Gjacobs

profiel Gjacobs

Naam

gerard jacobs

Reviews

0

Foto's & tips

3

Blogs

3

Lid sinds

18 July 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Zuid-Afrika

Fav. stad

Cordoba

Over mij

Begon 35 jaar geleden als correspondent in de Arabische wereld en raakte verslaafd aan reizen en schrijven: van de yurte in Tuva tot de Parador in het Alhambra.

Mijn Motto

''Volg je droom', van Joseph Conrad'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Laat een reactie achter

8 reactie(s) bij "Gjacobs"

 • profile image comment
  Door Edwinaverdingh• geplaatst op 20 Jul 2010 | 13:24:08

  Hallo Gerard,
  Dat is een intrigerend verhaal. Hier kan ik uren naar luisteren, kijken of reisverhalen over lezen.
  Bedankt.
  Groetjes,
  Edwina

  Bericht aangepast op 12:17:04
 • profile image comment
  Door Nelita• geplaatst op 19 Jul 2010 | 20:50:43

  Hola Gerard,
  Welkom op deze site !!
  Leuke foto´s, geweldig reismotto, nu ga ik je verhaal nog lezen!!
  Veel kijk- en reis plezier !!
  Salu2, Nelita

  Bericht aangepast op 18:22:46
 • profile image comment
  Door Edwinaverdingh• geplaatst op 21 Jul 2010 | 14:32:27

  Hallo Erik,
  Bedankt voor de Afrika info. Ik ga je tips zeker lezen.
  Groetjes,
  Edwina

  Bericht aangepast op 08:28:39
 • profile image comment
  Door Deerik• geplaatst op 19 Jul 2010 | 19:58:11

  Hey Gerard,

  Alle mannetjes dood? Vorig jaar april was er nog 1 die de sceptor zwaaide. In welke periode ben je er geweest?

  gr, Erik

  Bericht aangepast op 08:26:07
 • profile image comment
  Door Woutercello• geplaatst op 29 Apr 2012 | 13:08:54

  Wow!
  Ik zie dat je al heel wast prachtige reizen hebt gemaakt! Ik zou dus graag weten wat je 10 mooiste reizen zijn! Kan je ze mij doorsturen?
  Groetjes Wouter

  Bericht aangepast op 16:00:45
 • profile image comment
  Door Gjacobs• geplaatst op 19 Jul 2010 | 20:38:11

  dag erik, in het voorjaar. de twee mannetjes uit de docu zijn dood. af en toe komt er een een leeuw uit het aangrenzende territorium maar hij blijft nooit lang.
  Las je verhaal over Savute. Het kanaal is dit jaar weer volgelopen. iedereen is opgetogen. je foto van het luipaard is schitterend.
  groet

  Bericht aangepast op 22:00:20
 • profile image comment
  Door Schenkel• geplaatst op 19 Jul 2010 | 18:40:49

  Hallo, Gerard.
  Bedankt voor je reactie wij zijn ook echte Afrikafans Vooral Tanzania vinden wij erg mooi volgend jaar waarschijnlijk Botswana hebben we vragen dan weten we jou tevinden als het mag.

  Vriendelijk groet,

  Pieneke

  Bericht aangepast op 22:00:00
 • profile image comment
  Door Albertensandra• geplaatst op 20 Jul 2010 | 11:53:00

  Genieten toch, juist dat is heel bijzonder dat je met weinig mensen daar bent, fantastsich! Ik zag dat je al een nieuw verhaal had geschreven, zal zo eens even kijken.
  Gr. Sandra

  Bericht aangepast op 21:55:37

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3)

'263771' door Gjacobs '263771' door Gjacobs

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Boze olifant

Gjacobs

Overal zie je kuddes olifanten in Duba Plains. Grote kuddes. En soms een eenzame, boze stier. Soms kom je gewoon te dichtbij. Wapperende oren, oorverdovend getrompetter. Het was een schijnaanval. Bedoeld om ons bang te maken. De schrik zat er in.

'263688' door Gjacobs '263688' door Gjacobs

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Silver Eye, de beste.

Gjacobs

Silver Eye, een van de leeuwinnen in de Tsaro Pride, de leeuwentroep die in het moeras van de Okavango delta jaagt op buffels. Beroemd uit de documentaire Relentless Enemies van Dereck en Beverly Joubert. Silver Eye is verstoten door de troep omdat ze de welpen heeft gedood. Ze moet nu alleen op jacht.

'475588' door Gjacobs '475588' door Gjacobs

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Safari Botswana

Gjacobs

Botswana’s ‘Onbedorven Paradijs’ (Okavango Delta, Chobe, Savute) heeft twee toeganspoorten: Kasane in het noorden, Maun in het westen van het land. Over land zijn ze te bereiken vanuit Windhoek of Johannesburg via goede, geasfalteerde wegen. De lokale toeristenindustrie in Botswana staat nog in de kinderschoenen en de safari-industrie is in handen van buitenlandse tour-operators. Auto of camper huur je in Windhoek of Johannesburg. Vooral in het regenseizoen zijn veel safarikampen niet of nauwelijks over land te bereiken. 4x4 is essentieel. Wij boekten onze safari via Wilderness Safaris, een beursgenoteerde tour-operator in Johannesburg. De vlucht naar de kampen (Savute, Duba Plains en Little Vumbura) was in de prijs ( ongeveer 500 euro pppn) inbegrepen. Wilderness huurt Savute van de overheid van Botswana. De concessie voor Duba Plains en Little Vumbura wordt afgesloten met de lokale bevolking. Betekent dat deel van de opbrengst naar de locals gaat die ook in de safarikampen werken. De lokale bevolking die buiten de concessie woont, profiteert dus direct van het toerisme. Je kunt ook ter plekke je safari regelen: het toeristenburo in Maun zit in de vertrekhal van het vliegveld. Behulpzame staf die niet altijd aanwezig is. Wij vonden in Maun één lokale tour-operator: Mosu Safaris. Hij kan moeilijk concurreren met de kapitaalkrachtige buitenlandse ondernemers. De eigenaar klaagde steen en been en had weinig klanten: ‘Al het geld verdwijnt naar het buitenland.’ http://www.wilderness-safaris.com/ http://www.botswanatourism.co.bw/ http://www.mosusafaritours.com/

Laatste blogs (3)

DE EEUWIGE JACHT Denise pikt ons na het ontbijt met haar Cessna op voor de vlucht naar Duba Plains, waarschijnlijk het meest afgelegen kampement in de Okavango-delta: 6 tenten, maximaal 12 gasten,... Lees meer

VERLIEFD OP AFRIKA Denise zet de Cessna 602 aan de grond in Savute, hoog in het noorden van Botswana. ‘Ramen dicht,’ waarschuwt ze. De landingsbaan zit vol gaten. De modder vliegt ons om de oren. H... Lees meer

Community updates

UPDATE: FOTO UPLOADEN WERKT WEER (SOORT VAN)

17-05-2021 Het had wat voeten in de aarde, maar je kunt inmiddels weer foto's uploaden. Let wel: op het moment dat je op 'uploaden' drukt, zie je op dit moment niets gebeuren MAAR de site is wel bezig. Gelieve dus niet opnieuw te klikken, maar heel even geduld te hebben: na zo'n 10 seconden zie je alsnog je foto verschijnen. Uiteraard gaan we dit nog fiksen, maar dat wordt naar alle waarschijnlijkheid morgen en ik wil jullie niet in de kou laten staan. ;-) Heb je een foto 2x geupload? Dan kun je zolang er geen comment is geleverd de tweede foto nog deleten. Zodra alles weer helemaal naar behoren werkt, meld ik me weer!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 19 | Community-toppers


Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill door Dreamer666
2. Review: n.v.t. (geen nieuwe reviews)
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Livali

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik