gorke

'1002207' door gorke '1002207' door gorke

Spanjebardenas-reales

Spanjebardenas-reales

Bardenas Reales...bez

gorke

In Bardenas Reales heeft de erosie van klei- en kalkstenen en zanderige grond grillige vormen uitgeslepen en een bijna maanachtige wereld gecreëerd vol met ravijnen, hoogvlakten en afgelegen steile rotsen. Las Bardenas Reales is relatief onbekend. Dit natuurgebied in het noorden van Spanje is ruig en onbewoond. Het park heeft verschillende ingangen, waarvan sommige alleen toegankelijk zijn voor fietsers. De twee die het meest gebruikt worden door gemotoriseerde voertuigen zijn die in het noorden en het westen. Vanuit het noorden sla je de onverharde weg in vanaf de weg Carcastillo-Figarol (el Paso).Vanuit het westen neem je de geasfalteerde weg die begint bij het benzinestation buiten de plaats Arguedas. Het Natuurpark Bardenas Reales telt meer dan 700 km paden, onverharde wegen en trekpaden voor vee, zeer geschikt voor wandel- en fietsliefhebbers. Je vindt er talrijke aangegeven routes, die je wandelend, met de fiets, te paard of met je auto kunt afleggen.

'969764' door gorke '969764' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Dongchuan

gorke

Dongchuan Red Soil bevindt zich aan de zuidoostzijde, op meer dan 40 km van Kunming City. Dit gebied heeft het meest typische en gekenmerkte rode grond in het Yunnan hoogland. Deskundigen beschouwen het als het tweede prachtige rode land ter wereld dat volgt op die in Rio Brazil. Je kijkt je ogen uit, dit is een bijzondere locatie die je gezien moet hebben als je in Yunnan bent. Deze vrolijke local zat tegen de avond wat met de vooral Chinese toeristen te kletsen en voor ze te poseren om zo wat geld bij te verdienen.

'863209' door gorke '863209' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Zhuang dame

gorke

De etnische minderheid van Zhuang is de grootste minderheidsgroep in China. De bevolking van 15,55 miljoen benadert die van Australië. De meeste Zhuangs wonen in het zuidwesten van China, de autonome regio Guangxi Zhuang, die bijna zo groot is als Nieuw-Zeeland. De rest heeft zich gevestigd in de provincies Yunnan, Guangdong, Guizhou en Hunan. Deze goedlachse Zhuang dame kwamen we tegen op een markt.

'842698' door gorke '842698' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Green Lake Park

gorke

Ben je in Kunming en wil je genieten van een ontspannen wandeling en wil je het dagelijks leven in Kunming zien, ga dan naar Green Lake Park (Cui Hu Park). Met groene eilandjes, smaragdgroene meren en prachtige paviljoens is dit park een oase in het centrum van de stad. Het is een rustige plek waar mensen kunnen ontspannen, en een winterresort voor zeemeeuwen. Als je het typische Kunming-leven wilt ervaren, moet je er 's ochtends naar toe gaan wanneer ouderen trainen en muziek maken. 'S Avonds kun je een wandeling maken rond het meer en wat tijd doorbrengen in een leuk theehuis of café om het langzame tempo van de stad te ervaren.

'840990' door gorke '840990' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Earth Peaks bezoeken

gorke

De Earth Peaks is een typische topografische formatie door stapels aarde die zich over miljoenen jaren verzamelen. De aardingsplekken veroorzaakt door korstbeweging werden verdiept en verbreed door natuurlijke kracht, en uiteindelijk werden er aardepilaren geboren. Deze aardpijlers zien er vanaf de verte levendig uit als een bos, vandaar de naam "aardebos". Yuanmou, ligt ongeveer 200 km. van Kunming, en is de beroemdste plaats van Yunnan voor het aardewoud. Ben je in de buurt ga dan zeker een mooie wandeling door dit geweldige gebied maken. Vooral tegen zonsondergang is het adembenemend mooi en je bent er zo goed als alleen!

