hestermaasdam

'1109894' door hestermaasdam '1109894' door hestermaasdam

Belize

Belize

Keizervis

hestermaasdam

Vanaf Caye Caulker maken we een boottochtje naar verschillende snorkelplekken en naar de mangroven op zoek naar zeekoeien, die we gezien hebben in de mangroven. Deze Keizervis is een opvallende verschijning tussen de andere vissen, ondanks zijn bescheiden kleuren.

'1109860' door hestermaasdam '1109860' door hestermaasdam

MadagaskarHauts Plateaux

MadagaskarHauts Plateaux

Kinderen

hestermaasdam

Ooit waren hier bossen, maar de mensen hebben er nu landbouwgrond. De mooie lemen huisjes gaan op in de omgeving, iedere keer als je over een heuvel komt heb je weer een prachtig zicht op iets moois. De kinderen in het water proberen visjes te vangen met een mand, het oudste meisje draagt haar baby broertje of zusje op haar rug. even OPENEN svp

'1109831' door hestermaasdam '1109831' door hestermaasdam

Ethiopië

Ethiopië

Karavaan

hestermaasdam

De belangrijkste industrie is de zoutwinning, dat gebeurt nog steeds met de hand. Al eeuwen wordt er zout gewonnen in de Danakil woestijn in de Hoorn van Afrika, Danakil of Afar driehoek. Bijna 1200 km² van de Afar driehoek wordt bedekt door zout. De zoutmijn industrie is een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Er worden zoutblokken uitgehakt van zo'n 6 kg per stuk, een kameel kan 30 blokken dragen. De zoutkaravanen vertrekken naar Mekele; zo'n 140 km. in 6 dagen lopen van laag naar hoogland. In Mekele wordt al het zout uit de Danakil verhandelt op de zoutmarkt.

'1109811' door hestermaasdam '1109811' door hestermaasdam

India

India

Darjeelingspoorweg

hestermaasdam

West Bengalen De spoorlijn werd tussen 1879 en 1881 door de Britten gebouwd en overwint op 86 kilometer lengte een hoogteverschil van 2000 meter. Hiervoor is 6,5 uur nodig. Nog steeds worden de personentreinen door stoomlocomotieven getrokken. Voor ons een leuk tochtje met de trein, voor deze man een kans op kooltjes die nog bruikbaar zijn.

'1109785' door hestermaasdam '1109785' door hestermaasdam

India

India

Darjeeling Himalayan.

hestermaasdam

West Bengalen De Darjeeling Himalayan Railway of Darjeelingspoorweg is een smalspoorlijn met een spoorwijdte van 610 mm (2 voet) in India, die van Siliguri naar Darjeeling loopt. Door de kleine locomotieven wordt de lijn ook wel "Toy Train" genoemd. De spoorlijn werd tussen 1879 en 1881 door de Britten gebouwd en overwint op 86 kilometer lengte een hoogteverschil van 2000 meter. Hiervoor is 6,5 uur nodig. Nog steeds worden de personentreinen door stoomlocomotieven getrokken, terwijl posttreinen met diesellocomotieven getrokken worden. Onderweg stopt de trein in Tindharia, Kurseong, Mahanadi, Toong, Sonada en Ghoom. In 1999 werd de spoorlijn op de werelderfgoedlijst geplaatst. (Wikipedia)

'1109757' door hestermaasdam '1109757' door hestermaasdam

Peru

Peru

Wil je een stukje?

hestermaasdam

Heilige vallei We bezoeken de ruïne van Pisac, deze ligt zo'n 300 meter boven het dorpje Pisac. De landbouw terrassen zijn prachtig om te zien, de ruïnes boven op de berg spreken tot de verbeelding. Ook de markt in Pisac is leuk, dit kleine mannetje bied mij een stuk meloen aan, het leek mij verstandig om dat af te slaan.

'1109729' door hestermaasdam '1109729' door hestermaasdam

Egypte

Egypte

Gestippelde...pijlsta

hestermaasdam

Marsa Alam Het is heerlijk snorkelen bij ons hotel met huisrif. Zo hoeven we niet met een boot mee op een bepaalde tijd en hoeven we ook niet onder begeleiding van een gids te gaan snorkelen. We zijn gewoon eigen baas! Nergens op letten behalve op de onderwaterwereld en daar heb ik het heel druk mee:)

'1109661' door hestermaasdam '1109661' door hestermaasdam

Roemenië

Roemenië

Weg van de snelweg

hestermaasdam

We rijden via binnenwegen van Drobeta Turnu Severin naar Craiova. Hier kom je geen toeristen tegen maar wel volop paard-en-wagens ,schaap en geiten hoeders, in een prachtig glooiend landschap. Een toiletstop in de bosjes, koffie drinken uit een automaat bij een kleine supermarkt heeft ook zo zijn charmes!

'1109639' door hestermaasdam '1109639' door hestermaasdam

Roemenië

Roemenië

Ghetarul Scarisoara

hestermaasdam

Aan de 75 door het Apuseni gebergte, in de Aries vallei is een ijsgrot ; Ghetarul Scarisoara, deze grot bestaat uit een 48 m. diepe schacht die uitloopt in 2 enorme ruimtes die gevuld zijn met ijs. Het hele jaar heerst hier een constante temperatuur van min 1 celsius. Er zijn hier stalactieten en stalagmieten van ijs. Op de foto zie je nog een stukje trap die we afgekomen zijn de kou te gemoed. Bij iedere trede voel je het iets kouder worden. De loopbrug in de grot is op sommige plekken spiegelglad.

'1109614' door hestermaasdam '1109614' door hestermaasdam

Roemenië

Roemenië

Treinen

hestermaasdam

Je kunt onbeperkt door heel Roemenië reizen met treinen van de Roemeense spoorwegmaatschappij CFR (Căile Ferate Române). Naast deze binnenlandse diensten zijn er ook internationale treinen naar omliggende landen. Het Roemeense spoornetwerk is het op drie na grootste en meest wijdvertakte netwerk van Europa. Zelfs in dorpen bevind je je vaak op niet meer dan 10 km afstand van een treinstation.

'1109580' door hestermaasdam '1109580' door hestermaasdam

Portugal

Portugal

Alfama wijk

hestermaasdam

De stad Lissabon is ontstaan met wat nu de wijk Alfama is. Smalle straatjes, her en der een uitzichtpunt, wat kerken en een paar terrasjes. Avonds is in een aantal oude restaurants van de wijk fadomuziek te horen. Wij hebben een appartementje in Alfama dus elke dag eindigen we met een rondje door deze wijk en het verveelt nooit.

'1109538' door hestermaasdam '1109538' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Ram Raja tempel

hestermaasdam

In het centrum van Orchha staat de Ram Raja tempel. De Ram Raja tempel was oorspronkelijk een paleis. Er wordt gezegd dat Lord Ram overdag in Ayodhya ( 1 van de 7 heilige plaatsen voor Hindoes) woont en 's nachts in Orchha slaapt. Daarom blijft de Ram Raja-tempel de hele dag gesloten: de zware zilveren deuren van het heiligdom gaan pas om 19.00 uur open wanneer de avond aarti wordt uitgevoerd. Dus de pelgrims lopen overdag een rondje buiten langs de tempel. Hier wordt Heer Rama niet als een God vereerd, maar als een koning.

'1109510' door hestermaasdam '1109510' door hestermaasdam

India

India

Orchha

hestermaasdam

Madhya Pradesh De Betwa rivier loopt door het stadje Orchha , op een eilandje in de rivier is een fort complex bestaande uit verschillende paleizen, en de tempel van Lakshmi Narayan. Het is leuk om door dit grote complex te dwalen, trappen op en af, gangen door, mooie binnenplaatsen en op het dak mooie uitzichten. Op de foto het Jehangir Mahal paleis met mooie muurschilderingen.

'1109492' door hestermaasdam '1109492' door hestermaasdam

Peru

Peru

Inca site Raqch'i

hestermaasdam

De Inca-site op Raqch'i was een primair controlepunt op een wegennet dat zijn oorsprong had in Cusco en groeide toen het Inka-rijk groeide. Sommige denken dat deze plek voor religieuze en administratieve doeleinden was , andere zijn van mening dat deze gebouwen misschien als kazerne zijn gebruikt om troepen te huisvesten . De 220 cirkelvormige gebouwen zijn waarschijnlijk gebruikt als pakhuizen, qullqas genoemd . Op de foto zijn er daar een paar van te zien.

'1109458' door hestermaasdam '1109458' door hestermaasdam

Roemenië

Roemenië

Brasov

hestermaasdam

Transsylvanië Brasov is een leuke stad om te bezoeken, je vind er de grootste gotische kerk in Roemenië (Biserica Neagra), koopmanshuizen met rode daken. In het midden van het plein zie je het oude stadhuis uit 1420, nu omgevormd tot het museum van de geschiedenis van Brasov, en nog meer. Ook genoeg terrasjes om even uit te rusten.

'1109439' door hestermaasdam '1109439' door hestermaasdam

MongoliëCentraal Mongolië

MongoliëCentraal Mongolië

Keelzang

hestermaasdam

Boventoonzang is een zangtechniek die onder andere is ontstaan in Centraal of Noord-Azië, Tibet, Zuid-Afrika (bij de Xhosa) en Sardinië. Met name Mongolië en de Russische deelrepubliek Toeva staan bekend om hun boventoonzang, die daar keelzang genoemd wordt (Mongools: chuumi ) Tijdens één van de weinige keren dat we in een ger overnachten worden we getrakteerd op een keelzang voorstelling.

'1109410' door hestermaasdam '1109410' door hestermaasdam

Marokko

Marokko

Todrakloof

hestermaasdam

De Todra kloof is een lange smalle kloof bestaande uit roestrode rotsen. De kloof is duizenden jaren geleden uitgesneden door de woeste rivier die er toen stroomde. Tegenwoordig kun je je met alleen nog een klein gletsjerbeekje maar weinig meer van voorstellen. Op sommige plekken is de rode kloof net iets meer dan 10 meter breed, met enorme loodrechte rotswanden die een hoogte tot 300 meter halen aan beide kanten van de kloof. Vlakbij ligt het plaatsje Tinerhir waar wij door de tuinen van deze prachtige oase gewandeld hebben om uiteindelijk bij de kloof uit te komen.

'1109389' door hestermaasdam '1109389' door hestermaasdam

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Winter

hestermaasdam

Nu 2 jaar geleden zijn we een paar weken in Varanasi geweest, dus midden in de winter, voor India begrippen was het er behoorlijk koud overdag ong. 20 graden. Op Raj ghat zagen we dat iedereen bij deze kapsalon goed was aangekleed.

'1109364' door hestermaasdam '1109364' door hestermaasdam

India

India

Model?

hestermaasdam

Madhya Pradesh Op de parkeerplaats van Pachmari NP zagen we deze mooie dame die trots voor ons poseerde. Pachmari NP. was eens een Hillstation Captain James Forsyth van het Britse leger zag het plateau in de regio Pachmarhi in 1857, terwijl hij zijn troepen leidde op weg naar Jhansi . Het ontwikkelde zich snel tot hillstation en sanatorium voor Britse troepen in de centrale provincies van India. Nu kan je genieten van het prachtige landschap, een waterval, apen en herten en mooie uitzichtpunten.

'1109322' door hestermaasdam '1109322' door hestermaasdam

India

India

Gwalior fort

hestermaasdam

Madhya Pradesh Eén van de oudste en grootste forten van India, vol met tempels, paleizen, musea en andere gebouwen. Een groot deel van het fort wordt nu gebruikt door een privé school. Het is hooggelegen en geeft een mooi uitzicht over Gwalior. Een ideale locatie voor trouwreportages.

'1109305' door hestermaasdam '1109305' door hestermaasdam

China

China

Schuifelen

hestermaasdam

Yunnan We hebben fietsen gehuurd en rijden door kleine dorpen en landbouwgebied in de omgeving van Dalí. Geregeld stoppen we om mensen gade te slaan tijdens hun bezigheden. We hadden net iets te drinken gekocht in een klein winkeltje toen we deze dame aan zagen komen, het ging heel langzaam maar het ging.

'1109278' door hestermaasdam '1109278' door hestermaasdam

Marokko

Marokko

Mausoleum van Moulay.

hestermaasdam

Het mausoleum van Moulay Ismail in Meknes is de laatste rustplaats van de roemruchte sultan Moulay Ismail. Hij ligt er samen met een van zijn vrouwen en twee van zijn zonen. Koning Mohammed V zorgde in de jaren 50 voor de restauratie van het complex, dat nog altijd een grote aantrekkingskracht heeft op gelovigen. (Wikipedia)

'1109255' door hestermaasdam '1109255' door hestermaasdam

Marokko

Marokko

Leerlooierij in Fès

hestermaasdam

Er is veel te zien in Fès; het koninklijk paleis, de Joodse wijk, we bezoeken een pottenbakkerij en natuurlijk lopen we over de souk. Eenmaal aangekomen bij de leerlooierij komen we eerst door de winkel met babouches en slippers om vervolgens een verdieping hoger te gaan met goed uitzicht op alle bekkens waar de mannen aan het werk zijn.

'1109221' door hestermaasdam '1109221' door hestermaasdam

IndiaDelhi

IndiaDelhi

Rustpunt

hestermaasdam

Wie in Delhi de hectiek wil ontvluchten kan terecht in Lohdi Gardens. Het is een mooi park met prachtige tombes. Er komen niet veel toeristen in het weekend zie je er veel Indiase families die er picknicken. De hoofdingang van het park is aan Lodhi Road en de toegang is gratis, het park is dagelijks geopend van 06.00a.m. tot 07.30p.m.