hbplaatjes

'1064092' door hbplaatjes '1064092' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKwaZulu-Natal

Zuid-AfrikaKwaZulu-Natal

Schattige leeuwenwelp

hbplaatjes

We waren in Zimanga GR, een privé park in de buurt van Mkuze in Zuid Afrika. Het was een bewolkte dag met af en toe wat motregen. Gelukkig (en misschien wel hierdoor) waren de leeuwen actief. Deze kleine welp kon na een tijdje zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en kwam eens kijken wat er allemaal in het safarivoertuig zat.

'1063672' door hbplaatjes '1063672' door hbplaatjes

Zimbabwe

Zimbabwe

White-fronted...Bee-e

hbplaatjes

Mana Pools ligt in het uiterste noorden van Zimbabwe net ten zuiden van Zambia. De rivier de Zambezi vormt de grens. Bij de rivier was een oever met een kolonie bijeneters. De jongen waren al geboren, want de ouders kwamen steeds aanvliegen met insecten. Voordat ze de holen in de oever in doken om de insecten te voeren gingen ze vaak even op een tak zitten. Een beetje verscholen achter wat riet en gras kon ik deze opname maken.

'1063335' door hbplaatjes '1063335' door hbplaatjes

Zimbabwe

Zimbabwe

Wilde honden pups...o

hbplaatjes

Mana Pools is een bijzonder park in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi Rivier. Het is afgelegen en zeker de strook aan de rivier is prachtig met vele grote bomen. Bijzonder is ook dat je met de auto niet van de paden mag, maar lopend wel. In de vroeg morgen zaten we dan ook eerste rang (met tegenlicht) toen de wilde honden pubs wakker werden.

'891526' door hbplaatjes '891526' door hbplaatjes

IndiaBandhavgarh NP

IndiaBandhavgarh NP

Tijger grommend in he

hbplaatjes

Tijdens een morgen game drive was het al flink warm (een graad of 40). Terwijl wij in de zon stonden te smelten nam deze jonge vrouwtjes tijger een bad. Gezien haar gezichtsuitdrukking denk ik dat wij meer genoten dan zij.

'845307' door hbplaatjes '845307' door hbplaatjes

IndiaBandhavgarh NP

IndiaBandhavgarh NP

Tijger in het water i

hbplaatjes

De temperaturen in Bandhavgarh National Park liepen op tot boven de 40 graden. Hoewel een droge warmte was een beetje verkoeling af en toe best lekker. Deze tijgerin vond dat in het water. De spiegeling was een mooie meevaller.

'572810' door hbplaatjes '572810' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Gekleurde Punker

hbplaatjes

Toen we met onze huurauto door het Krugerpark reden zagen we deze vogel in de buurt van restcamp Lower Sabie. De Nederlandse naam van deze vogel is kuifbaardvogel. Op zijn Engels is het Crested Barbet. Bij deze soort is het net of ze nog een aantal onderdelen over hadden en die bii elkaar gevoegd hebben tot een vogel, namelijk: een gele kop met rode accenten in de veertjes, een zwarte kuif er op, een rood oog, een zilvergele snavel, een zwarte rug en staart met witte vlekjes, tussen de staart en de rug weer een stukje rood op de borst weer hetzelfde patroon als op de rug en staart en het onderlijf weer geel met rode accenten. Dit bonte geheel vormt toch een aantrekkelijk geheel. Je ziet ze regelmatig in zuidelijk Afrika, maar ze zijn niet vaak goed op de foto te krijgen. Deze werkte echter goed mee. We konden steeds iets dichterbij komen en toen hij deze pose aannam met zijn punkkuif omhoog was ik heel blij.

'572419' door hbplaatjes '572419' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Schattig leeuwtje als

hbplaatjes

Dit leeuwtje zagen we een stukje ten noorden van restcamp Satara toen we in ons huurautootje door het Krugerpark reden. De hele familie lag volgevreten onder een acaciaboom rusten in de schaduw. Deze kleine rakker lag op de termietenheuvel die rond de stam gebouwd was en hield de boom in een innige omhelzing.

'572189' door hbplaatjes '572189' door hbplaatjes

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Baardman vrouwtje

hbplaatjes

Dit baardman vrouwtje zat in het laatste licht boven op een rietstengel. Het vrouwtje is anders dan het mannetje want ze heeft zoals het een dame betaamt geen baard/ snor. De achtergrond kleurt zo mooi door het warme laatste zonlicht dat op een rietkraag verderop valt.

'571989' door hbplaatjes '571989' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

De koning op een rots

hbplaatjes

Deze foto is genomen in een privé park. We stonden met het open safarivoertuig bij de rots waar deze leeuw op lag. Hij vormde een coalitie met zijn 3 broers. Eén van de leeuwinnen was krols. Helaas voor hem was haar keus ondanks zijn indrukwekkende koninklijke uiterlijk niet op hem gevallen. Het komt echter voor dat de dame verandert van partner. Hij hield het dan ook allemaal scherp in de gaten vanaf zijn wat hoger gelegen rots.

'571506' door hbplaatjes '571506' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Dwergbijeneter met ..

hbplaatjes

Deze foto is genomen in het Krugerpark bij een waterplaats niet ver van restcamp Berg en Dal. Om deze foto te nemen stond ik met de huurauto op de rand van het droge riviertje dat daar loopt. De bijeneter zat op een tak die uit de oeverwand steekt. De droge rivier zorgt voor en mooie bruine achtergrond. De zon stond nog laag en scheen net over het randje op de dwergbijeneter. Deze soort van de kleurrijke bijenetersfamilie is ongeveer 16 cm groot. Als ze jagen komen ze vaak een paar keer naar hetzelfde takje terug met hun prooi. Hier heeft hij een mooie dikke vlieg te pakken.

'571111' door hbplaatjes '571111' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Dorst in de ochtendzo

hbplaatjes

Leeuwen zien blijft altijd bijzonder. Niet in de minste plaats omdat het de enige sociale katten zijn en er met wat geduld altijd interactie te zien is. Geduld of geluk. Leeuwen slapen anmelijk een groot deel van de dag. De kans dat ze bewegen is vooral 's morgens vroeg en tegen donker. In dit geval zat er veel mee. Leeuwen met jongen in de vroeg ochtendzon en dan gaan ze ook nog drinken. De foto is genomen tijdens een game drive in een open safarivoetuig in Zimanga. Als je dit op een aantal meters bij je vandaan ziet kan de dag niet meer stuk.

'570519' door hbplaatjes '570519' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Portret van een jonge

hbplaatjes

Deze jonge Bateleur kwamen we tegen toen we in de buurt van restcamp Satara in het Krugerpark rondreden met onze huurauto. We reden op de onverharde S100. Hij zat op deze gravelweg restjes op te peuzelen en we konden heel langzaam heel dichtbij komen. Je kan zien dat dit nog een jonge vogel is, want zijn "gezicht" is nog blauw. Bij een volwassen exemplaar wordt dat rood en wordt de snavel voor een deel geel. Voor dit portret vben ik eigenlijk wel heel blij met de blauwe kleur. We hadden geluk dat hij bleef zitten, waarschijnlijk was bij een volwassen exemplaar die kans minder groot geweest.

'569955' door hbplaatjes '569955' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Mama is boos!

hbplaatjes

Dit vrouwtjes luipaard was niet zo blij met ons. Waarschijnlijk kwam dat omdat ze een jong (ong. 8 maanden oud) bij zich had. Ze stond nog geen 5 meter van ons af en dan maakt zo'n boze blazende moeder echt wl indruk. Dit werd nog eens versterkt door het open safarivoertuig waarin we zaten. We waren in een privé park dat een open verbinding heeft met het Krugerpark.

'566230' door hbplaatjes '566230' door hbplaatjes

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Havik - ready for tak

hbplaatjes

Ik had de kans om deze havik te fotograferen net voordat hij wegvloog. Helaas ging hij natuurlijk de andere kant op. Je kan zien dat het een juvenile is. Hij is nog bruiner dan een volwassen exemplaar en de borst is nog gestippeld in plaats van het streepjespak dat pa en ma hebben.

'559860' door hbplaatjes '559860' door hbplaatjes

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Velduil op jacht

hbplaatjes

Deze vuiluil zat op een paaltje en hield het gras in de buurt strak in de gaten. Op een gegeven moment dook hij omlaag. Ik stond eerste rij en hoopte op de vangst van een muis. Na een paar keer trappelen in het gras ging de uil (uiteraard in de verkeerde richting) vandoor. Helaas voor hem en voor mij zonder muis.

'558742' door hbplaatjes '558742' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Luipaard portret -...

hbplaatjes

Dit luipaard lag heel rustig rond te kijken. Ze trok zich niets van ons aan en dat gaf de gelegenheid om een portret van haar te schieten.

'558505' door hbplaatjes '558505' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Moe en nieuwsgierig i

hbplaatjes

Deze leeuwenwelp zagen we in Sabi Sands Gr. Hij lag lekker te dutten samen met zijn familie. In totaal waren er 8 welpen. Altijd heel leuk om te zien. Helaas waren de welpen lui en/ of moe. Deze tilde nog even zijn kop op toe wij er aankwamen.

'558404' door hbplaatjes '558404' door hbplaatjes

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Vrolijke Banna naar d

hbplaatjes

In de Omovallei in het zuidwesten van Ethiopië wonen nog verschillende primitieve stammen. Onderweg van Jinka (Mursi-stam) naar Turmi (Hamar-stam) kwamen we langs de markt van Key Afer. Hier zagen we vooral mensen van de Banna-stam. Deze stam kent veel overeenkomsten met de Hamar. Deze vrolijke jongedame van de Banne stam was op weg naar de markt. Ze was zeer vriendelijk naar ons, lachte breed en zwaaide met haar koopwaar.

'558297' door hbplaatjes '558297' door hbplaatjes

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

De priester van de...

hbplaatjes

In Varanasi wordt elke avond een grote Arti ceremonie gehouden aan de heilige Ganges. Een zevental priester zwaait met kaarsenstandaard, vuur en olielampen en pleegt allerlei ceremoniële handelingen. Arti is een ceremonie van het licht. Het bijwonen van de ceremonie is een aanrader. Let op dat je op tijd bent, want het is druk. De priester op de foto zie je vaker op foto's. Zijn markante kop is welhaast een bekend gezicht. Toen we de volgende dag in de middag weer op deze plek waren gingen we even zitten op zijn verhoging. Na een paar minuten kwam de priester met het bekende gezicht naast ons zitten. Hij zei: Jij heb me gisteravond gefotografeerd. Daarna kwamen we in gesprek met hem. Hij vertelde dat hij al 20 jaar dit soort ceremonies verzorgde. Hij doet dat meestal 6 en soms 7 keer per week. Hij was absoluut nog niet van plan om te stoppen. Dus als je er bent; hij staat op het rechtse platform als je met je rug naar de Ganges staat.

'558203' door hbplaatjes '558203' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Purple Roller vertrek

hbplaatjes

Deze mooie vogel zagen we in de buurt van Satara restcamp in het Krugerpark. We reden zelf rond met onze huurauto. Deze purple roller is iets minder gekleurd dan zijn neef de Lilac breasted roller, maar ook mooi kleurrijk

'558118' door hbplaatjes '558118' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Luipaard met...bloeds

hbplaatjes

Tijdens een game drive in het zuidelijk deel van Sabi Sands GR, dat in een open verbinding staat met het Krugerpark, zagen we dit jongr mannetjes luipaard. Jonge mannetjes moeten altijd op hun hoede zijn. Meestal hebben ze geen eigen territorium, maar bevinden ze zich op het terrein van een ouder dominant mannetje. Het kan voor het jonge mannetje helemaal fout lopen als hij het dominante mannetje tegen komt. Die wil geen jonge rivaal. Het jonge mannetje op de foto had zich tegoed gedaan aan een impala. Je ziet het bloed nog op zijn snorharen zitten. Hier kijkt hij rond om te zien of er geen concurrentie voor zijn maaltijd is of zelfs een nog groter gevaar.

'558036' door hbplaatjes '558036' door hbplaatjes

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Spiegel pimpelmees

hbplaatjes

Klein wildlife uit eigen land. Een pimpelmees die mooi spiegelde in het water dat voor een vogelkijkhut lag. Dat gaf toch een ander beeld dan uit de eigen tuin. Bedankt voor de reacties op de sterren die ik gekregen heb.

'557987' door hbplaatjes '557987' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Kleine zilverreiger -

hbplaatjes

Deze kleine zilverreiger (little egret) zat zo dichtbij dat hij maar net in het beeld paste. Daarnaast hadden we een prachtig laag standpunt en mooi laat warm licht toen deze foto genomen werd. Hij is genomen vanuit een hut in Zimanga GR. Over dat park heb ik al vaker wat geschreven. Je hebt er een paar hele goede hutten en je kunt er ook game drives maken. Die afwisseling maakt het voor mij extra aantrekkelijk.

'557942' door hbplaatjes '557942' door hbplaatjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Kleurrijke man in...R

hbplaatjes

Deze man in Rohet viel op door zijn zeer kleurrijke tulband. Rohet ligt ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Jodhpur (de blauwe stad). Ook in dit kleine stadje zijn veel huizen blauw. Het ligt aan de weg van Jodhpur naar Udaipur. Een groepje mannen zat te vergaderen langs de weg en ondertussen het verkeer in de gaten te houden. Toen we probeerden contact te leggen om foto's te maken waren ze eerst wat afwerend. Maar toen er eenmaal één tulband over de dam was volgenden er meer. Deze man had er veel lol in. Hij had helemaal pretlichtjes in zijn ogen. Helaas ging de communicatie gebrekkig, want ze spraken nauwelijks tot geen Engels.