westerse, maar misschien nog wel meer Indische toeristen die dit ook doen. Als de zon te voorschijn komt zijn alle ogen daar op gericht en laten we de ghats achter ons voor wat het is. De zon begroeten wordt door de Indiërs nooit overgeslagen.

'845095' door hestermaasdam '845095' door hestermaasdam

EthiopiëDanakil

EthiopiëDanakil

Zwavelmeer

hestermaasdam

De Danakildepressie of Afar-driehoek is een gebied in de Hoorn van Afrika, waar drie tektonische platen samenkomen. Bij de driehoek bewegen deze platen zich langzaam uit elkaar, wat met grote regelmaat aardbevingen veroorzaakt. In de Afar driehoek liggen drie bijzondere gebieden: de Danakil woestijn, het Assalmeer en Dallol. Het Assalmeer omvat het laagste punt van Afrika, op 155 meter onder de zeespiegel. Dit gebied, met vele vulkanische activiteiten en zoutformaties, is een van de indrukwekkendste plekken in Ethiopië. Het gesteente van de Danakildepressie bestaat vooral uit basalt. Dallol is een van de warmste plekken ter wereld. Doordat het grondwater en magma hier samenkomen veranderen zwavel, ijzeroxyde, zout en andere mineralen in de kleuren groen en neon geel.

'845030' door hestermaasdam '845030' door hestermaasdam

PeruCusco

PeruCusco

Cusco

hestermaasdam

We zitten op één van de smalle balkonnetjes op de Plaza de Armas in Cusco. Grote donkere wolken naderen de stad, maar de verwachte regen komt niet. Wel komt het zonnetje er soms door en zorgt voor mooie kleuren.

'844965' door hestermaasdam '844965' door hestermaasdam

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Humboldt pinguïn

hestermaasdam

Een boottochtje in Paracas NP. naar de Ballestas eilanden is prachtig om te doen. Op de eilanden in zee zitten verschillende vogels, ook veel zeeleeuwen die lekker zonnen op de rotsen. Bovenop de rotsen zagen we deze Humboldt pinguïns waggelen.

'844907' door hestermaasdam '844907' door hestermaasdam

Peru

Peru

Candelabra

hestermaasdam

Voor de kust van Peru, in het Paracas Nationaal park kun je een boottocht maken naar de Ballestas eilanden. Hier zijn veel vogels en zeeleeuwen te vinden. Maar eerst komen we langs de Candelabra, een geoglyph van zo'n 200 voor Christus; de tijd van de Paracas cultuur. Op de voorgrond drie Humboldt genten.

'844866' door hestermaasdam '844866' door hestermaasdam

India

India

Ceremonie

hestermaasdam

Deze ceremonie wordt een jaar na het overlijden van een familielid gehouden, een week na het overlijden wordt er ook 1 gehouden maar dan zie je altijd wel mensen erbij met een kaalgeschoren hoofd Er wordt olie gegoten, iets met een deegbal gedaan onder begeleiding van een geestelijke. Wij hebben geen idee wat het precies inhoudt.

'844803' door hestermaasdam '844803' door hestermaasdam

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

Patricia

hestermaasdam

We zijn met een bootje afgezet op de punt van het eiland Taquile in het Titicaca meer. Er is een verhard wandelpad aangelegd, er rijden geen auto's op dit eiland. Prachtig eiland met vrouwen die aan het spinnen zijn tijdens een wandeling en mannen die breien. Dit meisje was nieuwsgierig naar die vreemdelingen en kwam bij ons zitten. We maken een praatje en zetten onze wandeling voort richting het centrum.

'572934' door hestermaasdam '572934' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Bijzondere vormen

hestermaasdam

De Danakildepressie of Afar-driehoek is een gebied in de Hoorn van Afrika, waar drie tektonische platen samenkomen. Bij de driehoek bewegen deze platen zich langzaam uit elkaar, wat met grote regelmaat aardbevingen veroorzaakt. In de Afar driehoek liggen drie bijzondere gebieden: de Danakil woestijn, het Assalmeer en Dallol. Dit gebied, met vele vulkanische activiteiten en zoutformaties, is een van de indrukwekkendste plekken in Ethiopië. Het gesteente van de Danakildepressie bestaat vooral uit basalt. Dallol is een van de warmste plekken ter wereld. Doordat het grondwater en magma hier samenkomen veranderen zwavel, ijzeroxyde, zout en andere mineralen in de kleuren groen en neon geel. Hier een detailopname gemaakt bij Dallol.

'572894' door hestermaasdam '572894' door hestermaasdam

SpanjeCastilla-La Mancha

SpanjeCastilla-La Mancha

Iglesia del Salvador

hestermaasdam

Cuenca is bekend om zijn "hangende"huizen maar het is verder ook een leuke stad om te verkennen en door de smalle straatjes te slenteren. Hier een doorkijkje met zicht op de Iglesia del Salvador

'572849' door hestermaasdam '572849' door hestermaasdam

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Schrobben

hestermaasdam

Als we door de Gali's lopen komen we terecht op een binnenplaatsje, hier zit een man zijn voeten te schrobben. Dat is wel nodig als je altijd op blote voeten loopt. De andere man zit rustig te mediteren.

'572833' door hestermaasdam '572833' door hestermaasdam

MarokkoSahara

MarokkoSahara

Kamelenman

hestermaasdam

We gaan de woestijn in op een kameel en overnachten daar. Natuurlijk gaan er een paar begeleiders mee en die hebben er geen probleem mee dat we een foto maken.

'572783' door hestermaasdam '572783' door hestermaasdam

MarokkoTodra Gorge

MarokkoTodra Gorge

Tinghir oase

hestermaasdam

Tinghir is een oasis van ongeveer 30 kilometer lang en ongeveer 4 kilometer breed. Het klimaat is dor en subtropisch : hete, droge winters in verhouding tot de hoogte (1.430 meter). Er zijn een paar regendagen per jaar, met de grootste neerslag in herfst en winter. Er is een netwerk van leidingen en irrigatiekanalen die het zeldzame regenwater opvangen.

'572731' door hestermaasdam '572731' door hestermaasdam

EthiopiëLalibela

EthiopiëLalibela

Na, akuta la,ab

hestermaasdam

Deze bijzondere rotskerk ligt zo'n 7 km. buiten Lalibela. Wij zijn er lopend naar toe gegaan dat is goed te doen. Omdat het markt was in Lalibela kwamen we veel mensen met vee en andere goederen tegen wat het extra leuk maakte. Deze priester poseerde graag voor ons, de beetje sneu aandoende man vond het geloof ik iets minder....

'572686' door hestermaasdam '572686' door hestermaasdam

MarokkoRabat

MarokkoRabat

Necropool Chella

hestermaasdam

Sala was een Romeinse stad in de Romeinse provincie Mauretania Tingitana,nu bekend als Chella. Na de val van het Romeinse Rijk geraakten vele steden in verval, zo ook Sala. In 1154 werd de stad verlaten ten gunste van het nabijgelegen Salè. De Almohaden gebruikten de inmiddels verlaten stad als necropolis. Tijdens een zware aardbeving in de 18e eeuw raakten de overblijfselen van de stad zwaar beschadigd. Op de plaats waar vroeger Sala lag is nu Rabat gelegen.

'572648' door hestermaasdam '572648' door hestermaasdam

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Oefenen

hestermaasdam

In Bwindi impenetrable NP. ontmoeten we een familie gorilla's, wat prachtig is om te zien. Vooral deze kleine die wat onhandig in bomen klom en dan stuntelig naar beneden gleed.

'572582' door hestermaasdam '572582' door hestermaasdam

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

In de gali's

hestermaasdam

In de smalle straatjes achter de ghats; de Gali's , zitten deze mannen hun groenten te verkopen. Ze hebben een piepklein onderkomen gevonden waar ze net in kunnen zitten.

'572530' door hestermaasdam '572530' door hestermaasdam

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Tankstop

hestermaasdam

Onderweg van Kibale forest naar Queen Elisabeth NP. We stoppen in een dorpje om te tanken, er zijn hier veel mensen op de been, er blijkt een olifant door het dorp te lopen die verjaagt moet worden. Deze jongens vinden de toeristen interessanter dan de olifant.

'572475' door hestermaasdam '572475' door hestermaasdam

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Dhamekh stoepa

hestermaasdam

in het noorden van Varanasi ligt Sarnath. Alle oude bouwwerken die in Sarnath stonden werden beschadigd tijdens de mosliminvasies, ( eind 12de eeuw) , vaak door brand. De Dhamekh Stoepa is 39 meter hoog en 28 meter in doorsnede. De groep Chinezen in de witte gewaden zijn op pelgrimstocht.

'572405' door hestermaasdam '572405' door hestermaasdam

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Groene zeeschildpad

hestermaasdam

Ik ben gewend om in Egypte te snorkelen waar ik zelf bepaal wanneer ik ga en hoelang ik ergens blijf kijken. Als je met een boot mee gaat moet je bij de gids blijven die meegaat. Die ging mij ook nog eens veel te snel, bijna geen tijd om foto 's te maken. Ik was erg blij met deze schildpad die naast mij zwom, ik was natuurlijk niet snel genoeg om hem bij te houden.