hansdewildt

'1095752' door hansdewildt '1095752' door hansdewildt

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Wandeling !

hansdewildt

Goblin Valley State Park is een N.P. dat je zeker moet bezoeken als je daar in de omgeving bent. Dit N.P. lijkt vol met paddenstoelen te staan en het is heel bijzonder als je er tussendoor loopt. Linksonder op de foto zie je mensen lopen waardoor je beter de verhoudingen ziet. Deze zandformaties zijn allemaal ook heel verschillend. Sommige zijn rond, andere weer recht en afgeplat. Alles is door de natuur gevormd. Je gelooft je ogen niet ! Deze wandeling mag je zeker niet overslaan.

'1095726' door hansdewildt '1095726' door hansdewildt

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

St. Sebastiankerk

hansdewildt

Dit is het interieur van de Sebastiankerk in Negombo bij betere tijden. Afgelopen zondag was dit een van de kerken waar een aanslag op gepleegd werd . Hier alleen al vonden er 74 mensen de dood en waren er meer dan honderd gewonden. Inmiddels is bekend dat door de aanslag op deze kerk, zelfs het dak geheel is weggeblazen. Hij is zo goed als volledig verwoest. Door de vele aanslagen laten de toeristen het nu afweten wat natuurlijk logisch is. De bevolking wordt nu wel dubbel gestraft want het toerisme betekent werk en inkomen. Hopelijk blijft het nu rustig zodat alles weer snel normaal wordt. Deze aardige mensen hebben al zoveel meegemaakt….

'1095711' door hansdewildt '1095711' door hansdewildt

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

St. Sebastiankerk !

hansdewildt

Dit is de Sebastiankerk in Negombo bij betere tijden. Afgelopen zondag is dit een van de kerken die bijna helemaal verwoest is tijdens de aanslagen in Sri Lanka. Hier alleen al vonden er 74 mensen de dood en waren er meer dan honderd gewonden. Waarom ??? Deze aardige mensen hebben al zoveel meegemaakt , eerst de jarenlange oorlog, toen de tsunami en nu dit. Deze kerk is vergelijkbaar met de Kathedraal van Reims in Frankrijk en vindt je ook in de buurt van het strand. Sebastian is de patroonheilige van de stad en de bouw begon in 1936 maar duurde 10 jaar om te voltooien. Later is de klokkentoren er naast gebouwd.

'1095703' door hansdewildt '1095703' door hansdewildt

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Afgrond !

hansdewildt

Op weg van Jasper naar het Maligne Lake komen we voorbij de prachtige Maligne Canyon. Deze kloof van de Maligne River is 50 meter diep en op sommige plaatsen slechts 3 meter breed. Zeker de moeite waard om hier een stop in te lassen, al was het alleen al voor de prachtige kleuren in het gesteente tussen al dat groen. !

'1095683' door hansdewildt '1095683' door hansdewildt

DuitslandRuhrgebied

DuitslandRuhrgebied

Fort !

hansdewildt

Fort Ehrenbreitstein is een 19e-eeuws fort, gelegen op de gelijknamige heuvel aan de Rijn tegenover de stad Koblenz en de monding van de rivier de Moezel in Duitsland. Het fort ligt op een 118 m hoge heuvelrug met een prachtig uitzicht op de Deutsche Eck. Door de ligging op de rand van deze heuvelrug met zeer stijlen wanden langs het Rijndal, hoefde slechts het deel van het fort grenzend aan het plateau verdedigd te worden. De sterkste verdedigingswerken zijn om die reden naar het noorden en oosten gericht. Hier bevinden zich tot 3 m dikke muren, wallen met kazematten en een 5 m diepe en 15 tot 25 m brede droge gracht. Prachtig om te zien !

'1095651' door hansdewildt '1095651' door hansdewildt

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Onderweg !

hansdewildt

Een korte vakantie naar de Azoren is een aanrader. Huur een auto en ga erop uit. Er zijn veel afwisselende plekken te zien...aardige mensen...lekker eten...leuke kleine weggetjes, theeplantages, en een mooie ruige kustlijn ! Een wandeleiland bij uitstek. Stop onderweg en wandel van het ene uitzichtpunt naar het andere….prachtig !

'1095582' door hansdewildt '1095582' door hansdewildt

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Zon !

hansdewildt

Om alvast in de stemming te komen voor het Paasweekend, een zonnige foto. Lanzarote is eigenlijk; zon, zee, strand en rotsen. Op Lanzarote zagen we leuke inhammen waar je heerlijk kon relaxen, soms met wat bootjes erin, soms ook een strandje voor de zonaanbidders, al moet je ze wel weten te vinden !

'1095536' door hansdewildt '1095536' door hansdewildt

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Even doorbijten !

hansdewildt

De leeuwenrots in Sigirya zie je van veraf liggen. Het is een grote pukkel die in dit mooie landschap uitsteekt. Om van het prachtige uitzicht te kunnen genieten moet je eerst ca 1250 treden beklimmen, even doorbijten, maar het is zeker de moeite waard. Als je beneden staat en je kijkt omhoog zie je pas wat voor prachtige kleuren er in deze rots zitten. Hoe kan er nog iets op groeien, vraag je je af.

'1095480' door hansdewildt '1095480' door hansdewildt

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Altijd makkelijk !

hansdewildt

Een rondje langs de Amsterdamse grachten is altijd leuk om te doen en er is genoeg te zien. Zoals hier op de foto. Waarschijnlijk is deze dame blij dat ze iemand heeft om haar belastingaangifte nu in te vullen…..

'1095444' door hansdewildt '1095444' door hansdewildt

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

Bijzonder !

hansdewildt

Probeer enkele dagen uit te trekken om Grand Canyon te bezichtigen. Eerst de zuidkant, hier kun je de gratis shuttlebus nemen en uitstappen waar je maar wilt. Daarna eventueel de noordkant. Het hele park is gratis te bezoeken. Het is een brede en diepe kloof in de staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de rivier 'Colorado' deze kloof in het landschap doen ontstaan. De extreme erosie is ontstaan doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. Het heeft een breedte van ongeveer 29 kilometer en is 435 kilometer lang. Een groot aantal kilometers is open gesteld voor publiek zodat je ook echt de kloof in kunt kijken en dicht bij de formaties staat. Wat mij het meest opviel was dat er tussen al dat steen en rotsen gewoon weer groene struiken en bomen groeien. Heel bijzonder !

'1095403' door hansdewildt '1095403' door hansdewildt

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Visje !

hansdewildt

De vismarkt in Negombo is een mooi schouwspel. De verse vis wordt direct vanaf zee op de markt verkocht. Het ziet er allemaal heel vers uit en het ligt daar lekker bloederig en in alle maten op de kramen. De liefhebber kan genieten daar, maar het stinkt er behoorlijk. De mensen hier hebben duidelijk plezier in zijn werk. Wat een aardige mensen zijn het daar toch !

'1095378' door hansdewildt '1095378' door hansdewildt

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Stadsbeeld !

hansdewildt

De Karl Theodor Brücke is de eerste stenen brug in de stad Heidelberg die over de Neckar werd gebouwd tussen 1786 en 1788, op de brug staan beelden van Pallas Athene en van vorst Karl-Theodor, onder wiens bewind de brug werd gebouwd. Aan de stadszijde van brug staat de fraaie Brückentor, een stadspoort met twee torens. Op de foto is deze poort met de twee witte torens op het einde van de brug te zien. De brug is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers en men heeft er een schitterend uitzicht over de Neckar, op de stad met de mooie kerktorens, het kasteel en op de beboste bergen aan de overzijde van de rivier.

'1095318' door hansdewildt '1095318' door hansdewildt

CanadaVictoria

CanadaVictoria

Victoria !

hansdewildt

Net aangekomen in Victoria en op zoek naar de gezelligheid en de mooie oude gebouwen. Nou van beide is er genoeg te vinden. De haven is één van de gezelligste plekken in Victoria. Hier zitten allerlei locals met hun waren om zich heen om te verkopen. je ziet er veel handwerk, waarvan houtsnijwerken, sieraden en schilderijen het grootste deel vormen. Ook zijn er verschillende kunstenaars aan het werk, zoals vuurvreters, jongleurs etc. Heerlijk om hier rond te lopen. Victoria is een geweldige fijne stad. Alles is heel relaxed en er is van alles te vinden ; prachtige oude gebouwen, mooie haven en een vuurtoren. Bovendien kun je er heerlijk dineren bij een van de vele restaurants aan de haven.

'1095138' door hansdewildt '1095138' door hansdewildt

MarokkoRifgebergte

MarokkoRifgebergte

Zwaar werk !

hansdewildt

Als bij de berberbevolking iemand trouwt is het gebruikelijk dat de bruid van haar schoonouders een koe als huwelijksgeschenk krijgt. Dat is ook de reden dat je dikwijls in het atlasgebergte slechts 1 koe bij een huis ziet staan. Het is echter ook gebruikelijk dat de bruid zelf voor het dier gaat zorgen, dus ook zorgt dat het dier te eten krijgt. Of het hier ook het geval is weet ik niet, maar ik kwam meestal vrouwen tegen met zware takken op hun rug. Dit jonge meisje gaat duidelijk gebukt onder dit zware werk en haar schoonmoeder (?)….zij lacht !

'1095062' door hansdewildt '1095062' door hansdewildt

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Begraafplaats !

hansdewildt

In 1833 werd Lissabon geteisterd door cholera. Ten noorden en westen van het centrum werden begraafplaatsen aangelegd. Cemitério dos Prazeres, een vreemde naam (begraafplaats van plezier) ligt ten westen van de stad en is het eindpunt van tramlijn 28. Deze begraafplaats is 20 hectare groot en langs symmetrisch aangelegde paden vind je de graven in de vorm van mini huisjes. Vaak staan de kisten gewoon op een plank aan de muur, soms met een gordijntje ervoor. Je kunt hier uren ronddwalen, zonder veel mensen tegen te komen. Een erg mooie plek om aan de drukte van de stad te ontsnappen.

'1094986' door hansdewildt '1094986' door hansdewildt

Sri LankaYala Ruhunu NP

Sri LankaYala Ruhunu NP

Jammer !

hansdewildt

Een jeepsafari in Yala NP. Geweldig om te zien en wij genoten van alle moois om ons heen. Prachtige dieren en landschappen maken het hobbelen en bobbelen allemaal dubbel en dwars waard. Dit park is overweldigend mooi en als je dan zo’n prachtige meertje ziet vol met waterlelies dan is het extra jammer dat ze niet meer vol in bloei staan.

'1094826' door hansdewildt '1094826' door hansdewildt

GriekenlandCycladen - overige eilanden

GriekenlandCycladen - overige eilanden

Octopus !

hansdewildt

Op een pleintje bij de haven in Mykonos liggen er op een zitbankje 3 drogende inktvissen. Ze lijken vers uit de zee te komen en worden allicht gebruikt in één van de restaurantjes op het pleintje. Op en top zuiderse / Griekse kost!

'1094800' door hansdewildt '1094800' door hansdewildt

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Veldboeket !

hansdewildt

Een veldboeket is eigenlijk alles wat een structuur boeket niet is. Een veldboeket is slordig, chaotisch, een wirwar van kleuren, bloemen, grassen en kruiden in alle vormen en maten. Een veldboeket ziet er uit alsof je door ‘het veld’ gelopen hebt en het zo bij elkaar hebt geplukt. Daar moest ik aan denken toen ik gisteren door de natuur liep. Zoveel bloemen en grassen bij elkaar…prachtig !

