Henkies13

profiel Henkies13

Naam

Henk van Putten

Reviews

0

Foto's & tips

43

Blogs

0

Lid sinds

09 December 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Nederland

Fav. stad

geen voorkeur

Over mij

Wij zijn een stel van rond de 50 jaar en gaan zovaak als het kan op vakantie. Dit zijn meestal korte vakanties maar 1x per jaar ook een langere. We hebben ongeveer 3 jaar terug de onderwaterwereld leren kennen en zijn daar helemaal verlieft op geworden. Duiken is voor ons een passie die we zoveel mogelijk proberen te beoefenen over de hele wereld.

Mijn Motto

'Ons reismotto is veel zien van verschillende landen. De laatste 3 jaar is er een voorwaarden bij gekomen en dat is het onderwaterleven. '

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Olympus

Model

ZX 1

Overige

Olympus PT50 onderwaterhuis

Laat een reactie achter

10 reactie(s) bij "Henkies13"

 • profile image comment
  Door Dragonfly• geplaatst op 21 Dec 2009 | 20:27:07

  Hey Henk,

  Bedankt voor je tips! Ja wij zijn wel op Borneo geweest. Het was een van de allermooiste duiken die we ooit gemaakt hebben. Alles valt to nog toe in het niet bij deze onderwaterbelevenis. Wij doen wel altijd alles zelf; reizen enzo. De website die je me tipte is wel een aanrader. Zoals altijd zijn de locaties een optie. Het organiseren doen we dan zelf. Scheelt vaak heel veel geld.

  groet,
  Norma

  Bericht aangepast op 17:22:01
 • profile image comment
  Door Nrique• geplaatst op 17 Dec 2009 | 13:18:54

  Haha, klinkt aantrekkelijk, maar denk niet dat het dit jaar de caribbean wordt voor mij. Heb er namelijk 2 jaar gewoond en tegen de 1000 duiken gedaan, ookal ben ik nooit op de Bahamas geweest, die visjes ken ik wel redelijk. Nu tijd om andere delen van de wereld te gaan verkennen! :)

  Groeten,

  Erik

  Bericht aangepast op 00:59:20
 • profile image comment
  Door Albertensandra• geplaatst op 16 Dec 2009 | 18:07:05

  Hoi, ik weet niet over welke plant/bloem je het hebt. Bedoel je niet iemand anders?
  Gr. Sandra

  Bericht aangepast op 00:58:47
 • profile image comment
  Door Albertensandra• geplaatst op 16 Dec 2009 | 17:59:00

  Als je zwemmen met haaien leuk vindt moet je voor een ultieme kick naar Zuid-Afrika. Nee niet saai in een kooitje naar witte haaien kijken maar gewoon zonder enig bescherming tussen de tijgerhaaien. Volgens mij doen ze dat bij Durban in de buurt. Ik vond in een kooitje tussen de great whites wel voldoende ; )

  Bericht aangepast op 00:58:38
 • profile image comment
  Door Woutercello• geplaatst op 29 Apr 2012 | 12:13:46

  Wow!
  Ik zie dat je al heel wast prachtige reizen hebt gemaakt! Ik zou dus graag weten wat je 10 mooiste reizen zijn! Kan je ze mij doorsturen?
  Groetjes Wouter

  Bericht aangepast op 15:50:51
 • profile image comment
  Door RonMessing• geplaatst op 16 Mar 2010 | 07:16:31

  Hallo Henk
  Grappig toen ik bij Manta point dook het afgelopen jaar hartje onze zomer, was de temperatuur niet meer dan 18 graden. En dat in combinatie met een gehuurde shorty van 3mm met de tekst "not for isolation purposes" opgedrukt was deze duik samen met de volgende aan de andere kant van het eiland de friste duik die ik me in lange tijd kan herinneren. (behalve ijsduiken jaaaaren geleden) Maar de manta;s maakte het zonder meer, meer dan de moeite en de frissigheid waard. De moonfish kwamen we helaas niet tegen maar je kunt niet alles hebben.

  groeten Ron

  Bericht aangepast op 19:32:50
 • profile image comment
  Door Albertensandra• geplaatst op 17 Dec 2009 | 10:02:31

  Yep, in het platsje Hermanus zitten een aantal van die bedrijfjes die dat organiseren. Wij zijn met Shark Lady meegeweest en hadden heel veel geluk dat we met z'n vieren aan boord waren (meestal 20 man). Eén persoon wou het water niet in, de ander 10 minuten en m'n vriendin vond 't na een kwartiertje wel best (erg koud) dus ik heb zo'n 2 uur in de kooi liggen dobberen en 8 witte haaien gezien. Ze hadden een rubberen zeehond drijven en 1 haai kwam verticaal omhoog om 'm te pakken, dat was een supergaaf gezicht. Dus als je in de buurt bent....doen!!

  Bericht aangepast op 17:14:29
 • profile image comment
  Door Dragonfly• geplaatst op 09 Dec 2009 | 16:30:08

  hi Henk,

  Deze haai van jou is ook schitterend hoor! Wij hebben gedoken op Lembongan, nusa penida. Sowieso een leuk eilandje voor de kust van Bali waar nog rust heerst en prachtige stranden zijn. Jekunt vanaf Bali daar naar toe, maar ook vanaf het eiland Lembongan zelf. Het is een cleaningstation voor manta;s en alsje geluk hebt zie je er net zoveel als wij. Indrukwekkend! Laat me weten hoe het was? Ik ben ben benieuwd naar jullie bahama's duikavontuur. Trouwens, ben je wel eens op Sipadan Borneo geweest. Als je dan ooit eens heel veel mooie dingen wilo gaan zien is dat the spot!

  groetjes,

  Norma

  Bericht aangepast op 17:14:12
 • profile image comment
  Door Albertensandra• geplaatst op 16 Dec 2009 | 16:53:14

  Hoi Henk, welkom op de site. Ik zie net dat je foto's aan het plaatsen bent en ga zo eens even kijken.... Leuk dat we weer een duiker in ons midden hebben. Veel plezier op de site... en ik waarschuw je alvast, het is zeer verslavend. Gr. Sandra

  Bericht aangepast op 17:14:09
 • profile image comment
  Door Henkies13• geplaatst op 09 Dec 2009 | 16:13:11

  Een schoonheid gefotografeerd op de Bahama;s tijdens ons Shark School avontuur.

  Bericht aangepast op 17:14:08

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (43)

'220050' door Henkies13 '220050' door Henkies13

BahamasAbaco

BahamasAbaco

Haaien volgen je het.

Henkies13

Als we het rif in zwemmen merk je dat de haaien je achterna zwemmen, ze zijn gewoon erg nieuwsgierig. Het gedrag veranderd, ze blijven wat verder van je af omdat hun vluchtweg aan een zijde geblokkerd wordt door het rif. Uiteindelijk komen ze ook bij het rif steeds weer een stukje dichterbij.

'220049' door Henkies13 '220049' door Henkies13

BahamasAbaco

BahamasAbaco

Over je heen. achter.

Henkies13

Over je heen, achter je langs en van achteren benaderen de haaien je steeds dichter. Na de duik krijg je les over het gedrag en dat kan je de volgende duik dan onderzoeken en herkennen. Zo wordt je steeds vertrouwder met de haaien en kan je vooraf zien wat de haai gaat doen en welke kant hij opgaat. Zo kom je niet in een situatie waarin de haai zich bedreigd voelt.

'223519' door Henkies13 '223519' door Henkies13

EgypteSharm el Sheikh

EgypteSharm el Sheikh

Met zijn tweetjes

Henkies13

Twee schildpadden die zich niets aantrokken van de duikers om hen heen en gewoon met elkaar aan het "spelen" waren. Een mooi schouwspel om dat te zien en hoe de twee tussen de duikers door hun spel aan het spelen zijn.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik