hestermaasdam

'1095760' door hestermaasdam '1095760' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Roodbuik Buulbuul

hestermaasdam

In Orchha overnachten we in Betwa Cottages; huisjes en luxe tenten in een park waar ook nogal veel vogels zitten. Deze Buulbuul bleef rustig zitten terwijl ik wat dichterbij kwam.

'1095725' door hestermaasdam '1095725' door hestermaasdam

EthiopiëOromiya

EthiopiëOromiya

Langano meer

hestermaasdam

Bishangari lodge is een heerlijke plek om een paar dagen door te brengen , het ligt 250 km. ten zuiden van Addis Abeba, de lodges grenzen aan een natuurgebied waar veel vogels te zien zijn, maar ook apen en wrattenzwijnen. Het meer is veilig om in te zwemmen al moet je het water wel delen met nijlpaarden, die zitten iets verderop aan de kust waar ze kunnen grazen. Bij Langano meer bespreken we een gids om samen vogels te spotten, er zitten genoeg vogels hier dus dat was succesvol. We eindigen bij de gids thuis in zijn dorp voor een koffieceremonie. Hier zien we het erf bij zijn huisje.

'1095698' door hestermaasdam '1095698' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Wegrestaurant

hestermaasdam

Op een rit van zo'n 160 km. van Ujjain naar Mandu (5 uur rijden) is het fijn om een wegrestaurant tegen te komen en even wat te drinken. Deze mensen hebben boodschappen gedaan om vervolgens weer allemaal in de vrachtwagen te stappen en hun weg te vervolgen. In 1998 hebben we een reis door India gemaakt, toen waren er nog geen wegrestaurants en was het soms echt afzien op hele slechte wegen en een oude bus met veel te kleine stoelen voor ons westerlingen. De verbeteringen in India maken een groot verschil in positieve zin.

'1095673' door hestermaasdam '1095673' door hestermaasdam

SpanjeCastilla-La Mancha

SpanjeCastilla-La Mancha

Hoces del río...Durat

hestermaasdam

Duraton river canyon natural park ligt bij het dorpje Sepúlveda , in dit dorpje kun je informatie vinden over het park in de voormalige kerk van Santiago. Er is een wandeling van 10 km. door de canyon, heb je geen zin om dit stuk terug te lopen, aan het einde van de wandeling is bovenaan de canyon een bushalte. Verder kun je er ook met de auto toeren en wat mooie uitzichtpunten aandoen.

'1095599' door hestermaasdam '1095599' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

OP het treinstation

hestermaasdam

We wachten op het treinstation in Satna op de trein die ons naar Pipariya brengt. Het is niet erg om even te wachten, er is genoeg te zien op het perron. Deze dames stonden geïnteresseerd naar ons te kijken. Hun mannen hadden het zich gemakkelijk gemaakt en lagen languit op een kleedje midden op het perron.

'1095567' door hestermaasdam '1095567' door hestermaasdam

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Hindu tempel

hestermaasdam

Ellora is een oud dorp 30 km verwijderd van de stad Aurangabad , beroemd om zijn prachtige rotsarchitectuur bestaande uit ruim honderd grotten, waarvan er 34 toegankelijk zijn: boeddhistische (grotten nrs. 1-12), hindoeïstische (grotten nrs. 13-29) en jaïnistische (grotten nrs. 30-34) grottempels en kloosters gebouwd tussen de 6e en 10e eeuw na Christus. Deze structuren werden opgegraven uit het basalt van het verticale deel van de Charanandri-heuvels. Deze drie verschillende godsdiensten toont de toendertijd godsdienstige tolerantie aan. Deze grotten van Ellora zijn in 1983 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

'1095543' door hestermaasdam '1095543' door hestermaasdam

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Wachten

hestermaasdam

Ellora is een oud dorp 30 km verwijderd van de stad Aurangabad , beroemd om zijn prachtige rotsarchitectuur bestaande uit ruim honderd grotten, waarvan er 34 toegankelijk zijn. Wij zitten in een bus te wachten die ons naar de meest ver weg gelegen grotten zal brengen, het is 38 graden dus willen we onze krachten sparen. Deze mannen zitten niet op de bus te wachten maar gewoon mensen te kijken en af en toe een tukje te doen.

'1095515' door hestermaasdam '1095515' door hestermaasdam

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Lachen!

hestermaasdam

We wandelen door het kleine plaatsje Berrem, smalle straatjes, lemen huizen en vriendelijke mensen. Het kleinste mannetje op de foto begon te schaterlachen toen hij ons zag en is daar ook niet meer mee opgehouden. Het werkte wel aanstekelijk!

'1095491' door hestermaasdam '1095491' door hestermaasdam

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

Wagen vol met?

hestermaasdam

We rijden richting Casablanca maar stoppen onderweg in een dorpje voor een koffiepauze. Ik zie deze ezelkar aan komen en zie eerst niet goed wat deze man vervoert, het lijkt wel afval maar het blijken kippen te zijn.

'1095456' door hestermaasdam '1095456' door hestermaasdam

UgandaNoord Uganda

UgandaNoord Uganda

Kidepo nationaal park

hestermaasdam

Het Kidepo Valley Nationaal Park is het meest afgelegen Oegandese wildpark in het uiterste noordoosten van het land, grenzend aan Zuid-Sudan en Noordwest-Kenia. Glooiende savannes, onderbroken door rotspartijen (‘kopjes’) en in de verte loodrechte granieten bergen, geven het park landschappelijk de fraaiste panorama’s van Oeganda. Veel toeristen komen (nog) niet hier wat het nog leuker maakt.

'1095430' door hestermaasdam '1095430' door hestermaasdam

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Stenen woud

hestermaasdam

Het Stenen Woud bestaat uit grote formaties kalksteenrotsen , ooit was dit een ondiepe koraalzee. Het werd later door omhoog stuwende krachten opgeheven tot het huidige niveau, waarna de erosie er vat op kreeg. Leuk om over de smalle paadjes en trappen te gaan, er is ook een paviljoen wat je beter kan mijden want daar gaan de Chinezen graag heen en dat zijn er nog al wat.

'1095408' door hestermaasdam '1095408' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Net te laat!

hestermaasdam

Orchha Na het paleis op een eiland in de Betwa rivier bezocht te hebben lopen we naar het dorp om de Ram Raja tempel ( van oorsprong een paleis) te bezoeken. Ik zie een koe met haar kop in een auto om een hapje te nemen van de bloemenkrans aan de spiegel. Als ik vlakbij kom staat de koe onschuldig voor zich uit te kijken: ik doe niets hoor.....

'1095386' door hestermaasdam '1095386' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Steenfabriek 4

hestermaasdam

Langs de weg naar Omkareshwar stoppen we bij een steenfabriek, hier zie je er best veel van onderweg en dan is het leuk om toch eens wat beter te kijken. Het is 37 graden C. en dan heel de dag in de brandende zon met zware klei sjouwen.  De mensen zijn erg vriendelijk en vinden het leuk dat wij foto's maken. Hier wordt de net gemaakte kleimassa neergestort en door de vrouw nog wat nagekneed en in een strakke baan gevormd, klaar voor de steenmal.

'1095344' door hestermaasdam '1095344' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Steenfabriek 3

hestermaasdam

Langs de weg naar Omkareshwar stoppen we bij een steenfabriek, hier zie je er best veel van onderweg en dan is het leuk om toch eens wat beter te kijken. Het is 37 graden C. en dan heel de dag in de brandende zon met zware klei sjouwen. De mensen zijn erg vriendelijk en vinden het leuk dat wij foto's maken. Hier wordt de grond gemengd terwijl er water bij komt, dan op de kar geladen om een paar meter verder er weer af te halen en in een mal stenen te vormen.

'1095267' door hestermaasdam '1095267' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Steenfabriek 2

hestermaasdam

Langs de weg naar Omkareshwar stoppen we bij een steenfabriek, hier zie je er best veel van onderweg en dan is het leuk om toch eens wat beter te kijken. Het is 37 graden C. en dan heel de dag in de brandende zon met zware klei sjouwen. De mensen zijn erg vriendelijk en vinden het leuk dat wij foto's maken. Deze dame is bezig met de klei die net gebracht is door een collega , er zitten soms nog wat grotere stukjes in die ze dan fijn knijpt.

'1095146' door hestermaasdam '1095146' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Steenfabriek

hestermaasdam

Langs de weg naar Omkareshwar stoppen we bij een steenfabriek, hier zie je er best veel van onderweg en dan is het leuk om toch eens wat beter te kijken. Het is 37 graden C. en dan heel de dag in de brandende zon met zware klei sjouwen. Het is een mooi gezicht al die strakke stenen muurtjes gestapeld en weer andere uitgestald om te drogen.

'1095122' door hestermaasdam '1095122' door hestermaasdam

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Ooijpolder

hestermaasdam

Een wandeling door de Ooijpolder brengt je langs de oevers van de Waal met kleine strandjes en uitzicht op de langs varende boten. Op de achtergrond zie je de Waalbrug die op dit moment gerestaureerd wordt. Konikpaarden zijn als grazers ingezet, deze lijkt de kabouter routepaaltjes belachelijk te vinden.

'1095044' door hestermaasdam '1095044' door hestermaasdam

IndiaKhajuraho

IndiaKhajuraho

Lakhsmana tempel

hestermaasdam

De tempels werden in de periode 950 - 1050 gebouwd. Khajuraho was destijds de hoofdstad van het Chandellarijk. De oorspronkelijke 80 tempels werden door een muur omgeven. Rond de 12e eeuw verplaatste het zwaartepunt van het rijk zich naar de stad Mahoba. Uiteindelijk zou de stad verlaten en vergeten worden. De stad raakte overwoekerd. In de 19e eeuw werd Khajuraho herontdekt. Doordat de tempels eeuwenlang verborgen bleven zijn deze nooit vernietigd. Op dit moment zijn 22 tempels in een redelijke staat. (Wikipedia)

'1095012' door hestermaasdam '1095012' door hestermaasdam

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Aihole

hestermaasdam

In Aihole zijn veel tempels. Zo'n honderd tempels uit de 4de en 6de eeuw waarvan de meeste nu ruïnes zijn. Toch zeker de moeite van bezoeken waard.. Ook het dorpje zelf is erg leuk om te zien met smalle straatjes waar van alles afspeelt.

'1094892' door hestermaasdam '1094892' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Gwalior fort

hestermaasdam

Eén van de oudste en grootste forten van India, vol met tempels, paleizen, musea en andere gebouwen. Een groot deel van het fort wordt nu gebruikt door een privé school. Bij de Sas Bahu tempel op de tegels er omheen zie ik deze fossiele afdruk

'1094818' door hestermaasdam '1094818' door hestermaasdam

RoemeniëTranssylvanië

RoemeniëTranssylvanië

Sighisoara

hestermaasdam

In Sighișoara zijn vier (van veertien) torens van de stadsomwalling overgebleven, in de Altstadt zijn voorname patriciërhuizen te vinden. . De stad is tot Unesco Werelderfgoed gepromoveerd, maar dat heeft de bedreiging van grootschalige afbraak niet geheel afgewend. Al in 1975 wilde burgemeester Ioan Dăneșan de binnenstad (‘Altstadt’) vervangen door moderne flats en doorgaande autowegen. Zijn zoon Ioan Dorin Dăneșan, de huidige burgemeester, wordt er door monumentenbeschermers van beschuldigd gelijksoortige plannen te hebben en de stad zelfs van de Unesco-lijst te willen afvoeren. ( wikipedia)

'1094782' door hestermaasdam '1094782' door hestermaasdam

RoemeniëKarpaten

RoemeniëKarpaten

Bucegi gebergte

hestermaasdam

Bij Busteni kan je met een kabelbaan omhoog naar 2500 meter maar als wij daar komen blijkt de kabelbaan buiten bedrijf. We worden gelijk aangesproken of we een tour per jeep door het gebergte willen maken en dat doen we. Achter ons ( niet op de foto) is "de sfinx" een rots die wat weg heeft van de bekende sfinx in Egypte, heb ik eerder al geplaatst. En deze rotsen noemen ze "de oude vrouwen".

'1094745' door hestermaasdam '1094745' door hestermaasdam

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Langs de weg

hestermaasdam

Langs de weg naar Lake Mburo lake Mburo NP zitten deze vrouwen voor een huis, ernaast is een fruitkraam misschien hebben ze net fruit gekocht en blijven ze nog even "hangen".

'1094712' door hestermaasdam '1094712' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Katoenwerker

hestermaasdam

Ergens tussen Mandu en Maheshwar passeerden we een katoen fabriek waar we met plezier een bezoekje gebracht hebben. Er liggen grote stapels katoen voor de fabriek om het eerste vocht te laten verdampen. Later zal het de fabriek in gaan voor verdere verwerking.