'1094762' door hansdewildt '1094762' door hansdewildt

DuitslandTrier

DuitslandTrier

Keizerlijke thermen !

hansdewildt

Een van de hoofdattracties van Trier zijn zonder twijfel de keizerlijke thermen. Het is de enige die is overgebleven van de drie Romeinse badcomplexen in deze stad. In het begin van de 4e eeuw, behoorden deze tot de grootste badcomplexen van het Romeinse Rijk. Ook nu nog kun je in de thermen boven en onder de grond de geschiedenis van heel dichtbij voelen en beleven! De keizerlijke thermen zijn destijds gebouwd met als doel het oprichten van een representatief keizerlijk forum. Net als alle andere grote Romeinse gebouwen in de stad zijn ook de keizerlijke thermen in de middeleeuwen als steengroeve gebruikt. Het binnenkomende koude water werd in de totaal zes ketelruimten verwarmd waarvan er nog vier te zien zijn. De muren van de keizerlijke thermen (wat er nog van over is) dienden later als deel van de middeleeuwse stadsmuur. Het op dat moment ongeveer 40 graden hete water werd in drie baden in de vorm van halve cirkels geleid waar het warm werd gehouden door vloerverwarming, die ook de rest van de ruimte verwarmde. Je kan in de onderaardse gangen, bestemd voor de bediening, afdalen of naar het koude bad (frigidarium) gaan. Ook beneden in de gangen is het zeker de moeite waard om rond te lopen. De thermen zelf staat al heel lang in de stijgers omdat het helemaal gerestaureerd wordt.

'1094719' door hansdewildt '1094719' door hansdewildt

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Onopvallend !

hansdewildt

Zo saai, elke dag hetzelfde…. Altijd maar weer dat koude zeewater met die golven. Leuk zo’n golfslagbad, maar ik wil toch eens wat anders. Heb jij ook zo’n zin om vandaag onopvallend eens een schuimbad te nemen…. ?

'1094556' door hansdewildt '1094556' door hansdewildt

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

Uitzicht !

hansdewildt

De Grand Canyon is door menig mens al gezien en ik heb nog nooit iemand horen zeggen " vond er niet zo veel aan". Ik heb er ook van genoten, met volle teugen. Langs de zuidkant (South Rim) is het een stuk drukker dan aan de North Rim maar het blijft de moeite waard. Blijf niet te lang hangen bij de geijkte drukke stoppunten want als je alleen kunt genieten, is het zoveel mooier. Alhoewel deze keer was ik niet alleen zoals je ziet. Dan maar samen genieten van het uitzicht…..

'1094331' door hansdewildt '1094331' door hansdewildt

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Gorreana !

hansdewildt

De enige theeplantage van Europa vind je op het eiland Sao Miguel van de Azoren. De naam ervan is Gorreana. Het eiland is groener dan groen en zeker bij de theeplantages. De plantage is te bezoeken, evenals de theefabriek die er naast staat. De thee smaakt goed. Eigenlijk wel bijzonder dat er zo’n plantage is op nog geen 4 uur vliegen.

'1094099' door hansdewildt '1094099' door hansdewildt

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

3954 m. hoog !

hansdewildt

De Mount Robson is de meest prominente berg in de Rocky Mountains en is met zijn 3954m het hoogste punt van het Canadese gedeelte van deze bergketen. Omdat deze berg zo hoog is zijn er weinig foto’s van waarbij de top ook nog zichtbaar is. De berg ligt volledig in het Mount Robson Provincial Park in Brits-Columbia en maakt deel uit van de Rainbow Range. Mount Robson is de op drie na hoogste berg in Brits-Columbia.

'1094053' door hansdewildt '1094053' door hansdewildt

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

3 van de 4 !

hansdewildt

De stad Boppard ligt aan de Rijn tussen Koblenz en Wiesbaden. Boppard is al meer dan 2000 jaar oud en in het centrum valt dan ook veel te zien. In het romantische centrum van Boppard liggen smalle straten met prachtige vakwerkhuizen. Hier kan je wijnproeven in één van de vele wijnlokalen. Mijn favoriete bezigheid. Vanuit Boppard kan je met de kabelbaan naar het uitzichtspunt "Vierseenblick", hoog op een berg aan de Rijn. Tijdens de twintig minuten durende tocht heb je een mooi uitzicht over Boppard en de Bopparder Hamm. Op de berg ligt een restaurant met terras en je kunt er wandelen en fietsen. Als je de foto uitklapt en goed kijkt, zie je 3 van de 4 meren (seen) , maar in werkelijkheid sta je in een bocht van deze mooie rivier de Rijn.