hansdewildt

7
Verenigde Staten Californie
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Natuurlijk moet je Hollywood en The walk of Fame in Los Angeles beleven. Maar vergeet niet de beroemde stranden te bezoeken; een gratis bezienswaardigheid. Doe dit dan eens met de fiets. In L.A. heb je mooie en lange fietspaden langs de gehele kust. Echt een genot om daar langs de stranden te rijden. Probeer de sfeer te ruiken van deze typische Amerikaanse stranden, zoals in Venice, Santa Monica of Malibu. Deze stadjes aan de rand van LA zijn een verzamelplek voor joggers, bodybuilders, zonfanaten, vreemde vogels en tal van andere mensen. Ook hier geldt het motto dat voor de gehele stad geldt: zien en gezien worden…
Regio
  • heerlijk fietsen daar
  • mooi wandelgebied
  • strand
  • sfeervolle stad
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-06-23
9
Canada Rocky Mountains
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Als je in Banff bent moet je zeker de hoodoos- trail lopen. Vanaf de Tunnel Mountain Road volg je de rivier met zijn schitterende blauwe kleuren en dan zie je de hoodoos tegen de bergen liggen. De aardpiramides ontstaan op plaatsen met zacht gesteente in een omgeving met veel erosie. Er zijn er in Banff maar een handjevol. Het pad erlangs geeft de gelegenheid ze te fotograferen. Het is een must to see locatie als je daar bent. Wij zagen zelfs elanden loungen langs de rivier. De bonus van de dag en dat vonden wij geweldig. Wij combineerden deze trail met de tunnel mountain trail. Deze is wel iets pittiger, maar het uitzicht was echt prachtig. Met name het uitzicht van de achterkant van de berg vonden wij bijzonder mooi. Zeker een aanrader!
Regio
  • redelijk rustig
  • mooi wandelgebied
  • buiten de gebaande paden
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-06-16
10
Nederland brabantse-wal
hansdewildt was hier 01 jun 2019
Wil je met je kinderen of kleinkinderen eens een aantal dagen slapen op het water dan moet je dit echt eens een keertje proberen. Op de grens van Noord-Brabant en Zeeland ligt het plaatsje de Heen. Hier ligt de bakermat van de kampeervlotten. De vlotten liggen verscholen in het riet van de Steenbergse Vliet. Bij het huren van de vlotten zijn ook de bootjes inbegrepen. Ontzettend leuk voor de kinderen en ze zullen zich daar echt niet vervelen. Bij deze vlotten zie je direct al het monumentale sluizencomplex "Beneden Sas" Deze sluis is opgenomen op de monumentenlijst van de Europese Unie. Vanaf dit punt kan je ook u een wandeltocht maken door natuurgebied de Dintelse Gorzen. De kampeervlotten van De Heen liggen in het meest waterrijke deel van de Brabantse Wal, een bijzonder plekje in Nederland waar Brabant Zeeland kust. Een gebied met unieke natuur, bijzondere monumenten en culturele evenementen. De Zeeuwse kust met haar mooie brede zandstranden is vanaf hier goed bereikbaar. Een mooie omgeving en bijzondere ervaring voor het hele gezin.
Accommodatie Natuurgebied Attractie Rivier Highlight
  • Heel leuk voor het hele gezin
  • heerlijk fietsen daar
  • mooi wandelgebied
  • buiten de gebaande paden
  • leuk om te proberen
  • rustig
  • kleine kinderen moeten zwemvest aan voor de zekerheid
Review geplaatst op 2019-06-10
8
Nederland Amsterdam
hansdewildt was hier 01 jul 2018
Een rondvaart door Amsterdam is de populairste attractie van ons land. Nergens anders doe je in zo’n korte tijd zoveel indrukken op: prachtige gebouwen, leuke terrasjes, allerlei soorten mensen, mooie bruggen, woonboten, de prachtige Amstel en natuurlijk de sierlijke grachten zelf. Maak alleen een rondvaart of een rondvaart met een hapje en een drankje aan boord en kijk je ogen uit! Amsterdam wordt steeds drukker. En varen over de grachten is enorm populair, zowel bij Amsterdammers als toeristen. Zeker op mooie dagen, in de weekenden en tijdens vakanties worden de Amsterdamse grachten druk bevaren. Wil je je favoriete vaartocht niet mislopen? Reserveer dan vooraf. In de meeste gevallen kan dat eenvoudig online. Ja echt, Amsterdam vanaf het water is een aparte belevenis.
Stad
  • veel te zien
  • interessant
  • mooi om te zien
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-05-24
9
Verenigde Staten Las Vegas
hansdewildt was hier 01 sep 2016
De Amerikaanse stad Las Vegas is één van de meest bekende en karakteristieke steden van de Verenigde Staten. Las Vegas staat vooral bekend vanwege de vele casino’s waarvan de meest indrukwekkende gelegen zijn aan de Strip. Dit deel van Las Vegas Boulevard is dé plek die je zeker gezien moet hebben als je Las Vegas bezoekt. Als je vanuit de woestijn aan komt rijden zie je de contouren van de gebouwen op de Strip al van mijlen afstand liggen. ‘s Avonds zorgt het vele neon ervoor dat de lucht boven Las Vegas ook flink verlicht wordt. Alles is over de top. De gebouwen bestaan hoofdzakelijk uit glas en spiegels in allerlei kleuren. Eigenlijk komen de spiegelingen je tegemoet. Een en al circus daar !
Stad
  • je gelooft je ogen niet
  • Moet er een keer geweest zijn
  • gekke stad
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-05-17
9
Canada Victoria
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Net aangekomen in Victoria en op zoek naar de gezelligheid en de mooie oude gebouwen. Nou van beide is er genoeg te vinden. De haven is één van de gezelligste plekken in Victoria. Hier zitten allerlei locals met hun waren om zich heen om te verkopen. je ziet er veel handwerk, waarvan houtsnijwerken, sieraden en schilderijen het grootste deel vormen. Ook zijn er verschillende kunstenaars aan het werk, zoals vuurvreters, jongleurs etc. Heerlijk om hier rond te lopen. Victoria is een geweldige fijne stad. Alles is heel relaxed en er is van alles te vinden ; prachtige oude gebouwen, mooie haven en een vuurtoren. Bovendien kun je er heerlijk dineren bij een van de vele restaurants aan de haven. Meer dagen verblijven dus, het is echt de moeite waard.
Stad
  • heerlijk fietsen daar
  • mooi wandelgebied
  • sfeervolle stad
  • mooi om te zien
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-05-02
8
Verenigde Staten Los Angeles
hansdewildt was hier 01 sep 2016
In het stadsbeeld van Los Angeles is The Walt Disney Concert Hall, ontworpen door de architect Frank Gehry die ook het Guggenheim Museum in Bilbao heeft ontworpen dominant aanwezig. Deze concertzaal is mede tot stand gekomen door een gift van de weduwe van Walt Disney aan de stad. Het theater is geopend in 2003, maar aanvankelijk waren er grote tekortkomingen aan het gebouw. De roestvrijstalen platen reflecteerden het zonlicht dermate dat het verkeer er hinder van ondervond en de temperatuur ter plaatse tot een ongekende hoogte steeg. Na protest werd besloten om de panelen te zandstralen zodat ze niet meer als spiegels werkten. Niettemin is het zeker de moeite waard om dit indrukwekkende gebouw te bezichtigen.
Stad
  • interessant
  • sfeervolle stad
  • mooi om te zien
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-04-24
9
Sri Lanka clock-tower-colombo
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Ben je in Colombo, pak dan een tuktuk of riksja en breng een bezoek aan de Pettah Market, ook wel Manning Market genoemd. Deze openluchtmarkt ligt in de gelijknamige wijk Pettah en de ingang is te herkennen aan de gigantische Khan Clock Tower, die op een rotonde staat. Je vindt er een overvloed aan lokale eetstalletjes en marktwaar. De markt eindigt in de Sri Lanka Gold Market, een straat gevuld met honderden sieradenwinkeltjes.
Cultuur Highlight
  • interessant
  • sfeervolle stad
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-04-15
8
Griekenland Naxos
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Een van de (vele) hoogtepunten van onze zomervakantie in Griekenland vond ik de aankomst op Naxos, want als je bij de haven van dit Cycladeneiland aankomt, zie je vanaf de boot aan de linkerkant van de haven direct dé grote trekpleister van dit eiland: de Portara (de grote poort). Deze prachtige poort uit de oudheid staat op Palatia, dit was eens de heuvel waarop Portara stond, maar omdat de zeespiegel gestegen is sinds de oudheid, staat Portara nu op een eilandje dat verbonden wordt met Naxos-stad door een smalle dam, waarover je te voet naar Portara kunt komen. Dit kan best een spannende oversteek worden , omdat de zee nogal wild kan zijn en de golven dan af en toe over de dam slaan. Het maakt de aantrekkingskracht van deze 'attractie’ natuurlijk alleen maar groter. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de zee en over Naxos-stad.
Regio
  • mooi wandelgebied
  • weinig toeristen
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-04-04
8
Verenigde Staten San Francisco
hansdewildt was hier 01 sep 2016
Fischermans Wharf in San Francisco bestaat uit restaurantjes, visstalletjes, winkeltjes, musea en veel, veel toeristen. Natuurlijk zijn er ook prachtige oude schepen bij de Hyde Street Pier en kan ook San Francisco niet zonder een jachthaven. Het is een heerlijk gebied om zowel overdag als s'avonds te bezoeken. Ook is er een zeeleeuwen kolonie naast Pier 39. De zeeleeuwen liggen op houten dokken die oorspronkelijk werden gebruikt om boten aan te leggen. Het is altijd de thuisbasis gebleven van de vissersvloot van San Francisco, ondanks de voorzichtige herontwikkeling in een toeristische attractie tijdens de jaren 1970 en 1980. In 2010 werd een ontwikkelingsplan van $15.000.000 voorgesteld door stadsambtenaren om zo de neerwaartse trend van het gebied te doorbreken. Sindsdien is het een grote toeristische trekpleister geworden. Natuurlijk komen al die toeristen ook via de bekende cruiseschepen, die daar ook liggen. Wat een contrast….
Stad
  • veel te zien
  • sfeervolle stad
  • mooi om te zien
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-04-02
8
Duitsland Trier
hansdewildt was hier 01 sep 2018
De oudste stad van Duitsland, Trier is gelegen in het Moezeldal omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Trier trekt jaarlijks veel bezoekers en niet alleen vanwege de vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd maar ook om vele andere beschermende monumenten, vroeg christelijke heiligdommen en kunstschatten uit de klassieke oudheid. Vele monumenten staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Trier is een prachtig plaatsje en veel huizen zijn de moeite waard om te bekijken. De meeste zijn opgetrokken in de bekende Fachbaustijl.
Stad
  • mooie binnenstad
  • veel te zien
  • sfeervolle stad
  • weinig toeristen
  • weinig parkeergelegenheid
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-03-25
8
Portugal Lissabon
hansdewildt was hier 01 apr 2012
De toren van Belem is gebouwd in Renaissance- en Manuelstijl tussen 1515 en 1521 en diende als uitkijkpost om vijandelijke schepen uit de haven te weren. Deze toren stond oorspronkelijk op een klein eilandje, ongeveer in het midden van de rivier de Taag. Door de Grote Aardbeving van 1755 wijzigde de loop van deze rivier zich en met het geleidelijk opschuiven van de oever ligt de toren nu aan de kade. Heel bijzonder eigenlijk ! Het is een toeristische trekpleister van formaat en je zult hier dus nooit de enige zijn om van dit bouwwerk te genieten maar het is zeer zeker de moeite van het bezoeken waard, een mooie herinnering aan de glorietijden van Portugal.
Stad
  • indrukwekkend om te zien
  • sfeervolle stad
  • mooi om te zien
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-03-12
8
Griekenland Santorini
hansdewildt was hier 01 sep 2017
De oude Dorische stad Thira ligt aan het eind van het schiereiland Mesa Vouno. De opgravingen zijn te zien na een klim van ruim een half uur. In het hoogseizoen kan je ook met een busje naar boven. Van bovenaf heb je een prachtig zicht op de zwarte kustlijn van Santorini. Het zwarte strand geeft een mooi contrast met het blauwe water en de witte schuimkoppen op zee ! Het is zeker de moeite om naar boven te gaan.
Regio
  • weinig toeristen
  • interessant
  • mooi uitzicht vanaf deze hoogte
  • prachtig uitzicht
  • kan er heet zijn
Review geplaatst op 2019-02-19
8
Spanje Lanzarote
hansdewildt was hier 01 sep 2018
Op Lanzarote worden druiven gekweekt in z.g. hoyos, kuilen in de zwarte vulkanische grond waaromheen een halve cirkel van kleine lavastenen muurtjes (Abroyos) de plant bescherming bieden. Hier is echt over nagedacht. Het vocht dat tijdens de nacht condenseert op deze muurtjes zorgt voor het water voor de druivenstokken en is een aloude beproefde methode zoals in La Geria. Bovendien is het ook een fotogeniek landschap! Ga zeker kijken als je op dit bijzondere eiland bent, het is echt de moeite waard.
Regio
  • mooi wandelgebied
  • interessant
  • weinig toeristen
  • rustig
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-02-13
9
Sri Lanka Kandy
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Bahiravokanda Vihara Buddha Statue is de naam van het grootste Boeddha monument van Kandy. Al vanaf het meer van Kandy zie je dit boeddha beeld. Het is een enorm beeld en een belangrijk religieus monument in Sri Lanka. Vanaf het centrum van Kandy is het ongeveer 30 minuten lopen naar het beeld. Het beeld staat op een berg, dus het is even klimmen, maar vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over de stad. De entree voor het complex bedraagt 200 rupees per persoon.
Stad
  • mooi wandelgebied
  • weinig toeristen
  • prachtig uitzicht
  • flinke klim
Review geplaatst op 2019-02-05