hestermaasdam

'1104684' door hestermaasdam '1104684' door hestermaasdam

MarokkoMeknes

MarokkoMeknes

Graanopslag

hestermaasdam

De Heri es -Souani graanopslag telt 29 hallen, de dikke muren en een ondergronds gangenstelsel zorgden voor een constante temperatuur. De plafonds zijn naar beneden gekomen tijdens de aardbeving van 1755.

'1104658' door hestermaasdam '1104658' door hestermaasdam

MarokkoFès

MarokkoFès

Mozaïek

hestermaasdam

We bezoeken een pottenbakkerij in Fès, wat een prachtige spullen verkopen ze. Mooie mozaïek tuintafels in alle soorten en maten, prachtige bijzettafels, mooie potten en schalen. Het is allemaal lastig meenemen dus niets gekocht maar wel met bewondering gekeken hoe al dit moois gemaakt wordt. Hier wordt gewerkt aan een tafelblad.

'1104612' door hestermaasdam '1104612' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Tentendorp in...Pachm

hestermaasdam

Vlak achter het dorp Pachmarhi is een tentendorp, omdat onze gids deze mensen kent mogen we hier ook een bezoekje brengen. Sommige mensen wonen onder een overhangende rots, anderen hebben een simpel huisje gebouwd en sommigen wonen daadwerkelijk in een tent.

'1104549' door hestermaasdam '1104549' door hestermaasdam

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Hamerkop

hestermaasdam

Het Queen Elizabeth National Park van bijna 2000 km² grenst in het noorden aan de Rwenzori bergen en in het westen aan Lake Edward. Het was een van de parken met de grootste rijkdom aan wild, maar ook hier werden veel dieren tijdens de oorlog met Tanzania en latere onlusten gedecimeerd. Gelukkig is het wildbestand de laatste jaren gegroeid en nog groeiende. Terwijl wij in een jeep over een brug reden bleef deze Hamerkop mooi op de leuning zitten.

'1104495' door hestermaasdam '1104495' door hestermaasdam

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Koraalduivels

hestermaasdam

Twee kleine koraalduivels die blijkbaar verjaagd zijn door een rog, waar je de staart rechts in beeld nog van kan zien. De rog heeft beschutting gezocht in een grote potscherf waar we eerder ook een koraalduivel zagen. Wie het eerst komt wie het eerst maalt waarschijnlijk. ( geopend is de foto scherp)

'1104467' door hestermaasdam '1104467' door hestermaasdam

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Virupaksha tempel

hestermaasdam

Virupaksha tempel in Hampi Deze tempel, gelegen aan de Tungabadra rivier, is de oudste functionerende tempel in India, die sinds de 7e eeuw na Christus in gebruik was. De Virupaksha-tempel maakte ooit deel uit van de koninklijke stad Vijayanagar, de hoofdstad van het Vijayanagar-rijk. Hoewel de tempel nog steeds intact is, is de rest van de stad nu grotendeels in puin. Het Virupaksha-tempelcomplex bestaat uit drie torens en is gewijd aan de godheid Shiva, die hier bekend staat als Virupaksha.

'1104416' door hestermaasdam '1104416' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Mandu

hestermaasdam

Hooggelegen boven de vlakte van de Narmada rivier, herbergt Mandu de beste voorbeelden van Afghaanse architectuur in heel India. Ooit in de 6de eeuw- onder de naam Mandva- gesticht door een Rajput- prins, verwierf Mandu pas echt aanzien toen Raja Bhoj er in de 10de eeuw een geweldig fort liet bouwen. Wij liepen richting Mandu en "pakten" onderweg verschillende graftombes mee die hier verspreid over het land staan. We werden gevolgd door dit groepje die die buitenlanders wel interessant vinden.

'1104368' door hestermaasdam '1104368' door hestermaasdam

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Cerna vallei

hestermaasdam

Vanuit Targu Jiu rijden we via de DN67D naar de Cerna vallei. Het is een mooie rit die in onze reisgids beschreven staat en zo komen we in kleine dorpjes, oude kloosters en zien schaapherders met hun schapen , allemaal in een prachtig landschap.

'1104309' door hestermaasdam '1104309' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Markt in Nalcha

hestermaasdam

Je moet hoe dan ook in Nalcha zien te komen want er is markt en de boodschappen moeten tenslotte toch gedaan worden. En er is best nog een plekje in het busje, waar een wil is, is een weg.

'1104250' door hestermaasdam '1104250' door hestermaasdam

EthiopiëOromiya

EthiopiëOromiya

Gezellig eten

hestermaasdam

Na een heerlijk weekend in Bishangari lodge zo'n 250 km. ten zuiden van Addis Abeba, reizen we terug naar Addis Abeba. Om een beetje in dezelfde sferen te blijven ; (veel vogels gezien bij Bishangari lodge) komt er tijdens de lunch een vogeltje eten in de struik naast mijn tafel. Er zitten in ieder geval genoeg luizen.

'1104144' door hestermaasdam '1104144' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Markt in Nalcha

hestermaasdam

Tussen Ujjain en Mandu ligt Nalcha, daar is een markt, dus een goede reden om hier te stoppen en de benen te strekken. Veel te zien hier en dat vindt deze man ook, hij heeft niets te verkopen maar genoeg te kijken.

'1104121' door hestermaasdam '1104121' door hestermaasdam

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Hampi

hestermaasdam

De ruïnes van Hampi verspreid over 4.100 hectaren, is beschreven door UNESCO als plaats met meer dan 1.600 overblijfselen van het laatste grote Hindoe Koninkrijk in Zuid-India. De ruïnes vormen de resten van de vroegere stad Vijayanagar, de hoofdstad van het Vijayanagarrijk. In de Zanana omsluiting zijn de olifantstallen en dit beeld van een olifant waar deze mensen bij poseerden.

'1104069' door hestermaasdam '1104069' door hestermaasdam

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Onderwaterwereld

hestermaasdam

Ik kan er geen genoeg van krijgen, heerlijk 2 weken lang snorkelen, zo vanaf het strand het water in. Goed om van niemand afhankelijk te zijn en daardoor op tijd te moeten letten omdat je met een boot mee moet en bij de gids moet blijven Nee daar heb je geen last van als je een hotel neemt met een "huisrif", volop genieten van vissen en mooie koralen.

'1104039' door hestermaasdam '1104039' door hestermaasdam

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Harishchandra ghat

hestermaasdam

Op de Harishchandra ghat mogen alleen mensen gecremeerd worden die een natuurlijke dood gestorven zijn. Op de Manikarnika ghat mensen die vermoord zijn of verongelukt. De as wordt in een urn gedaan en later door een priester over de Ganges uitgestrooid. Sadhoes, zwangere vrouwen en mensen met lepra worden in doeken gewikkeld en met stenen verzwaard in de Ganges afgezonken. Ook mensen die dood gaan van een Cobra beet worden op die manier weggewerkt.

'1103988' door hestermaasdam '1103988' door hestermaasdam

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Puno

hestermaasdam

We lopen nog een laatste maal door Puno, straks gaan we de bus in naar Cusco. Op de trappen van het plein zien we dit stel, het is nog vroeg dus ze hebben hun spulletjes nog niet uitgestald. Dan nog maar even appen ….

'1103923' door hestermaasdam '1103923' door hestermaasdam

UgandaLake Bunyonyi

UgandaLake Bunyonyi

Genieten van het...ui

hestermaasdam

Deze dame zagen we in de omgeving van Crater Bay , ze liep bergop en stond even stil om van het uitzicht te genieten maar het kan ook zijn dat ze even op adem moest komen, of een bekende zag bergafwaarts :)

'1103893' door hestermaasdam '1103893' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Langs de Betwa rivier

hestermaasdam

Het is nog vroeg als we het stadje Orchha gaan verkennen, de Betwa rivier loopt door het stadje en daar is al flink wat bedrijvigheid, de was moet gedaan worden en als je er dan toch bent kun je zelf ook gelijk even badderen.

'1103862' door hestermaasdam '1103862' door hestermaasdam

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Groenten wassen

hestermaasdam

We hebben een boottocht gemaakt op het Erhaimeer en worden net buiten Dalí weer aan land afgezet om het laatste stuk naar ons hotel te lopen. De mensen zijn bezig op de akkers of op hun erf rijst uitspreiden om te laden drogen. En hier wordt de groente keurig gewassen en gebundeld, klaar voor de verkoop.

'1103781' door hestermaasdam '1103781' door hestermaasdam

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Kokerworm

hestermaasdam

De kerstboomkokerworm leeft in een kalkkoker in levend koraal, in dit geval in vuur plaatkoraal en kan 20 jaar oud worden. Bij gevaar duikt de kokerworm helemaal weg in zijn koker. Als snorkelaar drijf je op de golven en maakt dus ook de beweging van de golven, het valt dan niet altijd mee om zoiets kleins als de kokerworm scherp in beeld te krijgen, maar na zo'n 12 pogingen is dit het resultaat. ( de foto is geopend scherper)

'1103738' door hestermaasdam '1103738' door hestermaasdam

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Inbreker

hestermaasdam

Badami is bekend voor zijn grottempels uit de 6de tot 8ste eeuw met prachtige beeldhouwwerken. Het dorpje zelf is ook de moeite waard met een levendig straatbeeld. Niets is er veilig voor deze apen; teilen met water worden omgegooid en een deur niet op slot doen is vragen om problemen. Deze aap controleert of de deur echt niet open te maken is.

'1103682' door hestermaasdam '1103682' door hestermaasdam

IndiaHaiderabad

IndiaHaiderabad

Bangles maken

hestermaasdam

In het centrum van Haiderbad is de Laadbazaar, hier is alles te koop wat men maar nodig kan hebben van feestjurk tot kop en schotel. Deze mannen zijn bezig met armbanden maken die de vrouwen rijen dik om hun armen dragen.

'1103631' door hestermaasdam '1103631' door hestermaasdam

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Picchu

hestermaasdam

Er rijden 24 bussen af en aan vanuit Aquas Calientes naar de Machu Picchu. De wachttijd valt ons nog mee, we waren op het ergste voorbereid, maar april schijnt nog een redelijk rustige maand te zijn. Wij waren hier 19 jaar geleden en dat was een heel andere ervaring ook voor het stadje Aquas Calientes daar herkennen we alleen de spoorlijn nog van. Bij de Machu Picchu moet je nu een vaste 1 richting route lopen vanwege de drukte.... Het blijft een mooie plek maar we hadden beter nooit terug kunnen gaan.

'1103568' door hestermaasdam '1103568' door hestermaasdam

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Tinerhir

hestermaasdam

Tinerhir heeft ruim 40.000 inwoners en ligt tussen de Hoge Atlas in het noorden en de Anti-Atlas in het zuiden. Het is leuk om door de tuinen te wandelen , ook de Todrakloof ligt hier. Vond ik persoonlijk een beetje tegenvallen; de autoweg loopt erdoor , ernaast een rivier. Tja ik had niet op die autoweg gerekend....

'1103499' door hestermaasdam '1103499' door hestermaasdam

EthiopiëGondar

EthiopiëGondar

Voorbijgangers

hestermaasdam

Wij hebben een soort van terras gevonden waar we koffie drinken, dit gaat wel wat tijd in beslag nemen want dat is in Ethiopïe een ceremonieel gebeuren van koffiebonen branden tot het drinken zelf. Geeft niets want er zijn veel mensen op de been tijdens het Timkat festival en wat is er nu leuker dan mensen kijken vanaf een terrasje.