Gerardvandorp

profiel Gerardvandorp

Naam

Gerard van Dorp

Reviews

0

Foto's & tips

47

Blogs

0

Lid sinds

21 July 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Tibet

Fav. stad

Lhasa

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D5600 en B700

Overige

Nikon 105 mm, 2.8 ED Nikon flitser speed light SB-600. Nikon AF 18-200.ED

Laat een reactie achter

11 reactie(s) bij "Gerardvandorp"

 • profile image comment
  Door MiekeDeHaas• geplaatst op 25 Jul 2014 | 12:32:58

  Hallo Gerard. Gefeliciteerd met de rode ster voor dorpsfeest. Vond het een prachtplaat, heel mystiek. Hoop nog meer van je te zien, het zijn originele foto's. Mieke

  Bericht aangepast op 00:58:43
 • profile image comment
  Door Vulture1960• geplaatst op 25 Jul 2014 | 14:49:29

  Hoi Gerard gefeliciteerd met je rode ster! Groet Ferdi

  Bericht aangepast op 19:58:03
 • profile image comment
  Door MiekeDeHaas• geplaatst op 03 Aug 2014 | 08:52:46

  Hallo Gerard, nog gefeliciteerd met je twee rode sterren. Het zijn prachtige foto's. Je hebt wel een indrukwekkende reis gemaakt. Trouwens, niet leuk de redenen waarom je zoveel tijd hebt.
  Tip: wanneer je naar iemand wil reageren moet je op de blauwe naam of profielfoto klikken. Dan kom je op haar/zijn homepage. Daar kun je dan het een en ander neerschrijven. Dan wordt het gelezen. Nog veel plezier gr. Mieke

  Bericht aangepast op 17:08:38
 • profile image comment
  Door JaccoenLaurie• geplaatst op 23 Sep 2014 | 16:24:31

  Hoi Gerard,

  Wat leuk dat je onze foto 'Vragende handen' aan je favorieten toe hebt gevoegd. We zijn er heel erg blij mee. Dankjewel!

  Groetjes,
  Jacco & Laurie

  Bericht aangepast op 20:39:54
 • profile image comment
  Door Gerardvandorp• geplaatst op 30 Jul 2014 | 13:28:40

  Beste Ina.
  Je hebt gelijk, ik zal minderen en meer naar foto's van andere reisreporters kijken.
  Maar ik heb een bedrijfsongeval gehad en geen baan meer.
  Dus ik heb alle tijd, aangezien dat ik sinds kort van deze site hoorde en heel snel een ster kreeg, dacht ik ach, waarom niet.
  En ik heb nog zoveel foto's.
  Groetjes Gerard

  Bericht aangepast op 17:21:30
 • profile image comment
  Door Wisseschout• geplaatst op 29 Jul 2014 | 10:31:47

  Ja erg jammer dat je er zoveel tegelijk opzet. Ga jij van iedereen zoveel foto's bekijken en beoordelen dan ?
  gr Ina

  Bericht aangepast op 17:17:59
 • profile image comment
  Door Marjoleinoudejans• geplaatst op 29 Jul 2014 | 10:21:23

  Hoi Gerard,
  Je plaatst prachtige foto's, maar probeer het iets meer te spreiden. Nu krijgen ze niet de aandacht die ze absoluut wel verdienen!
  Groetjes Marjolein

  Bericht aangepast op 17:17:54
 • profile image comment
  Door Moraimavdf• geplaatst op 29 Jul 2014 | 09:32:42

  Hallo Gerard!
  Gefeliciteerd met je rode ster!. Nog even een advies: Plaats per dag niet te veel foto's, want dan krijgen ze niet de aandacht die ze verdienen. Een handig aantal is 2 a 3 verspreid over de dag. Succes!
  Gr. Moraima

  Bericht aangepast op 17:17:46
 • profile image comment
  Door Wisseschout• geplaatst op 29 Jul 2014 | 08:48:57

  Hallo Gerard
  Ben je georganiseerd of zelf door Orissa getrokken ?
  Gr Ina

  Bericht aangepast op 17:17:36
 • profile image comment
  Door Ellez• geplaatst op 25 Jul 2014 | 11:25:17

  He Gerard!

  Gefeliciteerd met je rode ster voor je prachtige foto ' dorpsfeest'!
  Ik zag hem al aankomen!!
  Groetjes,
  Ellen

  Bericht aangepast op 17:06:37

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (47)

'442485' door Gerardvandorp '442485' door Gerardvandorp

Papoea Nieuw GuineaHighlands

Papoea Nieuw GuineaHighlands

Festival

Gerardvandorp

West- Papua, het Baliem festival. Dit is 1 van de vele foto's van oorlog opvoeringen gespeeld tussen de verschillinde dorpen. Moeilijk om een keuze te maken.

'442194' door Gerardvandorp '442194' door Gerardvandorp

Papoea Nieuw GuineaHighlands

Papoea Nieuw GuineaHighlands

Gezicht van krijger.

Gerardvandorp

Baliem- vallei, 3 daags festival. Honderden mannen en vrouwen verkleed in krijg tenue. Opvoering van schijn gevechten tussen dorpen, een geweldig schouwspel. Als je lang genoeg naar deze foto kijkt, ga je vanzelf wel in een hoekje zitten.

'449889' door Gerardvandorp '449889' door Gerardvandorp

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

Poseren

Gerardvandorp

2009, s, morgens om half 5 op de fiets naar de zonsopgang bij Angkor Wat. Ik raad het je aan, niet doen, neem een taxi voor heel de dag. Je bent gesloopt van de hele dag fietsen. Na de zonsopgang ben ik nog enige tijd bij de tempel gebleven en gevraagd of deze 2 monniken op de foto wilden.

Ik ben fan van (2)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (4)

'472266' door Mireille '472266' door Mireille

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Diverse Sa Caleta!

Mireille

[url="http://www.panoramicearth.com/1318/Ibiza/Sa_Caleta" target="_blank"]Sa Caleta[/url] is een plekje op het eiland waar je op meerdere manieren kunt vermaken, fotogeniek, archeologie, luieren, eten, ruines en gewoon genieten. Zoek je archeologie bezoek dan de ruines van de Feniciërs, een nederzetting uit de 8e eeuw voor Christus. Persoonlijk was ik wat teleurgesteld want het is in mijn ogen te mooi opgeknapt waardoor de authentieke oudheid verloren is gegaan. Voor de liefhebber zeker interessant. Ongeveer 200 jaar later verlieten de Feniciërs deze locatie om Ibiza stad te stichten. De locatie behoort tot het Werelderfgoed. Als je er rondloopt bewonder de mooi kustlijn, zo gek waren die Feniciërs niet met hun locatie keuze. In de naastgelegen baai zijn diverse boothuizen te zien. Terug lopend naar het strand kom je langs de vergane glorie van een oude militaire basis. In 1940 was de [url="http://www.geocities.com/wmfanr1/WMF_2003_3.PDF" target="_blank"]Kustbatterij N-52 [/url]gestationeerd bij Sa Caleta. Gebouwd en gebruikt voornamelijk voor de kustbewaking tijdens de 2e wereld oorlog. Naast de gebouwen ook diverse bunkers die met elkaar zijn verbonden door ondergrondse gangen. O.a. waren er twee kanonnen (of mitrailleurs??) van het type Vickers voor de kustbewaking. In 1956 moesten de kanonnen bijgesteld worden omdat de klif begon af te brokkelen. Het verval lijkt opgepimpt door de ruimschoots aanwezige graffiti. Na je ontdekkingstocht strijk neer bij de authentieke Spaanse Chiringuitos (kleine strandeettentje) restaurant Sa Caleta. Geniet van het uitzicht, het strand, de baai en de klif onder het genot van een drankje een heerlijke lunch aan zee (gespecialiseerd in vis). Het gehele jaar geopend tot 17 uur en frequent bezocht door de eiland bewoners zelf. Natuurlijk is er hier ook het strand waar je je lijf lekker kunt laten strelen door de Middenlandsezee zon na een verfrissing door het helder blauwe water. De achterliggende klifwand zorgt dat het een fotogenieke plek is. Het water is lang ondiep dus ook geschikt voor kinderen.

'470973' door Suzannehulsbos '470973' door Suzannehulsbos

ArgentiniëNoordwest Argentinie

ArgentiniëNoordwest Argentinie

Salta - Paardrijden -

Suzannehulsbos

Paardrijden is, of je nu al eens eerder op een paard hebt gezeten of niet, echt een aanrader in Argentinie. Ik heb twee dagen op een ranch gelogeerd bij Milagros en Alicia en hun kinderen. Paarden, honden, poezen, kippen, velden met manshoog gras, wolken kleine vlinders die opvliegen als je er langs rijd, heuvels, landweggetjes... Allemaal prachtig. De geuren van de kruiden, met name mint, zijn overweldigend als je op de paard door de velden stapt of zelfs galoppeert! Het huis is oud, een beetje vervallen, en ze hebben nog een oude electrische platenspeler en stapels met dikke oude tango LP's. Aan het huis vast zit een klein kapelletje. Dat het huis niet spik en span schoon is, (het beddengoed wel) wordt ruimschoots goed gemaakt door de mooie en sfeervolle omgeving. www.cabalgatasgauchas.com.ar vrg naar David (75 Euro voor 3 ritten van ca 2 uur, overnachting, 2 x BBQ, en een diner, transfer)

'462003' door Sandral '462003' door Sandral

IerlandDublin

IerlandDublin

Ardaghkelk

Sandral

Als je van Ierland houdt,kan je het National Museum of Archeologie in Dublin niet overslaan.Op de Treasury afdeling staat o.a. deze zwaar verzilverde beker met 2 oren,de Ardaghkelk uit de 8e eeuw na Chr.. Hij is gevonden door de landarbeider Quinn,toen hij aardappels oogstte,die hij in het ringfort Reerasta,bij Ardagh,had geplant. Hij verkocht het voor een paar pond aan de plaatselijke arts.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 43 | Community toppers

On top of Lassen Peak Foto: JoshuaX

1. Topreview: Kloven in Marokko door Agrotewal
2. Topfoto & tip: On top of Lassen Peak door JoshuaX
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: ManonVerijdt
5. Nieuwkomer: DeOpschepper

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik