Gorke

'1114217' door Gorke '1114217' door Gorke

SpanjeToledo

SpanjeToledo

Bezoek Consuegra bij.

Gorke

Het draait in Consuegra hoofdzakelijk om de windmolens die toeristen uit alle windstreken trekt. De windmolens bevinden zich op een heuvelrug die vanuit Consuegra en omgeving al prominent zichtbaar zijn. Maar nog fraaier wordt het uitzicht van het nabijgelegen kasteel waar je pas goed merkt hoe krachtig de wind hier is. De windmolens bevinden zich aan een weg en met het toegangskaartje van het kasteel kun je toegang verkrijgen tot de strook molens. Consuegra is met zijn elf windmolens de bekendste Don Quichot-locatie. Hoewel het een toeristische locatie is, mag Consuegra niet gemist worden, ook niet voor verstokte Spanjegangers. Het uitzicht is simpelweg te fotogeniek. Een mooie bijvangst vormen het stadje en de Manchegokazen en -wijnen. Vooral tegen zonsondergang is het goed toeven bij de molens. Het licht is prachtig en het is gezellig met de locals.

'1110468' door Gorke '1110468' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Bezoek oude dorpen

Gorke

Voor mij hoeven de toeristische trekpleisters niet zo. Af en toe kom je er niet onderuit om er een te bezoeken. Ik ga liever op zoek naar de lokale bevolking en ga veel door oude dorpen wandelen. Je komt er zoveel mooie en aardige mensen tegen, zo ook deze oude heer die zat te genieten van zijn pijp. Gelukkig hadden we een gids mee die kon vertalen zodat we toch een gesprekje konden hebben.

'1110465' door Gorke '1110465' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Thee sorteren

Gorke

In een van de kleine dorpjes in Yunnan kwamen we deze dame tegen. Zij was druk aan het thee sorteren en vond het prima dat ik een foto van haar nam...

'1104668' door Gorke '1104668' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Minderheden Yunnan

Gorke

Hoewel ze maar een klein deel uitmaken van de totale Chinese bevolking, zijn de 55 etnische minderheidsgroepen uitgebreid verspreid over verschillende delen van China. De regio's waar ze het meest geconcentreerd zijn is in Zuid China. Wij hebben veel van deze minderheden bezocht. De vrouw op de foto is een Wa vrouw.

'1104568' door Gorke '1104568' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Minderheden in Yunnan

Gorke

Er zijn 25 verschillende etnische groepen volgens de officiële classificatie van China. Sommige kleinere etnische groepen worden niet erkend door de overheid en de grotere groepen, zoals bijvoorbeeld de Yi en Hani, hebben veel subgroepen. Elk van deze groepen wonen in verschillende bergen, dragen verschillende kostuums, spreken verschillende talen of dialecten, hebben verschillende rituelen en festivals. Tijdens onze reis hebben we gezien hoe sterk deze culturen zijn, en hoe ze hebben overleefd en aangepast aan de snelle ontwikkeling van de samenleving. We hebben het dagelijkse leven van de lokale bevolking mogen ervaren. In februari gaan we terug met een groep enthousiaste fotografen die ook graag kennis willen maken met het mooie fotogenieke Yunnan. De dame op de foto is een Wa vrouw.

'1103705' door Gorke '1103705' door Gorke

Spanjeminas-de-rio-tinto

Spanjeminas-de-rio-tinto

Minas de Rio Tinto

Gorke

In het noorden van de provincie Huelva (resp. 60 en 90 min. rijden van Huelva en Sevilla) ligt Las Minas de Río Tinto, een mijnenclave, naar men beweert de grootste open mijn ter wereld. Het gebied rondom het gehucht Minas de Ríotinto is een prachtig fascinerend maanlandschap met vele stuwmeren en bossen. Hier werd de natuur en het landschap veranderd door mensenhanden. De hellingen zijn afgegraven en hebben een diep rode kleur. Vanwege deze pyriet roodgekleurde grond staat het gebied bekend als de "rode heuvel". Rio Tinto is niet alleen maar een holte in het oppervlak van de aarde. De opgegraven mineralen geven de bodem en het water van de streek een vreemde mengeling van kleuren: blauw, groen, geel rood en bruin. De overheersende kleur is roodbruin door de ijzerhoudende mineralen, die oxideren als ze met lucht in contact komen. De speling van zonlicht in de oude mijnen kan verrassende effecten opleveren. Je waant je soms even in een buitenaardse omgeving. Wij hebben er 3 dagen rondgereden en gelopen. Er zijn weinig toeristen in dit buitenaardse landschap te vinden.

'1103365' door Gorke '1103365' door Gorke

SpanjeCastilla-La Mancha

SpanjeCastilla-La Mancha

De molens van...Consu

Gorke

De gemeente Consuegra in Manchego ligt ten zuiden van de stad Toledo , in het hart van Castilla-La Mancha. Als we de snelweg van de wijngaard naderen, begint het imposante silhouet van het Castillo de la Muela aan de horizon te schetsen naast de windmolens van Consuegra op de heuvel Cerro Calderico . Consuegra is een rustig stadje, gelegen aan de voet van de heuvel en omgeven door grote stukken landbouwgrond. De hele regio La Mancha is een droge regio. Vooral tegen zonsondergang is het goed toeven bij de molens. Het licht is prachtig en het is gezellig met de locals.

'1103336' door Gorke '1103336' door Gorke

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Woestijn Van Gorafe,

Gorke

Woestijn Van Gorafe, Deze woestijn is niet wat het lijkt. Het is geen zandvlakte, maar bestaat uit een landschap van kraters, geulen, bergen en dalen en canyons. Uitermate geschikt voor een spectaculaire Jeeptocht met een ervaren gids/chauffeur. Geopark Granada heeft routes voorbereid die speciaal zijn ontworpen om indrukwekkende landschappen te bieden en informatie te verspreiden, met voortdurend bijgewerkte inhoud, over het landschap, de culturele en geologische aspecten van de hele Hoya de Guadix-Baza. Met hun excursies bieden ze je geen vervelende informatie vol gegevens en getallen, maar zullen ze je helpen fossielen, mineralen, woestijnen, sporen van oude unieke aardbevingen wereldwijd te begrijpen, te observeren en te herkennen , oude necropolis, archeologische, paleontologische vindplaatsen en landschap dat je zal verrassen! Ook is het een waar paradijs voor fotografen. Max en Connie weten alle mooie plekjes te vinden en bij hen is het zo dat wat wij vragen zij regelen. Connie is Nederlands dus super leuk om met haar en haar man Max op avontuur te gaan.

'1103332' door Gorke '1103332' door Gorke

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Spectaculaire...wande

Gorke

De Caminito del Rey (“Het Koningspad”) is een zeer spectaculair wandelpad met een totale lengte van 7,7 km (waarvan 4,8 km ‘aanlooproute’) in de Desfiladero de los Gaitanes-kloof, een uur boven Malaga. Nadat het pad sterk in verval was geraakt, had het lange tijd de bedenkelijke titel van ‘gevaarlijkste wandelpad van Europa’. Vijf mensen vonden, ondanks dat het pad in 1992 werd afgesloten, de dood. Nadat in 2007 was overeengekomen dat het Koningspad hard aan een opknapbeurt toe was, begon men in 2014 met de daadwerkelijke renovatie. Er werd bijna een jaar aan gewerkt en de uiteindelijke kosten bedroegen zeven miljoen euro; 2,7 miljoen voor het pad zelf en de overige euro's voor de infrastructuur er omheen (aanlooproute, parkeerplaatsen, busverbindingen etc). De Caminito del Rey is nu een veilig wandelpad dat 100 meter boven de Rio Guadalhorce door het ravijn van de Desfiladero de los Gaitanes loopt. Het pad zelf is van hout; sommige delen van de route zijn van glas waardoor het zicht naar beneden nog spectaculairder is. De route is in de zomer geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Reken op 2,5 tot 3 uur om de hele pad rustig te kunnen lopen. Onderweg is er geen eten en drinken te koop, net zo min als er toiletten voorhanden zijn. Bij een wind van boven de 35 km/pu is het pad gesloten. Slippers zijn verboden, trek dus gewoon een paar fatsoenlijke wandelschoenen aan.

'1098878' door Gorke '1098878' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Eerste bocht van de..

Gorke

Een schilderachtige en wandelgebied in de buurt van Lijiang is de eerste bocht van de Yangtze-rivier. Het is slechts ongeveer 50 kilometer van Lijiang . Het wordt de "eerste bocht" genoemd omdat de rivier binnen een afstand van 1 kilometer een bocht van 90 graden maakt van zuid naar oost. Voor mij was het een van de hoogtepunten van onze tweede reis naar Yunnan.

'1066091' door Gorke '1066091' door Gorke

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Steden in Toscane

Gorke

Elke stad, elk dorp in Toscane heeft zijn eigen sfeer. Allemaal even bijzonder, allemaal even mooi. Florence, Siena, Lucca, Pisa, San Gimignano... Toscane kent veel steden die een bezoek meer dan waard zijn. of je nu houdt van kunst of cultuur, van schitterende vergezichten of van heerlijk eten, hier ben je overal aan het goede adres.

'1065755' door Gorke '1065755' door Gorke

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Nationaal Park...Keol

Gorke

Nationaal Park Keoladeo wordt ook wel Bharatpur Bird Sanctuary genoemd. Het natuurgebied ligt in Rajasthan, in het Centrale noorden van India, ten zuiden van New Delhi, nabij Bharatpur, en ten westen van Agra. Keoladeo is van oorsprong een moerasland. Het Indische nationaal park staat voornamelijk bekend om zijn enorme veelzijdigheid en grote aantallen vogels die hier voorkomen, voor velen is de de beste plek in India om vogels te spotten. Het natuurpark is niet immens groot, maar bij de ondiepere wateren en in de bossen wemelt het van de bijzondere vogels, naar schatting komen er 400 verschillende vogelsoorten voor. Vooral vele watervogels als de reiger, ooievaars, zilverreigers, pelikanen, kraanvogels en ibissen is dit gebied een fantastische locatie. Het Keoladeo Nationaal Park is beroemd om de enorme kolonies van de Indische nimmerzat, Indische gaper, Indische slangenhalsvogel, Indische aalscholver en Javaanse dwergaalscholver. Een zeldzame gast en meest bijzondere vogel in Keoladeo is de bedreigde Siberische witte kraanvogel. Daarnaast komen er wel meer dan 30 roofvogelsoorten voor in het park zoals de slangenarend en de keizerarend.

'1065227' door Gorke '1065227' door Gorke

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Metropool Rotterdam

Gorke

Rotterdam is een echte metropool. Al van veraf zie je de indrukwekkende skyline die de stad een grootse aanblik geeft. Rotterdam staat nationaal en internationaal bekend als architectuurstad. Rotterdam is een stad die je zelf moet ervaren. Een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart.

'1064669' door Gorke '1064669' door Gorke

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Bijeneters op Lesbos

Gorke

Vogelliefhebbers komen naar Lesbos voor de grote aantallen trekvogels die er korte tijd verblijven. Door de grootte en de gevarieerdheid is er voor veel soorten een goede plek. Niet alleen de trekvogels, maar juist ook de standvogels oefenen een grote aantrekkingskracht uit. Er is op Lesbos een grote afwisseling van steeneikenbossen, olijfboomgaarden en droge heuvels, begroeid met natuurlijke maquisvegetatie en akkers en graslanden. De riviermondingen, kwelders, poelen en plassen verrijken zoals overal ook het aantal vogels op Lesbos. In het voorjaar is het op het eiland bovendien nog groen en is het eiland overgoten met bloemen. Wat je zeker zult zien en vooral ook horen tijdens een vogelreis op Lesbos zijn de bijeneters, die in groepen foerageren en altijd hun kenmerkende roep laten horen.

'1064471' door Gorke '1064471' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Yunnan's Red Soil Lan

Gorke

Dongchuan Red Land is een nieuwe opkomende toeristische bestemming in de buurt van Kunming, geliefd bij fotografen en backpackers, en geprezen als "Gods palet". Deze rode aarde, die zich uitstrekt over bijna 50 kilometer, zijn de meest opvallende en onderscheidende in de wereld. Dongchuan Red Land ligt ongeveer 250 kilometer ten noordoosten van Kunming De plaatselijk local met zijn schaap zat er een zakcentje bij te verdienen en gelijk heeft hij!

'1064442' door Gorke '1064442' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Markt in Laojizhai

Gorke

Vandaag brengen we een bezoek aan markt in Laojizhai. Hier treffen we de Hani en Ulu-Yin. De dames zijn erg verlegen en moeten wennen aan ons, er komen nauwelijks westerse toeristen in dit dorp. Na een paar uurtjes is het ijs gebroken en mogen we wat foto's maken. We vermaken ons prima en genieten van deze aardige mensen.

'1064380' door Gorke '1064380' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Yuanmou de onontdekte

Gorke

Lang geleden waren dinosauriërs de bewoners van deze droge, warme zandvlakte. Als je tussen de zandstenen ‘torens’ loopt dan wacht er rond elke hoek een verrassing. Het landschap lijkt nog het meest op een verzameling zandkasteeltorens uit een sprookje, overal grillige pieken en je kunt er tussendoor, onderdoor en langs lopen. Er zijn fantastische uitzichtpunten onderweg. Yuanmou is een geweldige ervaring vooral aan het eind van de middag als er bijna niemand meer is. Door de zonsondergang krijgt het landschap iets magisch, het is werkelijk adembenemend. Yuanmou voelt als het eind van de wereld, een woestijn waar je makkelijk in kunt verdwalen als je van de paden gaat.

'1064369' door Gorke '1064369' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

De rijstterrassen van

Gorke

Rond Yuanyang zie je de fascinerende terrasbouw van het Hani Volk. Het is één van de mooiste gebieden aan rijstterrassen ter wereld. De oeroude terrassen zijn tussen december en april gevuld met water en dan eigenlijk op zijn mooist. Het is een paradijs waar je het meest magische landschap van heel China vindt! Wandeltochten door de indrukwekkende rijstvelden , afgewisseld met afgelegen bergdorpjes en kleine tempeltjes waar zelden toeristen komen. Yunnan is een schitterende regio waar de natuur je betoverd!

'1064308' door Gorke '1064308' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Kleuterschool in Beig

Gorke

We doen een markten tour door zuid west Yunnan. Ook in Beige een klein stadje slenteren we een paar uur over de markt. Veel westerse toeristen komen hier niet. De kleuters die net even pauze hadden keken ons nieuwsgierig maar vooral verlegen aan. Heerlijk om zo door China te reizen en het dagelijks leven te aanschouwen.

'1064283' door Gorke '1064283' door Gorke

ThailandHua Hin

ThailandHua Hin

Hagedis in Pranburi

Gorke

Pranburi is een opkomende badplaats aan de Golf van Thailand, zo’n 30 minuten ten zuiden van Hua Hin. Het gaat er hier vooral heel gemoedelijk aan toe. Verwacht in Pranburi geen bruisend nachtleven zoals in Pattaya, of de drukte uit Hua Hin. Nee, in deze badplaats vind je vooral betaalbare resorts, prachtige stranden, schitterende uitzichten en veel leuke restarauntjes. Er zitten veel hagedissen rondom de plaats die zich prima laten fotograferen.

'1064243' door Gorke '1064243' door Gorke

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Straatleven Pushkar

Gorke

Pushkar is een klein stadje - het is heel anders dan in andere steden in Rajasthan. Het is een prominente Hindoe bedevaartplaats en vrome Hindoes moeten minstens één keer in hun leven op bezoek komen. De stad ligt rond een heilig meer, waarvan gezegd werd dat het verscheen toen Brahma een lotusbloem liet vallen. Het heeft ook een van 's werelds weinige Brahma-tempels. De hoofdstraat is een lange bazaar en hier verkoopt men alles om het plezier van de reiziger te prikkelen. Ondanks de commercialiteit , blijft de stad betoverend klein en authentiek.

'1002207' door Gorke '1002207' door Gorke

Spanjebardenas-reales

Spanjebardenas-reales

Bardenas Reales...bez

Gorke

In Bardenas Reales heeft de erosie van klei- en kalkstenen en zanderige grond grillige vormen uitgeslepen en een bijna maanachtige wereld gecreëerd vol met ravijnen, hoogvlakten en afgelegen steile rotsen. Las Bardenas Reales is relatief onbekend. Dit natuurgebied in het noorden van Spanje is ruig en onbewoond. Het park heeft verschillende ingangen, waarvan sommige alleen toegankelijk zijn voor fietsers. De twee die het meest gebruikt worden door gemotoriseerde voertuigen zijn die in het noorden en het westen. Vanuit het noorden sla je de onverharde weg in vanaf de weg Carcastillo-Figarol (el Paso).Vanuit het westen neem je de geasfalteerde weg die begint bij het benzinestation buiten de plaats Arguedas. Het Natuurpark Bardenas Reales telt meer dan 700 km paden, onverharde wegen en trekpaden voor vee, zeer geschikt voor wandel- en fietsliefhebbers. Je vindt er talrijke aangegeven routes, die je wandelend, met de fiets, te paard of met je auto kunt afleggen.

'969764' door Gorke '969764' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Dongchuan

Gorke

Dongchuan Red Soil bevindt zich aan de zuidoostzijde, op meer dan 40 km van Kunming City. Dit gebied heeft het meest typische en gekenmerkte rode grond in het Yunnan hoogland. Deskundigen beschouwen het als het tweede prachtige rode land ter wereld dat volgt op die in Rio Brazil. Je kijkt je ogen uit, dit is een bijzondere locatie die je gezien moet hebben als je in Yunnan bent. Deze vrolijke local zat tegen de avond wat met de vooral Chinese toeristen te kletsen en voor ze te poseren om zo wat geld bij te verdienen.

'863209' door Gorke '863209' door Gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Zhuang dame

Gorke

De etnische minderheid van Zhuang is de grootste minderheidsgroep in China. De bevolking van 15,55 miljoen benadert die van Australië. De meeste Zhuangs wonen in het zuidwesten van China, de autonome regio Guangxi Zhuang, die bijna zo groot is als Nieuw-Zeeland. De rest heeft zich gevestigd in de provincies Yunnan, Guangdong, Guizhou en Hunan. Deze goedlachse Zhuang dame kwamen we tegen op een markt.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik