hamminga

'1108520' door hamminga '1108520' door hamminga

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

De prachtige Canadese

hamminga

Adembenemend, na iedere bocht wacht weer een prachtig uitzicht, een waterval, een schuimende rivier of een prachtig blauw meer. Met op de achtergrond continue de imposante bergketen van de Rocky Mountains. En met een beetje geluk zie je regelmatig een eland, beer of hert langs de weg. Dit verveelt nooit, en ik kom hier graag weer terug. Hier rijden we met onze camper van Miette Hotsprings terug naar het dorpje Jasper.

'1108517' door hamminga '1108517' door hamminga

OmanWahiba Sands

OmanWahiba Sands

Spelen met zand

hamminga

Schitterend vonden we het hier...eindeloos 'spelen met zand'! Midden in de Wahiba Sands, de prachtige zandwoestijn in Oman, slapen we in een echte bedoeïen tent in 1000 Nights Camp. We beklimmen de zandduinen, wat een aardige opgave is in de warmte en het mulle zand. Hijgend komen we boven, en het is de klim meer dan waard: wat een adembenemend uitzicht! Zand zover je kunt kijken, eindeloos gaat het door. Wat is het hier mooi, ook onze zoon verveelt zich geen seconde. En van de zandduinen kun je heerlijk naar beneden rollen of rennen. Eigenlijk heet deze woestijn, in het oosten van Oman, Al Sharqiya Sands, maar wordt Wahiba Sands genoemd vanwege de Wahiba-stam die hier leeft. Deze woestijn is 12.500 vierkante kilometer groot en heeft zandduinen van wel honderd meter hoog. Wij vonden Oman zeer geschikt om met kinderen naartoe te gaan. Het is afwisselend, avontuurlijk en een veilig land om in te reizen. Op zoek naar zeeschildpadden in het Ras al Jinz reservaat, slapen in een tent in de Wahiba Sands woestijn onder de sterrenhemel, als een sprookje uit 1001-nacht, snorkelen in kristalhelder water, struinen over de vismarkt of in de souk in Muscat, en natuurlijk een bezoek brengen aan de immense Sultan Qaboos Moskee.

'1108430' door hamminga '1108430' door hamminga

IJslandZuidland

IJslandZuidland

IJslandse paarden

hamminga

Langs de weg in IJsland kom je regelmatig de typisch IJslandse paarden in het landschap tegen. Deze paarden worden al meer dan duizend jaar zonder invloed van buiten gefokt. Het zijn sterke en vriendelijke, maar ook eigenwijze dieren. Wij vonden vooral hun haardos mooi om te zien: wild, warrig en waarschijnlijk lekker warm. We stopten dan ook regelmatig om de paarden even van dichtbij te bekijken. Als je ervan houdt kun je in IJsland prachtige paardrijtochten maken, waarbij je onderweg in hutten slaapt. Maar er is ook voldoende aanbod voor een dagtocht of een uurtje rijden. IJsland is uitermate geschikt om met kinderen doorheen te reizen: de vriendelijke paarden langs de weg, de warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt zwemmen of opwarmen, vele watervallen, lavastranden, gletsjers en mooie afwisselende wandeltochten: je hoeft je hier niet te vervelen!

'1108424' door hamminga '1108424' door hamminga

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Deadvlei

hamminga

In de Namib woestijn, vlakbij Sossusvlei, ligt de beroemde 'Deadvlei'. Deze kurkdroge (zout)pan is omsloten door hoge rode zandduinen. Op de witte vlakke bodem staan 700 tot 900 jaar oude versteende bomen, indrukwekkend om te zien. Ieder moment van de dag is het licht hier weer anders, geweldig om rond te lopen en te fotograferen. Een hele bijzondere plek die je tijdens een bezoek aan Namibie eigenlijk niet mag overslaan.

'1108409' door hamminga '1108409' door hamminga

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Paraplu tegen de zon

hamminga

Het is drukkend en vochtig warm in Hongkong. We doen het rustig aan, anders loopt het zweet al snel in straaltjes van je rug. In de stad zien we meerdere mensen met paraplu's lopen; niet vanwege een mogelijke regenbui, maar tegen de felle zon. Leuk om te zien! En wat vonden we Hongkong een gave en veelzijdige stad! Hier liepen we in de dichtbevolkte wijk Kowloon, waar je veel winkels en marktjes kunt vinden. Het is dus warm en hectisch, maar erg leuk om rond te struinen en je ogen uit te kijken.

'1108408' door hamminga '1108408' door hamminga

ZwedenGotaland

ZwedenGotaland

Op sledehondentocht..

hamminga

Onvergetelijk en een avontuur voor jong en oud: op sledehondentocht door de ongerepte natuur van Zweden. Ook voor kinderen is dit een geweldige ervaring. Eerst mag je helpen met het klaarzetten van de sledes en de honden een beetje leren kennen. Deze staan al enthousiast te blaffen en aan de riemen te trekken "wanneer gaan we nou!?" Vanuit het wintersportplaatsje Idre Fjall, in het midden van Zweden, gelegen in de noordelijke punt van het landsdeel Värmland, gingen wij met husky's en sledes de wildernis in. Als ze eenmaal los zijn schieten ze er vandoor en moet je je goed vasthouden aan de slee om er niet af te vallen. Wat is het schitterend! We glijden door het sprookjesachtige winterwonderland. Kinderen in de slee, wij achterop, hard aan het werk. Het is koud, maar we hebben er geen last van: we zijn erop gekleed en de tocht is zo prachtig dat je de koude vergeet. Het enige wat we horen is het gehijg van de honden en het geknisper van de verse sneeuw. Na de tocht mogen we de honden knuffelen en complimentjes geven dat ze het zo goed gedaan hebben. Daarna mocht onze zoon helpen met de honden losmaken van de riemen en eten geven. Wat een geweldige tocht! Tip: wij hebben deze tocht gedaan via 'Adventure Dreams', een klein bedrijfje van een Franse dame die nu zo'n 10 jaar in Zweden woont. Vol enthousiasme en passie vertelt ze over haar 33 honden en begeleidt ze de tocht heel professioneel. Echt een aanrader!

'1108383' door hamminga '1108383' door hamminga

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Olifanten in Chobe...

hamminga

Tijdens een boottocht in het prachtige Chobe National Park in Botswana zien we langs de oever een kudde olifanten an komen lopen die hun dorst komen lessen in de rivier. Zo mooi om te zien... We bleven een beetje in de buurt, en zagen dat ze even later, met de kleintjes achter hun moeder aan, met hun slurf de staart vasthoudend, de rivier overstaken. Best spannend en vooral ontroerend om te zien. Chobe is een aanrader; hier hebben we ontzettend veel olifanten gezien, maar ook nijlpaarden, krokodillen en ander wildlife. Chobe is het oudste nationale park van Botswana. Al sinds 1967 is het een beschermd natuurgebied. Het is, door de verschillende rivieren, een groene oase in een verder dor en droog land. Chobe is vooral beroemd om zijn olifantenpopulatie en vanwege de vele roofdieren die er leven. Schattingen van het aantal olifanten in het 11.000 vierkante kilometer grote park variëren van 50.000 tot 100.000.

'1108368' door hamminga '1108368' door hamminga

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

Whiteheaven Beach

hamminga

Rennen! Onze zoon kan niet wachten om een duik te nemen in het blauwe, heldere water en rent over het parelwitte zand van Whiteheaven Beach richting zee. We zijn op het prachtige Whitehaven Beach, gelegen op Whitsunday Island. Niet voor niets wordt dit prachtige witte strand een van de mooiste stranden ter wereld genoemd. Misschien wel het mooiste strand... Met een helikopter zijn we, vertrokken vanuit Airlie Beach, afgezet op dit verlaten parelwitte strand, met blauw groen helder water, waar we de vissen en roggen langs zien zwemmen. Wat een paradijs, voor zowel jong als oud. We blijven hier een paar uur, snorkelen in het kraakheldere water en wandelen over het fijne witte zand langs zee, alsof we alleen op de wereld zijn. Een onvergetelijke ervaring. Whitehaven Beach is 7 kilometer lang. De Whitsundays liggen in het Great Barrier Reef, aan de Oostkust van Australië, en bestaan uit 74 eilanden, waarvan er maar een paar bewoond zijn en een groot deel National Park is. Australië is een makkelijk en afwisselend land om met kinderen doorheen te reizen. De prachtige stranden, het regenwoud, het vele wildlife, snorkelen op het Great Barrier reef, de fijne steden en heerlijke campings; wat wil een kind nog meer...

