geo

profiel geo

Homepage

Naam

Sitara y Wicapi-Wakan X

Positie

73

Score

8177

Reviews

3

Foto's & tips

120

Blogs

6

Lid sinds

08 september 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Mexico

Fav. stad

Chalchihuitan

Over mij

In ons gezin is het goed wonen.
In ons gezin komt altijd alles goed.
Waar ieder zonder haat of nijd.
Alles met liefde voor de andere doet.

Mijn Motto

'Even tot rust komen en dan genieten met gans de familie.'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Overig

Model

traveler DC-8300

 

20 reactie(s) bij "geo"

 • profile image comment

  heb nog gauw een mail gestuurd, nog ontvangen voor vertrek?

  Door Graaf • geplaatst op 2018-08-14 15:22:45
 • profile image comment

  Bedankt voor je leuke reactie! 25 kilo tillen kan ik natuurlijk wel, maar niet dag in, dag uit, berg op, berg af zoals deze mannen doen! :)

  Door Sophie Otten • geplaatst op 2018-08-14 14:29:10
 • profile image comment

  Bedankt voor de reactie op mijn foto 'De macht van de Andes'. Ik was de gelukkig om maar liefst tientallen condors te zien zweven boven de kloof en vlak boven mijn hoofd!

  Door nathaliebeersma • geplaatst op 2018-08-14 07:01:21
 • profile image comment

  Dank jullie wel voor je reactie bij 'verstopt' gr. anita

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-08-13 19:49:22
 • profile image comment

  Ben zo benieuwd hoe het met jullie is !!! Groeten Ina

  Door wisseschout • geplaatst op 2018-08-13 19:30:26
 • profile image comment

  Hoi Maria en Georges, Dank je wel voor je reactie! Heb me een beetje ingelezen ben ook even niet op de site geweest. Hoe gaat het nu met jullie? Groetjes Mary

  Door Mary54 • geplaatst op 2018-08-13 19:15:04
 • profile image comment

  Hoi Maria en Georges, fijn dat jullie weer even op de site zijn.

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-08-13 14:53:08
 • profile image comment

  Bedankt voor je reactie op mijn foto. Het is me nog nooit opgevallen dat mensen boos kijken als je met ze lacht. Al krijg ik wel altijd te horen dat ik "zo boos kijk" als ik geconcentreerd bezig ben, haha. Alvast een goede reis, met hopelijk veel vrolijke gezichten :)

  Door wendier • geplaatst op 2018-07-03 20:21:50
 • profile image comment

  Goeie reis alvast en laat af en toe wat van je horen.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-07-03 06:20:24
 • profile image comment

  Een smelleken is de kleinste valk van Europa. Hartelijke groet, Sigrid

  Door baatjes • geplaatst op 2018-07-02 22:17:04
 • profile image comment

  Leuk dat je nog wat foto's favoriet maakt voor vertrek, ik zal de mail nog snel even beantwoorden voordat jullie vertrekken.

  Door Graaf • geplaatst op 2018-07-02 16:26:07
 • profile image comment

  Klopt helemaal, ik geloof zeker dat je gelukkig kunt zijn met weinig, maar de kansen en mogelijkheden die je hebt als kind in een arm land zijn toch minder. Alleen al onderwijs en gezondheidszorg, beide een stuk minder bereikbaar. Ik ben het wel volledig met je eens dat het consumeren in westerse landen veel minder kan, en dat dat niet perse gelukkig maakt! Dank voor je commentaar!

  Door karinm • geplaatst op 2018-07-02 13:35:42
 • profile image comment

  Dankjewel voor het favoriet maken van mijn foto"ogen zijn de spiegel van.."' ik voel mij zeer vereerd, groetjes, Sylvia

  Door silly • geplaatst op 2018-07-01 21:39:39
 • profile image comment

  Bedankt voor alles, heb net een uitgebreide mail gestuurd. pf is Christina?

  Door Graaf • geplaatst op 2018-06-30 18:24:19
 • profile image comment

  troost je Sitara. Ik woon al 68 jaar in Limburg aan de Belgische grens en dit was ook de eerste die ik ooit zag..............

  Door geervannesmeed • geplaatst op 2018-06-30 17:23:34
 • profile image comment

  Mail nu wel direct goed ontvangen.

  Door Graaf • geplaatst op 2018-06-28 15:00:21
 • profile image comment

  Dank je, een lekker kopje chai in India.

  Door Graaf • geplaatst op 2018-06-26 09:24:57
 • profile image comment

  Dag Sitara. De open air cinema in Kirstenbosch is zonder eigen auto lastig te bereiken in de avonduren. En de keuze van de film zal er ook debet aan zijn dat er weinig tot geen donkere mensen (zoals jij ze noemt) aanwezig zijn. Maar mij valt altijd op dat de wijze van recreeren vaak anders wordt ingevuld. Soms meleert het, maar vaak ook niet. Groet, Jantine

  Door Jan10e • geplaatst op 2018-06-24 18:54:19
 • profile image comment

  De reportage gaat over een heel klein eilandje, Formentera in Spanje. Het was echt heel leuk om te doen. Je gaat op pad en probeert zoveel mogelijk te ontdekken. Het liefst waar zo min mogelijk mensen zijn. Thuis heb ik de teksten geschreven.

  Door MiekeDeHaas • geplaatst op 2018-06-24 09:38:40
 • profile image comment

  Hoi Maria en Georges. Ik ben weer op de site. Was er even tussenuit omdat ik reportage mocht maken voor Columbus. En dan kom je thuis moet er geschreven worden. Dat kost tijd. Goed dat jullie op de site zijn. En de watervallen...daar konden we niet komen. Och een beetje regen is niet erg.

  Door MiekeDeHaas • geplaatst op 2018-06-23 15:52:27

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (120)

'483974' door geo '483974' door geo

BelgiëOost Vlaanderen

BelgiëOost Vlaanderen

Kasteel

geo

Te Grotenberge een deelgemeente van Zottegem staat dit kasteeltje het word uitgebaat als restaurant en brasserie. Het is gebouwd begin 1900 in Neo-Vlaamse renaissance stijl. Een steen in de gevel geeft het jaartal 1904 aan. Het gebouw bestaat hoofdzakelijk uit baksteen en imitatie natuursteen. Het gebouw heeft zadeldaken een puntgevel, een kleine middentoren (arkel) en een hoektoren. Het wit balkon van 1913 word gesteund door gietijzeren zuilen. Het staat bij de ingang van het domein Breyvelde. TIP: Na een wandeling door het domein dat constant voor publiek geopend, is het een aanrader even binnen te springen om te eten of te drinken. Het personeel is vriendelijk de bediening verloopt vlot. Het is in de regio bekent voor trouw en communie feesten. het domein zelf is de hemel voor fotografen van huwelijk, communie en andere foto`s.

'552669' door geo '552669' door geo

MexicoChiapas en Tabasco

MexicoChiapas en Tabasco

Agua Azul

geo

Tussen de Maya steden Palenque en San Cristobal de Las Casas vind je de watervallen van Agua Azul, Door de verschillende ondergronden en afhankelijk van de lichtinval, krijg je de verschillende blauwtonen. Bij sterke regenval veranderen deze spectaculaire watervallen in een bruine soep door de humus die uit het woud in het water terecht komt. Na de buien is dit water verrassend snel weer proper. In de poelen onder de vallen is het heerlijk zwemmen.

'483649' door geo '483649' door geo

BelgiëOost Vlaanderen

BelgiëOost Vlaanderen

Toepkapel

geo

In Neder-Brakel vind je de toepkapel ook de St Josef kapel of kapel van de vrede genoemd. De dorpsbewoners bouwden deze kapel in neogotische stijl in 1924 op de kapelheuvel. Dit omdat het dorp van verwoestingen gespaard bleef tijdens WO 1. Rond de kapel staan zeven stenen met afbeeldingen over het leven van St Josef. Verschillende editie`s van het wielrennen komen hier voorbij. Het woord toep is streekdialect en betekend top of hoog punt. Vanaf de kapel heb je een mooi uitzicht over Neder-Brakel.