'834378' door gorke '834378' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Yunnan

gorke

Yunnan is een paradijs waar je het meest magische landschap van heel China vindt! Het landschap van Duoyishu mag je niet missen tijdens je bezoek aan Yunnan. De Yuanyang rijstterrassen zijn 1000 jaar geleden gemaakt door de Hani-bevolking. De plek is sindsdien uitgebreid met meer dan 10.000 hectare aan rijstterrassen! Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Wil je de terrassen onder water zien staan ga dan in de periode februari, maart de terrassen zijn dan op z,n mooist

'834229' door gorke '834229' door gorke

China

China

Dongchuan Red Soil

gorke

Dongchuan Red Soil bevindt zich aan de zuidoostzijde, op meer dan 40 km van Kunming City. Dit gebied heeft het meest typische en gekenmerkte rode grond in het Yunnan hoogland. Deskundigen beschouwen het als het tweede prachtige rode land ter wereld dat volgt op die in Rio Brazil. Je kijkt je ogen uit, dit is een bijzondere locatie die je gezien moet hebben als je in Yunnan bent.

'570469' door gorke '570469' door gorke

BirmaKayin

BirmaKayin

Markten in Loikaw

gorke

Op de weg van Kalaw naar Loikaw kom je door een prachtig gebied waar het Pa-o volk woont. Ze verbouwen daar hoofdzakelijk rode pepers, de vrouwen trekken van markt naar markt om de pepers te verkopen. Dit mooie rijtje zat bij een van de markten toe te kijken!!

'569948' door gorke '569948' door gorke

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Rishikesh bezoeken

gorke

Rishikesh wordt ook wel 'de yogahoofdstad van de wereld' genoemd. Je vindt hier dan ook veel yogascholen en ashrams. Rishikesh ligt aan het begin van de Himalaya in de staat Uttarakhand en is voor Hindoes een heilige stad. De heilige rivier Ganges stroomt door de stad. Er trekken dan ook veel Indiase toeristen en pelgrims naar Rishikesh.

'569000' door gorke '569000' door gorke

IndiaGujarat

IndiaGujarat

Gujarat bezoeken

gorke

Gujarat is een waar paradijs voor de liefhebber. De spiegelfabricage in Kutch met veel oog voor detail kent zijn weerga niet. Het patchwork uit Rabari en de tie-and-dry bandhini uit Jamnagar zijn evenzeer fascinerend. Andere producten die de moeite waard zijn, zijn het met de hand beschilderd houten meubilair, koperwaren en een grote keuze uit textielsoorten. De uitgestrekte vlakte van de Kutch wordt door Veel reizigers nog wel eens vergeten of genegeerd. In dit woongebied van de wilde ezel en flamingo is het in de flamingo-broedtijd erg mooi. In Bhuj bevindt zich een prachtig paleis met marmeren wanden en versierd met spiegels en Venetiaans glas. Ook zijn er veel tribels te vinden zoals de Rabari, de Ravari, Harijians, Ghats, Ahirs en Rathwa. Als India fan moet je echt eens een bezoekje brengen aan deze mooie provincie.

'568431' door gorke '568431' door gorke

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Hangplek in Bangkok

gorke

Op verschillende plaatsen in Bangkok vind je graffiti op de muren. Het zijn mooie plaatsen voor de jeugd om foto's te maken en een beetje rond te hangen. Ook ik kom er graag en hang wat rond en maak wat plaatjes!!.

'567170' door gorke '567170' door gorke

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Leuke locals

gorke

Pushkar is ontzettend leuk om een paar dagen te verblijven. Het is een van de 7 heilige plaatsen in India. Je kan er na de vele tempelbezoeken heerlijk door de straatjes dwalen en genieten van de fijne sfeer en de leuke locals.

'567107' door gorke '567107' door gorke

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Keoladeo voor...natuu

gorke

Tijdens een reis door Rajasthan mag een bezoek aan Bharatpur Bird Sanctuary niet ontbreken als je houdt van natuur. Keoladeo is het belangrijkste natuurreservaat voor vogels in heel Azië. Het gebied was ooit het jacht terrein van een Maharadja. Deze had een vernuftig systeem gebouwd om het hele gebied te irrigeren, met als gevolg dat er het ganse jaar door veel vogels naar het gebied kwamen, ook in de winter. Tegenwoordig is Keoladeo een beschermd nationaal park, een lust voor vogelliefhebbers van over de hele wereld. Het park is beroemd om de enorme kolonies van de Indische nimmerzat, Indische gaper, Indische slangenhalsvogel, Indische aalscholver en Javaanse dwergaalscholver. Andere dieren die in het nationaal park voorkomen zijn pythons, grote klepweekschildpadden, nijlgaus en de grote populatie jakhalzen. In het gehele gebied mag je vrij wandelen. Het park herbergt meer dan 370 soorten vogels en dieren.

'567031' door gorke '567031' door gorke

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Uitzicht op Bremm

gorke

Aan een van de mooiste Moezelmeanders en aan de voet van de steilste wijnberg van Europa, de Calmont, ligt het wijndorpje Bremm. Hier bevindt zich een van de startpunten van de Calmont-Klettersteig, een klimroute die sinds 2001 langs de extreem steile hellingen van deze berg loopt. De wijnboeren, Straußwirte (wijnboeren die tijdens een bepaald seizoen een wijnlokaal leiden waar zij hun eigen wijn schenken) en restauranthouders nodigen je graag uit om na een wandeltocht onder het genot van een smakelijke maaltijd en een goed glas Calmontwijn nog een paar gezellige uurtjes bij hen door te brengen.

'566829' door gorke '566829' door gorke

IndiaGujarat

IndiaGujarat

Gujarat bezoeken.

gorke

Gujarat heeft indrukwekkende jaintempels op heuveltoppen, woestijnen, uitgestrekte zoutvlakten met een grote verscheidenheid aan vogels. Maar het leukste in Gujarat zijn de dorpjes met geweldige gastvrije locals. Bij deze kleine meid en haar oma hebben we een kopje chai gedronken, dit zijn de leuke ontmoetingen tijdens het reizen.

'566626' door gorke '566626' door gorke

ItaliëCinque Terre

ItaliëCinque Terre

De Cinque Terre

gorke

De Cinque Terre omvat de dorpen Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Sinds 1997 staan de vijf dorpen van de Cinque Terre op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De vijf dorpen liggen in het Parco Nazionale delle Cinque Terre, oftewel het Nationaal Park Cinque Terre. Ze zijn met elkaar verbonden door middel van een wandelpad en een spoorlijn. Je hebt zeker 3 dagen nodig om de verschillende dorpen te bezoeken, hou er rekening mee dat het in de zomermaanden extreem druk is.

'566596' door gorke '566596' door gorke

IndiaAmritsar

IndiaAmritsar

In gebed in Amritsar

gorke

Een Sikh tempel wordt een Gurudwara genoemd. In elke Gurudwara is de Sikh spirituele schriftuur (Guru Granth Sahib) geïnstalleerd in de centrale hal. De Centrale hal wordt gebruikt voor de dagelijkse diensten. Elk persoon mag er komen zonder dat er gekeken wordt naar je rang, kaste, etniciteit, religie, nationaliteit etc. Maar voordat je de centrale hal mag betreden, moet je wel eerst je schoenen uit doen en je hoofd bedekken. Eenmaal binnen gekomen zal een Sikh de Sri Guru Granth Sahib benaderen en uit respect voor het spirituele geschrift buigen, waarna hij plaats zal nemen in de congregatie. Het Sikhisme is een praktische religie. Het is een manier van leven, een geloof van hoop en optimisme. Zijn idealen komen grotendeels overeen met de huidige progressieve fundamenten in de samenleving. Ben je in Amritsar neem dan voldoende tijd om de Harmandir Sahib tempel te bezoeken. Het is vooral vroeg in de ochtend en tijdens de avond interessant.

'566379' door gorke '566379' door gorke

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Straattekenaar

gorke

In Florence , in de buurt van de Duomo tekenen kunstenaars portretten op de straatstenen. Hun kunst is geïnspireerd op oude meesters. Het zijn ware kunstenaars waar ik graag even bij stilsta.

'566309' door gorke '566309' door gorke

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Rishikesh bezoeken

gorke

Rishikesh, wanneer je deze naam hoort denk je onmiddellijk aan talloze sadhus, babas en ashrams. Het stadje is onder andere bekend geworden door het bezoek van The Beatles aan de Maharishi Mahesh Yogi Ashram. Het stadje zit vol met yogacentra, ashrams, meditatieplekken en op iedere straathoek vind je een ayurvedische arts, een reikimaster, een astroloog of een palmlezer. Een waar paradijs voor de spiritualiteit- of yogafan!

'566286' door gorke '566286' door gorke

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Zomaar een straatje

gorke

Mahabalipuram is vooral een hartstikke leuk vissersdorp waar je heerlijk door de leuke straatjes kan dwalen en je vermaken bij Krishna’s Butterball waar de locals massaal heen gaan en zich vermaken, de kinderen spelen, de vaders hangen wat rond en de moeders kletsen wat met elkaar.

'565654' door gorke '565654' door gorke

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Genieten van een...au

gorke

Genieten van een authentiek stukje Thailand, ver weg van de massa. Op het privé-eiland Koh Talu vind je enkel palmbomen, verse kokosnoten en heel veel schildpadden. Er zijn drie baaien met prachtige witte stranden en aan de achterkant vind je een hoge klif met bovenop een spectaculair viewpoint. Het is een idyllisch eiland waar je niet veel toeristen tegenkomt in tegenstelling tot veel andere Thaise eilanden. Koh Talu is een privé-eiland, waarbij de eigenaar er alles aan doet om het geheel zoveel mogelijk intact te laten. Op het eiland kun je verblijven op het Koh Talu Island Resort. Het ligt tussen de palmbomen bij een mooi strand. Maar dit privé-eiland wordt vooral bezocht als dagtrip vauit Cha-Am en Hua Hin.

'565640' door gorke '565640' door gorke

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Lang weekend Cochem

gorke

Cochem is een uitgesproken toeristenstadje. Naast natuurlijk de bekende wijn domineert de wereldberoemde Reichsburg die hoog boven de stad reeds van ver te zien is. Naast de beroemde burcht is het oude gezellige marktplein Moezelromantiek ten top. Het belangrijkste middelpunt van Cochem met de mooie fontein omgeven door fraaie vakwerkhuizen en waaraan het raadhuis grenst. Het gebied rondom Cochem staat bekend om zijn uitstekende Moezelwijn. Het Moezelland is het oudste wijngebied van Duitsland. Langs de moezel zijn ongeveer honderdvijfentwintig steden en dorpen te vinden waar de Moezelwijn verbouwd wordt. De Sesselbahn of stoeltjeslift van Cochem neemt je mee naar de Pinner Kreuz het mooiste uitzichtpunt in de buurt van Cochem. Het bergstation bovenaan de stoeltjeslift bevind zich op ongeveer honderdvijfenvijftig meter boven de stad . Eenmaal bovenop de Pinner Kreuz heb je een prachtig uitzicht over Cochem en het Moezeldal. Cochem is erg leuk om een lang weekend te verblijven. Het is ongeveer 300 km rijden vanaf Arnhem. De mooiste periode is wat mij betreft tijdens de herfstvakantie. De wijnranken en de bomen zijn dan op z’n mooist.

'565581' door gorke '565581' door gorke

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Achter de Moezel

gorke

Soms hoef je niet eens zo lang te rijden om in een compleet andere wereld te komen! Zo ben je in twee uur rijden vanaf Maastricht in Duitsland in het fraaie Moezelgebied aangekomen. Hier komt de wereldberoemde wijn vandaan, die geoogst wordt in de wijngaarden langs de steile rivierhellingen. In de gezellige wijndorpjes gaat het er nog echt 'gemütlich' aan toe en zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Rij ook eens een stukje het achterland van de Moezel in, je komt daar door werkelijk een prachtig gebied.

'565388' door gorke '565388' door gorke

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De Rod Fai markt

gorke

Nog even een foto van voor mij de leukste markt in Bangkok. De Rod Fai markt is net even anders dan de andere markten in Bangkok. Hier zie je geen toeristen je waant je in Cuba wat heel bijzonder is. Kortom ben je in Bangkok en heb je tijd over ga dan naar de Rod Fai Markt. Waar: Srinakarin Soi 51, achter winkelcentrum Seacon Square Geopend: Vrijdag tot en met zondag van 18.00 – 24.00 uur.