'1108362' door hamminga '1108362' door hamminga

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Camouflage

hamminga

In de herfst is Schotland zo mooi. De herfstkleuren, de burlende herten, de rust. We rijden over een prachtige weg dwars door de Schotse Hooglanden, vlakbij Fort Augustus. Af en toe steekt er een fazant of een schaap over, dus weer rijden rustig en zijn alert. We horen de hele week al burlende edelherten en zien ze soms in de verte op bergruggen lopen. Het zou leuk zijn als we er ook een van dichtbij zouden zien. Opeens roept zoon enthousiast: "Ja, kijk, een hert!" Blij dat we zo'n jonge Freek Vonk bij ons hebben met zijn scherpe ogen... Het prachtige dier gaat vrijwel op in het landschap, we waren er bijna aan voorbij gereden.

'1108321' door hamminga '1108321' door hamminga

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Schelpen zoeken

hamminga

Uren lopen we over het prachtige en rustige strand van Kewarra Beach, vlakbij Palm Cove. Mijn zoon en ik zoeken schelpen en kijken of er nog andere spannende dingen zijn aangespoeld. Af en toe komen we een local tegen die de hond uitlaat, maar verder zijn we alleen. Wat een rust en ruimte. We vinden een handje vol mooie schelpen en zien een kleine aangespoelde haai, wat voor zoon al een avontuur op zich is. Wat een prachtige plek en heerlijke ochtend... Uiteraard hebben we vooraf op de website van de douane gecheckt welke schelpen we wel of niet mee mochten nemen; vergeet dat niet!

'1108317' door hamminga '1108317' door hamminga

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Reuzenboom

hamminga

Tijdens onze rondreis van 6 weken met onze camper door Californie rijden we door en overnachten we een paar nachten in het Humboldt Redwoods State Park. Dit staatspark is het derde grootste staatspark van Californie, en omvat het Rockefeller Forest, een van de grootste overgebleven oerbossen van mammoetbomen, ook wel de sequoia genoemd. De hoogste boom in dit national park is zo'n 115 meter hoog, nog hoger dan onze eigen Domtoren! Het is geweldig om hier te wandelen, te vissen of te mountainbiken en op de mooie staatscamping te verblijven. Wij verbleven op Burlington campground, wat zeker een aanrader is. Ook voor onze zoon (toen 4) waren deze bomen onvoorstelbaar groot; "reuzenbomen". Een groot en onvergetelijk avontuur voor hem. Het park wordt doorkruist door twee wegen: U.S. Route 101 en California State Route 254. Deze laatste weg - bijgenaamd Avenue of the Giants - is een kleine route dwars door het enorme sequoiabos. Letterlijk de weg van de reuzen, prachtig om hier te rijden.

'1108312' door hamminga '1108312' door hamminga

ItaliëVenetie omgeving

ItaliëVenetie omgeving

Venetië in alle...vro

hamminga

In alle vroegte, de zon komt net op, gaan we op pad. Het is nog heerlijk rustig en je hoort Venetië ontwaken. Een aantal jaar geleden verbleef ik een paar dagen op een van de eilanden van deze prachtige, maar erg drukke stad. Maar zo 's ochtends in alle vroegte, als de meeste mensen nog slapen, heb je de stad heel even voor jezelf, zo mooi...

'1108277' door hamminga '1108277' door hamminga

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Langs de Athabasca...

hamminga

Totaal ontspannen scharrelt onze zoon langs het water van de Athabasca River. Op zoek naar mooie stenen of veren van roofvogels. Een paar uur daarvoor kwamen we hier nog langs op een raft, na een geweldige middag 'white water rafting'. We verblijven een paar dagen op de Wabasso Campground aan de Athabasca River, zo'n 12 kilometer van Jasper, in de schitterende Rocky Mountains. 's Avonds lopen we naar de rivier en genieten van de rust en gooien steentjes in het water. We zien een eland aan de overkant op de oever en we bewonderen de schitterende zonsondergang. Een geweldige plek om ook met kinderen te verblijven. De mooie oranje lucht is helaas het gevolg van de enorme bosbranden die in 2017 in British Colombia woedden...

'1108265' door hamminga '1108265' door hamminga

AustraliëKakadu

AustraliëKakadu

Rennen over water

hamminga

Tijdens een boottocht over de Mary River, vlakbij Kakadu National Park, in de Northern Territories van Australië, zien we opeens een stukje verderop een vogel over het water rennen. Wat een grappig gezicht! "It's called a Jesus bird" wijst onze gids. Het blijkt de 'Comb-crested Jacana watervogel', ook de de 'Jezus vogel' genoemd vanwege het gegeven dat hij over het water kan rennen. Prachtig om te zien!

'1108256' door hamminga '1108256' door hamminga

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Walvissen spotten voo

hamminga

Voor de kust van Fraser Island vanuit Hervey Bay kun je, met name in de maanden juli en augustus, prachtige 'whale watch' trips maken. Op zoek naar walvissen, die hier in deze periode migreren. We keken werkelijk onze ogen uit: zo dichtbij als hier en in zulke grote hoeveelheden hebben we deze bultrugwalvissen nooit eerder gezien. Ze kwamen nieuwsgierig naar de boot toe, keken stiekem boven water naar ons, speelden en spetterden, en doken weer onder de boot door. Prachtig om er zoveel, van zo dichtbij te mogen aanschouwen!

'1108254' door hamminga '1108254' door hamminga

IJslandSkaftafell

IJslandSkaftafell

Naar de gletsjer

hamminga

Tijdens onze rondreis door IJsland maken we een mooie wandeling naar de gletsjertong Skaftafellsjökull en zien deze prachtige ijsformaties voor ons. De gletsjertong ligt in het gebied Skaftafell waar twee gletsjertongen uitkomen van de gletsjer Vatnajökull; de Skeidarárjökull en de Skaftafellsjökull. Onze zoon vindt het geweldig en spannend om naar de gletsjer te wandelen: "kunnen we er ook op, en kan ik ook in een spleet?" Daar moeten we hem helaas in teleurstellen: dat zou te gevaarlijk zijn. Maar alleen al hier lopen, zo dichtbij en soms op het ijs is al een ervaring op zich. Je stapt over grote stukken ijs heen en twijfelt soms of je op ijs of op de rotsachtige ondergrond loopt. Je hoort steeds het sijpelen van smeltend water, of een knal van afbrekend ijs. Het is een indrukwekkend gebied: ruig met enorme rotsformaties, maar ook watervallen en kabbelende riviertjes, witte hoentjes in gekleurd mos en prachtige vergezichten. De wandeling naar Skaftafellsjökull is prima te doen voor jong en oud en start vanaf het informatiecentrum. Skaftafell is makkelijk bereikbaar vanaf de ringweg 1. Vanuit Reykjavík, is er na ruim 310 kilometer (140 kilometer na Vík) een afslag linksaf de 998 (Skaftafellsvegur) op. Na anderhalve kilometer wordt over deze weg het parkeerterrein van het park bereikt. Een aanrader om te bezoeken!

'1108242' door hamminga '1108242' door hamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

"Heb ik al wat...geva

hamminga

"Heb ik al iets gevangen?" nieuwsgierig en ingespannen tuurt onze zoon in zijn garnalennet. We verblijven een paar dagen op Vlieland, en zijn op pad met Harm, een voormalige garnalenvisser en zijn vrouw Josephina, en vissen met een kleine groep andere gasten op garnalen en ander bijzonder zeeleven uit de Waddenzee. We zijn naar een drooggevallen stuk Wad gevaren, waar hij meer vertelt over de flora en fauna van dit bijzondere gebied. Zeehondjes steken regelmatig even nieuwsgierig hun kopje boven water; ze duiken soms op maar 3 meter afstand van ons op. Best spannend! Even verderop ligt nog een grote groep zeehonden te relaxen op de zandbank. In glazen bakken verzamelen we de vangst, waarna ons verteld wordt wat we gevangen hebben. Daarna laten we alles weer vrij, behalve de grotere garnalen, die verdwijnen aan boord in de pan... Tip: je kunt dit erg leuke tripje met de Phoca boeken bij de Noordwester in de Dorpstraat van Vlieland.

'1108240' door hamminga '1108240' door hamminga

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Junk Boat in Hongkong

hamminga

Een traditionele Junk Boat vaart door Victoria Harbour in Hongkong. Het contrast van de historische boot en de skyline erachter is groot. Deze prachtige boten met hun kenmerkende rode zeilen werden jaren geleden nog gebruikt om handel te drijven en te vissen, maar nu eigenlijk alleen nog maar voor toeristische haventochtjes. Met de organisatie Dukling kun je een tochtje met deze Junk Boat maken.

'1108221' door hamminga '1108221' door hamminga

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Uitzicht over droog..

hamminga

Vanaf een heuvel bij Camp Kipwe, vlakbij Twijfelfontein in Damaraland, kijken we onder het genot van een drankje naar de ondergaande zon en het grootse woestijnlandschap om ons heen. Kurkdroog, ruig en verlaten. We praten na over de belevenissen van de dag: de onvergetelijke ontmoeting met de woestijnolifant en de rit over de eindeloze gravelwegen naar deze unieke plek. De lucht verandert van oranje naar lila naar donkerblauw, tot de nacht invalt en we genieten van ontelbare sterren aan de hemel. Zoon speurt het landschap af op zoek naar meer wildlife... Namibië is een prachtig land om doorheen te reizen en ook met kinderen prima te doen. Er is ongelofelijk veel te zien en de grote hoeveelheid wildlife onderweg is zowel voor kinderen als hun ouders een groot feest. Het is belangrijk rekening te houden met de afstanden; hier vergis je je vaak in. Over een paar honderd kilometer kun je al uren doen, wat op den duur saai kan worden. Wij hielden hier rekening mee, en bleven ook meestal 2 tot 3 nachtjes op 1 plek om rust in te bouwen en de omgeving te ontdekken. Juist dan ontmoet je bijzondere mensen, vind je nieuwe plekjes en heb je de rust om ook even lekker aan te rommelen.

'1108220' door hamminga '1108220' door hamminga

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Onderweg in Namibië

hamminga

Wat geeft dit toch een gevoel van vrijheid; rijden over de eindeloze wegen door het schitterende landschap van Namibië. Uren konden we rijden zonder een andere auto tegen te komen. Soms een herder met wat geiten, soms een ezel met wagen. De wegen zijn over het algemeen niet heel goed; veel gravelwegen met ribbels en losse stenen. Je kunt zeker niet hard rijden, en je moet voor een paar honderd kilometer echt wel een paar uur uittrekken. Maar wat geeft het; je tijd is aan jou en de omgeving is steeds weer even indrukwekkend...Langs de weg zie je regelmatig wildlife, dus het verveelt nooit en je moet steeds alert blijven. Af en toe vergeet je wel na een fotostop om weer links te gaan rijden. Daar kom je pas weer achter als er een tegenligger aankomt...:-) Hier rijden we vanuit midden Namibië richting Damaraland.

'1108107' door hamminga '1108107' door hamminga

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Kanoën over de...Cana

hamminga

Tijdens een kanotocht over prachtig Maligne Lake in Jasper National Park leggen we de kano op de oever om een broodje te eten. De omgeving is prachtig, we worden omringd door imposante bergen en gletsjers. Het is best spannend om je lunch hier, zittend op een boomstam langs het water, op te eten. We keken steeds om ons heen of er niet opeens een beer uit de bosjes te voorschijn kwam. Wat dit uitje natuurlijk nog avontuurlijker maakte! gelukkig konden we ons broodje ongestoord opeten, en zagen we alleen een eland verderop langs het water. Maligne Lake ligt ong 45 km. ten zuiden van Jasper en ligt in het Jasper National Park in Alberta. Het meer is ong. 22,5 km lang en is 97 m op zijn diepste punt, in het zuiden van het meer. De route ernaar toe is al prachtig, en onderweg heb je grote kans om wildlife te zien. Canada is een geweldige bestemming om met kinderen rond te reizen; per camper (je eigen huisje op wielen) of bijvoorbeeld met een huurauto waarbij je overnacht in stoere blokhutten. Onderweg spot je wildlife langs de weg, je kunt gaan wildwater raften, kanoën of zwemmen in hot springs. Genieten voor jong en oud!

'1108092' door hamminga '1108092' door hamminga

IJslandStrokkur

IJslandStrokkur

Strokkur geiser

hamminga

Een fractie van een seconde voordat de geiser 'Strokkur' in het Zuiden van IJsland spuit, zie je een blauwe bol van water omhoog komen. Prachtig en fascinerend om te zien! Wij waren er in april en hadden het geluk de geiser regelmatig even voor onszelf te hebben, en dus rustig de tijd te nemen om hier rond te wandelen. Strokkur spuit om de 4-8 minuten zo'n 20 meter hoog, en iedere keer is het weer even mooi. In de omgeving kun je leuk wandelen en borrelende poeltjes aanschouwen. Wiki: De geiser is 23 meter diep. Daar heeft het water een temperatuur van 120°C, maar door de heersende druk gaat het water niet koken. Op 16 meter diepte is de druk laag genoeg geworden, en kan het hete water tot dampvorm overgaan. Deze plotseling ontstane damp zoekt zich een uitweg, en sleurt de bovenliggende waterkolom met zich mee. Een eruptie is het gevolg.

'1108056' door hamminga '1108056' door hamminga

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Cheeta's in Madikwe

hamminga

We zijn net te laat voor de daadwerkelijke 'kill', als we bij deze nog nahijgende cheeta-broers aankomen. Schichtig kijken ze om zich heen: zijn er geen kapers op de kust om hun verse gnoe af te pakken? Na een tijdje beginnen ze aan hun avondmaal, onder toeziend oog van een jeep vol opgewonden, licht geschokte en bewonderende safarigangers...inclusief wij 3-en. Madikwe is een prachtig wildpark en is 75.000 hectare groot. Je kunt hier veel wildlife spotten. Madikwe Game Reserve grenst in het noorden aan Botswana, de rivier de Marico in het oosten, het Dwarsberg-gebergte in het zuiden en de weg Zeerust-Gabarone in het westen. Officieel is het Madikwe Game Reserve een nationaal park, maar het park is compleet verpacht aan private partijen. Hierdoor is het niet toegestaan om zelf op safari te gaan. Het is alleen toegestaan om door het park te rijden met eigen auto vanaf de ingang naar je lodge. Dit maakt dat Madikwe niet druk is en je veel wildlife ziet als je met de ervaren rangers het park in kan.

'1108054' door hamminga '1108054' door hamminga

OmanWahiba Sands

OmanWahiba Sands

Dwars door de woestij

hamminga

Wat een vrijheid! Zo voelde het, om met eigen 4x4 door de prachtige rode zandduinen van de Wahiba woestijn te rijden. Eigenlijk heet deze woestijn, in het oosten van Oman, Al Sharqiya Sands, maar wordt Wahiba Sands genoemd vanwege de Wahiba-stam die hier leeft. Deze woestijn is 12.500 vierkante kilometer groot en heeft zandduinen van wel honderd meter hoog. Wat een feest om hier doorheen te rijden, zowel voor ons als voor onze zoon. Wahiba Sands is vrij toegankelijk en je hoeft in Oman niet met een gids te reizen. Uiteraard moet je voorzichtig zijn, en voordat je de woestijn in rijdt je banden een beetje leeg laten lopen voor betere grip. Daarna heb je het gevoel alleen op de wereld te zijn, met af en toe een kameel langs de weg en een bordje dat aangeeft dat we nog steeds op de goede weg zijn. Wij vonden Oman zeer geschikt om met kinderen naartoe te gaan. Het is afwisselend, avontuurlijk en een veilig land om in te reizen. Op zoek naar zeeschildpadden in het Ras al Jinz reservaat, slapen in een tent in de Wahiba Sands woestijn onder de sterrenhemel, als een sprookje uit 1001-nacht, snorkelen in kristalhelder water, struinen over de vismarkt of in de souk in Muscat, en natuurlijk een bezoek brengen aan de immense Sultan Qaboos Moskee. Maar het grootste avontuur vond onze zoon het rijden door de onmetelijke woestijn. Zand, zover je kunt kijken: maar zoveel kleuren, zo mooi en steeds weer anders... De Wahiba Sands behoort tot het Empty Quarter, een enorme woestijn met eindeloze duinen van maar liefst 650.000 vierkante kilometer, een gebied groter dan Frankrijk, België en Nederland bij elkaar. Deze enorme woestijn strekt zich uit over grote delen van Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Jemen en Oman. Je maakt hier kennis met de cultuur van de bedoeïen en voelt je als een echte ontdekkingsreizigers.