Laatste blogs (6)

Mijn fans (0)

Er zijn nog geen mensen fan van jou

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (89)

'960648' door nathaliebeersma '960648' door nathaliebeersma

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

De schoonheid van de.

nathaliebeersma

Deze foto is genomen op het eiland Taquile op het Titicacameer in Peru, op dinsdag 19 juni 2018 rond 14.00 uur. ‘Bienvenidos a la isla Taquile. Met de al de hele reis aanwezige onafgebroken glimlach en twinkelende ogen zet ik voet aan wal. Net zo onafgebroken zijn mijn confrontaties met hoogtes. Ik word niet gespaard, het is een pittige klim naar het centrale plein van het eiland. Een rustpauze wordt beloond met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van Bolivia, heel in de verte aan de overkant van het immense wateroppervlak. Mijn ‘wanderlust’ speelt op nu de ‘kleine Columbus’ zo dicht in de buurt is van nog een nieuw land. Ik begroet de man die op het muurtje langs het pad opgaat in zijn breiwerk. Ook op zijn zeer hoge leeftijd bereidt hij zich geheel volgens de belangrijkste traditie van Taquile voor op een toekomstige relatie. De muts op zijn hoofd verraadt dat hij alleenstaand is. De muts in wording is voor zijn potentiële vrouw. Vanaf het muurtje aan de rand van Plaza de Armas, zoals het middelpunt van elke Peruaanse stad wordt genoemd, kijk ik omlaag naar de grasheuvels met daarover verspreid stenen paadjes, volle, donkergroene bomen en huisjes met vaal rode tinnen daken. Ondertussen laat ik mijn hart weer een normaal slagritme aannemen. Het plein voelt uitgestorven aan, ondanks het aanzienlijke aantal toeristen dat me vergezeld. De oorspronkelijke kleur van de gebouwen is nog net zichtbaar. Op het vervolgstuk van de ontdekkingstocht over Isla Taquile word ik getrakteerd op nog meer hellingen en trappen. Ik ben er inmiddels aan gewend. Maar de schoonheid van deze plek blijft betoveren, zelfs na ruim zes uur op het Titicacameer. De top van het eiland wordt gemarkeerd door de iconische boog van keien, keien die een eenheid vormen met hetzelfde steen op de grond. Direct achter deze poort lijkt zich het einde van het eiland te bevinden. Met afwisselend kleine en grote passen over al even ongelijke keien trotseer ik in slechts een half uur alle vijfhonderd steile treden. Aan de noordwestkant van Taquile wacht ik op de boot. Meteen vlieg ik naar het bovendek. Plat op het grijze staal liggend laat ik de zon op mijn huid branden. Optimaal ontspannen van geluk probeer ik mijn lichaam te laten uitrusten en laat ik alle indrukken tot me doordringen. Ik kijk achterom en probeer me voor te stellen dat achter Taquile pas het grote deel van het Titicacameer begint, terwijl mijn vaartocht terug naar Puno over dit kleine eerste stukje al zeker twee en een half uur zal duren. De zon zakt halverwege deze reis sneller en sneller. Turend over het spiegelgladde en helderblauwe water bereid ik me voor op het dusdanig drastisch naar beneden schieten van de temperatuur dat ik over vijf minuten mijn twee vesten en jas nodig zal gaan hebben.’

'871219' door Graaf '871219' door Graaf

IndiaKanchipuram

IndiaKanchipuram

Ik sta in haar ogen.

Graaf

Als je goed kijkt naar de poppetjes in haar ogen, zie je mij met mijn camera 2x gebukt staan om haar te fotograferen. De foto van dit leuke meisje maakt ik in de Sri Ekambareshwara tempel, de grootste tempel in Kanchipuram en nog helemaal in gebruik. Op veel plekken zitten priesters die je een rode stip op voorhoofd en een zegening geven tegen een kleine donatie. Deze aan Shiva opgedragen tempel is door de Pallava’s in de 8ste eeuw gebouwd, en in de 16de eeuw door de Vijayanagars verfraaid. De naam komt van EkaAmraNathar = ‘de god van de mangoboom’. Achter in een binnentuin staat een 3500 jaar oude mangoboom.

'869433' door silly '869433' door silly

SurinameMarowijne en Galibi

SurinameMarowijne en Galibi

Ogen zijn de spiegels

silly

Ogen zijn de spiegels van de ziel.... dit meisje met haar prachtige lieve bruine ogen kwam ik tegen in het dorpje Bigiston vlakbij Galibi. Zei is een inheemse indiaanse en een zogeheten Kalinja oftewel Caraïben

Mijn favoriete blogs van anderen (2)

Er mogen geen foto's geplaatst worden waarop geslachtsdelen te zien zijn. En allhoewel ik de achterliggende grondreden wel begrijp, vraag ik me toch af of deze regel zo stringent toegepast moet worde... Lees meer