Globetrottertje Suus

'216783' door Globetrottertje Suus '216783' door Globetrottertje Suus

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Gone fishing...

Globetrottertje Suus

Een jukung is een kleine, houten vissersboot, vaak geschilderd in de meest opvallende kleuren, met bamboe drijvers en een driehoekig zeil. Ze worden niet alleen door lokale vissers gebruikt, maar ook door bv. duikscholen, die hiermee hun gasten naar de duikstekken vervoeren.

'216633' door Globetrottertje Suus '216633' door Globetrottertje Suus

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Pluizenbol

Globetrottertje Suus

Zo lang ik ze niet in mijn tuin tegenkom, vind ik paardenbloemen best mooi. In het voorjaar zien de weilanden in Nederland geel en een paar weken later zijn ze wit van de pluizenbollen van deze plant. De parachute-achtige vruchtjes worden door de wind losgeblazen en zweven vaak ver weg.

'216612' door Globetrottertje Suus '216612' door Globetrottertje Suus

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Indrukwekkend uitzich

Globetrottertje Suus

De Indonesische archipel ligt precies op een breuklijn van twee aardschollen. Het borrelt hier flink onder de grond en het is dan ook een van de meest onstabiele stukken van de aarde. Tijdens onze boottocht langs de noordkust van het Indonesische eiland Sumbawa zien we overal vulkanen en kleine vulkanische eilandjes met een grillige kustlijn. Geen tijd om een tukkie te doen aan boord, want het uitzicht is en blijft ronduit fascinerend en fotogeniek!!!

'216560' door Globetrottertje Suus '216560' door Globetrottertje Suus

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Bedankt voor alle...s

Globetrottertje Suus

Ik start net mijn laptop op en bekijk de hotmail... wat nou??? RR van de week!!! Echt een verrassing. Was nl. een tijdje even niet actief geweest (soms heb je andere prioriteiten) en van de week voor het eerst weer foto's en tips geplaatst. En dan gelijk al die spontane reacties... Echt leuk! Deze foto is dan ook speciaal voor alle RR-fans! Deze zeesterren staan symbool voor alle sterretjes die ik tot dusver heb gekregen. Allemaal bedankt voor de leuke reacties, waardering en commentaar op mijn foto's & tips! Thnx!!! SUSAN

'216377' door Globetrottertje Suus '216377' door Globetrottertje Suus

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Wobbly Bridge

Globetrottertje Suus

Harry Potter fans herkennen 'm vast wel: de Millennium Bridge. In de laatste HP-film speelt deze brug een 'kort rolletje'. De 330 m stalen voetgangersbrug verbindt de City of London bij St. Paul's Cathedral met de Tate Modern Gallery op Bankside. De Millennium Bridge wordt in de volksmond ook wel de Wobbly Bridge genoemd. Deze bijnaam ontstond toen bij de opening, 10 juni 2000, zo'n 100.000 personen de brug overstaken. Hoewel het vrij normaal is dat er een beetje 'beweging' zit in een brug, bleek dat hier toch niet helemaal goed te zijn. De brug wiebelde zo erg, dat mensen zelfs klaagden dat ze 'zeeziek' werden! 3 dagen na de opening werd de brug weer gesloten. Dit leidde tot hevige kritiek van publiek, omdat een ander millenniumproject (de Millennium Dome) ook al tegenslagen had gekend. Uiteindelijk werd de brug na bijna twee jaar testen voorzien van zgn. 'tuned mass dampers' om de horizontale en verticale bewegingen onder controle te houden. De brug werd succesvol heropend op 22 februari 2002.

'216375' door Globetrottertje Suus '216375' door Globetrottertje Suus

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

En het regent...zonne

Globetrottertje Suus

Trafalgar Square is een van de bekendste pleinen van Londen met diverse fonteinen, beelden en... Nelson's Column. Dit is een standbeeld voor Admiraal Nelson, die beroemd is geworden om zijn overwinning op de Frans/Spaanse vloot in de slag van Trafalgar in 1805. Op deze foto echter een keer niet die veelgefotografeerde Column, maar een van de fonteinen. Ik heb bewust een tegenlichtopname gemaakt, omdat ik de glinstering van het spuitende fonteinwater zo mooi vond.

'473488' door Globetrottertje Suus '473488' door Globetrottertje Suus

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Goedkope...theatertic

Globetrottertje Suus

Als je in Londen bent moet je een keer naar het theater gaan. Het prijsniveau voor theaterkaartjes, zeker voor musicals ,ligt in Londen redelijk gelijk met NL. Maar... in Londen kun je op de dag van de voorstelling voor half geld tickets kopen. Op Leicester Square vind je de last minute kassa van de Society of London Theatre: TKTS. Bij TKTS Ticket Booth kun goedkoop aan kaartjes komen. Het kan druk zijn (vooral laat in de middag), dus houdt hier rekening mee! TKTS Ticket Booth is gevestigd in een opvallend vrijstaand gebouwtje met een soort klokkentoren. Als je Leicester Square oploopt, valt het gebouwtje direct op. Op de borden bij het TKTS staan iedere dag de theatertickets vermeldt die met korting te krijgen zijn. De kassa is geopend van ma t/m za, van 10.00 tot 19.00 uur, maar op zondag gesloten. Metro: Leicester Square & Piccadilly Circus. Let op! Die half price geldt niet voor alle musicals. Tickets voor populaire musicals zoals Mammamia! of The Lion King zijn bij TKTS verkrijgbaar voor het normale tarief. Als je niet al te kieskeurig bent, kun je echter ook naar andere leuke voorstellingen. Wij zijn bv. naar de musical Grease geweest (Piccadilly Theatre). De normale prijs voor het kaartje was £ 58.00, maar wij hebben £26.00 voor een kaartje betaald (er kwam alleen nog een bedrag van £3.00 voor transactiekosten bij). Je kunt bij TKTS met creditcard betalen! Let op! In de nabije omgeving van Leicester Square vind je een ook een aantal 'nep' half price ticket booths. In deze "official outlets" zijn de tickets echter veel duurder dan in het theater. Kijk dus uit waar je je kaartjes koopt...

'473486' door Globetrottertje Suus '473486' door Globetrottertje Suus

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Fietsen in Londen

Globetrottertje Suus

En één van de leukste manieren om je door Londen te verplaatsen en de bezienswaardigheden van deze waanzinnig leuke stad te bekijken, is op de fiets! Wij Nederlanders zijn zowat geboren op een fiets, maar sinds kort hebben de Londenaren het rijwiel ook ontdekt. Steeds meer Londoners maken gebruik van dit vervoermiddel, voor een deel uit frustratie jegens de langzame bussen en de vooral in de spits zeer drukke metrotreinen, maar ook omdat het bijna onbetaalbaar is om met je auto het centrum van Londen in te komen. Er is de afgelopen jaren flink geinvesteerd in fietspaden, -rekken, en campagnes om het fietsen te promoten als een gezond, goedkoop en snel alternatief om je door de stad te verplaatsen. Tegenwoordig zie je door de hele stad fietsbanen op de weg en geven blauwe bordjes de verschillende fietsroutes door de stad aan. Wij hebben inmiddels 2x een fietstochtje gedaan met The London Bicycle Tour Company (hieronder vind je het adres). Ze hebben verschillende - begeleide - fietstochten, maar je kunt hier ook terecht om gewoon een fiets te huren en zelf de stad te verkennen. Ze hebben hier ook fietskaarten en geven geheel vrijblijvend advies/tips voor een leuke rit door downtown London!!! Openingstijden: 10am - 6pm Fietshuur vanaf £3 p/uur Begeleide tours vanaf £15.95 TIP: Wil je er zeker van zijn dat de 'begeleide' fietstour doorgaat, boek dan van tevoren via de website!!!! Je kunt ook 'spontaan' aanlopen, maar het is dan niet zeker of de tour door kan gaan (minimaal 3 deelnemers). The London Bicycle Tour Co 1a Gabriel's Wharf 56 Upper Ground Southwark, London SE1 9PP United Kingdom tel. +44 (0)20 79286838 website: http://www.londonbicycle.com/ P.S. Let op! Niet vergeten dat ze hier in Londen links rijden!!!! ;-) P.S. P.S. O ja, de dichtsbijzijnde underground is Embankment, metrostation Blackfriars is weliswaar dichterbij maar die is momenteel (t/m eind 2011) gesloten i.v.m. renovatie van het metrostation. Het is ongeveer 10 minuten lopen.

'209131' door Globetrottertje Suus '209131' door Globetrottertje Suus

BelgiëBrugge

BelgiëBrugge

Typisch Brugge!

Globetrottertje Suus

Gezellige terrasjes, schilderachtige geveltjes, mooie pleinen en klinkerstraatjes waar paardenkoetsjes af en aan rijden. Dat is typerend voor het straatbeeld van het mooie Brugge!

'209104' door Globetrottertje Suus '209104' door Globetrottertje Suus

BelgiëBrugge

BelgiëBrugge

Smakelijk museum in..

Globetrottertje Suus

Hartje Brugge vind je in een prachtig pand een heel leuk museum: Choco-Story / The Chocolate Museum. Het museum is een privé-initiatief van de familie Van Belle, gepassioneerde liefhebbers van chocolade. Met een privé-collectie van zo’n 1000 objecten is het museum uniek (in België) in zijn soort. Als je in Brugge bent, moet je dit museum echt bezoeken! (ZIE OOK MIJN TIPS!)

'473157' door Globetrottertje Suus '473157' door Globetrottertje Suus

BelgiëBrugge

BelgiëBrugge

Smakelijke musea in..

Globetrottertje Suus

Denk je aan Belgie, dan denk je ongetwijfeld aan de lekkere Belgische chocolade (pralines) en Belgische friet. Niet zo verwonderlijk dat er in het toeristische Brugge twee 'smakelijke' musea te vinden zijn, waar deze belangrijkste Belgische specialiteiten centraal staan. Een bezoek aan het CHOCOLADEMUSEUM en het FRIETMUSEUM is een absolute must als je Brugge bezoekt!!! CHOCOLADEMUSEUM Choco-Story / The Chocolate Museum brengt de geschiedenis van chocolade tot leven in woord, beeld en smaak. Het museum is een privé-initiatief van de familie Van Belle, gepassioneerde liefhebbers van chocolade. Zij worden gesponsord door Belcolade, de enige chocoladefabrikant van authentieke Belgische chocolade, die nog in Belgische handen is. Met een privé-collectie van zo’n 1000 objecten is het museum uniek (in België) in zijn soort. Het museum bestaat uit 3 delen en vertelt aan de hand van een unieke collectie van een kleine duizend voorwerpen de oorsprong en evolutie van chocolade. Naast de geschiedenis wordt er tijdens een korte demonstratie uitgelegd hoe chocolade gemaakt wordt. En (het belangrijkste!) je mag na afloop proeven van de chocoladeproducten die ter plaatse zijn gemaakt. Website: www.choco-story.be/nl Adres: Choco-Story / The Chocolate Museum Wijnzakstraat 2 (St-Jansplein), B-8000 Brugge tel. 050-612237 FRIETMUSEUM Het is raar maar waar, het Frietmuseum van Brugge is het enige en unieke museum van de friet ter wereld! Het museum is eigendom van de families Cédric en Van Belle die ook het Chocolademuseum het museum van de binnenhuisverlichting 'Lumina Domestica', bezitten. Het Frietmuseum vertelt over de geschiedenis van de aardappel (van oorsprong komt die dus uit Peru), die meer dan 10.000 jaar geleden begint. Verder informatie over de geschiedenis van de friet en zijn Belgische oorsprong. En na het museumbezoek kun je friet proeven in de middeleeuwse kelder van het gebouw. De geur van de frituur is al te ruiken vanaf het moment dat je binnenstapt. Best lekker als je trek hebt... ;-b Website: www.frietmuseum.be/nl Adres: Frietmuseum Vlamingstraat 33, B-8000 Brugge tel. 050-340150 COMBI TICKET: Je kunt diverse combi-kaartjes kopen, dat scheelt een paar euro als je meerdere musea wilt bezoeken. Combi Ticket 2 musea: (Choco-Story met Frietmuseum of Lampenmuseum) 8 EURO i.p.v. 10 EURO Kinderen (-12 jr): 6 EURO Kinderen (-6 jr): 1 EURO Combi Ticket 3 musea: (Choco-Story & Frietmuseum & Lampenmuseum) 12 EURO i.p.v. 15 EURO Kinderen (-12 jr): 9 EURO Kinderen (-6 jr): 1 EURO

'473156' door Globetrottertje Suus '473156' door Globetrottertje Suus

BelgiëBrugge

BelgiëBrugge

Bierbrasserie...Cambr

Globetrottertje Suus

Net om de hoek van de Grote Markt vind je "Bierbrasserie Cambrinus". In dit bierproeflokaal kun je helemaal los op meer dan 400 verschillende soorten, van vruchtenbier tot zwaar trappistenbier. Behalve bier drinken kun je hier ook genieten van allerlei heerlijke gerechten, die gemaakt zijn met... juist: bier! Aan te bevelen is het 'Menu van de brouwer', een driegangenmenu voor een schappelijke prijs. Vooral de Vlaamse stoofkarbonaden (soort stoofschotel) zijn om je vingers bij af te likken. In het weekend is een tafeltje reserveren wel aanbevolen!!! Website: http://www.cambrinus.eu Adres: Bierbrasserie Cambrinus Philipstockstraat 19, 8000 Brugge Tel.: 050/33 23 28 Openingstijden: Dagelijks van 11.00 tot 23.00 uur In de weekenden van 11.00 tot ...

'203307' door Globetrottertje Suus '203307' door Globetrottertje Suus

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Blije bekkies!

Globetrottertje Suus

Ik vind die Indonesische kindertjes toch zo leuk! Eerst zijn ze heel verlegen, hoewel er altijd wel een brutaaltje tussen zit, en staan ze een beetje statisch op de eerste foto. Vervolgens laat je ze het resultaat zien en dan is het ijs gelijk gebroken. "Saya, itu saya!", klinkt het uit alle mondjes, wat vrij vertaald betekent: "hey, dat ben ik daar op die foto"... Zo grappig. Toch is de aandacht snel afgeleid, want zodra ze een andere camera zien moet daar natuurlijk ook een foto mee gemaakt worden! ;-)

'203304' door Globetrottertje Suus '203304' door Globetrottertje Suus

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Kies je kiezel!

Globetrottertje Suus

Als je over de kustweg bij Ende rijdt, zie je grote partijen blauwgroene stenen langs de weg liggen. De plaatselijke bevolking haalt deze stenen van het strand, sorteert ze op grootte en vervolgens worden ze geëxporteerd naar o.a. Bali en Surabaya. Deze stenen worden ook veel in tuinen gebruikt. Dus mocht je in een tuincentrum van die groenblauwe kiezelstenen zien, dan is de kans groot dat ze hier vandaan komen!

'203279' door Globetrottertje Suus '203279' door Globetrottertje Suus

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Idyllisch plekje

Globetrottertje Suus

Riung is een klein primitief vissersdorpje aan de noordkust van Flores dat pas sinds een paar jaar enigszins toegankelijk is geworden. Je hebt hier het gevoel of je de eerste bent die het gebied bezoekt, het is nl. nog zo 'niet-toeristisch'!!! We vonden hier een strandje, werkelijk een stukje paradijs op aarde! Heel idyllisch, met palmbomen, vissersbootjes, rieten hutjes op palen en verderop mangroven. Een van de mooiste plekjes op Flores!

'203277' door Globetrottertje Suus '203277' door Globetrottertje Suus

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Saya, itu saya!

Globetrottertje Suus

Riung is een klein primitief vissersdorpje aan de noordkust van Flores dat pas sinds een paar jaar enigszins toegankelijk is geworden. Wij gaan naar een afgelegen strandje en zoeken verkoeling in het zeewater. Op het strand heeft zich een groepje kinderen uit de nabijgelegen kampung verzameld, die op een meter afstand van onze spullen zijn gaan zitten en kijken wat die gekke ‘orang putih’ in het water aan het doen zijn. Op een gegeven moment ga ik een praatje met de kinderen maken. Vervolgens haal ik mijn camera tevoorschijn en maak wat foto’s. Dat vinden ze natuurlijk prachtig. Zodra ik ze het resultaat van de foto laat zien, beginnen ze allemaal door elkaar te schreeuwen: “Saya, itu saya, saya, saya, saya!” (ik, dat ben ik, ik, ik, ik!). Ze zien zichzelf op de display van de camera terug en vinden dat helemaal geweldig. Ze zijn door het dolle heen en krijgen er geen genoeg van, dus je begrijpt dat ik aardig wat foto’s schiet. Maar goed dat we niet meer met filmrolletjes werken, nu kunnen we de foto’s, die we niet willen hebben, gewoon deleten.

'202620' door Globetrottertje Suus '202620' door Globetrottertje Suus

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

The Big Blue Turtle..

Globetrottertje Suus

Na ruim 50 duiken zag ik voor het eerst een schildpad in zijn natuurlijke leefomgeving: the big blue. Een bijzondere ervaring, want vlak voor mijn neus steeg deze schildpad op. Even een hapje lucht halen aan het wateroppervlak. Toen ik omhoog keek (ik zat op een meter of 20) voelde ik me ineens zo nietig met al dat blauw om me heen...

'202617' door Globetrottertje Suus '202617' door Globetrottertje Suus

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

The Beach

Globetrottertje Suus

Het strand van Gili Trawangan strekt er zich uit over het halve eiland. Als je een stukje doorloopt, voorbij de hotels, dan kun je je zelfs even op een 'onbewoond eiland' wanen. Over het algemeen loopt de zeebodem gelijdelijk af, maar op bepaalde plekken kan het ook vrij steil naar beneden aflopen, de diepblauwe zee in. Hier kun je snorkelen tussen de talloze kleurrijke vissen die zich in het ondiepe kustwater thuisvoelen.

'202117' door Globetrottertje Suus '202117' door Globetrottertje Suus

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Jammer dat er geen...

Globetrottertje Suus

In Indonesie heten deze bloemen Bunga Jepun, maar de naam Kemboja hoor je ook vaak. Dit heerlijk geurende bloemetje bloeit aan een boom en wordt veel gebruikt in de hindoe-offertjes. Een andere veelgehoorde benaming is frangipani. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Meestal zijn ze wit, maar ik vind dit roze exemplaar toch ook wel erg mooi! Ik ben gek op deze bloemen en associeer ze met Bali omdat het hele eiland hiernaar lijkt te geuren...

'202103' door Globetrottertje Suus '202103' door Globetrottertje Suus

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Big smile!

Globetrottertje Suus

Deze foto is gemaakt tijdens een bezoek aan een vissersdorpje op Sumbawa. De schemering was al gevallen en eigenlijk was het al iets te donker om deze prachtige 'big smile' te fotograferen, maar ik vond het zonde om te flitsen. Nou ja, de foto is voor het goede misschien iets te donker, maar die man 'straalt' zo dat ik hem zelf wel erg mooi vind.

'202102' door Globetrottertje Suus '202102' door Globetrottertje Suus

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Ring of fire

Globetrottertje Suus

Indonesië ligt in de zogenaamde 'Ring of Fire', oftewel de ring van vuur. Dit gebied aan de rand van de Stille Oceaan wordt zo genoemd omdat het zich uitstrekt als een gordel met vele vulkanen. De Ring of Fire loopt door Noord- en Zuidoost-Azië, en zorgt voor 90% van de aardbevingen ter wereld. In Indonesië komen aardbevingen en vulkaanerupties regelmatig voor. 15 miljoen jaar terug ontstonden bv. de grote en kleine Sunda eilanden. Als gevolg van vulkaanuitbarstingen kwamen die uit de oceaan omhoog. De vulkanische oorsprong is nog duidelijk te zien aan het bizarre en woeste landschap. Deze foto is genomen tijdens een zeiltocht langs de noordkust van Sumbawa. Wij vinden het zelf een van de indrukwekkendste landschappen die we ooit gezien hebben.

'202101' door Globetrottertje Suus '202101' door Globetrottertje Suus

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Early morning in Bali

Globetrottertje Suus

Elke dag op Bali is een bijzondere dag, zonde om dan lang in je bed te blijven liggen. 's Ochtends vroeg in alle rust genieten op het strand van Sanur: het geluid van de vogeltjes, het ruizen van de zee, de zon die opkomt en kleurige vissersbootjes (jukungs) op het drooggevallen strand. Allemaal van die kleine dingen waar je zo intens van kunt genieten!

'201848' door Globetrottertje Suus '201848' door Globetrottertje Suus

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Mar(kt)okkaans

Globetrottertje Suus

Het allerleukste van Essaouira vinden wij de straatjes waar vrijwel geen toeristen komen en waar de lokale mensen hun boodschappen doen. Zo komen we bij toeval op de groentemarkt waar verse munt met bosjes tegelijk verkocht wordt, waar grote zakken met kikkererwten staan en reusachtige watermeloenen vanaf het asfalt verkocht worden. Alles verser dan vers!

'201845' door Globetrottertje Suus '201845' door Globetrottertje Suus

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Een voet vol henna

Globetrottertje Suus

In Nederland verf je je haar met henna, in Marokko je handen en voeten. In Marrakech ben ik diverse malen aangesproken door dames, die maar wat graag hun hennaspuiten gevuld met oranjebruin spul op mij wilden loslaten. Ze maken er prachtige figuren mee (natuurlijk geen afbeeldingen van mensen of dieren, omdat dit niet mag volgens de Koran). Aangezien het een hele tijd duurt voor die hennatroep weer van je huid af is en, als je er allergisch voor bent of het is gemaakt van een verkeerde plant en dergelijke, dan kunnen er allergische reacties en ontstekingen optreden. Ik heb de 'henna tattoo' aan me voorbij laten gaan, maar het is natuurlijk wel leuk om een foto te maken van iemand anders! (genomen vanaf het balkon van "Cafe des Epices" in Marrakech)

Community updates

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 18 | Community-toppers


Hollands plaatje in Flevoland. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Hollands plaatje in Flevoland door Esthers
2. Review: De Stadswaard Nijmegen door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: Wisseschout
4. Nieuwkomer: Joanne200

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik