hestermaasdam

'1115596' door hestermaasdam '1115596' door hestermaasdam

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Spin

hestermaasdam

Op een avond ,gewoon op mijn balkon. Hij was druk bezig met zijn prooi in te kapselen. Wel mooi om hem zo bezig te zien, ik ben niet zo'n held als het over spinnen gaat maar durfde het wel aan om wat dichterbij te komen. Best mooi maar toch een griezel deze kruisspin.

'1115567' door hestermaasdam '1115567' door hestermaasdam

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Phodong klooster

hestermaasdam

Phodong Monastery (of Phodang) is een boeddhistisch klooster in Sikkim . Het ligt 28 kilometer van Gangtok . Het werd gebouwd in het begin van de 18e eeuw op de plek van een eerder klooster. Er wonen ongeveer 260 monniken en heeft een groot aantal oude muurschilderingen.

'1115553' door hestermaasdam '1115553' door hestermaasdam

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Winkelstraat

hestermaasdam

Puri Het oude bibliotheekgebouw bied uitzicht op de beroemde Jagannath Mandir tempel en aan de andere kant kijk je uit over de Bada Danda straat. Hier staan veel kramen op wielen met allerlei koopwaar , een parasol erboven om het hoofd nog enigszins koel te houden.

'1115517' door hestermaasdam '1115517' door hestermaasdam

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Vogels

hestermaasdam

Op Kazinga channel, wat lake Edward met lake George verbind maken we een boottochtje . We zien veel dieren langs de waterkant . Nadat we genoten hebben van de dikhuiden krijgen we deze overdaad aan vogels, die onze boot storend vinden en er vandoor gaan.

'1115470' door hestermaasdam '1115470' door hestermaasdam

VietnamSapa

VietnamSapa

Wachten

hestermaasdam

De inkopen zijn gedaan op de markt in Coc Ly, nu is het wachten op pa of moe en dan op de brommer naar huis! Het heeft de laatste dagen gesneeuwd en geregend dus het is een grote modderbende overal. Het verbaasde mij dat je brommers tegenkomt op de voor mijn idee onbegaanbare paden.

'1115440' door hestermaasdam '1115440' door hestermaasdam

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Neusringen

hestermaasdam

Het Adivasi gebied van Orissa staat bekend als het stammen gebied, er leven hier ongeveer 60 etnische bevolkingsgroepen. De markt in Kundli trekt veel verschillende volken die hier hun inkopen komen doen. Bijna alle vrouwen dragen 3 neusringen, deze dame heeft er vast 1 verloren.

'1115399' door hestermaasdam '1115399' door hestermaasdam

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Vissers

hestermaasdam

In de vroege morgen op het strand van Gopalpur on sea komen de vissers binnen, andere mannen schieten te hulp om de netten en de vis aan land te krijgen.

'1115379' door hestermaasdam '1115379' door hestermaasdam

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Winkeltje

hestermaasdam

We rijden van Gopalpur-on-sea naar Puri, onderweg nog wat dorpjes en het Chilka meer bezocht. In een dorp waar veel kunst verkocht werd zagen we deze gewone kruidenierszaak.

'1115349' door hestermaasdam '1115349' door hestermaasdam

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Model

hestermaasdam

Op de vrijdagmarkt van Kundli komen mensen van verschillende stammen zoals Paraja, Mali en Desia khond. Het is een kleurrijke markt waar veel groenten verkocht worden. Deze man nam een professionele houding aan, ik was vast niet de eerste die een foto van hem genomen heeft.... Ik vond dat sigaartje achter het oor wel grappig!

'1115332' door hestermaasdam '1115332' door hestermaasdam

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Vissersdorpje

hestermaasdam

Klein stukje buiten Puri is een vissersdorpje , er is veel te zien en is dan ook erg leuk om te bezoeken. Als je vroeg bent zie je de vissers terug komen en de vis op strand verhandeld worden. Vrouwen lopen met grote schalen net verkochte vis . Het is een grote vuilnisbelt op het strand dat is dan weer erg jammer, zelf zitten ze er niet mee...

'1115310' door hestermaasdam '1115310' door hestermaasdam

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Vissersdorp

hestermaasdam

Puri ligt aan de kust van de Golf van Bengalen en is populair om zijn stranden. We zijn met een tuktuk naar het aangrenzende vissersdorpje gegaan. In alle vroegte waren we op het strand om de vissers bezig te zien maar niet alleen vissers waren actief, deze dames schepten schalen vol met zand en liepen naar een bouwplaats.

'1115273' door hestermaasdam '1115273' door hestermaasdam

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Jongetje

hestermaasdam

Het Adivasi gebied van Orissa staat bekend als het stammen gebied, er leven hier ongeveer 60 etnische bevolkingsgroepen. Zijn vriendjes/broertjes waren al naar binnen gegaan maar dit jongetje wilde die vreemdelingen toch eens goed bekijken

'1115241' door hestermaasdam '1115241' door hestermaasdam

PeruLima

PeruLima

Kust bij Lima

hestermaasdam

Miraflores is een van de exclusievere wijken van Lima en absoluut een van de mooiste omdat het op een klif uitkijkt over de Stille Oceaan, vanaf de klif kun je paragliden en het strand is erg populair bij surfers . Wij hadden nog een paar uurtjes over voordat we naar het vliegveld moesten en dan is dit een heerlijke plek om te relaxen en vogeltjes te kijken. ( geen idee welke vogel dit is)

'1115216' door hestermaasdam '1115216' door hestermaasdam

MarokkoAgadir

MarokkoAgadir

Taroudant

hestermaasdam

Taroudant ligt 60 km. landinwaarts bij Agadir , wij komen 's middags aan en overnachten hier. Het is erg warm en we kuieren door het kleine stadje. De inwoners zoeken een beetje verkoeling net buiten de stadsmuur.

'1115190' door hestermaasdam '1115190' door hestermaasdam

IndiaMumbai (Bombay)

IndiaMumbai (Bombay)

Dabbah Wallahs

hestermaasdam

Churchgate Station, vlakbij het zakencentrum van Bombay komen de lunchpakketten aan uit de trein, hier worden ze gesorteerd door de bezorgers. Lezen en schrijven kunnen de dabbah wallahs niet. Toch komt elke lunch feilloos op de juiste plek terecht. Hoe dat kan, blijft voor buitenstaanders een mysterie. Dat het werkt, is voor de inwoners van Bombay al meer dan honderd jaar een feit. Zo'n zesduizend dabbah wallahs bezorgen zo'n honderdduizend lunches. Een dabbah wallah heeft een dagtaak. Rond negen uur in de ochtend gaan de eersten, te voet of op de fiets, langs de woonhuizen in de buitenwijken voor het ophalen van de warme lunches, die dan zojuist - meestal door huisvrouwen - zijn klaargemaakt. Vanuit alle windrichtingen komen de lunchblikken rond het middaguur per trein aan bij Churchgate Station, waar de verdere verspreiding begint. Na twee uur 's middags halen de dabbah wallahs de blikken weer bij de kantoren op. Aan het einde van de middag worden alle blikken weer keurig thuis afgeleverd.

'1115168' door hestermaasdam '1115168' door hestermaasdam

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Samenwerken

hestermaasdam

Ergens tussen Mandu en Maheshwar kwamen we langs een katoenfabriek. Op het terrein bij de fabriek ligt een enorme hoop katoen, voor zover wij het begrijpen lijkt het erop dat, wat onder lag boven moet komen te liggen; een gigantische klus! De één helpt de ander met de volle mand op het hoofd te zetten dan wordt de volle mand op een andere stapel katoen geleegd.

'1115143' door hestermaasdam '1115143' door hestermaasdam

PeruCuzco

PeruCuzco

Hatun Rumiyoc straat

hestermaasdam

Hatun Rumiyoc straat( Roca Mayor), is een straat die wordt begrensd door een muur waar het paleis was waarin de Inca Roca woonde. De straat grenst aan de Plaza de Armas

'1115109' door hestermaasdam '1115109' door hestermaasdam

Roemenië

Roemenië

Vliegend hert

hestermaasdam

We volgen een route uit onze gids; de 75 naar het westen door het Apuseni gebergte; de Aries vallei. Onze eerste stop is bij de Turda kloof; een natuurreservaat opgericht in 1937. Er zijn meer dan 990 plantensoorten, 110 soorten vogels, zoogdieren en reptielen ,en in ieder geval één vliegend hert. Meer dan 100 km. aan gemarkeerde wandelpaden. De kloof is ca. 250 meter diep, de wanden kunnen ook beklommen worden

'1115081' door hestermaasdam '1115081' door hestermaasdam

IndiaHimalaya

IndiaHimalaya

Shanghak Choeling...k

hestermaasdam

Vlakbij Pelling ligt het oudste klooster van Sikkim; het Changhak Choeling klooster. Er zijn prachtige muurschilderingen en oude stupa's. We mogen overal kijken, soms voel je je toch enigszins bezwaard zoals hier.

'1115060' door hestermaasdam '1115060' door hestermaasdam

UgandaMurchison Falls NP

UgandaMurchison Falls NP

Murchison falls...Nat

hestermaasdam

In het mooie landschap van Murchison falls NP. zien we op deze foto Oribi antilopes en een Rothschild giraffe, ook wel Baringo giraffe genoemd, is een giraffenondersoort. Komt voor in Kenia en Oeganda,

'1115037' door hestermaasdam '1115037' door hestermaasdam

EthiopiëOromiya

EthiopiëOromiya

Blauw fazantje

hestermaasdam

Bishangari lodge ligt zo'n 250 km. ten zuiden van Addis Abeba. Wij hebben daar een weekend door gebracht. Leuke Tukuls [ rond hutje] bij het Langano meer. Nijlpaarden in het water en veel vogels in het gebied.

'1115009' door hestermaasdam '1115009' door hestermaasdam

EthiopiëGondar

EthiopiëGondar

Medhane Alem kerk

hestermaasdam

Er is altijd wel wat te zien bij de kerken in Ethiopië maar tijdens het Timkatfeest zeker. Langzaam aan wordt het steeds drukker op het kerkplein, deze man was ook al vroeg aanwezig en zat rustig de bedrijvigheid in zich op te nemen.

'1114975' door hestermaasdam '1114975' door hestermaasdam

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Knipstaartjuffertje

hestermaasdam

Het Knipstaartjuffertje wordt 20 cm. groot. Meestal te zien in grote scholen, ze zijn niet schuw maar eerder nieuwsgierig en komen dichtbij. Hier een eenzame juffer met op de achtergrond een Rode zee doktervis.

'1114948' door hestermaasdam '1114948' door hestermaasdam

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Wenshu tempel

hestermaasdam

Chengdu Volgens de legende werd de oorspronkelijke tempel gebouwd door een gemalin van prinses Yang Xiu, zoon van keizer Wendi in de Sui-dynastie (581–618). Renovatie en herbouw van de gebouwen begonnen in 1697 en werden voltooid in 1706.  In de binnentuin kun je thee drinken en ontspannen.

Community updates

WEBSITE UPDATE
03-06-2020 De thumbnail van bewerkte foto's worden weer in de juiste kleur weergegeven, zoals het origineel. Daarnaast zijn de punten die sinds afgelopen weekend onverwachts stil stonden weer met terugwerkende kracht bijgeschreven. Mochten jullie nog opmerkingen rondom de update hebben, mail dan naar communityhost@columbusmagazine.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 22 | Community toppers

Op ontdekkingstocht. Foto: Antwan

1. Topreview: Delft-eiland, Sri Lanka door Graaf
2. Topfoto & tip: Op ontdekkingstocht langs onbekende Filipijnse eilandjes door Antwan
3. Topblog: Slapen in de jungle van Bardiya door DeReisdame
4. Communitylid van de week: Kikienroute
5. Nieuwkomer: T.Luiten

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Deze wedstrijd is inmiddels afgelopen

Eind deze week zal er een nieuwe fotowedstrijd starten met als thema: culinair.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik