gorke

'1066091' door gorke '1066091' door gorke

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Steden in Toscane

gorke

Elke stad, elk dorp in Toscane heeft zijn eigen sfeer. Allemaal even bijzonder, allemaal even mooi. Florence, Siena, Lucca, Pisa, San Gimignano... Toscane kent veel steden die een bezoek meer dan waard zijn. of je nu houdt van kunst of cultuur, van schitterende vergezichten of van heerlijk eten, hier ben je overal aan het goede adres.

'1065755' door gorke '1065755' door gorke

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Nationaal Park...Keol

gorke

Nationaal Park Keoladeo wordt ook wel Bharatpur Bird Sanctuary genoemd. Het natuurgebied ligt in Rajasthan, in het Centrale noorden van India, ten zuiden van New Delhi, nabij Bharatpur, en ten westen van Agra. Keoladeo is van oorsprong een moerasland. Het Indische nationaal park staat voornamelijk bekend om zijn enorme veelzijdigheid en grote aantallen vogels die hier voorkomen, voor velen is de de beste plek in India om vogels te spotten. Het natuurpark is niet immens groot, maar bij de ondiepere wateren en in de bossen wemelt het van de bijzondere vogels, naar schatting komen er 400 verschillende vogelsoorten voor. Vooral vele watervogels als de reiger, ooievaars, zilverreigers, pelikanen, kraanvogels en ibissen is dit gebied een fantastische locatie. Het Keoladeo Nationaal Park is beroemd om de enorme kolonies van de Indische nimmerzat, Indische gaper, Indische slangenhalsvogel, Indische aalscholver en Javaanse dwergaalscholver. Een zeldzame gast en meest bijzondere vogel in Keoladeo is de bedreigde Siberische witte kraanvogel. Daarnaast komen er wel meer dan 30 roofvogelsoorten voor in het park zoals de slangenarend en de keizerarend.

'1065227' door gorke '1065227' door gorke

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Metropool Rotterdam

gorke

Rotterdam is een echte metropool. Al van veraf zie je de indrukwekkende skyline die de stad een grootse aanblik geeft. Rotterdam staat nationaal en internationaal bekend als architectuurstad. Rotterdam is een stad die je zelf moet ervaren. Een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart.

'1064669' door gorke '1064669' door gorke

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Bijeneters op Lesbos

gorke

Vogelliefhebbers komen naar Lesbos voor de grote aantallen trekvogels die er korte tijd verblijven. Door de grootte en de gevarieerdheid is er voor veel soorten een goede plek. Niet alleen de trekvogels, maar juist ook de standvogels oefenen een grote aantrekkingskracht uit. Er is op Lesbos een grote afwisseling van steeneikenbossen, olijfboomgaarden en droge heuvels, begroeid met natuurlijke maquisvegetatie en akkers en graslanden. De riviermondingen, kwelders, poelen en plassen verrijken zoals overal ook het aantal vogels op Lesbos. In het voorjaar is het op het eiland bovendien nog groen en is het eiland overgoten met bloemen. Wat je zeker zult zien en vooral ook horen tijdens een vogelreis op Lesbos zijn de bijeneters, die in groepen foerageren en altijd hun kenmerkende roep laten horen.

'1064471' door gorke '1064471' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Yunnan's Red Soil Lan

gorke

Dongchuan Red Land is een nieuwe opkomende toeristische bestemming in de buurt van Kunming, geliefd bij fotografen en backpackers, en geprezen als "Gods palet". Deze rode aarde, die zich uitstrekt over bijna 50 kilometer, zijn de meest opvallende en onderscheidende in de wereld. Dongchuan Red Land ligt ongeveer 250 kilometer ten noordoosten van Kunming De plaatselijk local met zijn schaap zat er een zakcentje bij te verdienen en gelijk heeft hij!

'1064442' door gorke '1064442' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Markt in Laojizhai

gorke

Vandaag brengen we een bezoek aan markt in Laojizhai. Hier treffen we de Hani en Ulu-Yin. De dames zijn erg verlegen en moeten wennen aan ons, er komen nauwelijks westerse toeristen in dit dorp. Na een paar uurtjes is het ijs gebroken en mogen we wat foto's maken. We vermaken ons prima en genieten van deze aardige mensen.

'1064380' door gorke '1064380' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Yuanmou de onontdekte

gorke

Lang geleden waren dinosauriërs de bewoners van deze droge, warme zandvlakte. Als je tussen de zandstenen ‘torens’ loopt dan wacht er rond elke hoek een verrassing. Het landschap lijkt nog het meest op een verzameling zandkasteeltorens uit een sprookje, overal grillige pieken en je kunt er tussendoor, onderdoor en langs lopen. Er zijn fantastische uitzichtpunten onderweg. Yuanmou is een geweldige ervaring vooral aan het eind van de middag als er bijna niemand meer is. Door de zonsondergang krijgt het landschap iets magisch, het is werkelijk adembenemend. Yuanmou voelt als het eind van de wereld, een woestijn waar je makkelijk in kunt verdwalen als je van de paden gaat.

'1064369' door gorke '1064369' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

De rijstterrassen van

gorke

Rond Yuanyang zie je de fascinerende terrasbouw van het Hani Volk. Het is één van de mooiste gebieden aan rijstterrassen ter wereld. De oeroude terrassen zijn tussen december en april gevuld met water en dan eigenlijk op zijn mooist. Het is een paradijs waar je het meest magische landschap van heel China vindt! Wandeltochten door de indrukwekkende rijstvelden , afgewisseld met afgelegen bergdorpjes en kleine tempeltjes waar zelden toeristen komen. Yunnan is een schitterende regio waar de natuur je betoverd!

'1064308' door gorke '1064308' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Kleuterschool in Beig

gorke

We doen een markten tour door zuid west Yunnan. Ook in Beige een klein stadje slenteren we een paar uur over de markt. Veel westerse toeristen komen hier niet. De kleuters die net even pauze hadden keken ons nieuwsgierig maar vooral verlegen aan. Heerlijk om zo door China te reizen en het dagelijks leven te aanschouwen.

'1064283' door gorke '1064283' door gorke

ThailandHua Hin

ThailandHua Hin

Hagedis in Pranburi

gorke

Pranburi is een opkomende badplaats aan de Golf van Thailand, zo’n 30 minuten ten zuiden van Hua Hin. Het gaat er hier vooral heel gemoedelijk aan toe. Verwacht in Pranburi geen bruisend nachtleven zoals in Pattaya, of de drukte uit Hua Hin. Nee, in deze badplaats vind je vooral betaalbare resorts, prachtige stranden, schitterende uitzichten en veel leuke restarauntjes. Er zitten veel hagedissen rondom de plaats die zich prima laten fotograferen.

'1064243' door gorke '1064243' door gorke

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Straatleven Pushkar

gorke

Pushkar is een klein stadje - het is heel anders dan in andere steden in Rajasthan. Het is een prominente Hindoe bedevaartplaats en vrome Hindoes moeten minstens één keer in hun leven op bezoek komen. De stad ligt rond een heilig meer, waarvan gezegd werd dat het verscheen toen Brahma een lotusbloem liet vallen. Het heeft ook een van 's werelds weinige Brahma-tempels. De hoofdstraat is een lange bazaar en hier verkoopt men alles om het plezier van de reiziger te prikkelen. Ondanks de commercialiteit , blijft de stad betoverend klein en authentiek.

'1002207' door gorke '1002207' door gorke

Spanjebardenas-reales

Spanjebardenas-reales

Bardenas Reales...bez

gorke

In Bardenas Reales heeft de erosie van klei- en kalkstenen en zanderige grond grillige vormen uitgeslepen en een bijna maanachtige wereld gecreëerd vol met ravijnen, hoogvlakten en afgelegen steile rotsen. Las Bardenas Reales is relatief onbekend. Dit natuurgebied in het noorden van Spanje is ruig en onbewoond. Het park heeft verschillende ingangen, waarvan sommige alleen toegankelijk zijn voor fietsers. De twee die het meest gebruikt worden door gemotoriseerde voertuigen zijn die in het noorden en het westen. Vanuit het noorden sla je de onverharde weg in vanaf de weg Carcastillo-Figarol (el Paso).Vanuit het westen neem je de geasfalteerde weg die begint bij het benzinestation buiten de plaats Arguedas. Het Natuurpark Bardenas Reales telt meer dan 700 km paden, onverharde wegen en trekpaden voor vee, zeer geschikt voor wandel- en fietsliefhebbers. Je vindt er talrijke aangegeven routes, die je wandelend, met de fiets, te paard of met je auto kunt afleggen.

'969764' door gorke '969764' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Dongchuan

gorke

Dongchuan Red Soil bevindt zich aan de zuidoostzijde, op meer dan 40 km van Kunming City. Dit gebied heeft het meest typische en gekenmerkte rode grond in het Yunnan hoogland. Deskundigen beschouwen het als het tweede prachtige rode land ter wereld dat volgt op die in Rio Brazil. Je kijkt je ogen uit, dit is een bijzondere locatie die je gezien moet hebben als je in Yunnan bent. Deze vrolijke local zat tegen de avond wat met de vooral Chinese toeristen te kletsen en voor ze te poseren om zo wat geld bij te verdienen.

'863209' door gorke '863209' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Zhuang dame

gorke

De etnische minderheid van Zhuang is de grootste minderheidsgroep in China. De bevolking van 15,55 miljoen benadert die van Australië. De meeste Zhuangs wonen in het zuidwesten van China, de autonome regio Guangxi Zhuang, die bijna zo groot is als Nieuw-Zeeland. De rest heeft zich gevestigd in de provincies Yunnan, Guangdong, Guizhou en Hunan. Deze goedlachse Zhuang dame kwamen we tegen op een markt.

'842698' door gorke '842698' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Green Lake Park

gorke

Ben je in Kunming en wil je genieten van een ontspannen wandeling en wil je het dagelijks leven in Kunming zien, ga dan naar Green Lake Park (Cui Hu Park). Met groene eilandjes, smaragdgroene meren en prachtige paviljoens is dit park een oase in het centrum van de stad. Het is een rustige plek waar mensen kunnen ontspannen, en een winterresort voor zeemeeuwen. Als je het typische Kunming-leven wilt ervaren, moet je er 's ochtends naar toe gaan wanneer ouderen trainen en muziek maken. 'S Avonds kun je een wandeling maken rond het meer en wat tijd doorbrengen in een leuk theehuis of café om het langzame tempo van de stad te ervaren.

'840990' door gorke '840990' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Earth Peaks bezoeken

gorke

De Earth Peaks is een typische topografische formatie door stapels aarde die zich over miljoenen jaren verzamelen. De aardingsplekken veroorzaakt door korstbeweging werden verdiept en verbreed door natuurlijke kracht, en uiteindelijk werden er aardepilaren geboren. Deze aardpijlers zien er vanaf de verte levendig uit als een bos, vandaar de naam

'834378' door gorke '834378' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Yunnan

gorke

Yunnan is een paradijs waar je het meest magische landschap van heel China vindt! Het landschap van Duoyishu mag je niet missen tijdens je bezoek aan Yunnan. De Yuanyang rijstterrassen zijn 1000 jaar geleden gemaakt door de Hani-bevolking. De plek is sindsdien uitgebreid met meer dan 10.000 hectare aan rijstterrassen! Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Wil je de terrassen onder water zien staan ga dan in de periode februari, maart de terrassen zijn dan op z,n mooist

'834229' door gorke '834229' door gorke

China

China

Dongchuan Red Soil

gorke

Dongchuan Red Soil bevindt zich aan de zuidoostzijde, op meer dan 40 km van Kunming City. Dit gebied heeft het meest typische en gekenmerkte rode grond in het Yunnan hoogland. Deskundigen beschouwen het als het tweede prachtige rode land ter wereld dat volgt op die in Rio Brazil. Je kijkt je ogen uit, dit is een bijzondere locatie die je gezien moet hebben als je in Yunnan bent.

'570469' door gorke '570469' door gorke

BirmaKayin

BirmaKayin

Markten in Loikaw

gorke

Op de weg van Kalaw naar Loikaw kom je door een prachtig gebied waar het Pa-o volk woont. Ze verbouwen daar hoofdzakelijk rode pepers, de vrouwen trekken van markt naar markt om de pepers te verkopen. Dit mooie rijtje zat bij een van de markten toe te kijken!!

'569948' door gorke '569948' door gorke

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Rishikesh bezoeken

gorke

Rishikesh wordt ook wel 'de yogahoofdstad van de wereld' genoemd. Je vindt hier dan ook veel yogascholen en ashrams. Rishikesh ligt aan het begin van de Himalaya in de staat Uttarakhand en is voor Hindoes een heilige stad. De heilige rivier Ganges stroomt door de stad. Er trekken dan ook veel Indiase toeristen en pelgrims naar Rishikesh.

'569000' door gorke '569000' door gorke

IndiaGujarat

IndiaGujarat

Gujarat bezoeken

gorke

Gujarat is een waar paradijs voor de liefhebber. De spiegelfabricage in Kutch met veel oog voor detail kent zijn weerga niet. Het patchwork uit Rabari en de tie-and-dry bandhini uit Jamnagar zijn evenzeer fascinerend. Andere producten die de moeite waard zijn, zijn het met de hand beschilderd houten meubilair, koperwaren en een grote keuze uit textielsoorten. De uitgestrekte vlakte van de Kutch wordt door Veel reizigers nog wel eens vergeten of genegeerd. In dit woongebied van de wilde ezel en flamingo is het in de flamingo-broedtijd erg mooi. In Bhuj bevindt zich een prachtig paleis met marmeren wanden en versierd met spiegels en Venetiaans glas. Ook zijn er veel tribels te vinden zoals de Rabari, de Ravari, Harijians, Ghats, Ahirs en Rathwa. Als India fan moet je echt eens een bezoekje brengen aan deze mooie provincie.

'568431' door gorke '568431' door gorke

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Hangplek in Bangkok

gorke

Op verschillende plaatsen in Bangkok vind je graffiti op de muren. Het zijn mooie plaatsen voor de jeugd om foto's te maken en een beetje rond te hangen. Ook ik kom er graag en hang wat rond en maak wat plaatjes!!.

'567170' door gorke '567170' door gorke

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Leuke locals

gorke

Pushkar is ontzettend leuk om een paar dagen te verblijven. Het is een van de 7 heilige plaatsen in India. Je kan er na de vele tempelbezoeken heerlijk door de straatjes dwalen en genieten van de fijne sfeer en de leuke locals.

'567107' door gorke '567107' door gorke

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Keoladeo voor...natuu

gorke

Tijdens een reis door Rajasthan mag een bezoek aan Bharatpur Bird Sanctuary niet ontbreken als je houdt van natuur. Keoladeo is het belangrijkste natuurreservaat voor vogels in heel Azië. Het gebied was ooit het jacht terrein van een Maharadja. Deze had een vernuftig systeem gebouwd om het hele gebied te irrigeren, met als gevolg dat er het ganse jaar door veel vogels naar het gebied kwamen, ook in de winter. Tegenwoordig is Keoladeo een beschermd nationaal park, een lust voor vogelliefhebbers van over de hele wereld. Het park is beroemd om de enorme kolonies van de Indische nimmerzat, Indische gaper, Indische slangenhalsvogel, Indische aalscholver en Javaanse dwergaalscholver. Andere dieren die in het nationaal park voorkomen zijn pythons, grote klepweekschildpadden, nijlgaus en de grote populatie jakhalzen. In het gehele gebied mag je vrij wandelen. Het park herbergt meer dan 370 soorten vogels en dieren.